EL | Fenerbahçe 77 - Galatasaray 58

Üzüldük.
Denildiği gibi aynı senaryo, baş rolde de yine aynı isimler. Nevriye, Birsel. Senaryoda bizim oyuncularında rolerinde de bir değişiklik yok, Augustus tutunmaya çalışıyor, diğer oyuncularımız da top kaybı istatisliklerini arttırmakla meşgul, ilk iki çeyrek biraz umut, sonrası hüsran. Bu filmi Fb Tv'den seyretmek zorunda olmanın da yeri ayrı tabi. Çok şükür son periyotta Cannes-Eczacıbaşı maçı imdada yetişti, oraya dönüş yaptım, daha fazla dayanamazdım zaten.
Yerli farkından bahsedilmiş, bu konuda diyecek birşey yok zaten ve malesef bu noktada çözüm de yok. O zaman bu durumda şartlar içine yapılabilecek en iyi şeyi yapmalıydık ve kadromuza öyle yabancı oyuncular katmalıydık ki en azından yabancı oyuncular bazında biz öne çıkalım. Malesef biz her ikisinde de geri kaldık.
Birde herzaman söylenen şu durum var; futbolda orta sahan, baskette oyun kurucun, voleybolda pasörün kadar konuşursun. Önce buradan başlamak gerek, burası iyiyse diğerlerinin seviyesini aşağıda bile olsa bir üste çeker, eğer burası zayıfsa o zaman diğerleri dünya starı da olsa nafile, oynatıldıkları kadardan ötesi yok. Malesef iki senedir futbol takımımızın hali ve bugünkü Fowles buna en güzel örnek.

Forumun biraz sakinleşmesini bekledim yazmak için, iyiki de beklemişim.

Değinmek istediğim bazı noktalar var.

Öncelikle biz sadece maçın koptuğu bölümlerde gidebilirken, rakibimiz niye serbest atış çizgisine bu kadar fazla gitti? Bunu ciddi sorgulamamız gerekiyor. Bunun cevabı iki şey olabilir. Hakemlerin taraflı tutumu yada sahadaki agresif-istekli oyun farkı. 2.si ağır bastı bugün, potaya gitmeyi pek düşünmedik. Fowles'a top indirmeye çalıştık yada Seimone'un birebirlerini düşündük ağırlıklı olarak. Bir de hücum ribaundlarını hiç kovalamadık.

İkincisi ilginç bir nokta olacak, belki de yanlış bir gözlem ama sanki Fenerbahçe benchinin olduğu tarafa hücum edemiyoruz. Taraftarlar ağırlıklı olarak orada duruyor ve sahaya çok yakınlar, güvenlik önlemi de yok denecek kadar az. Abdi İpekçi'de yapamayacağımız bir durum bu bizim, tribünler çok uzak, Ahmet Cömert diyeceğim ama orada da alınan önlemleri biliyoruz.

2 senedir doğru olanı yaparak bireysel oyunculara toplu olarak küfür etmiyoruz. Bir ara Nevriye'ye bayağı ağır hakaretler olurdu. Ama her maç Işıl'a edilen küfürleri duymak biraz ağırıma gidiyor benim. Her ne kadar bize bu yakışsa da sanki böyle yaparak Işıl'a, kaptanımıza sahip çıkamıyoruz gibime geliyor. Bu konuda bir başlık da açacağım zaten.

Son yıllardaki Fenerbahçe maçlarında en büyük sorunumuz istikrarsızlık. Ya maça iyi başlıyoruz, 2.periyot farkı kapattıyoruz, 3.periyot müthiş kötü hücum ediyoruz ve öne geçiyorlar. Ya da çok kötü başlayıp bir türlü öne geçemiyoruz. Oyuncuları psikolojik olarak maça hazırlamak çok önemli. Çünkü ben bugün 19 sayılık farka rağmen Caferağa'da yenebileceğimiz bir Fenerbahçe gördüm. Uzun yıllardır yabancılarından bu kadar az katkı alıyorlar.

