#direngezi - #direnturkiye

Olaylara ithafen, Nasrettin hocadan;

Nasreddin Hoca’ya sormuşlar: “Kimsin?”
“Hiç” demiş Hoca, “Hiç kimseyim.”


Dudak büküp önemsemediklerini görünce,sormuş: “Sen kimsin?”
...“Mutasarrıf” demiş adam kabara kabara.
“Sonra ne olacaksın?” diye sormuş Nasreddin Hoca.


“Herhalde vali olurum” diye cevaplamış adam...


“Daha sonra?..” diye üstelemiş Hoca.
“Vezir” demiş adam.
“Daha daha sonra ne olacaksın?”
“Bir ihtimal sadrazam olabilirim.”

“Peki ondan sonra?”
Artık makam kalmadığı için adam boynunu büküp son makamını söylemiş:
“Hiç.”
“Daha niye kabarıyorsun be adam, ben şimdiden, senin yıllar sonra gelebileceğin makamdayım: "Hiçlik makamıında!”
 
2013 Turkuyesinde polis siddeti gormek istemiyorsaniz elinizde doner bicagi Recep Tayyip diye bagirmalisiniz sakin ha onlara karanfil atip hepimiz kardesiz falan demeyin ters teper.
 
Artık yazayım bari forum tek taraflı görüşlerden geçilmiyor.Çok ağdalı anlaşılmaz yazmayacağım açık ve net olacak.

Burası Türkiye ve millet bir seçim yapmış.Herkes bunu kabul edecek.Demokrasinin uydurma tariflerini yaparak kimse eylem denilen herkesi rahatsız eden şeyleri yapamaz.

Beğenmeyenler fikir üretim propoganda yapıp oy alıp iktidara gelmeye bakmalı.marksist leninist söylemler demokrasilerde geçmez.

Gösteri dediğin 20 gün sürmez.İkide bir bahane uydurup Taksimi işgal etmekle olmaz.Polise karanfil vermek gibi masum hareketleri kimse yemez yemiyor zaten.

eylemleri kimlerin desteklediği belli.Millet arkasında durmuyor zaten dursaydı şu anda o devrim dedikleri şey çoktan gerçekleşmişti.

Belli Tv kanallarının masum gençlik bunlar çiçek veriyorlar şarkı söylüyürlar,bunlar halk katil polis gibi lafları değer bulmaz,bulmuyor da.

Hükümet istifanın anlamı demokratik düzen yıkılsın la eş anlamlıdır.Üç kişi istedi diye hükümetin istifa edeceğine inanamak saçma geliyor insana.

Demokrasi istiyen sokakları işgal etmez devlete isyan etmez.

benim şahsi fikrim polisin yumşak davrandığıdır.Demokrasi var ne yapacaksın.Olmasaydı bak bakalım o göstericiler polisle devletle bukadar dalga geçebilirlermiydi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti böyle şeylere yenilirmiya.

Ama devleti reddeden Leninistler i zaten devlete karşı olmalarını normal bulurum.

Yapacak bir şey yok.Heryer direniş diyenler in hükümete değil devlete direndiğini kabul ediyorum.Devlet imiz bu ufak tefek isyanları bastıracak güçtedir ve bu devleti oluşturan çoğunluk Müslüman ve TÜrktür.Bu çoğunluğa karşı iktidar olmaya çalışmak romantizmden öteye geçmez.

Sonuç.Bu ülke son Türk Devletidir.Bu ülkeyi Türkler yönetir (Çünkü çoğunluk)diğerleride huzur içinde ülkemizde yaşamaya devam eder.Aksini düşünenlere dünyada azınlığın çoğunluğu yönettiği demokratik bir ülke yok hatırlatırım.
 
Bora Aktan bey kardeşimin "yaşınıza hürmeten"demesinden çok mutlu olduğumu belirtmek isterim.Çünkü bu sadece Türklere ait olan çok yerleşmiş bir geleneğimizdir.Hatta büyüklerimize amca,teyze, abi gibi akraba yerine koyarak hitap etmemizde sadece biz Türklere mahsus çok özel bir ananemizdir.Başka dillerde böyle hitap şeklini bulamazsınız.Anane ve geleneklerimiz bizi biz yapar. Kaybetmediğimizi görmek beni fazlasıyla sevindirdi.

Demokrasi azınlığın çoğunluğa elbette biat etmesi değildir.O yüzden anayasalar yaparız ki sert kanunlara girer.Teknik olarak yapılması ve değiştirilmesi diğer kanunlara göre daha zor şartlara bağlanmıştır.

