Ekim Ayı Değerlendirmesi

Ekim Ayının Oyuncusu Kim?


  • Kullanılan toplam oy
    61
Erkek basketbol takımımızı uzun yıllardır bu kadar yakından takip etmemiştim. Bu ay deplasmana da gittik, kupa maçlarına da gittik, sahamızdaki maçlara da gittik, şifreli kanaldakileri de izledik. Dolu dolu bir ay oldu benim için.

Geçen senelerde her ay ayın oyuncusunu seçiyorduk ama bu sefer takımla ilgili genel görüşlerimizi de belirtebileceğimiz bir başlık olsun istedim. Kısaca maçları hatırlatayım, görüşlerimi sonra yazacağım.

6 Ekim; Galatasaray-Beşiktaş 73-88
7 Ekim; Darüşşafaka-Galatasaray 85-81
8 Ekim; CASA TED Kolejliler-Galatasaray 58-97
14 Ekim; Siauliai-Galatasaray 73-73
18 Ekim; Darüşşafaka-Galatasaray 58-73
21 Ekim; Galatasaray-Siauliai 94-63
25 Ekim; Galatasaray-Antalya BŞB 92-68
31 Ekim; Banvit-Galatasaray 86-95

Not: Anket ekledim ama sitedeki genel görüşlere göre övgü alan isimleri yazdım.

Takımla ilgili görüşlerinizi merakla bekliyorum.
 
Oyum Graves'e gitti.Gerçekten bizim beklemediğimiz kadar süper katkı veriyor.
İlk avrupa maçında deplasmanda ilk yarıdaki hucum performansı ile takımı oyunda tuttu ve olası bir kazayı önledi.İki lig maçında çok iyi işler yaptı.Dün savunmada Crispini kitleyip sonrada skoru atınca ben bu senenin en büyüğü olacam dedi.
 
Geldiği günde M.S ile birlikte elştirilmişti yetersiz olduğuna dair fakat arkasında duraan bizleri utandırmadı.Evet bazı maçlarda durgun kaldı ama özellikle son Banvit maçındaki oyunuyla bu sene neler yapabileceğinin ve yapaacaklarının bir resitalini sundu.Benimde oyun Graves'e.

Takıma gelince sezon başında hiç ama hiç ümidim yoktu hatta Türkiye Kupasında sonra çok sinirlenmiştim fakat takımın zamana ihtiyacı olduğunu söylemiştik.Lig başlayınca ve bunla beraaber avrupa maratonunada geçilince takım oturmaya baaşladı.Oyunu bu son Banvit maçıyla zirve yaptı bence.Oyun içi mantalite çok güzel Murat Hoca takımı iyi yönetiyor fakat umarım bu yönetimi büyük maçlarda geride olduğumuzdada sürer.
Defansla ilgili problemller var hala bu belli fakat takım faaliyetleri oturduktan sonra bu orgnizasyon antrenmanlarla aşılması kolay bir sorun.

M.S dışındaki tüm yabancılarımız bize yeterince randıman veriyor.Zizic'i çok eğeniyorum kaldıki Milo'da çok yararlı bir oyun sergiliyor takım oyunu adına.Zaman zaman meydanaa çıksada Guroviç 20 sayısını atmasını biliyor bununla beraber sezon başına kıyasla kendisinde bir toparlanma süreci gözlüyorum eminim 2-3 haftaya gerçek Guroviç'le tanışırız.
M.S'nin bu takımda yeri kesinlikle yok ama bunu söyliyebilirm bize sahayı gören ,oyun görüşü sağlam ,çok skorer olması zorunlu olmayan savunmalı bir guard lazım.
 
Ben Cemal e oyumu verdim çünkü Cemal in böyle oynaması çok güzel . Yabancılarımız zaten hep böyleydiler.Türk katkısına ihtiyaç duyduğumuzda Cemal hep katkı sağladı bravo Cemal !
Not : bu ayın en iyisi Graves 'di.
 
Graves ve Cemal arasında gidip geldim.En sonunda Cemal'e oyumu verdim.Çok iyi katkı yaptı.Graves daha iyi idi ama Cemal 3 maçta hepimizi yanılttı.Bir kere de Cemal'in yüzü gülsün (=
 
Oyum Milo'ya nedeni ise çok basit.O bu takımın en gösterişsiz ancak en önemli parçası.Bunu da her maç gerek savunma gerekte hucumda savaşarak gösteriyor.

