Deniz'e sormuşsun Sühan abi ama ben cevaplayayım, salonda 100 civarı seyirci vardı. Futbol maçıyla çekişmesi baya bir eksik oluşturmuş tribünde haliyle. Ayrıca dip not olarak, Hakan Üstünberk ve Mihriban Oğuz da salonda bulundular.
Maçtan önce belirtmiştim, sahamızda sürpriz mağlubiyetlere izin vermeyecek karakterimizi göstermeliyiz diye. Daha maçın hemen başındaki hızlı girişimiz, bugün sahadan net galibiyet ile ayrılacağımızı gösteriyordu. Maç genelinde yaptığımız savunmayı iyi bulduğumu söyleyebilirim. Kaunas'ın çok ekstra bir skorerinin bulunmadığının da altını çizelim ancak savunma isteğimiz bugün bizlere yansıdı. Son çeyreği ayırıyorum sadece bu savunmadan. Skorun da verdiği rahatlıkla istenilen düzeyde değildik son 10 dakikada.
Hücum tarafında tam gücümüzü yansıttığımızı söylemek güç ancak iyiye işaretlerin olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Slyvia ve Seimone'ye istenilen boşlukların yaratıldığını gördük. Ki doğan bu boşlukları iyi şekilde değerlendirdi iki oyuncumuz da. Bu iki isimin dışında bugün değinilmesi gereken yegane isim, Gintare. Oynadığı sırtı dönük oyunlarda sayıya çok kolay gidebiliyor. Maç oynadıkça da kendisine güveni geliyor. Slyvia gibi bir oyuncu ile aynı takımda olması da büyük avantaj onun için kuşkusuz. Bu oyununu sürdürdüğü takdirde bir çok maçta Gintare - Slyvia ikilisini görebiliriz pota altında. Kötü olarak bize yansıyan nokta, takımın ilk beşinin kenara gelmesiyle beraber kenar oyuncuların parkede gösterdiği performans. Bu noktada rotasyonumuzu performans açısından verimli kullandığımızı söylemek güç. Aradaki bu farkın maçlar oynandıkça kapanmasını umuyorum.
Bugün kişi bazında takımda sırıtan iki isim vardı, Doneeka ve Melisa. Oyuna girdikten sonra Doneeka ve Melisa'nın takımın birer parçası gibi hareket etmiyorlar kesinlikle. Doneeka'nın bir oyun kurucu olarak yapması gerekenleri yaptığını söyleyemeyiz. Bu yüzden koç onu 2 numarada denedi oyunun büyük bölümünde. Bazı pozisyonlarda hızını konuşturabiliyor ancak kadromuzda hala kendisine yer edinebildiğini düşünmüyorum. Diğer isim olan Melisa'nın hücumda takımın önemli skor opsiyonu olacağını düşünüyordum. Ancak tam aksi bir görüntü ile karşı karşıyayız. Takıma uyum sağlayamadığı çok net ortada. Fakat Türk statüsünde olduğunu ve 4 numara gibi bizim için Bahar dışında alternatifinin bulunmadığını göz önüne alırsak performansının artması çok önemli. Son olarak bugün bu ikiliden 8 top kaybı geldiğini de vurgulayayım.
Spartak'ın yenildiği bir günde kazanmak önemli. Grupta ikincilik de bizim için çok iyi bir netice olacaktır geçen yılı düşünürsek eğer.
Takımımıza tebrikler..