EL | Galatasaray MP 77 - 71 Lotos Gdynia

Bu gidişle Mayıs ayı bir kez daha Galatasaray ayı olacak gibi görünüyor. :)

Maçı TV'den izledim. İyi oynamadık. Özellikle 2. yarıda neredeyse hiç savunma yapmadık. Taurasi en kritik anda sazı eline aldı ve üst üste uzun mesafeden iki 3'ük atarak maçı aldı. Tina ikinci yarıda pek iyi değildi. Biraz konsantrasyon eksiğimiz var gibiydi. Ceyhun Hoca'nın da maça genelde geç müdahale ettiğini düşünüyorum. Özellikle 2.yarı sanki kızlar kafalarına göre oynadılar.

Herşeye rağmen kızlara tebrikler.
 
Her şey iyi güzel de ilk yarı biterken gene takım faul hakkımız dolmamışken faul yapmadık basket yedik. Basket olursa mola al diyip son 5 saniyede set çizemedik rasgele salladık orta sahadan. UMMC maçının kopyasıydı, o 2-3 sayılık farklar önemli maçlarda çok can yakar.
 
Her ne kadar sevmesem de Taurasi bu takımın neredeyse yarısı. Tina %25'i, Torrens'de %20'si. Geri kalan %5 de Türkler'den oluşuyor. :D
Maçlar oynandıkça 8 li finallere kalacak takımlar belli oluyor. Bizim gruptan; Galatasaray, Ros Caseres, UMMC, Fenerbahçe'nin grubundan Fenerbahçe ve Avenida. C grubundan ise Wisla ve Spartak kesin gibi. Son takım ise Prag, Nadezhda veya Rivas Ecopolis'ten biri olur bence.

F4 adaylarım ise Galatasaray, Ros Caseres, UMMC ve Fenerbahçe veya Spartak.

İnşallah taraftarımızın da desteği ile şampiyon olacağız.
 
UMMC maçından sonra nispeten kolay bir takvim vardı. Kazanacağımızı bildiğimiz, fazla yorulmadan, gerekli yerlerde gerekli isimlerin devreye girdiği ve kazandığımız maçlar oynadık. Bugün bu tarz maçların sonuncusunu ve kendi adımıza en kötüsünü oynadık. Taurasi'siz bölümleri de iyi oynamadık, Taurasi'nin Jolene'i tanımamasından dolayı da haddinden fazla skoruna izin verdik ama Taurasi geldi, maçı aldı ve çıktı. Bu kadar basite indirgeyebiliyor olayı Dee. Lotos, genel ortalamada Avrupa Ligi'nin iyi ribaundcılarından biri, bugün de hücum ribaundlarında bunu gösterdiler. Kilit pozisyondaki yabancı oyuncularımızın savunmada gerekli sertlikte olmamaları Henry ve Anderson'a fazla sayı şansı tanıdı, bunlara bir de Knezevic eklenince, maç kafa kafaya geldi. Bizde ise klasik hücum silahlarının yanında sadece Bahar bir katkı verebildi. Bahar'ın double-double kıyısındaki performansının dışında, Işıl-Şaziye-Gülşah 7 kez potaya bakıp, isabet bulamamışlar. Alba da yüzdesiz atınca 77 sayıda kaldık bugün. Işıl ve -düzenli değildi katkısı- Alba'dan skor katkısı gelmediği maçta Prince'in desteği önemliydi tabii. Son dönemde farkın 3'e inmesi bize yakışmasa da süreleri dağıtıp, Tina hariç herkesi dinlendirerek bir Euroleague galibiyeti daha aldık, çok da yorulmadan.

Artık hazırlık süreci sona erdi. Savunma, rotasyon, kimi nerede ve ne şekilde kullanacağız, takım olma gibi temel şeyleri hallettiysek sezon başlıyor. Samsun (D), Bourges (D), Tarsus, Ros Casares, Fenerbahçe (D), VICI Aistes (D) maçlarını içeren Kasım ayı fikstürü çok önemli. 9-0 ile sezona çok iyi başladık. Bu ayı da kayıpsız geçersek, o zaman harika olur. Konuşmak için belki erken ama seriyi 15 maça çıkarırsak Final 8 ve Playofflara kadar rahat rahat, güle oynaya ilerler ve lig ve Avrupa'daki tüm rakiplerimize yenilmez olduğumuzu kabul ettirmiş oluruz.

Şu gün çok iyi oynamamamız, en ufak bir gevşemede iç sahada Lotos'un bile maçı sıkıntıya sokabileceğini takımın görmesi iyi oldu. Şu zorlu süreç öncesi daha iyi konsantre olmak ve hazır olmak gerekiyor, gerekli uyarıyı aldığımızı düşünüyorum. Bugün için tebrikler takımımıza.

Ayrıca birkaç satır daha; Taurasi gibi bir lideri olan takım gerçek şanslı. Fark 9'ken oyundan çık, 4 dakika sonra 4 faul ile fark 2'ye düşmüşken geri dön, üst üste 2 üçlük sonrasında da 2 asist ile maçı bitir. Diyecek söz yok.
 