Milojevic durmak yok yola devam ;)
 
Bence takımın her oyuncusu iyi mücadele ediyor ama Tufan,Murat ve Polat ın yokluğu türk katkısını çok aşağıya çekiyor. Bu durum avrupa maçlarında sorun olmuyor fakat ligde belimizi büküyor . Özellikle MS nin çok az katkı vermesi bu durumu daha da zorlaştırıyor . Anlaşılan o ki bu saatten sonrada transfer olmayacağı için elimizdeki kadroyu kullanmayı en iyi ve çabuk şekilde öğrenmeliyiz. Şuana kadar M.Özyer bu işi çok iyi yapıyor . Bravo MURAT ÖZYER !
 
Eleştiri sadece kötü olanın söylenmesi değildir.Nasıl Mithat Abi Murat Özyer maçı çevirince onun hakkını veriyorsa Murat Hoca'yı kıyasıya eleştirenlerden şimdide tebrik gelmesi lazım ama nerede...iki hafta sonraki efes maçında kaybetsin o zaman ortaya çıkacaklar sanırım tekrar eleştirmeye.Tekrar belirteyim eleştiri sözcüğü olumsuz bir sözcük değildir.Güzel sözler söylemeekte bir eleştiridir.
Ben oyumu Cemal'e attım bundaki en büyük etki Graves çoğu oyun haklı olarak gitmesi.Cemal'inde hakkını vermek lazım bu 3 maçtaki.
 
Benim oyum Dejan Milojevic gitti.Nedeni bizim yıllardır bekledigimiz gercek sutör kimliginde bir oyuncu el yakan sutları o kullandı ve cok fazla skor yükünü gögüsledi ortalama 15-20 sayı arasında oynuyor her mac.Bunun yanında aldıgı hücüm ve savunma rebolarıda cok fazla bence bu ayın yıldızı Milo

Arda Öztürk' Alıntı:
Dün savunmada Crispini kitleyip sonrada skoru atınca ben bu senenin en büyüğü olacam dedi.

Bide ben burda takıldım arda abi kitlemese ne olurdu allah bilir :p
Joseph Crispin 17 (4R, 4A)

DN:Gravesde favorilerim arasında
 
Ben Milo ve Graves arasında kararsız kaldım. Fakat oyumu Graves'e verdim. Sene başında ona güvenenleri yanıltmadı. Gerekli katkıyı hem hücumda hem de savunmada yapıyor...
Milo ise oynadığı her maç double-double yapmaya aday...
Bunun yanında Basketbol'un Hagi'si Gurovic'i ve her hareketi kalite kokan Zizic'i unutmamak lazım...
Yerlilerden Cemal ve Cücü herkesi sevindirdi... Ayrıca Hüseyin'in kritik maçlardaki oyunu da kayda değerdi...
 
Arda Öztürk' Alıntı:
Dün savunmada Crispini kitleyip sonrada skoru atınca ben bu senenin en büyüğü olacam dedi.

Bide ben burda takıldım arda abi kitlemese ne olurdu allah bilir :p
Joseph Crispin 17 (4R, 4A)

Evet karşımızda kilitlenmemiş halleri de mevcut Banvit'in Efes'i 105-91 yendiği maçta Crispin 35 sayı 10 asist :D:D
 
Tereddütsüz can dostum , güzel insan Tonio'ya attım oyumu.O bu takımın en önemli parçası bana göre.Alındığından beri hep bu adam en iyi olacak biraz güvenin dedim . Burada Tonio gönderilsin diye konu açılsın diyenler şimdi Graves'e zaten birşey demiyorum ,süper oyuncu gibi laflar ediyorlar. Bravo Tonio bu kadar kısa sürede onları da döndürmeyi başardın ya en iyisi sensin . Hey good man wassup ? :p
 
takım olarak çok iyiydik ama graves gerçekten çok iyi adamın yapamadığı hiç bişey yok savunma desen var hızlı hücum desen var atletiklik desen var hızlı hücüm desen var asist yap desen yapar sayı at desen yapar komple bi oyuncu oyum graves e
 

Üst