Dee Bost

Maç sonunda tribünlere parmak hareketi yapmıştı. Ondan sanırım. Afyon maçında Ndour sakat değilse Pusica yerine onu tercih etmek lazım...
 
Dün 1 ribaunt ve 1 asist daha yapsa tripple double ile bitirecekti. Pozisyonların farkında olarak oynuyor. Mesela bir pozisyonda top Göksenin'deyken; Canaan köşede boşa çıkıp elini açmıştı. Bunu fark edip, o esnada topu Göksenin'den hemen istedi ve alır almaz köşeye boştaki Canaan'a fırlattı. Canaan da boş 3'lüğü soktu.
Eski Bost , hepimizin bildiği skorer, sadece kendini düşünen Bost'tu. Trabzon'da oynadığı sezonu da hatırlıyoruz. Bu adamın oralardan buralara evrilmesi muazzam. Yazın benim hiç içime sinmemişti. Sadece sayı atmak için oynayacak vasat bir adam yerine niye oynatan oyun kurucu almadık diye hayıflanmıştım.
 
Seneye mutlaka bu takımın direksiyonunda olmalı
Sezon sonunda performansı tavan yaptı resmen lider oyuncu kendini çok belli ediyor maç içindeki hareketleri takımı yönlendirişi tavırları olsun seviyorum şu adamı birde beklenmedik o saçma ama attığı çok zor şutlarının hastasıyım ama gel gör 8-9 metreden bomboş kalıp acele edip attığı şutlarada bir o kadar kızmıyo değilim
 
Beni bu sene en çok yanıltan oyuncu. İyi ki de yanılmışım. Galatasaray adına sezonun MVP'si bence Dee Bost'tur. Sayı, asist, ribaund, çop çalma ve hatta istatistiklerde görünmeyen ama en önemli unsur olan takımı ateşlendirme kısımlarında başrol oyuncu Dee Bost bu sene. Kritik anların adamı. Sayı olur veya olmaz ama bir şekilde o sorumluluğu almayı biliyor. Trabzonspor'daki halinden çok farklı oynuyor. Prime sezon mu diyelim yoksa kendini yetiştirip her sezon üstüne kattı ve tecrübelendi mi diyelim bilemiyorum ama çok farklı bir oyuncu hüviyetinde.
 
Bost'un en donum noktasi kariyeri Khimki'deki yillaridir. Oncesi tamamen farkli bir oyuncuyken, Khimki ve Monaco'da bugunlerin altyapisini hazirlamistir. 2-3 sene daha bu seviyede ust duzey katkilar verir bana kalirsa jubilesinide bizde yapmali derim. Bu verimlilikte,bu ucret yapisi ile daha iyisi zor.
 
21 Sayı, 9 Rebound, 9 Asist, 1 Top Çalma ve 1 TOP KAYBI . Hücumda takımı yönetmesiyle, savunmada baskısı ve reboundlara desteğiyle (9 reboundla maçın en çok rebound alan oyuncusu) ve sahadaki duruşuyla gerçek bir lider. Keşke yollarımız 2018'de kesişseydi.
 
Kendisinden daha iyi oyuncular izlemişizdir muhtemelen ama Carlos Arroyo'dan sonra sahada gözlerin bu kadar çok aradığı fazla oyuncu olmadı Galatasaray'da. Çok büyük lider gerçekten.
 

Üst