İktidarlar işte bu anayasaya göre istedikleri herşeyi yaparlar ve yapmalıdırlar.Yoksa niye oy atıp iktidarları belirliyelim ki.Sınırı anayasa ve bağlı olduğumuz diğer uluslararası hukuk kurallarıdır.

Her bireyin eşit söz sahibi olması demek 3 kişi birşey istedimi 40 kişiye benimde söz hakkım var deyip diretmesi değildir.Hukuk kuralları çerçevesinde elbette çok olanın dediği olacaktır.Yoksa hiçbir karar almak mümkün olmazdı.

Anlaşılmayan konu şu heralde.Hükümet edeni birtakım insanların sınırlandırmak istemesi.Hükümeti demokrasilerde sınırlandıracak güçler ülkenin insanları ki onlar oy atar öyle söz söyler bir diğeride hukuk kuralaları.

Bir takım elit azınlık ben doğru biliyorum beni iktidar dinlemiyor derse onun adı aristokrasi olur.

Zaten her bireyin temel hakları özgürlükleri ulusal ve uluslararası hukuk kurallarıyla güvenceye alınmıştır veya alınmalıdır.Ülkemizde burda bir açık olduğu doğrudur.ve o yüzden yeni bir anayasa yapma peşindeyiz.

Burda parti işine girmem çünkü partili değilim.Ama bu iktidarin oy almadığı azınlıkların vakıflarıyla ilgili çıkan yeni düzenlemeleri biliyorsunuzdur umarım.senecelerce azınlık vakıf mallarının nasıl ellerinden alındığını ve şimdi onlara geri verildiğini.Kürt meselesinde ki açılımı daha görmedik.heralde ordada bir çaba var.

Bu eylemleri Türkiyede %20 den fazla destekleyen olduğunu sanmıyorum.Kimse ülkesinin gözleri önünde yakılıp yıkılmasını desteklemez.gençlerin özgürlük arayışlarına elbette destek verenler oldu ama 20 gündür yapılan patırtı herkesin sinirini bozdu bilmenizi isterim kardeşlerim.

Gezi parkının ilk günlerinde polisin zabıtanın yaptığı saldırıları kabul etmek mümkün değil.Zaten onu herkes kınadı ve olmaması gerekirdi.Ama bu iş devlete isyan haline geldimi bu iş olmaz.

İstanbulda gazi mah.sinden binlerce kişi Ankarada dikmenden binlerce kişi polisi direk hedef alırsa bu olmaz.

Olayların ilk gününden beri pek çok sanatçının kim olduğunu konuyla ilgili olan herkes biliyor.

Bu işi mezhep savaşına döndürmek kimseye fayda getirmez.

Ben Yavuz Sultan Selim adının köprüye verildiğini duyduğum an aman Allah dedim.Herkes bana nevarki bunda dedi.

Okadar birbirinden kopuk yaşıyoruzki konudan bihaber insanlar.İktidarın bu ismi koymasını bende eleştiriyorum.Olayların çıkmasında değilde patlamasında büyük hataları oldu.

Sırf iktidarı beğenmiyorlar diye başbakana diktatör dendiği zaman burda önyargı ararım.Diktatör olan milletini ezen birine millet salakmıki oy atsın.seçilmiş başbakana sev sevme farketmez bu söz söylenmez.

Kimse protesto etmesin diyen yok zaten.Ben de bir hukukçuyum.İstediğin yerde protestonu et ama bunun süresi 20 gün olmaz.Protesto ederken ortalığı puslandırıp kurtların çakalların ortaya çıkmasına vesile olunmaz.

Hükümet binalarına saldırılmaz.Çarşı gurubunun yaptıkları ortada.

Özgürlük istiyorsalar adını koyacaklar.Şu şu konuda diye.Buraya ağaç dikemezsin diye ortalığa çıkıpta devletin katliam yapar hale geldiği propogandası yapılmaz.

Bu ülke Türkiye.son Türk devleti.Hepimiz türkçe konuşuyoruz.Farklı fikirlerimiz olabilir ama düşmanlık olmaz.

Ben 27 mayıs sürecinde başbakan asılan süreci yaşadım.Ailem demokrat partiliydi.O kadar acılar yaşadılar ama şunu aslım bunu asalım demedik.

Çünkü her kavga kazanılsada ülke zarar görür diye büyüdük.

Memlekette azınlık bırakmadılar üzüldük sustuk.Nerde rumlar nerde ermeniler.Türkiyeli azınlıklardan bahsediyorum.

