Ekrem Memnun

Saygı sınırını aşmadan burada bende hocayı eleştirmiştim ama açıkçası son iki maçta takım, skor olarak galip gelmesinin yanında oyun olarak da galip geldi. Bugün ikinci periyodun başından itibaren öyle bir Galatasaray izledik ki, sanki karşımızda Karşıyaka değil de ikinci lig takımı varmışçasına -skor eşitliği dahil hakemler hariç- gerilmeden maç izledim. Sahada oyuncularda, kenarıda hocada görmek istediğim hırsı,tutkuyu ve enerjiyi fazlasıyla gördüm.

Tebrikler Ekrem hoca!
 
Ekrem hocanın yerinde ben olsam hayatta şu takımın başına geçmezdim. Hem takımın içinde bulunduğu durum hem de yönetici diye ortada gezen avareller nedeniyle taşın altına elimi sokmazdım. Ekrem hoca benden çok çok daha büyük Galatasaraylı.
 
Zor zamanda elini taşın altına koyarak ne kadar büyük efsane olduğunu kanıtladı. Pek inancım yok ama inşallah kendisini refah içinde de çalıştırabiliriz. Allah senden razı olsun hocam, biz razıyız.
 
Kötü giden, özgüvensiz, takım olamamış, maaşlı basketbolcular topluluğunu takım haline getirdi. Belli bir özgüven ve enerji kattı. Savunma anlamında da istediğinde gayet de savunabilen bir takım yarattı. Tabii hala savunma anlamında defolarımız var mesela bugün devrede 58 sayı yedik ancak zaten sezon başından beri savunmacı bir takım değildik. O yüzden, savunmada sayesinde önemli bir gelişim gösterdiğimizi düşünüyorum. Kendisi umarım takımda kalır, küme düşme hattındaki, çok uyumsuz bir takımı böyle kasvetli bir iklimde alması bile Galatasaraylılığının tartışılmayacağını gösteriyor. Umarım kendi kurduğu kadro ve oyun sistemi ile önümüzdeki sezon da devam etmek ister.
 
Burada bile sana koç moç değil diyen insanlar vardı. Ben onlar adına senden özür diliyorum Ekrem hoca. Takımın başına geçmeseydin seneye alt ligde olacaktı. İyi ki Galatasaraylısın ve iyi ki bizimlesin.
 
Kendisi GS efsanelerindendir, kadınlar basketbolunda yaptıkları yıllarca suyun öte tarafından tekrar edilememektedir. Şu sıkıntılı dönemde takımın başına geçerek GS'liliğini bir kez daha ispatlamıştır.

Ancak erkek basketbolda yıllardır çalışmamış olması handikapı sebebiyle seneye daha formda bir antrenörle yola devam etmeyi tercih ederim.
 
Ekrem hoca en azından bir seneyi hak etti. Yapması gereken takımı kümede tutmaktı ve bunu başardı. Bu yarım sezonu onun erkek basketboluna yeniden alışma devresi sayalım. Önümüzdeki sezon hangi yönetim gelirse gelsin şans vermesi lazım hocaya. Zaten üç aşağı beş yukarı bütçe yine böyle kuş kadar bişey olacak. Gidip de avrupanın sayılı koçlarından birini getirebilecek halimiz yok o yüzden hiç değilse kendi içimizden birine bu şansı tanıyalım.
 
Çok sevindim hocam. En zor zamanda ateşten gömleği giymene rağmen seni “kadın takım hocası” diye küçümseyip olası bir başarısızlığını bekleyenlere fırsat vermedin. Senin otoriteni tanımayan ruhsuz oyunculardan kurtulup kendi takımını kurman da en büyük hakkın.
 
Kara gün dostu ne yazık ki bir Galatasaray Basketbol geleneği oldu. Bunun da şimdilik son örneğini Ekrem hoca yaptı.

Teknik taktik analize girersek yazılacak çizilecek çok şey çıkar elbette ama Galatasaraylılık diyerek bir telefonla, doğru dürüst şart konuşmadan antremana inmesini bundan bağımsız tutmak ve unutmamak gerek.

Ekrem hoca öncesi ligde 16 maç 5 galibiyet. Ekrem hoca sonrası 13 maçta 6 galibiyet.
Jackson ve Crawford öncesi 21 maçta 7 galibiyet. Kalan 8 maçta 4 galibiyet.

Yeteri kadar yıprandı bence hoca. Zaten sezon sonuna kadar diye anlaşılmıştı.
Önümüzdeki sezon için yeni bir koç yeni bir kadroyla devam edilmesi lazım. Bu da kötü hoca falan demek değil. Olması gereken o.
 

Üst