Efe Güven

Galatasaray Kadın Basketbol Takımımızın başantrenörlük pozisyonuna 2006 yılından bu yana Galatasaray basketboluna hizmet veren Efe Güven getirildi. Efe Güven’in yardımcı antrenörlüğünü ise kadın basketbolunun sembol isimlerinden Nevriye Yılmaz üstlenecek.

31 Ocak 1985 İstanbul doğumlu Efe Güven, sarı kırmızılı camianın içine ilk olarak 2006 yılında girdi. Yıldız kız ve genç kız takımlarının asistan antrenörü olarak başladığı koçluk kariyerinde ilk olarak 2011 yılında yıldız takım antrenörlüğüne yükselen Efe Güven, 2014 yılında yıldız takımımızla Türkiye Şampiyonluğu yaşadı. 2015 yılında Ümit Milli Takım’da asistan antrenörlük görevine getirildi. 2016 yılında genç takımımızla Türkiye Şampiyonluğu yaşadı. Aynı yıl Galatasaray A Kadın Basketbol Takımının yardımcı koçluğuna getirildi.

Geride bıraktığımız 2017-18 sezonunda A takım yardımcı antrenörü olarak EuroCup Women şampiyonluğu yaşarken başantrenörlüğünü yaptığı Galatasaray Gelişim takımı Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde büyük bir başarıya imza atarak şampiyon oldu ve TKBL’ye çıktı. Görev aldığı altyapı yaş gruplarında birçok genç Türk oyuncuyu basketbolumuza kazandıran Efe Güven, A takım seviyesinde çalışacağı genç oyuncularımızın gelişimini de her seviyede takip etmiş bir isim.

Türk Basketbol Tarihi’nin efsane isimlerinden Nevriye Yılmaz, basketbola İstanbul Üniversitesi altyapısında başladı. Oyunculuk kariyerinde Galatasaray ile EuroLeague Women, üç kez Türkiye Ligi, iki kez Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşayan Nevriye Yılmaz, oyunculuk kariyerini sona erdirdikten sonra geçtiğimiz iki sezonda da takımımızın yardımcı antrenörlüğünü yaparken asistan koçluk kariyerinde geçen sezon EuroCup Women şampiyonluğu da yaşamıştı.

Efe Güven’e ve Nevriye Yılmaz’a yeni görevlerinde başarılar dileriz.
 
Ekrem Memnun - Derya Özyer ikilisi nerede Efe Güven - Nevriye Yılmaz ikilisi nerede... Dağlar kadar fark var. Umarım başarılı olurlar lakin takıma hiçbir katkı veremeyeceklerini düşünüyorum. Altyapı hocasını hem de fenerbahçeli olduğu söylenen bir hocayı tutup A takıma koyanlar cidden dünyanın en vizyonsuz kişileri olabilir. Mustafa Cengiz'i savunuyoruz evet ama hataları da olmuyor değil. Nasıl Bormio kampının iptal edilip Bolu'ya geçilmesi mantıklı bir hamleyse forma tedarik ürünlerinin dandirik bir firmaya verilmesi de bir o kadar başarısızdır.

Umarım bu sene amatör şubelerde geçiş dönemi olur. Bu sene ekonomik kriz, UEFA cezası, ŞL diye amatör branşları geçiştirdik, eğer aynı hamleleri seneye de görürsek benim gibi birçok taraftar desteğini çekecektir.
 
Görevde olan insanların arkasından konuşan, kulüpteki yakınlarını kullanarak hak etmediği bir göreve gelmeye çalışan, bir tane oyuncu yetiştirememiş bir alt yapı hocası benim A takım hocam değildir ve asla olamaz. Önce karakterli olmak ve bir duruşa sahip olmak gerekir. Efe Güven'in A takım başına geçme hikayesi kendi başarısıyla ilgili değil tamamen yaptığı kulistendir. Ömer Yalçınkaya da bunun bir parçasıdır. Hepinize yazıklar olsun!

Saygılar.
 
Fazla uzun uzadıya konuşup kasmayacağım. Galatasaray Kadın Basketbol Şubesi'nde dört senedir yapılmak istenip de yapılamayanları hayata geçirmek, bu yönetime nasipmiş; vatana millete hayırlı olsun!.. Umarım, zamanla tam bir arpalık haline gelmez!.. Yönetim şubenin arpasını kıstığı için doğru dürüst arpalanamayan şu anın iştahlı görevlileri, kim bilir belki de, kendiliğinden uzarlar... Belli bir süreçte, Türk Kadın Basketbolu da bu durumdan olumsuz etkilenir. Şöyle ki, Galatasaray rekabetini yitiren Fenerbahçe'de de zamanla belli bir motivasyon eksikliği baş gösterir ve büyük ihtimal o da küçülmeye gider. Sizce GS'siz ve FB'siz bir lig, ne kadar cazip olur; kalan takımların rekabeti, bu lige yeterli ve gerekli lokomotif görevi görür mü?.. Artık "Botaş" çalar, "Hatay" oynar! Keser mi, kesmez mi; onu zaman gösterecek!
 
Her türlü ayak oyunuyla bu kulübe hizmet eden insanları koltuğunu sallayıp oraya kendi oturan bir hoca ve Galatasaray'a her Fener maçında küfür eden hareket çeken bir yardımcı. HAYIRLI İŞLER!
 
