EL | GALATASARAY 82-58 Vici Aistes Kaunas

maçtan yeni geldim. SÜhan abinin kombinesiyle mis gibi maç izledim :) Takım iyiydi. Bahar'ı beğenmedim bir tek. Gereksiz şut tercihleri yapıyor ve kendi kendini demoralize ediyor daha sonra. Bir maç kendini bulsa o gazla devam eder gibi. Nihayet Fowles'a top indirme olayını çözmüş gibi takım. Işıl gayet diriydi maçın başında ortalığı birbirine kattı. Hele Fowles'a 2. periyodun 3. dakikasında yaptığı bir asist var ki gerçekten Paul kalitesinde. Gülşah ile konuşamadım ama ayağı cidden kötü durumda gibi gözüküyor. İnşallah döner bir an önce sahalara. Tuğba ilk yarıda güzel savunma yaptı. Fowles gerçekten tank gibi maşallahı var. Prenses de şutları iyice oturttu ve her topu aldığında önce Fowles'ı arıyor gözleri bu güzel birşey. Sonuç olarak bu takımın bir şeyler yapmak istediğini gördüm bu maçta . İnşallah bir dahaki maçta daha da iyi oluruz. Ceyhun hoca da pür dikkatti maçta dilerim bütün bu güzel şeylerin devamı gelir
 
İnşallah sezon boyunca kaçırdığım tek maç olur. İstatistiklere bakınca yine bir Euroleague maçında gözüme Tuğba çarpıyor. Oldukça yüzdeli top kullanıyor, azımsanmayacak sayıda asist ve rebound istatistikleri yakalıyor. Birkaç yorumda da savunmadaki istekliliğinden, hırsından bahsedilmiş. Tuğba Euroleague'de bir başka oynuyor. Tebrikler Tuğba...
 
Deniz'e sormuşsun Sühan abi ama ben cevaplayayım, salonda 100 civarı seyirci vardı. Futbol maçıyla çekişmesi baya bir eksik oluşturmuş tribünde haliyle. Ayrıca dip not olarak, Hakan Üstünberk ve Mihriban Oğuz da salonda bulundular.

Maçtan önce belirtmiştim, sahamızda sürpriz mağlubiyetlere izin vermeyecek karakterimizi göstermeliyiz diye. Daha maçın hemen başındaki hızlı girişimiz, bugün sahadan net galibiyet ile ayrılacağımızı gösteriyordu. Maç genelinde yaptığımız savunmayı iyi bulduğumu söyleyebilirim. Kaunas'ın çok ekstra bir skorerinin bulunmadığının da altını çizelim ancak savunma isteğimiz bugün bizlere yansıdı. Son çeyreği ayırıyorum sadece bu savunmadan. Skorun da verdiği rahatlıkla istenilen düzeyde değildik son 10 dakikada.

Hücum tarafında tam gücümüzü yansıttığımızı söylemek güç ancak iyiye işaretlerin olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Slyvia ve Seimone'ye istenilen boşlukların yaratıldığını gördük. Ki doğan bu boşlukları iyi şekilde değerlendirdi iki oyuncumuz da. Bu iki isimin dışında bugün değinilmesi gereken yegane isim, Gintare. Oynadığı sırtı dönük oyunlarda sayıya çok kolay gidebiliyor. Maç oynadıkça da kendisine güveni geliyor. Slyvia gibi bir oyuncu ile aynı takımda olması da büyük avantaj onun için kuşkusuz. Bu oyununu sürdürdüğü takdirde bir çok maçta Gintare - Slyvia ikilisini görebiliriz pota altında. Kötü olarak bize yansıyan nokta, takımın ilk beşinin kenara gelmesiyle beraber kenar oyuncuların parkede gösterdiği performans. Bu noktada rotasyonumuzu performans açısından verimli kullandığımızı söylemek güç. Aradaki bu farkın maçlar oynandıkça kapanmasını umuyorum.

Bugün kişi bazında takımda sırıtan iki isim vardı, Doneeka ve Melisa. Oyuna girdikten sonra Doneeka ve Melisa'nın takımın birer parçası gibi hareket etmiyorlar kesinlikle. Doneeka'nın bir oyun kurucu olarak yapması gerekenleri yaptığını söyleyemeyiz. Bu yüzden koç onu 2 numarada denedi oyunun büyük bölümünde. Bazı pozisyonlarda hızını konuşturabiliyor ancak kadromuzda hala kendisine yer edinebildiğini düşünmüyorum. Diğer isim olan Melisa'nın hücumda takımın önemli skor opsiyonu olacağını düşünüyordum. Ancak tam aksi bir görüntü ile karşı karşıyayız. Takıma uyum sağlayamadığı çok net ortada. Fakat Türk statüsünde olduğunu ve 4 numara gibi bizim için Bahar dışında alternatifinin bulunmadığını göz önüne alırsak performansının artması çok önemli. Son olarak bugün bu ikiliden 8 top kaybı geldiğini de vurgulayayım.