Maçta fark 1'e indiği anda Taurasi iki tane kritik üçlük attı. İki tane de muhteşem asist yaptı. Olay orada bitti zaten. Durumun en güzel özeti son anlarda faul haklarını doldurduktan sonra topu Taurasi ile buluşturduk. O sırada faul yapmaktan vazgeçtiler. Çok değerli bir kadromuz var. Gerekli transferler yapılırsa final four değil kupa bizim olur İnşallah.
 
Ribaunt sorunumuz var malesef biraz daha destek lazım Tina ya ama herşeye rağmen Dee çok büyüksün ya çok :)

Kim yardım edebilir ki? Fowles ile aynı anda sahada olamayacaklarına göre Bahar yapmalı o işi. Biraz da Alba Torrens.
Halen daha neden Tina - Fowles ikilisinden birinin yerine çok iyi bir Avrupa'lı 4 numara almadığımız anlayamıyorum. Bir Dupree veya bir Gruda çok iyi giderdi şu takıma. Hatta centilmenlik yapacağımıza belirsizlik döneminde Nevriye'yi kapsaydık bile büyük güç kazanırdık.
 
Kim yardım edebilir ki? Fowles ile aynı anda sahada olamayacaklarına göre Bahar yapmalı o işi. Biraz da Alba Torrens.
Halen daha neden Tina - Fowles ikilisinden birinin yerine çok iyi bir Avrupa'lı 4 numara almadığımız anlayamıyorum. Bir Dupree veya bir Gruda çok iyi giderdi şu takıma. Hatta centilmenlik yapacağımıza belirsizlik döneminde Nevriye'yi kapsaydık bile büyük güç kazanırdık.
dupree amerikali abi
 
Bir Dupree veya bir Gruda çok iyi giderdi şu takıma. Hatta centilmenlik yapacağımıza belirsizlik döneminde Nevriye'yi kapsaydık bile büyük güç kazanırdık.

Dupree Amerikalı ayrıca Nevriye' yi kapma gibi bir durum yoktu her duyduğunuza inanmayın.

Matic dün akdığı 9 rib. ve 7 sayıya rağmen tam bir facia. Topu tutamıyor bile elinde. Ribaunt problemini çözmek için dün Tina ile beraber de oynatıldı çoğu zaman ama bir ara kendi arkadaşlarını bile engelledi. Yani bir şekilde çözüm bulmak lazım. Takım maçları kazanıyor diye görmezden geliyorsak yönetim büyük hata yapıyor.

Yorgunlukmu yoksa rahatlıkmı bilmiyorum ama kötü bir son periyot oynadık. Grubumuzun zayıf takımlarından biriydi Lotos.

Dün salona gelenlere teşekkürler, Lotos gibi kolay bir maç için yaklaşık 2-3 bin kişi (her ne kadar fiba 4.000 yazsada o kadar yoktu) çok güzel bir rakamdı. Geçen hafta Fenerbahçe Ülker erkek takımının EL maçından daha fazla insan vardı salonda.
 
Yerli anlamında halen sıkıntılıyız şu nevriye tarzı bir yerlimiz olsa bu kupayı kesin alırız. Yerlilerden 2 tanesi yabancılara ayak uydurabilse süper olacak. Ribaund konusundada uzun konusunda sıkıntılıyız ve devre arası gelecek fowles ile bu iş çözülür matoviç ağır ve ribaundlarda zıplayamıyor.
 
Yerli anlamında halen sıkıntılıyız şu nevriye tarzı bir yerlimiz olsa bu kupayı kesin alırız. Yerlilerden 2 tanesi yabancılara ayak uydurabilse süper olacak. Ribaund konusundada uzun konusunda sıkıntılıyız ve devre arası gelecek fowles ile bu iş çözülür matoviç ağır ve ribaundlarda zıplayamıyor.

Fowles ile çözülen Tina Charles ile de çözülür. Aslında bence tek başlarına ikisi ile de çözülmez. Mutlaka yanlarına yardımcı şart. Bu noktada da Bahar ve Torrens'e çok iş düşüyor.
 
Ivanka MATIC in yerine şu elenen takımlardan daha atletik ve daha skorerini alsak daha iyi olmazmı amerikalılarımız tamam onlardan daha iyisi yok taurasi tina prince alba hepsi çok iyi matiç yabancılarda en zayıf halka devşirme yerli melisada pek katkı vermiyor

Birde bu konuyu tam bilmiyorum ama fowles gelince diğer yabancılardan gidecek varmı yoksa rotasyon her hafta 1 yabacı amerikalılar tribüne çıkarakmı devam edecek bu konuyu tam bilmiyorum ama yerli konusunda hakketten çok zayıfız bazende yabancıların kötü olduğu günde biraz yerliler çıkmalı piyasaya ama onlar dahada kötü oluyorlar.

Az önceki mesajımda maticin yerine matoviç yazmışım onu düzelteyim.
 

Üst