Galatasaray Kadın Basketbol Takımı başantrenörlük pozisyonuna getirilen yeni koçumuz Efe Güven, resmi sitemize yeni sezon öncesi açıklamalarda bulundu.
Efe Güven’in açıklamaları şöyle:
“Antrenörlük kariyerime başlamış olduğum Galatasaray Spor Kulübü’nde A Kadın Basketbol Takımı Baş antrenörlüğüne getirilmekten dolayı gurur duyuyorum. 13 yıldır kulübümün ve armanın başarısı için her kategoride çalıştım. Şimdi de ilk günkü istek ve arzumu A Kadın Takımımızın başarısı için göstereceğim. Bana güvenip bu göreve layık gören başta Başkanımız Sayın Mustafa Cengiz’e ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim. Camiamız ve taraftarımızın desteğiyle takım olarak iyi işler başaracağımıza inanıyorum.
Bu seneki misyonumuz ve projemiz doğrultusunda sahada iyi mücadele eden, savaşan ve formanın hakkını veren bir takım oluşturmak için çalıştık. Transfer ettiğimiz oyuncuların ekonomik önceliği ikinci plandaydı. Türk ve yabancı oyuncularımız transfer ücreti anlamında ciddi fedakârlıklar yaparak kulübümüze geldiler. Hepsi başarıya aç, parkeye yüksek karakter koyacak isimler. Bu sporcuları transfer ederken Galatasaray’ın değerlerini taşıyabiliyor olmaları bizim ilk kriterimizdi. Taraftarımızın istediği birkaç oyuncu ise çok ufak farklarla profesyonelce düşünüp başka kulüplerle anlaştılar. Açıkçası şu anda takımımızda amatör ruhu ön planda olan, tek isteği basketbol oynamak olan ve savaşan birçok genç oyuncumuz olacak. Belki de ligin en genç takımlarından biri olacağız.
Elimizde çok değerli, altyapılarda her kategoride şampiyonluk kazanmış ve milli takımlarda önemli roller üstlenmiş oyuncularımız var. Kulüp olarak projemiz bu yetenekli genç oyuncularımızla tecrübeli oyuncuları tek amaç uğruna buluşturarak uzun yıllar sadece kendi altyapımızdan yetişen oyuncuların önemli sorumluluklar aldığı kıymetli başarılar etmek. Burada taraftarımızın desteğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız olacak. Onlarla birlikte büyük bir sinerji yakalayarak tamamen Galatasaray ruhu ve aidiyeti hisseden oyuncularla büyük başarılara imza atacağız.
Çalışmalarımıza 6 Ağustos’ta Florya’da gençler ile başladık. 10 Eylül’de 6 günlük Bolu kampımız olacak. Bu süre zarfında 2 tane hazırlık maçı yapmayı planlıyoruz. Daha sonra 17-19 Eylül tarihlerinde Ankara’da BOTAŞ ve Ormanspor’la oynayacağız. Sonrasında ise çalışmalarımızı Florya’da sürdüreceğiz ve yeni sezona hazır bir şekilde gireceğiz.”
 
Gerçekten çok yazık. 3 tane kukla yönetici Ömer Yalçınkaya denen karaktersizin oyuncağı olmuş sirke çevirdiler şubeyi.
 
Bölgesel ligde takımı şampiyon yapmış! Tamamen Halil Demirbilek'in emekleri sonucu bulunan oyuncular ile. Ama Efe bey ne yaptı Halil'in kulüpten gitmesi için elinden geleni yaptı! Şimdi de baş antrenör olmak için yalakalık yapmadığı kimse kalmadı. Buna izin verenler bu suçun da ortağıdır ve hesabı sorulacaktır!
 
Özyer'in kulüpten kovulmasına sebep olan son hamlesi eşine zam yapılmasını çaktırmadan araya koymaya sıkıştırmaya çalışmasıydı. Yalçınkaya'nın son hamlesi de Efe Güven olacak. Sene sonuna ikisi de kalmaz kulüpte.

Nevriye'yi oldum olası sevmem zaten. Geldi oynadı parasını kazandı nereye gidiyorsa gitsin. Bize karakterli insanlar lazım.
 
Son düzenleme:
Bölgesel ligde takımı şampiyon yapmış! Tamamen Halil Demirbilek'in emekleri sonucu bulunan oyuncular ile. Ama Efe bey ne yaptı Halil'in kulüpten gitmesi için elinden geleni yaptı! Şimdi de baş antrenör olmak için yalakalık yapmadığı kimse kalmadı. Buna izin verenler bu suçun da ortağıdır ve hesabı sorulacaktır!
Yildizlartoplulugu kadroyla hicbisey yapamayan Ceyhun Yildizoglunu cogunluk kotu hatirlar. Subeden bi arkadas annatmisti bigun floryada masasindan salona bakip Halilin calistirdigi gencleri kastederek bu kizlari getirmemiz busene sampiyon olmaktan daha buyuk is demis yanindakilere. Isil nevriye birsel sonrasinda olcay ve tilbe haricinde avrupacapinda oyuncu cikaramayan Turk basketbolu icin altyapi oyuncularimiz cok kiymetli. Ceyhun Yildizoglu ve Halile bu oyunculari kulupumuze kazandirdiklari icin cok tesekkurler.
 
Altyapıda oyuncuları bulan, gelişmelerini sağlayan, abilik yapan, hayatı öğreten kısaca her şeyi yapan Halil hocaydı zaten. Şu anda Efe'nin yerinde olması gereken de oydu ama işte basketbol şubemiz çiftlik olduğu için olması gereken olmuyor.
 
Efe Güven Nevriye Yılmaz'ın kendi yerini alacağı korkusuyla insallah onun da ayağını kaydırmaya çalışır da ikisinden de kurtuluruz.
 

Üst