#direngezi - #direnturkiye

Metehancım seni sabaha kadar koruyan polisler dün Vietnam'da kullanılan portakal gazlarından sıktı gir bak fotoğraflarında düştü İnternet'e.Suçumuz ne diye soracaksanda suçumuz protesto hakkımızı kullanmak istememizdi.
 
Portakal Gazı sıkıldı diye birşey yok. Böyle bi durum felaket getirir. Vietnamda hâlen etkilerinin sürdüğü konuşuluyor. Çok çok güçlü bir kimyasal. Kimsenin hükmü yetmez ülkemizde kullanmaya , kullandırtmaya.
 
Ağabeyler yapmayin yahu ne portakal gazi. O kadar da değil yahu.. Utku ve Kaan Ağabeylerim.. Benim eylem yapilmasindan yana sıkıntım yok. Eylemin nasil yapildiğına benim itirazım. Oraya safi niyetlerle gidenlerin bende arkasindayim. Ama esnafimi maddi zarara uğratan,emir kulu polisimin canını yakan,TKP ve BDP'li teröristlerle birlikte olanlara benim itirazım. Başbakan da ifadelerine dikkat etsin bi zahmet. Öyle konusmakla Başbakanlik olmaz. Esed katilinden farki kalmaz o zaman. Seyh Edebali'nin Orhan Gazi'ye dediği gibi"Asabiyet ve tenkit bize,susmak sana". Madem Osmanli Torunuyum diyor. Bunu da böyle bilsin. Ağırbaşli olsun. O zaman o"çapulcu"dediklerinden farkı kalmaz...
 
Portakal gazı sıkıldı Metehan ister İnan ister inanma.Bu arada Hakan Şükür sen çok büyük bir hayal kırıklığısın benim için ilk formamda arkada senin ismin yazıyor siyasi görüşüne lafım yok ama nedir bu yalakalık ?
 
Beşiktaş yine karıştı Taksim'den Akın Akın Beşiktaş'a gidiliyor yol kapatılmış Dolmahbahçeye başbakanlık ofisine yürünecekmiş.Anlaşılan bu olaylar kolay kolay bitmeyecek
 
Eğer portakal gazı sıkılmışsa bu hükümet meşruiyetini kaybetmiştir. Ama kusura bakma ağabey buna asla inanamam.. 60'da 80'de ne oluyorsa yine ayni şeyler oluyor. Önce Üniversite gençliğinden başladı o zamanda darbeler. Yapmayin ağabeylerim,yapmayin ablalarım. Bu ülke bir darbeyi daha kal-dır-maz. Adım adım darbeye doğru gidiyoruz. Allah islah etsin bizi...
 
Polis beyler neden sokaklarda sopalarla gezen Akp gençlik kollarına dokunmuyor ayrıcalıkları ne acaba ? bu arada Melih Gökçek denilen herif twitterdan milleti tahrik ediyor darbe olacak ülke bölüneceksede bunun sorumlusu sokaktaki insanlar değil onları sokağa çıkmak zorunda bırakanlardır iktidar ve yanlıları başta RTE insanları sürecin başından beri tahrik ediyor RTE bey biraz kibirini kenara bıraksaydı bu olaylar olmazdı ama onu zaten bu kibir bitirecek.

Edit


Şaka gibi ya adam Fas Tunus gezisine çıkıyormuş


Yine Edit

Beşiktaş'ta çok büyük bir barikat kurulmuş
 
Ankara´daki olaylara ilişkin yaklaşık 1500 kişinin gözaltına alındığı konuşuluyordu. Babam da gönüllü avukat olarak başvuruda bulunmuş, Kızılay AVM içinde gözaltına alınanlarla görüşmüş, halkı yıldırmak için terör suçu kapsamına sokmaya çalışıyorlar ama mümkün değil diyor.

#direngeziparki #direnturkiye #direnankara
 
Bugun taksimde baya hazirlikli oliucakmisiz bizde bir aksilik cizmazsa orada olacagiz.RTE bugun olaylari yine CHP ye baglamis. Bir parti mensubu olmadigimiza inandirmak icin Kuran'a el mi basalim Tayyip bey (!) Birde bir sey sorucm kendisine o %50 tehditlerini gercekten inanarak mi yapiyor makarna karsiligi oy satilabiir ama sanmiyorum ki sokaga cikip gotu kaptirma riski goze alinsin.