O azınlıkların varlık vergisi sırasında Erzuruma çalışma kamplarına gönderildiğini okuduk.Büyüklerimiz gördü hep itidalli olduk.

Taleplerinde bir şekli olur.Şu anda ben şahsen ülkede bu baskı sansür olduğuna inanmıyorum.Yoksa Sözcü diye bir gazete her gün küfür derecesinde yayıın yapamazdı.

demokratik eksiklikler varsa ki var bunlar için protesto yap yanındayım.Alevilerin sorunları yanındayım.Azınlıkların kürtlerin sorunları yanıdayım.

Neyseuzun oldu Leninizmi vikipediadan değilde kitaplardan okusan daha iyi olur.

sadece şu:Marxizmin 3 aşaması vardır.1)sosyalist devlet.2)proloterya diktatötlüğü.3)Komünist sistem.2.sinin açılımını okusan iyi olur.Öncesi napılır vs.

Çok yoruldum yazmaktan yaşlılığıma verin artık.Hepinizi seviyorum.Vede ülkemi seviyorum.Sizinde sevdiğinize inanıyorum.Yoksa bencil isteklerimizle ülkemizi yönetemeyiz.

Sevgi ve saygılarımla...
 
Ahmet Mümtaz bey, yazdığınız her madde de o kadar yanlış tanımlamalar var ki 3-4 tanesini okuduktan sonra okumayı bıraktım. Ama yazmaya başladım madem, aklımda kalan 1-2 tanesini tartışalım. Öncelikle, gösterilerin 20 gün sürmemesi gerektiğini söylemişsiniz. Bu kadar uzun sürmesine neden olan kişinin yaptıklarını şu an için tartışmayacağım. Şimdilik sizin bakış açınızla yaklaşacağım. Eylem süresine bu kadar dikkat eden birisi olarak; içeride ki gazeteci, yazar ve askerlerin tutukluluk süreleri hakkında ki düşüncelerinizi merak ediyorum. Acaba bu duruma da isyan ettiniz mi? Zira en ağır suçlarda bile 3 yılı geçmeyecek tutukluluk süresi bu kişiler için 5 yılı geçmiştir. Yazınızdan düşürmediğiniz demokrasi kelimesi bu durumun neresine yerleştirilir çok merak ediyorum.

Bir diğer gözüme çarpan nokta ise kullandığınız Türkiye Cumhuriyeti ve Türklük ifadesi. Biliyor musunuz ki kurumların ve bakanlıkların önünden TC ifadesini kaldıran ve Türk kelimesinin kullanımının ırkçılığa girmesine, kullananların suçlu sayılmasına neden olan hükümetin bunlar olduğunu? Aslında bu çok savunduğunuz iktidarın ve bunların getirdiği düzenin karşısında, bu kullanmış olduğunuz ifadelerle suç işlemiş olduğunuzun farkında mısınız?

İşte oradaki insanlar bunun gibi milyonlarca sorun ve çelişkinin daha da artmasını engellemek için orada. Siz farketmesenizde sizin için de oradalar.
 
...benim şahsi fikrim polisin yumuşak davrandığıdır.Demokrasi var ne yapacaksın.Olmasaydı bak bakalım o göstericiler polisle devletle bukadar dalga geçebilirlermiydi...

Sözün bittiği yer...

Eğer parkta çadır kurup oturarak eylem yapan insanların çadırını sabahın beşinde ateşe vermeseydi iktidar ya da onların güdümündeki emniyet teşkilatı, olaylar bu boyuta asla ulaşmaz, uyuyan halk uyanmazdı.

Kullanılması bile anlamsızken üzerinde yazılı talimata aykırı kullanılan biber gazını savunmak, TOMA´lardan sıkılan suya karıştırılan kimyasal maddeleri gözardı etmek, savunmasız insanlara karşı zor kullanmak, engelli vatandaşa tazyikli su ile müdahale etmek...

4 tane can var şimdilik yitip giden, yaralıları, gözünü ya da başka organını kaybedenlerin sayısını bilmiyoruz bile. Gözaltında yaşanan kayıplar, yapılan işkenceler cabası.

Haklısınız, polis yumuşak davrandı Mümtaz Bey. Yapılması gereken Taksim, Kızılay, Gündoğdu Meydanı başta olmak üzere eylemlerin yapıldığı tüm ana yerlere atom bombası atılmalıydı.
 
Karşı fikirde insanların var olduğunu belirtmek amacıyla birşeyler yazdım.

Artık daha fazla bu konuda yazmıyacağım.Polimiklere girmeyeceğim.Burası zaten siyasi bir forum değil.

