Dursun Özbek

Febe baskette kadinlarda Rus takımlarının turnuva dışı edilmesinden sonra kupa kazanabildi, erkeklerde ise Sikeci Başkanlarından sonra yatırım yapmaya başladılar; bizim yan branşlara verdiğimiz önem ki zaten ülkede basketi Türkiye’ye sevdiren ilk kulup takımıyız çok öncedir.
Bizde tesislesme eksikligi,bozuk mali yapı ve futbol odaklı gelişim olduğundan önem ve yatırım azaldı.
Basketçi başkanlarımızdan Ozhan Abi döneminde hatta kadin baskette kume düştük.
Dursun Abinin yatırım yapmadığı konusuna ise katılmıyorum eksik ya da az yapıyor denirse kabulümdür. Salon konusunda ağır davranılması konusunda ise oradaki ihtilafci çıkartılması mevzusu bekletiyor ama çıkar çıkmaz başlayacaktır.
Dursun Abinin adam seçimlerinde yanlış tercihlerine katılırım ama bir çok benim de sevdiğim başkandan misal rahmetli Mustafa Abi daha çok düşünüyor basketbolu ya da yan branslari.
 
Rus takımlarının Euroleague Women'da olmaması bence Galatasaray için de büyük bir şansdı.
Eğer bütçeyi arttırıp,Eurocup yerine Euroleague Women'da oynasaydık şu an fb değil,biz art arda 2 kez Euroleague Women'da şampiyon olmuştuk.
 
Verememekle ne alaka eskiden fenerbahçe her branşta kasayim para harcayıp en iyi kadroyu yapayim diye bir motivasyonu yoktu yaşın büyük siz de hatırlasiniz.
Erkek baskette misal Bayülken fenerbahçeli iş adamları derneği 92 de el attı faruk kulenovic levent harun hüsnü mcrea miller takımını kurdu bir anda. Önün öncesi bizim gibi yıllık ortalama kadroları vardı.
Kadın ve engelli baskette biz kupaları aldıktan sonra biz de girelim dediler. 90larda Kadın baskette rekabet ve bütçeler bugünle kiyaslanamaz

Abdullah Polat aynı cevap sana da geçerli. Begenmekle ilgisi yok anlaşılmamis 90 lari hatirlayacak yastaysan bilirsin zaten.

Galatasaray Kadın basketbol için aman aman bir yatırım organizasyon yapmadan başarılı olabildi şimdi şartlar farklı diyorum. Anlaşılması lazımdı halbuki.
Belirli bir sayı farkının altında galibiyet alındığında sonrasında erkek basketbol maçı başladığı halde Abdi İpekçi'nin tribün merdivenlerinde ceza antrenmanı yapan bir takım için, Betsy Bailey'nin antrenörü yapıldığı bir takım için, Euroleague'de Türk takımlarının ilk Final Four deneyimini yaşayan bir takım için organizasyon yapılmadı mı yani?

1973'te neo-liberal ekonomi politikalarına geçiş yaşanan Dünya'da, 200 yıldır Kapitalist üretim ilişkileriyle yaşayan bir haritada kadın basketbolda paranın geçmeye başladığı tarih olarak tam olarak hangi tarihi belirleyeceğiz?

O dönemde Fenerbahçe kadın basketbola dönemin gerektirdiği asgari yatırımı yapmadı, bedelini 2014 Euroleague finaline dek uzanan süreçte çok ağır şekilde ödedi. Zira Galatasaray kadın basketbolu ile Ekrem Memnun'un yolları 90'ların başında kesişmişti. Biz de 2016 yazından bu yana; hem tarihsel zirveyi hem de ensemize vurun lokmamızı alın diyerek tarihsel çöküşü 2 sezon arayla gördüğümüz ortamda peki ya şimdi sorusuyla yaşıyoruz. Tablo bu.
 

Erden Timur kendimiz yaparsak 800 milyon dolar kar elde edeceğiz diyordu. Zaten ikisi arasında ki ayrılıkta sanırım tam bu noktada başladı.

Genel Kurul çok önemli bir karar verecek. Ben kabul edileceğini düşünüyorum.

 
Son düzenleme:

Üst