Çok önemli bir galibiyet oldu, ayrıca Prokom'un yenilmesi bir mucize olmazsa ilk dörtü şekillendirdi. Kısaca bir ayağımızı Top 16'ya attık..Çok iyi oynadığımız söylenemez, yine maçı kopatmamız gereken yerde kopartamadık...Ancak Oktay Mahmudi'yi son maçlara nazaran oldukça formda gördüğümü de söyleyebilirim...
Özellikle savunmada kötü oynayan Lakovic ve Songalia'da çok fazla ısrar etmedi. Shumpert'ı belki de bu sene ilk defa "3" numarada izledik, aslında oldukça başarılı da oldu. Varda çıkınca, onlar kısaldı bizde Shumpert'ı 4'de kullandık...
Furkan Aldemir müthişti, Önüne çıkan tüm uzunları denize döktü. Hep böyle Furkan...
Shipp Shumpert "3" numara oynadığında gerçek yerine kavuştu ve "2" numarada oldukça başarılı oldu...
Tutku, istatistik olarak pek fazla katkı ortaya koymadıysa da özellikle "savunma" da çok iyiydi. Oyunu ve tempoyu da başarıyla kontrol etti. Geçen sene BJK'ta her eline geleni 3'lük olarak sallayan Cevher sisteme daha çok uyum sağlamış. Attığı 2 sayı mühim değil, savunmadaki gayreti olağanüstüydü...Ben bu takımda oynarım dedi ve takıma dinanizmi getirdi...
Son olarak, Andric oyunduyken mutlaka Tutku sahada olmalı. Bu ikisi birbirinin dilinden çok iyi anlıyor. Henüz Furkan Tutku'yla uyumu tam sağlayamadı, diğer oyun kurucularda Andric ile. Sıkıştığımız anlardaki en büyük ilacımız bu olabilir. Bundan sonra daha rahat olacağız, Prokom bugün kaybedince Top 16 yolu ağzına kadar açıldı. Birde Kazan-Barca-Siena maçlarının birinden süpriz bir galibiyet alabilirsek, herşey çok daha rahat olur...
Maçta soru işaretleri yok mu ? Elbette var, özellikle bu maç ölçü değil, ismen çok tecrübeli olsa da Olimpia kadro olarak tecrübesiz. Ayrıca Varda'nın oynadığı kısa zamanda yaptıkları ortada...
Gordon bugün savunmada yine çok ama çok iyiydi, ancak hücumda yeteneklerinin üzerinde sorumluluk alıyor ve klasik birebir sokak basketboluna dönüyor, Lakovic formsuz, bugün yine yokları oynadı. Bomboş pozisyonda attığı airball'u Türk oyunculardan biri atsaydı alacağı eleştirileri düşünemiyorum bile. Songalia ile ise kan uyuşmazlığı var, savunma ritmimizi bozuyor. Bu saatten sonra ben uyuşacağını da artık düşünmüyorum. En iyisi onu bugünkü gibi NBA'de oynadığı rolde kullanmak. 5-10 dakika sürede faydası olur...