ECW | Dynamo Novosibirsk 58-73 Galatasaray

46-53 3. çeyreği önde kapadık. İlk yarıda üstümüzdeki ölü toprağını attık gibi duruyor. Savunma olarak yakın ve temaslı savunuyoruz ve meyvesini de aldık şimdiye kadar.

3. çeyrekte şutlar biraz daha girmeye başlayınca 7 sayı önde girdik son periyoda. Jefferson 7, Vitola 8 sayıyla taşıdı takımı bu sekansta. Son çeyrekte de savunma azmi devam ederse 3'te 3 gelecek inşallah.

Cansu 94 dogumlu ve Türkiye'de jenerasyonunun fizik olarak bence açık ara en iyi oyuncusu . Peş peşe maclar oynadıgımız bu dönemde takıma katkı vermesi rotasyonu bir hayli rahatlatırdı . Devrenin sonlarına dogru insiyatif alır gibi oldu ama skor üretemedigi gibi savunmada basit hatalar ve fauller ile devreyi 3 sayi geride kapatmamiza neden oldu . Malkovic hocamız deniz colakoglu gibi bir isimden bile verim alırken cansu'nun hc bir şey üretmemesi düsündürücü.

İkinci yarı savunmada aksayan Pınar demirok'un yerine altyapı oyuncumuz 8 numaralı formasiyla irem girdi . Bir kac dakikada bana cok iyi bir izlenim verdi . Olur bu cocuk ...

Isil iki adet Ginobili asisti yapti adeta, biri jilet gibi pas ve pota altinda bombos turnike, digeri pick'ten sonra trailer roll ve çok guzel bir bitiris.

Işıl ' a nazar degmesin diye konusmuyorum ama bu yıl takımın oyun aklı oldugunu her mac tekrarlıyor . Dış şutu inanılmaz bir seviyeye gelmiş . Jason kidd vari yaptıgı asistler ile vitola'yı beslemesi ise beni mest ediyor . Yine harika bir asist mola aldılar ... Şu takıma uzun takviyesi muazzam bi hava katar . popova ve vitola kusursuz mücadele ediyor ama rotasyon yapamıyoruz.

2.yarı çok iyi oynuyoruz, Yvonne de switch sonrası Abd'li uzuna karşı kaldığında bile onla savaşarak genelde önden savunarak beğenimi kazandı bu kez.

Bitime 7 dakika kala ve şimdi de sportmenlik dışı faul geldi rakibe. Rakiplerin aldıkları mola bile zulüme dönüşüyor bizim takımın elinde. Rakip koç set çizip yolladı, bizimkiler 1 dakika dinlenince hücumun 5. saniyesinde rakibin guardının elinden topu aldılar. :) Çok gurur veriyor gerçekten takımı. Emeği geçen herkese teşekkür etmek lazım. Fark 16 oldu bu arada 5.55 var bitime.

64-48 öndeyiz son 5:27.Mola dönüşü 2 faul atışı var :) Maçı 20 ye getirdi kızlar yine.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçen yıl Loyd'u buralarda cok övdük . Kalitesi tartışılmaz bir oyuncu ama fazlasiyla bencil ve egoist bir yapısıyı vardı . Bu yıl kadroya bakıyorum . Jefersson olsun Anderson olsun , takımın iki uzunu olsun ancak bu kadar mütevazi ve rollerini bu kadar kısa sürede benimsemiş olabilir . Jefersson ne zaman skor gerekse güle oynaya atabilen bir oyuncu . Anderson , savunmada sert duruşu ve fizigi ile ciddi savunma silahımız olduguna emindim ama hücumu konusunda önyargilarim vardi. Biyografisini inceledigimde bunun tam tersi oldugunu gördüm . Texas 'kolej kariyerinde skorer kimligiyle ön plana cıkıp gecen yıl italya'nın torino takımında sayı , asist ve top calma gibi bir bütün istatistiklerde ilk sırada olan tam bir all-around oyuncu . Hücumda roller geregi Jefersson'un gerisinde gibi duruyor . Ama her zaman insiyatif alabilecek oyuncu . Bu yıl benim favorim Anderson !

Fark 16 sureyi eritecegimize hala rakibe yumruk atiyoruz ! Cok keyifli bir takim ya bu, belki bazi maçlari bu efor yuzunden sert skorlarla da kaybedebiliriz ama kesinlik acayip eglenceli maçlar oluyor hep. 3 çeyrek afallattik, 4. çeyrek yumrugu vurup geçtik diyecegim ama geçerken de ayaklari surtuyoruz. Rakibi basketbol oynadigina pisman eden bir takimimiz var.

Işıl da muhteşem oynadı gerçekten son 1.5 periyotu. 2'si Vitola'ya 1'i Moriah'a 3 tane çok güzel asisti var, bir de ritm içinde 3'lük yolladı potaya. Son periyotta yanlış saymadıysam rakip 2 kez steps yaptı, 2 kez 24 saniyede topu potaya gönderemedi, 1'de sportmenlik dışı faul yaptırdık. :) Bu gencecik takım, azmiyle, oyuna olan saygısıyla bu yıl armanın yüz aklarından biri oldu gerçekten. İnşallah hep de böyle devam ederler.

izlemesi cok zevkli bu sene bu takimi. Tek sorunumuz reboundlarda cok eziliyoruz onun disinda hocanin sistemi cok iyi calisiyor. bu mac yvonne andersonda iyi oynadi. insallah bundan sonra sakatliksiz belasiz devam eder bu takim

Üstelik rakip takım bence bu maç için çok çalışmış, savunmamızı aşmak için neler yapılabileceği üzerine düşünmüş, çok konsantre gözüküyordu, ama yine de bu oyun ve skor çok önemli.

Rakibe kendi sahasinda 22 saniye kala ikili averaj molasi aldirmak, yine de +2 ile maçi bitirmek. Gerçekten muazzam bir haz =D

Pınar Demirok'un son saniye basketiyle maçı 15 sayı farkla 73-58 kazandık ve grubumuzda 3'te 3 yaparak son 16 için önemli avantaj yakaladık. Geri kalan 3 maçın 2'sini içerde oynayacağız. 2. yarıdaki karakterli ve imzamız haline gelen yürekli oyunumuzu ortaya koyunca maçın son 5 dakikası rölantide oynandı. Buna rağmen yine rakibe 60'ı göstermemek önemliydi. İlk yarıda hücumdaki verimsizliğimiz yüzünden başabaş kalan maçta 2. yarıda bulduğumuz 42 sayı rahat galibiyeti getirdi. Tebrikler Aslanlar!

PQ8MZ5.jpg