Re: Dejan Milojeviç Galatasaray'da!
Milan Gurovic ile aynı gün transfer edildiği için Dejan Milojevic gölgede kalmış. Fakat, sezon içinde Dejan Milojevic'i kim gölgede bırakabilecek merak ediyorum!
Çok değil, bundan dört sene evvel Milojevic ve Gurovic Partizan forması giyerken, o takımın yıldızı uzak ara Milojevic'ti!... Daha sonra Crvena Zvezda takımı ile ULEB Cup'a damga vuran Gurovic popularite olarak Milojevic'in önüne geçsede, Milojevic'in Euroleague tarihinde en çok MVP olmuş oyuncular arasında yer alması onu kariyer olarak ayrı bir yere koyuyor.
Dejan Milojevic'i nedense pek anlatan olmamış. Böyle üst düzey bir oyuncuya bu kadar ilgi şaşırtıcı.
İstatistiklerine bakmak iyidir, hoştur fakat, Milojevic'i birde sahada görmek gerekir. 2.01 boyundaki Milojevic, pozisyonuna göre kısa gibi görünsede, yüksek oyun bilgisi, saha görüşü, doğru yer tutmasıyla ribauntlardaki etkinliği, hem boyalı alanda, hem orta mesafe ve dış bölgede skorer olabilmesiyle müthiş bir hücum potansiyeline sahiptir ve bazen onun 2.01 olduğuna inanamazsınız. Adeta sahada devleşir! Oyun zekâsı son derece gelişmiş, yüreğiyle oynayan, savunmada akıllı, pas kanallarını çok iyi kapatan ve çok iyi pas verebilen bir oyuncu olması onu her yönüyle hakiki bir yıldız kılar.
Dejan Milojevic'in en önemli özelliklerinden biri de büyük maçlarda daha arzulu ve daha etkili olmasıdır. İstikrarlıdır, kazanmak için savaşır; asla vazgeçmez...
Partizan yıllarındaki muhteşem istatistikleri yakalamasada, çok önemli katkı vereceğini ve takım içerisinde en ön saflarda yer alacağını sanıyorum.
Bu büyük transferde emeği geçen herkese teşekkür kere teşekkür ediyorum.