David Kravish

Erkek Basketbol Takımımız, Birleşik Amerikalı oyuncu David Kravish ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

2.08 m boyundaki oyuncu pivot pozisyonunda görev yapıyor.

12 Eylül 1992 Illinois doğumlu David Kravish, kolej kariyerini California Üniversitesi’nde tamamladı. Kolejdeki son sezonunda 11.3 sayı, 7 ribaund, 1.5 blok ortalamaları tutturdu. Profesyonel kariyerine Finlandiya’da başladı. Avrupa’da dikkat çeken ilk performansını 2017-18 sezonunda Ukrayna temsilcisi Tsmoki-Minsk’le geçiren Kravish, VTB Ligi’nde 12.1 sayı, 7.5 ribaund, 1.3 asist ve 1.3 blok ortalamaları yakaladı. Sonraki sezon yine VTB Ligi ekiplerinden BC Avtodor ile anlaşan pivot, 12.3 sayı, 7.9 ribaund, 1.2 asist ve 1.1 blok ortalamalarıyla oynadı. VTB Ligi’ndeki başarılı sezonları sonrasında İspanya ACB Ligi’nde sıçrama yaptı ve BAXI Manresa ile anlaştı.

19-20 sezonunda ACB’de 12.1 sayı, 6.2 ribaund, 1.6 asist, 1 blok ile oynadı. Geçtiğimiz sezonu Almanya’da Brose Bamberg formasıyla geçiren Kravish, kariyerinin en verimli sezonunu tamamladı. Bamberg ile Almanya Ligi’nde 12.7 sayı, 8.4 ribaund, 2.3 asist ve 1.1 blok ortalamaları tutturan 28 yaşındaki oyuncu serbest atış çizgisinden %90 gibi yüksek bir isabet yüzdesi yakalarken aynı zamanda ortalama 20.7 verimlilik puanıyla oynadı.

David Kravish’e kulübümüze hoş geldin der, formamız altında başarılarla dolu bir sezon geçirmesini temenni ederiz.
 
Oyuncuyu izlememekle beraber İspanya ve VTB gibi iyi liglerde de Almanya gibi ortalama bir ligde de hep aynı istatistikleri yakaladığı görülüyor. Hücumda ve reboundlarda belli bir standardının olduğu açık.

Benim açımdan şaşırtıcı olansa yine oynadığı her ligde 1 blok ortalamayı yakalamış olması. Fiziksel özellikleri sebebiyle yumuşak bir uzun izlenimi verse de rebound ve blok istatistiği bu ön yargının tersine işaret ediyor
 
2018 ve 2019 yıllarında oyuncu önerileri başlığına birkaç defa yazmıştım. O dönemde Minsk ve Avtodor'da oynuyordu. Benim beğendiğim bir oyuncu, keşke yanında Jaiteh de gelseydi. Oyun içinde konsantrasyonu çok yüksek bir oyuncu, hoş gelmiş.
 
Kravish konusunda çoğunluktan farklı düşünüyorum. Boyalı alanda hücumdayken gayet etkili, efektif bir oyuncu. Ayağı yere sağlam basıyor ve elinin ayarı da keskin. Savunmasını net hatırlamıyorum ama çok defo da yaratmıyor. Belki bu diğer oyuncularımızın hareketli ve yardımlı savunmasından ve takım halinde ribaundlardaki başarımızdan dolayıdır bilemem. Ancak gönderilecek bir oyuncu değil. Ha gönderilse de yerine Jekiri tarzı birini de almadıkça boşa gönderilmiş gibi olacak. Zaten gelen atlet adamın takım kimyasına ne derece uyacağı da muamma. Şu aşamada gönderilmesi çok da elzem değil diye düşünüyorum.
 
Aradığımız pivot değil maalesef. Yıllardır iyi savunması olan ve ribaundları alan pivot izlemeyi özledim.

Edit: Bu arkadaş geçen sezon almanya liginde ribaund kralı olmuş. Şaşırtıcı..
 
Son düzenleme:
Basketbolu ağır çekimde oynuyor. Kendisini izlerken yavaşlatılmış video izliyor gibi hissediyorum.:)

Parmak hassasiyeti ve orta mesafe şutu önemli ama rebound alamayan savunmada tepeye çıkınca asla geri dönemeyen birisi. Büyükçekmece Basketbol ya da Aliağa Petkim'de rahatlıkla oynar ama bizim seviyemizde değil.
 
Son yıllarda gelmiş en kötü yabancı basketbolcu demeye dilim varmıyor. Bu şahısı 1 maç daha izlemeye gücüm yetmez. Maç sonrası yolların ayrıldığı açıklanmazsa gerçekten yapılan onca yatırımlara , yapılanmaya yazık olur. Umarım gönderilir ve bir daha ismini işitmek durumunda kalmayız.
 
Darüşşafaka maçında zaafları ortaya çıkmıştı zaten ve bu arkadaş en fazla motum gibi iyi bir yedek olur. Hedefimiz varsa pivot aramaya haftalar önceden başlamamız lâzımdı. Umarım kravishten memnunuz vb şeyler duymayız.
 
Yani hiçbir katkısı yok. Maksimum 20 dk oynuyor onda da etkisiz. er geç ya gönderilecek ya da yanına bir 5 numara alınacaktır. Yoksa işimiz çok zor.
 
Savunması gereken adamları kaçırıyor, hücumda zaten yok. Orta mesafe şut için aldıysak o bile vasat seviyede.

Şuan takıma zarar veriyor. Gönderilip, 2 uzun alınması kanaatindeyim eğer ki BCL'de şampiyonluk ve ligde en az yarı final hedefleniyorsa.
 
Sanırım hücumdaki etkinliğini ve almanya liginde ribaund kralı olduğunu görünce aldılar. Çünkü kravish'i 2-3 maçını tam izleyen bu zaaflarını görüp almazdı diye düşünüyorum. Yıllardır antepin getirdiği pivotlar bizim aradığımız pivotlardı.
 
Merak ettiğim bir şey var. Biz bu defoları kapatabilecek bir takım kurduk mu kurmadık mı ? Genelde yıllardır şöyle bir görüş var forumda; hücumcu uzun alırsan , kanatları ve diğer oyuncuları onun savunma defolarını kapatacak şekilde seçmelisin. Ki basketbolda da mantıklı olan budur zaten. O halde DAP , Blackshear , Bost, Melo, Sadık, Ege gibi oyuncular bu defoları kapatamıyor mu ? Yahut Kravish gerçekten düzeltilemeyecek kadar kötü mü ?
 
Kravish yüzünden kimseyi eleştiremem. Zaten 2 milyon dolara kusursuz kadro kursan, peygamberliğini ilan edersin. Purcell, Melo, Bost, Sadık görece Blackshear gibi oyuncuları toplamak bile büyük başarı bu bütçeyle.

Burda tek eleştireceğim nokta; taraftara Euroleague masalları anlatan Burak Elmas yönetiminin sponsor bahanesiyle tüm sorumluluğu Nef’e yükleyip basketbolu başından savmasıdır.
 

Üst