Egle Sulciute

31.08.1985
Litvanya-Forvet

Şimdilerde VICI Aistes olarak bildiğimiz Litvanya ekibinde uzun yıllar forma giyen Sulciute, ilk Euroleague tecrübesini de bu kulüp altında yaşadı. Litvanya Milli Takımı'nın da önemli bir parçası olan uzun forvet, daha sonrasında şansını yurt dışında denedi. Bu sezon için anlaştığı Fransız ekibi Mondeville'de sakatlığı yüzünden çok fazla forma giyemeyen Sulcuite sezonun geri kalanı için kulübümüzün formasını giyecek.

Yazın Eurobasket'te Litvanya forması giyen yeni oyuncumuz; 22.3 dakikada: 8.9 sayı-3.9 rib.-1.4 asist-1.1 top çalma-0.2 blok ve 2.3 top kaybı ortalamaları yakalamıştı. Maç başına 22 dakika oynaması ve -dönem dönem 5 numarada da kullanılabilen- bir uzun forvet olmasına karşı turnuvanın en çok 3'lük deneyen 16, en isabetli üçlük atan 17. oyuncu olması oyun tarzı hakkında fikir uyandırıyor.

Takımımızın ihtiyaçları; ribaund ve skora katkı verecek bir isim daha yaratmaktı takım içinde. Umarım bunu sağlayabilir Egle. Sağlıklı ve başarılı bir sezon diliyoruz yeni oyuncumuza.
 
Fcn blog'da ayrıntılı bir şekilde kariyerini okudum. İyi bir katkı vereceğini düşünüyorum ki zaten Fowles'ın avrupada olmadığını düşünürsek 4 numara en kötü bölgemiz. Temennimiz başarılı olması yönünde. Burada mı okumuştum başka bir yerde mi bilmiyorum fakat kulüpten bir yetkili şöyle demişti "Biz Ros Casares ve UMMC gibi takımların önüne çok büyük bütçelerle çıkmamıza ragmen oyuncularını vermek istemiyorlar" demişti. Sene sonunu daha iyi isimler gelecektir mutlaka ama sezon içinde yapılacaklar kısıtlı.
 
Avrupa'da Tina'yi tercih edersek cok kotu 2'li olurlar Sulciute ile mutlaka Fowles tercih edilmeli. Rakip iceri gomuldugunde Bahar'dan bulamadigimiz dis atis katkisini rahatca buluruz eli tuttugunda 5-6 tane 3'luk atabilecek bir isim ama Tina ile beraber oynarsa ribaundlardaki problem devam eder. Litvanyali oyuncularin bir ozelligi de taraftarla birlikte daha iyi oynamalari, F8'de cok etkili olabilir o atmosferde. Matic gozuyle bakilmasin bu transfere o kadar kotu degil cidden, takimla hazirlik maci filan yapsa bari bolca, sadece antremanla maca cikarsa kotu olur.
 
Avrupa Kadınlar Ligi'nde sekizli finallerde mücadele edecek olan ve bu sene ligde de şampiyonluğun favorilerinden Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı yıldız oyuncusu Alba Torrens'in sezonu kapatması sonrasında forvet bölgesine takviye yaptı. Sezona Fransız temsilcisi Mondeville forması altında başlayan fakat sırtından geçirdiği sakatlık nedeniyle sözleşmesini fesheden 1985 doğumlu 190 boyundaki Litvanyalı forvet Egle Sulciute ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı. Bir kaç gündür İstanbul'da olan ve takımla birlikte antremanlara katılan Litvanyalı forvetin sağlık kontrollerinden geçerek resmi sözleşmeye imzasını attı. Resmi açıklamanın yarın yapılması bekleniyor.


31 Ağustos 1985, Marijampole doğumlu olan genç oyuncu basketbol hayatına TEO Vilnius forması altında başladı. 2001 yılında profesyonel basketbol hayatına başlayan Sulciute 2003 yılında altyapısında yetiştiği ve A takımda forma giymeye başlayan takımdan ayrıldı. 2003-4 sezonunda da ülkesinde forma giymeye devam eden genç oyuncu Alytaus Snaigė takımında kiralık olarak forma giydi. Sezon sonunda Vilnius Telekom Lintel'e (şimdiki adıyla TEO Vilnius) geri dönen forvet, 2007 yılının Mayıs ayına kadar takımının formasını giymeye devam etti. Genç oyuncu 2007/8 sezonu öncesinde ilk kez yurtdışı tecrübesini yaşadı. Litvanya'dan ayrılma kararı alan genç oyuncunun rotası İtalya oldu. İtalyan temsilcisi Lavezzini Parma ile bir yıllık kontrat imzalayan genç oyuncu burada geçirdiği bir sezonun ardından Atletico Faenza ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı. İtalya'da geçireceği ikinci sezonunda kendisinden söz ettirmeye çalışan genç oyuncu Çizme'de geçireceği son yılını turuncu-beyazlı takımda geçirdi.


