Re: Deutsche Bank Skyliners - Galatasaray Cafe Crown
Oyunun akışına ve istatistiklere baktığımda Galatasaray'ın tam bir küçük takım gibi oynadığını görüyorum... Zalgiris maçında alınan farklı galibiyetten sonra takımın performans çizgisi sürekli düşüş yaşadı, demek ki bir düzen yok...
Galatasaray'ın 1/3'ü, belkide daha azı kadar bütçeye sahip Skyliners takımı sürekli önde götürdüğü maçta, son periyotta farkı açarak rahat bir galibiyet aldı. Galatasaray kadro olarak üstün ama...
Darius Washington iyi oynuyor, fazla süre de almamış, illa 20 dakika sahada tutacağım diye rotasyon yapmanın ne manası var? Belli ki bugün takım Darius'un skorer oyununa endeksli oynadı ve o üçüncü çeyrek sonunda çıkınca bir anda fark açıldı, iki dakika sonra tekrar oyuna almanın da bir faydası olmadı. Ya hiç oyuna sokmayıp, diğer oyuncuları denemek lazım, ya da eyvah maç gidiyor dememek için kontrolü elden bırakmadan iyi oynayan oyuncuları sahada tutmak lazım.
Skyliners 19/38 ikilik, 11/24 üçlük atmış. Galatasaray ise 10/25 ikilik, 12/32 üçlük... Hazırlık maçlarındaki iç-dış dengesizliği bu maçta ayyuka çıkmış. 40 dakikada hiçbir büyük veya büyük olmaya aday takım 25 ikilik denemez!
Ribauntlarda da 42-28 gibi büyük bir fark oluşmuş ama, ben bunu salt uzun oyuncu eksikliğine bağlamıyorum. Skyliners'te çok uzun bir takım değil ki... Savunmaya kötü yerleşirsen, box out yapamazsan, hücum ribauntlarında agresif olamazsan ribaunt sorunu yaşarsın. Bu takıma uzun alsan ne olur, almasan ne olur? Verimli kullanamadıktan, dış şuta bağımlı oynadıktan sonra ancak Erdemir gibi, Antalya B.B. gibi takımları yenip, play-off'a oynarsın...
Kadronu azami verimde kullanabileceğin bir sistemin yoksa istediğin oyuncuyu transfer et, istediğin kadar para harca, hiçbirşeye yaramaz!.. Galatasaray'ın herşeyi tamam da, pivotu mu eksik? Mevcut kadrodan ne kadar verim alınabilir, ne kadar alınabiliyor?
Taraftar transfer ister, takım menajeri Mert Uyguç'ta "Almanya liginde yabancı sınırlaması yok" gibi bir bahane bulur... Yenilince pivot yok, rakibin yabancısı fazla gibi bahaneler bulmak kolay ama, geçerli değil...
Geçen sezon harcanan paralara, alınan oyunculara bakıp; transfer mi, sistem mi diye bir kez daha düşünmek gerek...