Bir de oyuncularımızın yüzdesine bakıyorum, genelde gayet iyi şut yüzdelerimiz. Ama 24 top kaybı yapmışız, rakibin 8 top kaybına karşılık. Sert olmalıyız bundan sonraki maçlarımızda, net paslar vermeliyiz.

Son olarak bize düşen en büyük görev bu takıma Cuma günü müthiş destek vermek. Zor, belki de imkansız biliyorum ama dolu bir Abdi İpekçi'den hiçbir Bayan Takım'ı çıkamaz. Tepki vermek isteyenler varsa yine salona gelsinler, kaybedersek o zaman kimseyi tutan olmaz. Ama işin ucunda seriyi 3.maça taşımak, bu sefer daha hazırlıklı olarak taşımak da var.

Eğer Cuma günü maçı kazanamazsak en büyük suçlu bizleriz, önce kendimizi Galatasaray taraftarlığından istifaya çağıralım.

Anete Jekabsone + Hana Horakova + Ivana Matovic + Angel McCoughtry = 34 sayı - 5 asist - 14 ribaund.

Doneeka Hodges - Seimone Augustus - Sylvia Fowles - Gintare Petronyte = 40 sayı - 6 asist - 18 ribaund.

Nevriye Yılmaz = 24 sayı - 6 ribaund - 3 asist.

Yerli Rotasyonumuz = 18 sayı - 9 ribaund - 6 asist.

Maçın özeti.

Cuma gunku macta 100bin kisi de olsa gsnin bu kadro ve hocayla fbyi yenmesi mucizedir.. Hala o oynasin bu oynasin deniyor.. Bjknin gsyi eleme sansi ne kadar ise bizim de fbyi eleme sansimiz iste tam o kadar.

Ancak birgun camiada bir yonetici dogruyu gorur de yabanci bir hoca getirir dunya capinda (cunku bence trde biraz cem akdag disinda cok iyi hoca yok), ve de cok saglam bir sponsor bulur, iste o zaman birseyler olabilir. O zamana kadar fbnin turk oyunculari emekli olmadikca her sene bu kahri ceker, sonra salonu doldursaydik, nevriyeyi tutsaydik, hakemi etki altina alsaydik masallari devam eder..

cok uzuluyorum ama yapacak birsey su anda az bu yonetim oldugu surece.

Bir menajerlik şirketi kursak hepberaber
Nevriye,Birsel vs gibi yerlileri Avrupaya Wnba ye pazarlasakta kurtulsak
şunlardan ne güzel olur

zira onlar durduğu sürece yenemeyiz onları..
bu çok açık.......

Fener mağlubiyetlerini benim midem artık kaldırmıyor.
Oyuncular,teknik heyet,Adnan Polat ve yönetimi hakkında kötü bir şey söylememek için kendimi zor tutuyorum.
Tümünü kadro dışı bırakırım.Buna Işıl'da dahil.
Hatta Işıl'ı başa koyardım.Sonrasında ise Tuğba ( M.Sarp) vs...
Klüp ,arma,renk tutkusu yerine oyuncu hayranlığı olanlar utansın.
Çıkartın o formaları...

Doğum günün kutlu olsun Taçsız Kral Metin Oktay...
İyi ki de görmedin bu günleri.Senin formanı playboylar,soytarılar ele geçirmiş sağda-solda hava atıyorlar...
İyi ki doğdun, iyi ki görmüyorsun bu soytarı düzenini...

