Deutsche Bank Skyliners: 82 - Galatasaray: 75

Re: Deutsche Bank Skyliners - Galatasaray Cafe Crown

takım halinda onlar tam 42ribaunt alırken bizimkiler 28ribauntta kaldık onların aldığı 12tane hücüm ribauntuna karşılık bizim aldığımız 5hücüm ribauntu ..
 
Re: Deutsche Bank Skyliners - Galatasaray Cafe Crown

geçen senede bu takım hep dışardan oynuyor diye eleştiriliyordu bu maça göre değişen bişey yok içerden 25 te 10 ile oynarken üçlük yüzdemiz 32 de 12
 
Re: Deutsche Bank Skyliners - Galatasaray Cafe Crown

Mustafa Yağız ÖNDER' Alıntı:
Acilen Pivot almamız gerekiyor Cemal 5 maç yok.
Cemal varken de bir şey değişmiyor ki.Acilen pivot almamız lazım hemde.İstedikleri kadar transferi düşünmüyoruz desin teknik heyet kendileride biliyor lazım olduğunu.
 
Re: Deutsche Bank Skyliners - Galatasaray Cafe Crown

Herkes rahat olsun sezon başlamadan bir tane yabancı pivot gelecek...Tabiki adres NBDL..İyi şöyle çöpçü bir oyuncu almamız lazım..
 
Re: Deutsche Bank Skyliners - Galatasaray Cafe Crown

Oyunun akışına ve istatistiklere baktığımda Galatasaray'ın tam bir küçük takım gibi oynadığını görüyorum... Zalgiris maçında alınan farklı galibiyetten sonra takımın performans çizgisi sürekli düşüş yaşadı, demek ki bir düzen yok...

Galatasaray'ın 1/3'ü, belkide daha azı kadar bütçeye sahip Skyliners takımı sürekli önde götürdüğü maçta, son periyotta farkı açarak rahat bir galibiyet aldı. Galatasaray kadro olarak üstün ama...

Darius Washington iyi oynuyor, fazla süre de almamış, illa 20 dakika sahada tutacağım diye rotasyon yapmanın ne manası var? Belli ki bugün takım Darius'un skorer oyununa endeksli oynadı ve o üçüncü çeyrek sonunda çıkınca bir anda fark açıldı, iki dakika sonra tekrar oyuna almanın da bir faydası olmadı. Ya hiç oyuna sokmayıp, diğer oyuncuları denemek lazım, ya da eyvah maç gidiyor dememek için kontrolü elden bırakmadan iyi oynayan oyuncuları sahada tutmak lazım.

Skyliners 19/38 ikilik, 11/24 üçlük atmış. Galatasaray ise 10/25 ikilik, 12/32 üçlük... Hazırlık maçlarındaki iç-dış dengesizliği bu maçta ayyuka çıkmış. 40 dakikada hiçbir büyük veya büyük olmaya aday takım 25 ikilik denemez!

Ribauntlarda da 42-28 gibi büyük bir fark oluşmuş ama, ben bunu salt uzun oyuncu eksikliğine bağlamıyorum. Skyliners'te çok uzun bir takım değil ki... Savunmaya kötü yerleşirsen, box out yapamazsan, hücum ribauntlarında agresif olamazsan ribaunt sorunu yaşarsın. Bu takıma uzun alsan ne olur, almasan ne olur? Verimli kullanamadıktan, dış şuta bağımlı oynadıktan sonra ancak Erdemir gibi, Antalya B.B. gibi takımları yenip, play-off'a oynarsın...

Kadronu azami verimde kullanabileceğin bir sistemin yoksa istediğin oyuncuyu transfer et, istediğin kadar para harca, hiçbirşeye yaramaz!.. Galatasaray'ın herşeyi tamam da, pivotu mu eksik? Mevcut kadrodan ne kadar verim alınabilir, ne kadar alınabiliyor?

Taraftar transfer ister, takım menajeri Mert Uyguç'ta "Almanya liginde yabancı sınırlaması yok" gibi bir bahane bulur... Yenilince pivot yok, rakibin yabancısı fazla gibi bahaneler bulmak kolay ama, geçerli değil...

Geçen sezon harcanan paralara, alınan oyunculara bakıp; transfer mi, sistem mi diye bir kez daha düşünmek gerek...
 
Ribaunt demek konsantrasyon demektir. Oyuncuların mental olarak maçlara iyi hazırlanmadığını düşünüyorum. Oynasakda gitsek havasındalar sanırım.

Savunma yönümüz bu maçta sırıtmış, 82 sayı bence savunma üzerine kurulacak takım için ciddi bir uyarıdır.

Takımın olmayan 5 numara gerçeğini kamufle etmek için öne sürdükleri isimlerden Cemal'inde 5 maç uzak kalacak olması, gerçeği görmek istemeyenlerin gözlerinin açılmasına ve takımın selameti için çok olumlu bir gelişme olabilir tabii gerçek bir Center almak şartıyla!

Yok hâlâ yanlışlarında direnir, takım içinden kapatacağız derlerse bu açığı bizlerde güler geçeriz!..
 
Re: Deutsche Bank Skyliners - Galatasaray Cafe Crown

Umut Erdem' Alıntı:
Herkes rahat olsun sezon başlamadan bir tane yabancı pivot gelecek...Tabiki adres NBDL..İyi şöyle çöpçü bir oyuncu almamız lazım..

Duyum-bilgi mi yoksa tahmin-öngörü mü ?