80 öncesi dönemi olayların göbeğinde İst.Huk.ta yaşamış ve o günden beri gelişimi açıkça izlemiş biri olarak vede tarih i çok iyi bilen biri olarak söylüyorum sayfalar dolusu yazabilirim.

Ama ben bu tartışmaya kendi adıma burada nokta koydum.

Amacım sadece başkalarıda var demekti.Haklılığımı kanıtlamak gibi bir derdim yok.

Sevgi ve saygılar...
 
İnsanlığa karşı işlenebilecek alternatif bir suç kaldı mı?Bu ülkenin önemli bir kısmının coğrafi yapı ve gelişimdeki adaletsizlik sebebiyle bu olayları görebilme,duyabilme,hissedebilme şansı yok.Fakat seçim yapma şansı olup da görmemeyi,duymamayı,hissetmemeyi seçen herkes Ethem Sarısülük'ün katilidir.
Devlet hala faşist,hala katil.Kaybeden hep insanlık.
 
Karşı fikre her zaman saygım var ancak polis yumuşak davrandı diyen bir fikir, en hafif tabirle fikir değildir ne yazık ki!
 
Polis yumşak davrandı.Net fikrim bu.Konuyu kapatın.

Fikir değil nedemek.Polis huzuru sağlamakla görevli.bir takım insanlar eylem yapacak diye devletle dalga geçilmez.

Türkiye Cumhuriyetinin polisi devletle dalga geçene bu kadar yumşak davranmaz.

Adamlat resmen devletle dalga geçecek poliste yapmayın kardeş diyecek yok öyle yağma.

Burası Türkiye hoca aklına esen dalgaya alamaz.
 
Şehrin merkezindeki bir parkın yıkılmaması;İstiklal'in daha fazla talan edilip sahte bir kimliğe bürünmemesi için çadır kurmak,müzik yapmak,kitap okumak ve iki sabah üst üste ağır müdahaleye maruz kalındığı halde oturma eylemi yapmak devletle dalga geçmek mi oluyor?Bundan daha meşru bir eylem biçimi tarif edebilir misiniz bana?Polisin müdahalesi yumuşak diyorsunuz.31 Mayıs öğleninde oturma eylemi yaparken kafasına gaz fişeği yiyen Lobna Allamii o gün bugündür uyutuluyor haberiniz var mı?Acısını hissedebilmeniz için illa yakınınızdaki biri mi olmalı bu kadın?
 
Polis insanlık suçu işledi.

Polis halkın güvenliği için vardır. Birilerinin köpeği değildir. Emir aldı diye de olsa insanlıktan çıkamaz.

Türkiye Cumhuriyeti devleti halkıyla dalga geçemez, dikte edemez.

Burası Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, kimse başına buyruk insanları koyun yerine koyamaz.

Polisin tutumunu destekleyenler insan olamaz.
 
İçinde biraz insani duygular olan, politik görüşü hiç fark etmeyen her hangi biri, polisin bu tavrına mutlaka tepki verir.

Saygılar.
 
Benim yazılarımda dikkat ederseniz hep yakan yıkan eylemlerle ilgili yazılar var.Polis yumşak davrandı derken bu eylemleri bu uzamasına izin vermemeliydi,şehirler yıkılırken daha çabuk önlem almalıydı demek istedim.

Özgürlükler konusunda yukarıdaki yazılarımda değinmişim zaten.

Bu ülke Türkiye ise ki öyle herkes özgür ve mutlu yaşaması için yeni anayasaya herkes katkıda bulunmalı.

Alevi,kürt ,hıristiyan azınlık müslüman sünni tarıkatlar,yada eşcinsel her neyse başkasının özgürlük alanını kısıtlamadan yaşaması en çok istediğim şey.

Ama tahammül edemediğim şey devlete karşı hükümeti bahane ederek isyan etmek.ülkemin şehirlerini yakıp yıkmak.

Umarım Kürtler ve aleviler ve hatta hıristiyan azınlık yada devleti yıkmak amaçı olmayan her türlü fikir ülkemizde huzur içinde yaşayacağı günler gelir.

Birde beğenmediğimiz her fikre ve kişiye faşit yaftası yapıştırmak ta hoş değil.

Sunuçta ben benimesemde faşizm diye bir ideoloji var.nasıl anarşizim varsa.Oyüzden beğenmediğimiz her fikre ve kişiye faşist demesek diyorum.

Bu arada liberal bir kişiyim yazdıklarımı bu açıdan bakarsanız daha iyi anlıyabilirsiniz umarım.
 

Üst