Valla ben hakem konusuna hiç girmeyelim derim komik oluyor ki maçları Erşan-Engin yada bir başkası yönetmiyor.Maçları FİBA hakemleri yönetiyor bunda art niyet aramamak lazım...Nevriye zaten normal oyununu oynadı hatta inatla söyluyorum Fenerde extra oynayan kimse yoktu.Çok iyi savunup fast break attılar.Angel durmadan forse etti oyunu ve yaklaşık 1.5 çeyrek de oynamadı 4 faul alınca.Anete de kötüydü ama biz onlardan çok daha kötüydük.Hucum ribauntu kovalayamadık diyenler var.Fowlesın başında 2 kişi vardı zaten bizde BİGSLY dışında ribaunt alan mı var?Hakem konusuna girmek bence işin en kolayı oluyor cumada aynı hakemler yönetecek vede bu sefer bizim lehimize kararlar çıkacak bariz bu FİBA ev sahibi takımlara hep +1 önde başlatıyor.Ama unutmamak lazım her ne kadar biz küçümsesekte kadrosundan 2 dünya yıldızını kaybetmiş ama sonraki ilk maçında oyun olarak UMMC den bile çok daha iyi sinyaller veren bir takıma yenildik KOÇ FARKI...Ratgeber bizde olsa inanın maçı kazanırdık.2. YARIYADA ilk çeyrek gibi başladılar hata yaptığını anladı adam bir daha da HORAKOVA da ısrar etmedi bizi oyunda tutan Hanna Horakovaydı.Birsel aldı sazı eline oynattı.Fowles bile savunmada o kadar yıprandı ki Nevriyenın şutlarına el bile uzatamadı...

Hakem konusuna katıylıyorum.İlk yarı 18 tane faul atmışlar biz ise 0. Avrupada hakemler daha bir oturaklı olur diye düsünmüştüm ama yanılmışım.Tabiki bunu mağlubiyete kılıf aramak için söylemiyorum kötü oynadık ama hakemlerde çok etkiledi.

Selim Cenker' Alıntı:
Ratgeber bizde olsa inanın maçı kazanırdık

Bence de Ratgeber bizde Ceyhun hoca karşıda olsaydı sonuç yine aynı olurdu. Hala kadroların farklılığını anlamaymıyorsanız birşey demek düşmez.

Emre Türkel' Alıntı:
[quote="Selim Cenker":8nif4o3a]Ratgeber bizde olsa inanın maçı kazanırdık

Bence de Ratgeber bizde Ceyhun hoca karşıda olsaydı sonuç yine aynı olurdu. Hala kadroların farklılığını anlamaymıyorsanız birşey demek düşmez.[/quote:8nif4o3a]

Klasik, saçma ve doğruluğu hiçbir şekilde kanıtlanmayacak bir laftır çok kullanılan. "Rakip hoca bizde olsa farklı olurdu" . Senelerce şampiyon olan ZK geldi de ne oldu derim o zaman bende çıkın işin içinden?

Saygılar.

Tamam yerlileri bizden çok çok üstün ama hoca farkları bu maçta ortaya çıktı kadınlar 3 kişi savunma yaptı Fowles'a ki bunu Ratgeber yaptırdı. Ama Ceyhun hoca Nevriye'yi nasıl tutturdu=24 sayı

galatasarayı yönetenlerin vizyonsuzluğu yüzünden bu hallerdeyiz. fenerin en önemli 2 ismi gidiyor adamlar 2 günde dolduruyor yerlerini biz aylardır tamikayı bekliyoruz! tamika dışında sporcu mu yok ya?tüm spor dallarında ucuz etin yahnisini yersen böyle olur. biraz da paraya kıyın be. her alanda bedavaya adam kapmaca oynuyorsunuz!

Alperen Küçük' Alıntı:
Tamam yerlileri bizden çok çok üstün ama hoca farkları bu maçta ortaya çıktı kadınlar 3 kişi savunma yaptı Fowles'a ki bunu Ratgeber yaptırdı. Ama Ceyhun hoca Nevriye'yi nasıl tutturdu=24 sayı
Alperen,Nevriye'yi tutsan,Birsel atacak,Angel atacak,başkası atacak o sayıları,kadro kalite farkı çok açık.Ceyhun Hoca'yı eleştireceksek de sezon başındaki tercihlerinden eleştirebiliriz ki ne kadarı onun tercihiydi tartışılır.

Abi o zaman Ceyhun hoca görmedi mi kadını 3 kişi tuttular başkasının üzerine set çizip potanın altında verseydi topu Fowles'a ne biliyim yani deneseydi bişeyler neyse cuma günü savaşsınlar ne yapıp ne edip kazansınlar ama zor gözüküyo