Ayrıca Cemal'in oynamadığı Wilkinson'un 11 dakika (temenni ederim sakatlık falan yoktur) süre aldığı bir hazırlık maçında Polat 13 dakika Eren 6 dakika süre aldı.RAncik 27 dakika süre almış.Anlaşılan 23 dakika 4 kısa ile sahada yer almışız.İç dış dengesizliğine ve ribaund sıkıntısına neden olan faktörlerden biri de bu muhtemelen.

Hazırlık maçında bir uzunun yokken diğeri de 11 dakika süre almışken dahi 6 dakika süre verilen oyuncu neden alındı.

Polat ve Eren bu maçta bile bu kadar kısıtlı süre alacaksa son yabancı transferi için beklememin anlamı nedir.

Bütçe yoksa veya transfere gerek görülmüyorsa bu iki oyuncudan da faydalanılmak zorunda olduğumuza göre bu oyunculara daha fazla süre vermek gerekmiyor mu ?
 
Re: Deutsche Bank Skyliners - Galatasaray Cafe Crown

Umut Erdem' Alıntı:
Herkes rahat olsun sezon başlamadan bir tane yabancı pivot gelecek...Tabiki adres NBDL..İyi şöyle çöpçü bir oyuncu almamız lazım..

İspanya ACB'de normal sezonu yedinci sırada bitirip, playoff'da Barcelona'ya elenen Pamesa Valencia'da oynayan Ermal Kurtoğlu Türkiye'ye dönüş hazırlığında... 28 yaşında ve 2.08 metre boyundaki Kurtoğlu, sakatlık ve geniş kadro nedeniyle istediği süreleri alamadığı sezonun ardından kendisine teklif getiren Galatasaray Cafe Crown ile görüştüğü öğrenildi.
Ermal yaşadığı ciddi sakatlığa kadar forma giydiği 22 maçta 5.3 sayı, 1.9 ribaund, 0.5 asist, 0.2 top çalma ve 1.4 top kaybıyla oynadı.
Tarih 28/05-2009
İnşallah alırız
 
ne yazkki güçsüz bir takımımız var millet güçlenirken en çok biz kan kaybettik bjk bile daha güçlü bir kadro kurdu bizden
 
Klasik bir söylemle muhabbete dahil olayım,pota altını karartıcak saf 5 numara bir adam almassak yine kayıp bir sezon olacak...Gerçi bu hamleyi yaparsak kazancımız şampiyonluk kesinlikle olmayacak ama hiç değilse orta seviyede herşeyi olan bir takım seyredeceğiz...Kendi adıma ben bunada razıyım...
 
valla boşuna 5 numara,5 numara diye yırtınmayın beyler okan hoca verdiği bi röportajda cemal nalgaya çok güveniyom demişti 4 senedir patlayamayan adamdan ne bekliyo çözebilmiş değilim her takım pota altını sağlamlaştırıyo biz 2:03 lük wilkonsona ve rancik e güveniyoz söylencek çok ta bi şey yok bizim gördüğümüzü yönetim ve hoca görmüyomu var galiba bi bildikleri...
 
5 numara için önerim yunanlı sofoklis shortanidis yani baby shaq o gelse harika olur tabii cemal nalga varken ilk 5 te zor yer bulur:)
 
Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
haber eskiye benziyor(Tarih 28/05-2009) benim bildiğim efes ile görüştüğü yönünde
Efesle görüşüyorda görüştüklerinin arasında Galatasaray'da var.
 
Rancik en az 4 üçlük kullanmış maçta ve pota altından sanırım basket'i yok.En çok ribaunt alan oyuncumuz murat kaya :shock: Böyle bir takımı anca çocuk kurar oyuncu dengesi açısından.Cemal 5 maç yok şimdi ne olacak eldekileride gönderin wilkinson'la rancik'i eren beyaz bu uzun sıkıntısında bile süre alamıyor acaba şubede yine neler oluyor.Ne olacak yani rancik sakatlansa eldeki uzunlar wilkinson ve eren beyaz kalacak.

Yeni sezon'da ilk 5 böyle olacak heralde
Washington 1
Evren Büker 2
Murat Kaya 3
Tufan Ersöz 4
Caner Topaloğlu 5

İnanılmaz birşey ya hadi biz bir milli takım olsak ülkemizde uzun yetişmiyor olsa neyse sonuçta biz bir klüp takımıyız transfer diye birşey var cemal'de sakatlanmış neyi bekliyoruz hemen bu gece gelmeli yeni yabancı herşey planlı olmalı.Ama uzadıkça uzayacak görüştüğümüz isimler var falan filan sonra cemal'in cezası bittikten sonra glen whisby gelir heralde.

Ya bu iş olacaksa tam olsun yada hiç olmasın kapatın şubeyi gitsin!!
Galatasaray daha kaç sezon orta sıralara oynayacak basketbolda ?
 
Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
Ya bu iş olacaksa tam olsun yada hiç olmasın kapatın şubeyi gitsin!

Kapatılsa ilk sen küfürü basarsın bayram kurtulmuş ama iş lafa gelince madem finale cıkamayacagız o zaman kapatalım oluyor. ben başarı için, şampiyonluk için bu kulubu tutmuyorum. şampiyon olmasak da hatta ligden bile düşsek galatasaray erkek basketbol kulubu kapatılmayacak ;) sana göre bayan basketbol da kapatılmalıydı ligden düşünce. ama su an ki durumları ortada. kısacası neyin ne olacagı belli olmaz, bildigim kadarıyla cafe crown´un son senesi. gelecek sene guzel bır sponsorluk anlasması ile cok seyler degisebilir.
 

Üst