Diskalifiye ilgili soruların yanıtı,

Öncelikle herkese merhaba,
Kavgadan dolayı diskalifiye edilen bir oyuncu kurula sevkedilir ve kurul kararını açıklayıncaya kadar lig maçlarında forma giyemez.Kavgadan dolayı diskalifiye edilen oyuncular da en az 1 maç ceza alırlar.Ben maçı izlemedim ama eğer Hakan Demir kavgadan dolayı diskalifiye edilmişse aynı şart onun için de geçerli.Bir antrönör bunun dışında 3 türlü şekilde diskalifiye olur.Maçın sayı cetvelinde antrönör ad- soyad ve imzasının bulunduğu kısmın yanında 3 boş kutu vardır.Bu kutular coach'a veya bench'e gelebilecek teknik fouller içindir.Diskalifiye nedenlerinden birincisi coach'a verilen 2 teknik foul yani C - C (burdaki c sizin de tahmin ettiğiniz üzere coach'un c'si).2 C alıp diskalifiye edilmiş bir coach diğer maçta takımının başında yer alamaz.2. diskalifiyeyi gerektirecek durum, bir coach'a iki de bench'e gelen teknik fouldür.Yani C-B-B (kombinasyon yer değiştirebilir, B-C-B vs. de olabilir) de coach'un diskalifiye edilmesini gerektirir ve coach böyle bir durumdan dolayı da 1 maç takımının başında yer alamaz.3. durum3 tane bench'e gelen teknik foul yani B-B-B.Bu kısımda da coach diskalifiye edilir fakat diğer maçta takımının başında yer alabilir.Bunun nedeni coach'un kendisi kişisel teknik foul almamışır( C ), kendisinin dışında olan şeylerden dolayı (bench,5. foulünü alan bir oyuncunun teknik foul alması vs. gibi..) teknik foul yediği için 3 B'lik kısımda bir sonraki maç takımının yanında yer alabilir ama en az bir C varsa bir sonraki maça çıkamaz.
 
Chatman,Mims,İlker ve Mutlu Akü yardımcı antrenörü Gökhan Güney kavga-tartışma ( yumruklaşma olduğunu söyleniyor ne kadar doğru bilmiyorum ama bazı fotoğraflar en azından fiziksel temas olduğunu gösteriyor )sonucu 3 periyodun sonlarına doğru ihraç edilmiş .

HAkan Demir 4 periyod başında iddaaya göre kendine küfür eden rakip takım oyuncusuna verdiği tepki yüzünden ihraç edilmiş . Yine iddaya göre hakemler rakip takım oyuncususunun ettiği küfürü duymamış. Sadece Hakan Demir'in tepkisini fark etmiş. Sonuç itibari ile Hakan Demir de direk ihraç edilmiş herhangi bir teknik faul kombinasyonunun sonucu ihraç edilmemiş
 
Anladım, o halde disiplin kuruluna sevkedilir yukarıda belirttiğim gibi ve disiplin kuruluna sevkedildiği için karar açıklanıncaya kadar zaten takımın başında bulunamaz.
 
Umut' Alıntı:
Anladım, o halde disiplin kuruluna sevkedilir yukarıda belirttiğim gibi ve disiplin kuruluna sevkedildiği için karar açıklanıncaya kadar zaten takımın başında bulunamaz.


Hazır konu açıldı bir soru daha sorabilir miyim ?

Cezanın müessir fiil kapsamında olması için iz bırakan sert bir fiziksel temas ( yumruk,tokat,tekme,kafa atma vs ) olması mı gerekir. Yoksa kavga sırasında itişme de bu kapsamda mı değerlendiriliyor.
 
Kutay Çamcı' Alıntı:
Umut' Alıntı:
Anladım, o halde disiplin kuruluna sevkedilir yukarıda belirttiğim gibi ve disiplin kuruluna sevkedildiği için karar açıklanıncaya kadar zaten takımın başında bulunamaz.


Hazır konu açıldı bir soru daha sorabilir miyim ?

