EL | Galatasaray M.P.:81 - Bourges Basket:74

25 Ocak Çarşamba
18:00 Abdi İpekçi

Grubumuzda oynayacağımız son iç saha maçı için Bourges karşısındayız. Başka bir deyişle 28 Mart'a (Final 8'e) kadar takımın Avrupa'da oynayacağı son iç saha maçı.

Rakibimiz Bourges, bu sezon sakatlıklardan (Dumerc ve Ndongue) dolayı istikrarsız bir görüntü sergileyip, normal sezon için hedeflerinin bir adım gerisinde kalmış gibi gözüküyor. Son şampiyonu olduğu yerel liginde 4 mağlubiyet alıp, (maç eksiği ile) 3. sırada yer alan Fransız ekibi, Euroleague'de de 6 galibiyet ve 6 mağlubiyet ile grubun 3 iddialı takımının arkasında 4. sırada yer alıyorlar. UMMC Ekaterinburg'dan Fransa'da sürpriz bir galibiyet alan Bourges'in, dış saha karnesi zayıf gözükse de son Avrupa maçlarında Ros Casares'i (68-61) oldukça zorladıklarını gördük, Dumerc'in oynamadığı maçta. Celine Dumerc'in 21 Ocak'ta oynanan lig maçında süre aldığını ve bize karşı oynayabileceğini belirtelim. Takımın uzun süredir sakat olan bir diğer önemli oyuncusu Emmeline Ndongue de Ocak ayı içinde formasına kavuştu ve 4 maça çıktı.

Fransa'da Tina Charles'ın muhteşem performansının (25 sayı-18 ribaund) yanı sıra, son saniyedeki faul atışlarını başarıyla sayıya çevirmesiyle kazandığımız 65-66'lık maçta, potamıza 25 sayı bırakan Catherine Joens, EL ortalamalarında da takımın en skoreri, maç başına 14.1 sayı ortalamasıyla. Takımın asist lideri ise beklenildiği gibi Celine Dumerc, tecrübeli guard maç başına 4.7 ortalamayla oynuyor. Ribaund da ise Yunan forvet Styliani Kaltsidou'nun takıma liderlik ettiğini görüyoruz 6.1 ortalama ile. Euroleague'nin en az sayı atan ve yiyen takımlarından biri olan Bourges, bu sezon hiç 80 ve üzerinde sayı yemedi. Buna karşın takımımız ise maç başına attığı 81.0 sayı ile Euroleague'in en skorer takımı.

Alba ve Gülşah'ın dışında, son maçta hastalığı yüzünden süre alamayan ve oldukça halsiz gözüken Diana Taurasi'nin durumu belirsiz. Abdi İpekçi'deki Avrupa macerasına güzel bir virgül koymak ve takımın güvenini yükseltmesi için önemli bir sınav.

Başarılar takımımıza.
 
kız takımı ile erkek takımı niye aynı gün oynamaz anlamakta zorluk çekmekteyim. aynı saatte hem basket hemde voleybol maçları var bide akşama futbol maçı var..
 
Tribünde az ama öz kişiydik :).
Maçtan önce Alba'ya güzel bir şov sunduk çok mutlu oldu gerçekten. Günün en güzel anlarıydı.
Maça gelirsek zorlandık ama Epi öyle güzel oynadı ki kazanmasak ayıp olurdu. Penicheiro en kritik yerlerde sorumluluk alan diğer isimdi.
Işıl'da sakatlandı ve bir daha oyuna hiç girmedi.
 
Takımımızı galibiyetten ötürü kutluyorum. Önemli olan kazanmak ve bunu başardılar.
Işıl'a da büyük geçmiş olsun, umarım sakatlığı ciddi değildir.
 
Yasemen ve Ayşe'yi oynatmak için daha ne bekliyor acaba Ceyhun Yıldızoğlu çok merak ediyorum.

Ayrıca Işıl'ın durumu hakkında bilgi sahibi olan varsa bizide bilgilendirsin lütfen onuda kaybetmemişizdir inşallah.
 
Maç yazısında da yazıldığı gibi Bourges hiç 80 üstü sayı yememişti. Önemli hücum silahlarımızdan Diana'nın sadece %50'si ile sahada olduğu, Alba, Gülşah ve Şaziye'nin hiç olmadığı bu günde rakibimize hiç yemediği kadar sayı atmamız güzel oldu. Tabii bunda iki maçtır skor anlamında büyük yük çeken Epiphanny Prince'e teşekkür etmemiz gerekiyor. 7'şer farkla kazandığımız son iki maçta, toplam 55 sayı bıraktı rakip potalara. Tina'nın bir kez daha Bourges'e karşı büyük bir pota altı hakimiyeti kurması, Ticha'nın maçın kritik anlarında tecrübesi ve skor katkısıyla devreye girmesi ve vasat bir maç çıkaran Diana'nın en kritik anda yolladığı 3'lük ile Bourges'in umutlarını kırması maçın öne çıkan noktalarıydı.

3 oyuncumuzu sakatlıkları nedeniyle kullanamadığımız bu maçta, Işıl'ın da ufak bir problem yaşayıp 3. çeyrek ortalarından sonra maça devam edememesi ile iyice zorluk yaşadık rotasyonda. Zorunluluktan süre alan (9'ar dakika) Sariye ve Matic dışında Işıl sonrası, Ticha-Piph-Dee-Bahar-Tina beşlisine çok büyük yük düştü. Piph ve Tina'nın 40'ar dakika oynaması da başka bir gösterge zaten. Takımdaki kenetlenme, kazanmaya devam etme ve mücadele çok güzel ama önümüzdeki hafta İspanya'da Ros Casares'in konuğu olacağız, Euroleague gruplarının son maçında. Bu kadar eksikle oradan kalp kırmayacak bir skorla çıkmamız gerekiyor.
 

Üst