EL | Galatasaray 83 - 66 VICI Aistes

Değişen hiçbirşey yok,Taurasi tutulursa bu takım sayı dahi atamaz.Yabancılarla bu iş bir yere kadar yerli katkısı olmaz ise olmaz.

Ve açıkca görünüyorki yerli katkısı yapacak oyuncumuzda yok,Ceyhun hoca ile bu konuda adım atacak veya atmaya niyetli bir oyuncumuzda yok.

Kendisiyle çıkışa geçen herhangi bir yerli ismi söyleyemiyorum.EE demekki birazda suç kendinde veya sistemsizliğinde.
 
Şu çok çok açık ilk maçımız olması yönünden çok eleştirmiyorum ama hücüm Ribaundlarında 22-6 gerideyiz yani 22 hücüm ribaundu 22 yeni bir hücüm vermişiz Fenerde Nevrye ,matovic Nevlin hatta Angelı düşünürsek malesef umudum çok azaldı çok çok moralim bozuldu 3 günde ne yapılır bilmiyorrum Tinadan başka hiçbirşey yok oda yorgundu Dee biraz çabaladı o akdar çok iyi konsantre olmalıyız Fb maçında işimiz Işılsız çok çok zor olacak .
 
hadi ribaund aldık diyelim.oyunu kim kuracak.ışıl yok.dolayısıyla Prince kadroda olur.Prince 5 başladı diyelim pota altınca Charles olacak.ee bide Dee olacak.Torrens yedeklerde baslıcak gibi gözüküyor.eurolig macını izleyince fb macına hiç ümidim kalmadı açıkcası
 
Epifaniya Prints 10
Alba Torrens 18
Tina Charles 12
Diana Taurasi 31
yeni oyuncularımızın katkıları.eğer bu takıma iyi bir uzun alabilirsek..ki ortalıkda iyi bir avrupalı uzun kalmışmıdır bilemiyorum ama euroligin kesinlikle favorisiyiz.
 
EL' de bugüne kadar oynadığımız maçlardaki en güzel seyirci gelmişti heralde salona bugün. 1000-1500 civarında, az ama öz insan vardı. Basketbolda son zamanlarda kazandığımız ivme hız kesmeden devam ediyor. Maç sonrası ise ayrı bir güzeldi.

Diana'yı izlemek çok keyifli. Müthiş bir zeka ve basketbol bilgisi, saha içinde herkesi yönlendiriyor. Basketbolun içinde ne varsa hepsini yapıyor. Pas yeteneği müthiş, savunmada geçilmesi zor, ribaunt sezgisi ve sıçraması, şutlarına zaten diyecek birşey yok. Geçen sene Fenerde yaptığı başlangıçla alakası olmayan muazzam bir performans izledik bugün. Onu takıma kazandıranları tebrik etmek lazım tekrar. Ama onun yaptığı istatistiklerin takıma dağılmasını tercih ederim. Çünkü her maç böyle atamayacak.

Minik Aslan Işıl tahmin ettiğim gibi iyi bir başlangıç yaptı. İnşallah daha da iyi olacak. Sayı atmasın, böyle savunma ve asistler yapsın arada birkaçta ribaunt alsın yeter. Ama eminim o daha fazlasını yapacaktır.

Safinaz (Alba) hazırlık maçlarında olduğu gibi yine tutuktu bana göre, onun çok daha iyi performanslarına alıştığımız için yeterli gelmiyor bu. Özellikle 3 sayı yüzdesi geldiğinden beri pek iyi değil.

Matic net bir şekilde görülüyor ki bu takımın oyuncusu değil ve çok sırıtıyor. Gerçi Tina takıma yerleşince fazla süre almayacak 10 dakika yedeklesin onu yeter. Bugünkü ribaunt problemini de yaşamayız diye umut ediyorum Tinanın süre almasıyla beraber. Sabah gelip akşam maçta 18 dakika oynamakta her babayiğidin harcı değildir. Benim gördüğüm basketbolu Sylviadan daha iyi biliyor ve şutuda daha iyi.

Gülşah oyunda kaldığı süre içinde 4 oynuyor, çok iyi mücadele ediyor ama oranın oyuncusu değil. Mecburiyetten Baharı yedekliyor o da. Kendi pozisyonunda (3) oynayamadı bir türlü. Bahar durgun, artık sıçrama yapması lazım. Fener maçında çok ihtiyacımız var ona.

17 sayı ile kazandık ama çok iyi olduğumuz söylenemez. Maçlar ilerledikçe daha iyi olacağımızı düşünüyorum.

Yalçın Dümer malesef hala devam..
 
Hazırlık maçlarında görmüştük, bugün bir kez daha gördük ribaund konusunda sıkıntımızı. Bahar'ın yardımı, Michelle'in dönüşü ve Tina'nın uçuşun etkisinden çıkışıyla halledilebilir gibi gözüküyor. Yoksa Diana her gün 7/7 üçlük atıp, herkesin üstünden zıplayıp 8 ribaund alıp, 10 tane de pozisyon hazırlayamaz bugünkü gibi.

Bugün kötü oynadığımız açık ama Tina uçaktan sabah inmiş, Dee takımla 1.5 antrenman yapmış, Alba ilk resmi maçına çıkıyor yanında bir sürü yeni oyuncuyla, ha keza Piph... Kolay değildi. Işıl'ın savunma, Dee'nin hücumdaki liderliği bugün için yeterli oldu. Kadro oturduktan sonra herkes işini yapınca böyle efsanevi performanslara da çok ihtiyacımız kalmayacak. Yalnız birilerinin bunu Pazar günü de bunları yapıp kahraman olması gerekiyor. Adaylarım Dee ve Tina, kusursuz olmalılar. Alba'nın da çok iyi bir performans göstermesi lazım. Yoksa işler zor.
 