Cezanın müessir fiil kapsamında olması için iz bırakan sert bir fiziksel temas ( yumruk,tokat,tekme,kafa atma vs ) olması mı gerekir. Yoksa kavga sırasında itişme de bu kapsamda mı değerlendiriliyor.

Sevgili Kutay,
öncelikle bir itiş kakış olayı kavgaya dahil değildir.Kavgadan (F) dolayı diskalifiye edilmiş bir sporcunun ya da spor takımına mensup kişilerin belirli bir fiziksel teması olmadan zaten diskalifiye edilmez.Buna müsabakanın hakemleri karar verir.Ceza konusunda bu olayların nasıl değerlendirildiğine gelince birçok şey gözönünde bulundurulur.Kışkırtma vs. gibi şeylerin olup olmadığı cezanın hafiflemesini sağlar ama kavga sporun ruhunun dışında kalan bir durum olduğu için derecesi ne olursa olsun en az bir maç ceza verilir.Eğer dediğin gibi fiziksel temasın sertliği ve rakip oyuncunun darp durumunun oranı arttıkça cezanın da daha farklı olması kesindir.Yani bir oyuncuyla yumruklaştığında ve atıldığında iki tarafa gelecek ceza, bir oyuncunun, diğer oyuncunun burnunu kırması ve uzun sakatlıklara yol açabilecek bir duruma elvermesinden dolayı gelecek ceza elbetteki bir olmaz.Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.
 
Bilgiler için teşekkürler Umut bey. Bu arada bizim kayıtlarımızı sildikleri muhteşem forumlarına bir göz attımda orada şubeden birileri ile görüşenler şube yöneticisi Burak Bıyıktay dan diskalifiye kararlarının doğru olduğu haberini almış, sanırım asdece bizim maç için değil baya bi cezalı kalacaklar.
 
Arkadaşlar Selçuk Üniversitesi-Beşiktaş Cola Turka maçı ile ilgili olarak tamamen yalan haberler var. Ben olayların bizzat içerisindeydim,Selçuk Üniversitesi bencinde idim(benç derken oraya oturmam doğal olarak yasak ama oyuncuların hemen arkasındaydım,yani oyuncularla sürekli irtibat halindeydim,gerek vücut gerek konuşma olarak,bençde oturmaktan farkı yoktu,bulunduğum yeri belirtmek için söylüyorum).
Maçın hikayesi ile başlayalım önce.
Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi maça çok iyi başladı,özellikle Ufuk Kaçar aslen üç numara olmasına karşın rakip sahaya geçince oyun kurucu olarak görev yapıyordu ve maç başında BJK savunmasını tamamiyle dağıttı. 5 sayı 2 asist gibi bir istatistiği ilk 4 dakikada(yaklaşık) gösterdikten sonra iki faul birden alıp(özellikle birisi çok tartışmalı) kenara gelmek zorunda kaldı. 8 sayıya kadar çıkan farkı da Beşiktaş indirdi ve ilk periyot 5 sayı gibi bir farkla bitti. Beşiktaş kısaları pota altına drive ettiklerinde orayı genelde boş buldular ve rahat basketler buldular içeriden. Dikkat edin uzunlar demiyorum,Haluk,Muratcan ve hatta bazen Mehmet Yağmur'dan bahsediyorum.İkinci periyot da beşiktaş bir geri dönüş başlattı,Selçuk Üniversitesi de maçın ikinci periyodu ile olayların çıktığı zamana kadar sezonun en kötü oyununu çıkardı. İlk yarı 35-40 sona erdi;ben de devre arasında misafirim olan Değerli Kerem Seçer Abi'yi yolcu ettim,sonrasında tuvalete gittim bir de baktım maç başlamış... Bir anons kaçırmışız,skor 35-42 olmuş. Devamında Beşiktaş dışarıdan çok yüzdeli şut kullanmaya devam etti-maç boyu yüzde 63 ile üçlük- ve fark onbeş sayılara kadar çıktı. Ne olduysa sonra oldu. Üçüncü periyotun sonuna yakın bir zamanda galiba olaylar çıktı. Chatman pota altında İlker'e dirsek attı,İlker Abi de maç içerisinde çok hırslı bir oyuncu,bu hareketin ardından Chatman'a bağırdı,üzerine yürüdü Chatman'ın... Bu kısmı en son anlatacağım. Olayların ardından maç boyu tüm çabalarıma rağmen,sesimin sonuna kadar kısılmasına rağmen ben birşey söylemeden tek ses çıkarmayan Selçuk Üniversitesi taraftarı coştu. Maç sonuna kadar ıslık-destek-alkış üçlüsünü müthiş bir şekilde yürüttüler. Selçuk Üniversitesi inanılmaz bir geri dönüş yaptı ve maç 74-77 ye kadar geldi fakat Edmund Saunders'ın arkadan istemsiz yaptığı bir faul maçı Beşiktaş'a getirdi.