Spartak'ın yenildiği bir günde kazanmak önemli. Grupta ikincilik de bizim için çok iyi bir netice olacaktır geçen yılı düşünürsek eğer.

Takımımıza tebrikler..
 
Rahat kazanmışız, Euroleague'de ev sahibi faktörü çok önemli olmaya başladı bu sene.

Kaunas Spartak'ı kendi evinde yendi, o Spartak kendi evinde bize 26 sayı fark attı, biz gittik kendi evimizde Kaunas'ı 24 sayı farkla yendik.

Halcon'da son durum nedir, De Souza-Little ikilisi haricinde iyi oyuncuları var mıdır tam bilmiyorum şuan ama Spartak ve Halcon'u evimizde yendiğimiz vakit grup liderliği hiç de zor değil.
 
Bu takım zayıf gibi görünsede sonuçta Spartak Moskovayı yenmiş bir takım. O yüzden böyle rahat bir galibiyet sevindirici.

Taşların yavaş yavaş yerine oturduğunu görüyoruz ama ilk beş çıkan oyuncularda. Yedekler girmeye başladığında fark kapanıyor genelde. Açıkça görülüyor ki Melisa ve Doneka bu takımda zor yer bulur. Mutlaka onların yerine daha iyilerini almak lazım.

Saygılar.
 
Öncelikle herkese merhaba, uzun zamandır takip ediyordum daha fazla yazmadan duramayacağımı hissettim :)

Basketbolu çok severim, maçlarıda mümkün olduğunca takip etmeye çalışırım. Bayan basketbol takımımızın da özellikle Avrupa Şampiyonluğundan sonra gönlümde hep ayrı bir yeri olmuştur. Yeni koçumuzu çok tanımıyorum, milli takımın hocası olduğunu biliyorum aynı zamanda, kötü bir hoca olduğunu sanmıyorum şu şartlarda. Fakat takım kimyasında görünen bazı sorunlar olduğu aşikar. Zaten birçok arkadaş gördüğüm kadarıyla bu konulara da değinmiş.

Dünkü maçtada görüldüğü üzere bu takım Sylvia ve Augustus üzerine kurulmuş bir takım. Onlar iyi olunca ve birazda diğer oyuncular onlara ayak uydurunca kolay kolay yenileceğimizi düşünmüyorum. Nitekim Fenerbahçe ve Spartak maçlarında herkes kötü oynayınca o sonuçlar kaçınılmaz oldu. Ben Spartakı bir sonraki maçta yenebileceğimizi düşünüyorum.
 
Emre Bey hoş geldiniz...

Maçı izleyemedim ancak skoru takip etme fırsatım oldu. İstatistikler yanıltıcı olabilir, belki başka oyuncumuz daha iyi bir başarım sergiledi ama Tuğba´nın başarımı çok mutlu etti beni. 2/2 iki sayılık, 2/3 üç sayılık atış yüzdesi, aldığı 3 ribaunt ile yaptığı 4 asist.

Seyirci sayısının azlığı ise maçın tek can sıkıcı tarafı. Karşı yakadakiler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçının tarihini değiştirtiyor, biz ise Denizli ile oynadığımız kupa maçının tarihini bile değiştirtemiyoruz!
 
Tuğba 2 numara olduğu için boş şut buldu rahat rahat çünkü Işıl sürekli penetre etti ve içeri gömdü savunmayı (Fowles'a top inmeyen hücumlarda baş taktiğimiz bu gibi) sonra dışa çıkardı genelde prensese de yakın savunma olduğu için o da extra pas yapınca Tuğba boş kaldı ve boşları soktu. Basit gibi anlatıyorum ama bu yaptığımız önemli birşey çünkü 2 yıldızımıza yoğun savunma geldiğinde bu extra paslar sonucu oluşan boş şut imkanlarını sayıya çevirmemiz gerekiyor. Tuğba bu güvene sahip çat diye çıkarıveriyor şutu. Işıl'da ise tekrar içeri oynama düşüncesi var genelde. Halbuki atabileceği yerlerde boş kalıyor. Doneka öyle takılmaya gelmiş gibi 2 numaraya keşke şutör bir Avrupalı ulsaymışız bu kız 1 numara gibi değil çünkü. Melisa Can da kısıtlı bir oyuncu ama yapacağı şeyler belli olduğu için hoca onu iyi kullanmaya çalışacaktır. Son olarak da Bahar'ın artık şut tercihlerine dikkat etmesi lazım. Tam setler düzene girerken bir tane zorlama şut atıyor bütün düzen bozuluyor. Böyle olmaması lazım artık daha olgun bir basketbol oynamalı Bahar ve onda o potansiyel her türlü var hem de fazlasıyla.
 

Üst