ECW Çeyrek Final 2. Maç | Spar Citylift Girona 67-72 Galatasaray

EuroCup Women'da Çeyrek Final 2. Maç!

Spar Citylift Girona -
Galatasaray

Tarih: 7 Mart Çarşamba
Saat: 22:30
Salon: Pavello Fontajau Arena
Yayın: GS TV

Sarayın Sultanları, EuroCup Women'da yarı finale kalabilmek için sahaya çıkıyor. İlk maçta Spar Citylift Girona'ya 65-62 mağlup olan ekibimiz turu geçebilmek için deplasmanda en az 4 sayı farkla galip gelmesi gerekiyor. Ekibimiz normal süreyi 3 sayı farkla önde bitirirse karşılaşma uzatma gidecek.

Spar Citylift Girona'nın antrenörü Eric Suris, eski oyuncularımız Astou Traore ve Nuria Martinez'i ispanyol ekibinin önemli oyuncularından. İspanyol ekibinde Nicole Romoe, Magali Mendy, Roso Buch, Shante Evans ve Nadia Colhado takımın ön plana çıkan oyuncular.

Sarayın Sultanları'na Spar Citylift Girona deplasmanında başarılar diliyorum. İnşallah kızlarımız yarı final biletiyle döner.

Son düzenleme:
Bu maçı kazanıp tur atlayacağımızı düşünüyorum. Çünkü seneye ELW'de olmak için tek şans bu kupayı almak. İlk maçta Davis ve diğer uzun oyuncularımız baya kötüydü, isteksizdi ama Hatay maçıyla bir şeylerin değiştiği sinyalleri geldi. Umarım bu maçta da devam edecek. Ama bu turu geçsek bile yarı finalde Avenida gelecek turnuvanın açık ara en büyük favorisi. Her biri ELW seviyesinde oyuncuları var. Büyük ihtimalle yarı finalde 2 maçı da kaybederek eleniriz. Geçen sezon da turnuvanın favorisi YDÜ ile yine yarı finalde karşılaşıp elenmiştik. Tabii umarım tarih tekerrür etmez.

Erkeklerdeki 2016 Eurocup şampiyonluğu sonrası bu takımı iyi kötü 10 senedir takip eden biri olarak geçen sezon boyunca hep hayalini kurduğum şeydi. Bu sezon başı gibi karamsar başlamışken lig-avrupa ayırmaksızın yediğimizden fazlasını ata ata yürüdük hep. Geçen kış çok çok yoğun bir dönemdi bizim şantiyede. Her gece uzun dökümler falan oluyordu. O uzun soğuk gecelerde tabliyelerde betona bakarken kaç final maçı oynadım, kaç defa sahaya atladık son düdükle falan sayısını unuttum. Hatta final günü yine işten eve geç gelip de maçın son anlarına yetiştiğimde pota arkasından sahaya koşanları gördüğümde neredeyse ağlayacaktım. Ama işte geçen sezon katılsa f4 yapacak bir takım vardı ortada ve dirensek de basketbolun gerçeklerine yenildik...

Geçen sezon kupasız en güzel sezondu, 2007-2008 ile birlikte. Bu sezon bambaşka şeyler konuşuyoruz. Kura şansından öte bir kurayla tüm f4'ün karşı gruba toplandığı, yukardakinin "koş ya kulum" dediği fikstürde bile dümeni yolun yarısına gelmeden Eurocup'a kırdık. Bütün bu hazırlığa(!) rağmen hala daha net değiliz. Hatay maçı ölçü olur mu, ya da bir kırılma noktası mı, arada bir sihirli değnek mi değdi bilinmez ama herşeye rağmen insanı yaşatan bir umut...

Sezonun en başında hazırlık turnuvasına gelmeleriyle bambaşka başlamıştı bu sezon. Vardır bir hikmet diyerek sezonu geçirdiğim yerlere televizyon-bilgisayar önüne ek olarak 2 defa da tribün koltuğunu ekledim. Hala bir maçlık bütçem var ve hala Euorcup finalinin Ahmet Cömert'te oynanacak olan ikinci ayağı için saklıyorum :)

Jelena inanılmaz ya. Bir zamanlar Avrupa'nın en iyi uzunlarından biriyken şu dönemdeki hali cidden ibretlik. Adını bilmesek Karadağ ikinci liginden gelmiş çöp deriz. En yüksek maaş alan 2-3 oyuncudan biri ama katkıdan çok zarar veriyor.

Yine takım iyi giderken İrem ve Tuğba girdi. Sezon başından beri yaptığı saçma sapan rotasyonlara devam ediyor hoca! Bu değil İrem'in oynayacağı maç. En iyi oyuncuların gerekirse 40 dakika sahada kalması gereken maç bu. Biz Euroleague şampiyonu olurken, EuroCup şampiyonu olurken 40 dakikaya yakın oynayan beşlerle şampiyon olduk. Kenarda aynı kalitede oyuncun varsa rotasyon yaparsın!

Davis'i basket makinesi diye aldık çamaşır makinesi çıktı. Epoupa uzun yıllar takımda kalmalı. Belki tecrübesiz şu an için ama hırslı, enerjik ve yetenekli. Tecrübe işini sonra hallader. Ayrıca Bosman statüsünde oynuyor. Seneye ilk işimiz onu tutmak olmalı.

Herkesin farklı bir serbest atış stili var ama bazılarının öyle bir stili var ki direkt bu girmeyecek diyorsun. Girmiyor da. Tuğla atar gibi şut atıyorlar.

Yine takım iyi giderken İrem ve Tuğba girdi. Sezon başından beri yaptığı saçma sapan rotasyonlara devam ediyor hoca! Bu değil İrem'in oynayacağı maç. En iyi oyuncuların gerekirse 40 dakika sahada kalması gereken maç bu. Biz Euroleague şampiyonu olurken, EuroCup şampiyonu olurken 40 dakikaya yakın oynayan beşlerle şampiyon olduk. Kenarda aynı kalitede oyuncun varsa rotasyon yaparsın!

Galatasaray 6 kişi ile feneri yenmiş bir ekolden geliyor katılıyorum irem naz zaten bence yetersiz bir oyuncu ki çok yetenekli bulduğum meltem bile böylesi final maçında hem oyuncu için hem de takım için sokulmaz hürmetler...