Gelelim olaylara,yazılan yalanlara:
Chatman pota altında İlker'e dirsek attı,İlker Abi de maç içerisinde çok hırslı bir oyuncu,bu hareketin ardından Chatman'a bağırdı,üzerine yürüdü Chatman'ın. Chatman İlker Abi'yi itti,İlker Abi onu... Sonrasında da film koptu. Herkes olaya dahil oldu. Hakan Demir ve Gökhan Güney arasında tehditleşmeye varan kavga oldu. Zor tuttular ikisini de. Mims giderken İsmail Çevik ile birbirlerine giriyorlardı yine zor tuttular. Mims'in İsmail Abi'ye kasını göstermesi yeni ve büyük bir olaya daha sebep oldu. O sırada tribünlerden yabancı madde yağmaya başlayınca(her iki taraftan) ben tribünleri uyarmak için yabancı madde atmayın falan dedim bana da genel menajer iyi bir kızdı,halbuki lig komiseri tansiyonu düşür demişti. O heyecanla tabi herşey oluyor. Edmund Saunders Dennis Mims'i tam yere serecekti ki Cengiz Karadağ önüne durdu,olayları önleyen kişi oldu. Sadece o noktada değil,her alanda. Gökhan Güney'i tutan da o oldu(tabi her olayda 3-5 kişi tutuyor). Ve Cengiz Abi bu kadar sakin olmasa her iki takım taraftarları sahaya bile inebilirdi,inanın bana. Önüne geçilemeyecek olaylar olabilrdi,Cengiz Abi'yi tebrik ediyorum buradan. Sonra İlker Abi ve Gökhan Abi atıldı bizden,Beşiktaş'dan da Dennis Mims,Mire Chatman ve Hakan Demir atıldı,yalnız olayları asıl büyüten Hakan Demir oldu. Şöyle söyleyim Hakan Hoca biraz dirayetli davransa bu kadar büyümeyecekti hiçbirşey. Gözlemci raporuna da sadece Hakan Demir'i küfür ettiği yazıldı.Bunun yanında Muratcan ve Haluk Yıldırım da olayların büyümesini engelleyen diğer isimlerdi.

Yanlış Bilgiler:
1-)Murat Yolcu küfür etmedi,bu kadar zamandır birlikteyiz bir kişi ile kavga ettiğini,bir insanla tartıştığını ve tek bir küfür ettiğini duymadım. İşte imza Alperen Kaplan.Öyle bir insana lütfen kimse haksızlık yapmasın.

2-)Yumruklaşma falan da olmadı arkadaş(sözüm meclisten dışarı)... Sadece itiş kakış,olacaktı;son anda engellendi birkaç kez...
Aklıma geldikçe yazarım,şimdilik bu kadar...
 
Ben küfür konusunun iddaa olduğunu yazdım yumruklaşma da var demedim öyle söyleniyor (nette bazı haber sitelerinde diğer başlıkta sitenin ismini de verdim zaten ) dedim zaten orada değildim hali ile :)

Demek ki doğru söylenmiyormuş iddaalar da asılsızmış. :) ama dediğim gibi kesinlik içeren hiçbir ifade özellikle kullanmadım zaten .

Bilgiler için teşekkürler.