NOT:Telden yazdim yazim hatalari olmussa kusura bakmayin
 
Özür Dilerim!

Yakın geçmişte ülkemizdeki birçok eyleme katıldım, en geniş katılımlı olanlardan Ankara ve İzmir Cumhuriyet Mitingleri dahil. O mitinglerdeki havayı soluyan biri olarak, hafta sonu Ankara´da Taksim Gezi Parkı´na ilişkin başlayıp evrim geçiren protestoya katılmak için meydanlara indiğimde, dilimden başlıktaki sözcükler döküldü bir anda.

Cumhuriyet Mitinglerinin aksine genç protestocular meydandaydı. Mustafa Kemal ileriyi bir kez daha gördü dedim içimden, cumhuriyeti gençlere emanet etti ve gençler korkmadan görev başındaydı. Evet, perşembe gününe kadar ülke sorunlarından bihaber olmakla eleştirdiğim “Ey Türk Gençliği”; özür dilerim…

Senin bünyen zayıf, biraz gerilerde olsan daha iyi dediğimde, "biber gazına hazırım be abi, o gün bugün" diyen liseli genç ve onun gibi düşünenler, baş tacısınız.
 
Umraniye´de malum partinin genclik kollari, kadinlar ve cocuklarin yarisindan fazlasini olusturdugu davullar halaylar esliginde yuruyen grubun uzerine haince pusu kurarak saldirdi. Once ustumuze bicaklar, kaldirim taslari (onceden hazirlamislar) firlattilar, sonra kacarken dusen insanlara meydan dayagi cektiler. Simdi arkadasla konustum 2 kisi bicaklanmis, polisi aradik gelen yok, giden yok. Biz de bundan sonra bos cikmayacagiz. Ya polis bizi korur ya da bizde hakkimizi zorbalikla savunuruz yildiramayacaklar ve bir daha bugunku gibi hazirliksiz da bulmayacaklar. Su an sinirden elim ayagim titriyor, haddime astiysam ozur dilerim. Kinim her seyin onune gecmis durumda, aklima hala baba baba diye aglayan cocuklar geliyor.
 
Ağabeyler yapmayin yahu ne portakal gazi. O kadar da değil yahu.. Utku ve Kaan Ağabeylerim.. Benim eylem yapilmasindan yana sıkıntım yok. Eylemin nasil yapildiğına benim itirazım. Oraya safi niyetlerle gidenlerin bende arkasindayim. Ama esnafimi maddi zarara uğratan,emir kulu polisimin canını yakan,TKP ve BDP'li teröristlerle birlikte olanlara benim itirazım. Başbakan da ifadelerine dikkat etsin bi zahmet. Öyle konusmakla Başbakanlik olmaz. Esed katilinden farki kalmaz o zaman. Seyh Edebali'nin Orhan Gazi'ye dediği gibi"Asabiyet ve tenkit bize,susmak sana". Madem Osmanli Torunuyum diyor. Bunu da böyle bilsin. Ağırbaşli olsun. O zaman o"çapulcu"dediklerinden farkı kalmaz...

Ben TKP'ye oy verdim Metehan. Teröriste benzer bir halim olduğunu düşünmüyorum.

Biraz daha araştırmanı tavsiye ediyorum, her solcu terörist değil ve olamaz böyle bir şey zaten. (Marks ve hatta Che Guevara bile terörizmi reddeder) Basının bu konudaki çarpıtmalarına kanma.

Son bir abi tavsiyesi; senin gibi gençlerin yanında mutlaka "cemaat"in gönüllü(!)leri yeni polisler yetiştirebilmek için çevrende pervane olacaklardır. Sakın ola, onlara kanma. Bugün cemaatin tamamen ele geçirdiği emniyet kurumu kendi halkına gaz bombası ve mermi yağdırıyor.

edit: Bu arada Hatay'da 22 yaşındaki Abdullah Cömert polis kurşunuyla hayatını kaybetti. Başımız sağolsun.
 