Bız avrupada basarı ıstıyorsak mutlaka yerlıler savunma dırencı gostermelı gecmıste esra bırazda ısıl yapabılıyordu zaten sampıyon olduk ama ust sevıye'ye cıktığımızda yetersız kalıyoruz zaten fener le aramızda kı fark bu bence onların 3 tane hucumda kotu olsalar bıle savunma yonunu ıyı yapan oyuncuları var ben hucumda sorun yasayacağimızı zannetmıyorum ama yerlıler son yıllarda olduğu gıbı soru işaretı fener macına gelınce umutsuz olmamak lazım pota altında yenılmezsek sanırım kafa kafaya oynarız .
 
Yeni eklemelerin, takımla olan uyumunun henüz başlangıç seviyesine bile gelmediğini gördük dün akşam. Hücum kısmında 83 sayı bulmuş olsak bile, ortaya iyi bir oyun koyduğumuzu söylemek çok güç. Diana'nın oyun hakimiyeti bizi çok rahatlattı ancak onun üzerine düşen yükün bu kadar fazla olaması uzun vadede bize hiç bir şey kazandırmaz. Temponun hücum tarafında temel taşı olması gereği, bir iki isim hariç koşan oyunculardan kurulu takımımız için en uygunu. Nitekim, özellikle hazırlık maçlarında ne zaman tempo yapsa daha iyi, daha verimli hücum eden Galatasaray vardı sahada. Dün, berbat ribaund performansımıza rağmen, nadir de olsa savunma ribaundunu erken aldığımızda hücuma ne kadar etkili çıkabildiğimizi gördük. Bu anlamda direk kullanabileceğimiz, Dee & Piph & Alba gibi silahlarımız var. Sete set oyunda, genellikle tıkanan gidişatı Dee çözdü ancak kolay sayı yollarının üstüne daha fazla gitmeliyiz.

Skor 67-64'e geldiğinde, o eşikten 16-2'lik seri ile çıkan takımımızın iyi görüntüler verdiğini söyleyebilirim. Aynı Nadezhda maçında olduğu gibi, savunmada baskı unsurunu elden bırakmazsak, rakibin sayı opsiyonlarını fazlasıyla azaltıyoruz. Dün işin savunma kısmında, rotasyonun dar olmasından dolayı çok sıkıntı çektik. Asıl pozisyonunda oynamayan oyuncuların varlığının yanında, Matic gibi pota savunuculuğuyla ile alakası olmayan bir uzunu olan takımın iyi savunma yapmasını zaten beklemiyorum. Buna rağmen 66 sayı kötü değil, ancak verilen 22 hücum ribaundu ile ilgili oldukça fazla kafa yormak lazım. Bu sadece dün görülmedi, hazırlık maçlarında da defalarca test edildi ve hep sınıfta kaldık.

İlk maç, ilk sınavı atlattık. Önümüzde bir çok sınav daha var, takımın potansiyelini daha yükseğe çıkaracağını düşünüyorum. Bu yolda kayıplar elbette verilecektir ama oyun seviyesini her zaman üstlere taşımalıyız, eğer yüksek hedefleri gerçekçi olarak istiyorsak. Bu oyun seviyesiyle şuan hiç bir başarı kazanamayız, hemen hemen bütün vidaların sıkılması gerekiyor. Bunu ne kadar sürede başarabiliriz bilemiyorum ama defo çok fazla, umarım daha derli toplu bir görüntü görebiliriz ilerleyen zamanda.
 
Paul Nielsen'in ilk haftayla ilgili yazısı.
http://www.fibaeurope.com/coid_sahtqyLeJv2SN5ewsWMK40.articleMode_on.html

Bu da Işıl ile ilgili bölüm.

The Crucial Cameo: While Taurasi stole the show on her debut, it was hard not to be impressed by Isil Alben whose contribution in the win should not be under-estimated. Sometimes undervalued, even by her own fans, I'm pleased to see her showing how important her contribution could be this season with a super cameo built around defensive pressure which resulted in 8 steals, 5 rebounds and 3 assists.
 
Paul Nielsen'in ilk haftayla ilgili yazısı.
http://www.fibaeurope.com/coid_sahtqyLeJv2SN5ewsWMK40.articleMode_on.html

Bu da Işıl ile ilgili bölüm.

The Crucial Cameo: While Taurasi stole the show on her debut, it was hard not to be impressed by Isil Alben whose contribution in the win should not be under-estimated. Sometimes undervalued, even by her own fans, I'm pleased to see her showing how important her contribution could be this season with a super cameo built around defensive pressure which resulted in 8 steals, 5 rebounds and 3 assists.

Furkan bizde Almanca yok, ne diyor Paul :)
 
Işıl'la ilgili kısmında;Taurasi ilk maçında şovu çalarken,Işıl'dan etkilenmemek zor,galibiyete etkisi göz ardı edilemez demiş.Bazen kendi taraftarları tarafından bile gerçek değerinin altında görüldüğünü söyleyip,8 top çalma-5 rib.-3 asistle sonuçlanan baskısından ve bunun bu sezon ne kadar önemli olduğundan bahsedip bu performansa mutlu olduğunu söylemiş.

Anlıyorum ama çeviremiyorum,adamın cümleler de uzun uzun maşallah:) Daha net şekilde çevirir arkadaşlar:)
 

Üst