Bu arada hakemlerin raporlarında ne yazıldı acaba bilginiz var mı?
 
arkadaşlar sonuçta mims ve chatman nolursa olsun bizim maçta yoklar bu bence harika bir haber zaten kısıtlı kadroları vardı çok güzel bir hbaer
 
Alperen'in verdiği son bilgilerden sonra yorum yapacak olursak ne karar çıkacaktır?
 
Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Alperen'in verdiği son bilgilerden sonra yorum yapacak olursak ne karar çıkacaktır?

Bizim maçta ne olursa olsun oynayamazlar öyle yada böyle diskalifiye edildiler çünki Hakan Demir'de takımın başında olmayacak.Sonraki maçlar için kararı disiplin kurulu verecek ama sanki büyük bir ceza verilmez Alperen'in anlattıklarına göre gözlemci de oyuncular ile ilgili birşey dememiş ama hakem raporunda neler var acaba ?

TBF disiplin yönetmeliği madde 39.2

Resmi bir müsabaka esnasında hakem tarafından oyundan çıkarılan sporcular ile, antrenör ve/veya yedek sırasında oturan diğer sporcu ve görevlilere çalınan teknik faul sebebi ile veya doğrudan ihraç edilen antrenörler bir dahaki müsabakaya katılamazlar.

Futboldaki kırmızı kart gibi bir dahaki müsabakada otomatik olarak oynayamıyorlar zaten.
 
Maçın gözlemcisi ve hakemlerinden birisi bizim bölgeden.Ben toplantıda olayların aslını öğrenirim.Ama direkt diskalifiye edilen takım mensupları, disiplin kuruluna gönderilirler.Karar açıklanana kadar oynayamazlar.İsterse karar ceza almamaları şeklinde çıksın.Karar verilene kadar oynayamazlar.Sonuçta ne için diskalifiye edildikleri önemli.Direkt diskalifiye edilme olayı olduğu için itiş kakışa bakılmaz ve ceza gelir.Rapor olarak ne tutulduğunu toplantıda öğrenebilirim.
 
Kutay Çamcı' Alıntı:
[quote="Eyüp YILDIZ":2ime09hs]Alperen'in verdiği son bilgilerden sonra yorum yapacak olursak ne karar çıkacaktır?

Bizim maçta ne olursa olsun oynayamazlar öyle yada böyle diskalifiye edildiler çünki Hakan Demir'de takımın başında olmayacak.Sonraki maçlar için kararı disiplin kurulu verecek ama sanki büyük bir ceza verilmez Alperen'in anlattıklarına göre gözlemci de oyuncular ile ilgili birşey dememiş ama hakem raporunda neler var acaba ?[/quote:2ime09hs]Bilgiler için saol Kutay, gerçi biz her türlü o maçı kazanacaktık ama şimdi daha kolay olacak sanırsam!
 
Alperen Kaplan' Alıntı:
Bildiğim birşey var,Hakan Demir bana hakem odasının yerini soruyordu... Gösterdim,valla Hakan Hoca girdikten sonra birisi bu dakikadan sonra kimse girmeyecek içeri dedi(ki muhtemelen maç içerisinde hiçbirşey yapmamama rağmen beni uyaran teknik komiserdi) ve sonrasını bilmiyorum.

Sevgili Alperen,
sen salon görevlisi, masa hakemi veya istatistikçi filan mısın?Ki böyle bir kimliğin olsa bile öyle geçen bir maçta senin soyunma odalarının olduğu koridora girme şansın normalde yok ve öyle bir durumda hiç olmaması lazım.Dediğimi yanlış anlamanı istemem ama Hakan Demir hakem odasını sormaz.Takımlar zaten hakem odasını bilir çünkü masa hakemlerinin odası ile müsabaka hakeminin odası bellidir.Takım menajeri veya yardımcısı lisansları masa hakemlerinin odasına bırakır.Kaldı ki Hakan Demir Konya'da başka takımlarla birlikte birçok maça çıkmış bir hocadır.Dediğimi yanlış anlamanı istemem ama sen anlattıklarını gerçekleştirdiysen gerçekten polis, güvenlik üçgeninde bir sıkıntı var demektir.Bunların dışında verdiğin bilgiler için de teşekkürler.
 

Üst