60'da 80'de de böyle oldu. Ulke yine karanliga itilmek isteniyor. Abdullah Cömert'e Allah'tan rahmet diliyorum. Allah taksiratini affetsin insaAllah. Bu arada dun Taksimde gece boyu eylem yapip daha sonra Dolmabahçe'de ki Bezmi Alem Valide Sultan Camisi'ni "işgal" edip yatsi ve sabah namazınin kılınmasina müsade etmeyen ve cami çıkışından sonra arkalarinda çöp yıgınlari birakarak terkettikleri camide îçilmiş bira şişeleri ve sigara paketleri birakan ve camiye ayakkabilariyla girildiğ,ilac ve kan damladigi için caminin halılarini kullanilamaz hale getiren "DİN VE VATAN HAİNLERİNİ" Allah'a havale ediyorum. Allah belanizi versin... Semih Agabey benim o lafim hakli sekilde eylem yapanlara değildi. Terorist gibi eylem yapanlaraydi ki terorist lafini bu yüzden kullandim zaten. Bu arada Ulusal Kanal spikerinin istediği oldu. Abdullah Cömert oldu. Mutludur inşaAllah o "HAİN" spiker.
 
Bu arada Cumhuriyet Savciligi'ndan açıklama geldi.Abdullah Cömert'in silahli saldiri sonucu kurşun ile ölmediği ve kafatasina aldiği darbe ile öldügü anlaşılmış. Karanlik oyunlar oynaniyor. Allah sonumuzu hayir etsin. Ama boyle devam eder Amerika'da bir okuldan gelen teklifi kabul edeceğim sanirim. Bu ülkede yaşanmaz çunkü. Ne olacaği belli olmuyor. Yasal yollar varken bir işi bahane edip yasal olmayan yollarla hükümet devrilmeye calisiliyor. Atatürk bana bunu söylememiştir eminim. 10 ay kaldi seçimlere. Neden sandikta değilde sokakta bu iş halledilmeye calisilir onu anlamiş değilim. Bence bizim teroristlerden farkimiz olmali. Bu iş böyle gitmez. Allah sonumuzu hayreyleye....
 
Ağabey. İster inanın ister inanmayin ailemin hangi partiye oy verdiğini bilmiyorum. Çevremde bana bu konuda telkinatta olan bile olmadi. Tek tarafli duşünmüyorum ayrica. İlk başta Gezi Park'ı diye başladı bu mesele. Daha sonra iş cift tarafli kavgaya gelince beni sıkıntı basti. Durumun Gezi Parki ile alakali olmadiğina o zaman kanaat getirdim. Bu eylemlerin hûkümete yönelik olduğunu o zaman anladım. İşte benim için sıkıntı da burada başlıyor. Müspet yollarla,seçimle hükümeti değistirmek varken ve buna çok kısa bir sure kalmişken neden sokaklarda bu iş hallediliyor. Ayrica bu durumun hükümetin lehine olacagi kanaatindeyim. Mazlum rolü oynayacak ve yine oylari toplayacak. Bu durum hiç olmadi yani. Ters tepecek bence. Hep oyle oldu bugüne kadar çûnkü. Oyle okuyorum kitaplardan ve gazetelerden. Cumhuriyet mitinglerinden falan kârli çikan hükümet olmuş. Ayni durumun olacagindan endiseliyim. Ağabey medya o kadar yalanlaşmis ki kime inanacagimi bende bilmiyorum
 
Bu arada, söz konusu caminin imamı konuşmuş ve iddiaları yalanlamış:

HABER:O camide içki içilmedi | Sözcü Gazetesi

Ağabey. Ozür dilerim ama İslami mukaddesata sürekli laf atan bu gazeteye inanmami beklemeyin. Ki polis dayioğlu camiyi o şekilde gôrmüş. Gazetelere haberler fotograflari videolari düştü ayrica. Bunlar olmasa bile sözcü gazetesine itimadim sıfır. Elhamdülillah Müslümanim. Ve eğer bir olay olmussa o işe ilk önce İslami gözlükle bakarim. Kendisine İslam düşmanliğini asil gaye etmiş olan gazeteye itimadim bu yüzden 0 (sıfırdır).
 
İki gündür Taksim'deyim. Müthiş bir dayanışma ve huzur ortamı var. En ufak bir şiddet eylemi yok ve her kesimden insan bir arada. Aile gibi.

Gidip görün, inanın meydandan ayrılmak istemeyeceksiniz.
 

Üst