2008/9 sezonunun ardından İtalya'dan ayrılan Litvanyalı forvet yeni sezon öncesinde (2009/10) İspanyol ekibi Celta Vigo ile sözleşme imzaladı. 2009/10 ve 2010/11 sezonlarında İspanyol ekibinde forma giyen tecrübeli oyuncu kariyerinin en ciddi transferlerinden birisini bu sezon başında Fransız temsilcisi Mondeville'a yaparak gerçekleştirdi. Sezon başında Polonya'da düzenlenen Eurobasket2011'de milli takım formasını giyen genç oyuncu 9 maçta forma giydi. Maç başına 22 dakika sahada kalan Sulciute bu karşılaşmalarda milli forma altında istatistik kağıdına 8.9 sayı - 3.9 ribaund - 1.4 asist ve 1 top çalma yazdırmayı başardı. Bu sezon Fransız temsilcisi Mondeville ile sezona başlayan ve ligde 6 maçta forma şansı bulan genç forvet oyuncusu bu karşılaşmalarda da maç başı 34 dakika sahada kaldı. Kariyerinin en ciddi deneyimlerinden birisini yaşayan Litvanyalı forvet 15.5 sayı - 4.5 ribaund - 2.3 asist ve 1 top çalmayı istatistik hanesine yazdırırken ağır ve talihsiz bir sakatlık geçirdi.


Eurobasket2011'de milli takım forması altında headcoach Algirdas Paulauskas'ın tercihi sonrasında zaman zaman 5 numarada gördüğümüz ve Rusya karşısında müthiş bir performansa imza atarak 4/5 üçlük isabeti ile 20 sayı üreten genç oyuncu pozisyon itibariyle 3 numarada da forma giyebiliyor. Üç sayı çizgisinin gerisinden Eurobasket2011'de %35 ile oynayan genç oyuncu, iki sayılık atışlarda da %38 isabetle oynamıştı. Genç oyuncu Letonya'da düzenlenen Eurobasket2009'da da milli formayı giymiş ve 6 maçta mücadele etme şansı bulmuştu. Bu karşılaşmalarda 26.5 dakika sahada kalabilen Sulciute istatistik hanesine 14.8 sayı - 4.5 ribaund yazdırmayı başarmıştı. Tek başına maç alıp götürecek bir oyuncu olmadığını belirtmekte fayda var. Galatasaray'da gerek uzunları dinlendirecek, gerekse forvet pozisyonunda mevcut eksiklikleri kapatmaya çalışabilecek bir oyuncu Egle Sulciute.. Bu nedenle beklentileri çok yüksek tutmak pek doğru değil ama doğru sistem ve oyun felsefesi içerisinde (tıpkı Paulauskas'ın sisteminde olduğu gibi) boş şutları affetmeyecek, cezayı kesebilecek, iyi şutları olan ve bu sayede rakip adına önemli bir tehdit unsuru içerebilecek uzun olarak dikkat çekiyor. Sert olduğunu söylemek zor, bu konuda bir takım eksiklikleri var. Fakat ribaund konusunda çok etkili olmasından ziyade savaşçı ve mücadeleci yönüyle rakiplerini yıpratıyor. Mücadeleci bir kimliğe sahip olduğunu söyleyebiliriz, Sulciute için. En azından Litvanyalı basketbolseverler ve yorumcular bu şekilde belirtiyor.


1985 doğumlu Litvanyalı forvet oyuncusu Egle Sulciute'ye hoşgeldin diyor ve Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz.
 
Geldiğin yoldan geri dön arkadaş litvanyalı görmesek yedirecekler benim bildiğim hiçbir litvanyalı böyle top kullanmaz erkek kadın farketmez litvanyalıları ön plana çıkaran şutlarıdır her zaman...
 
Basketbol topunu ilk defa görmüş gibiydi..Hollandalı olabilir..ama bir litvanyalı hele ki milli ise bu kadar kötü oynayamaz..bırak kötü oynamayı top sektiremedi..

Yokmu bu şubede bir tane kişi matiç ile bu hanımefendiyi alanı bu takıma getiren kişiye sorguya çekecek bu kulübün parasını sokağa ne hakla attın diyecek?
 
Hayatımda gördüğüm en kötü bayan basketbolcu, çok net... Böyle tipleri nereden bulur getirirler, gerçekten çok merak ediyorum... Verilen her kuruşa yazık,günah !
 
Şubede bu kızı ve matiçi kim transfer etmişse tebrik ederim. Nasıl bu takıma layık görmüşler anlamadım. Bu kadar mı kötü olurlar. yanılmıyorsam 2 veya 3 şutu hi potaya bie değmedi. inanılır gibi değil. karşıyakadaki şu tamane bile bizde olsa durum ne kadar değişirdi.
 

Üst