EL | Lotos Gdynia 80 - 94 Galatasaray MP

19 Ocak Perşembe
18:45 Polonya

Euroleague normal sezonunun 12. Haftası'nda ekibimiz Polonya'da, Lotos'un konuğu olacak.

Lotos son yıllarda yaşadığı kan kaybının ardından bu sezon için Euroleague'nin alt seviye takımlarından biri konumuna geldi. Çıktığı 11 Avrupa maçında sadece 2 galibiyet alabilen ekip, Grup A'da averaj ile 6. sırada ve Top 16'ya yükselmek için herhangi bir şansları kalmadı. Polonya Ligi'nde de 4 mağlubiyet alan Lotos, yerel liginde de 3. sırada yer alıyor. Takımın Jamaika'lı pivotu Euroleague'deki en skoreri Aneika Henry 13.9 sayı-8.7 rib.-0.7 blok ortalamalarıyla 3 istatistikte de takım lideri. Sayı ortalamasında Henry'nin hemen gerisinde geçen sene TKBL'nin sayı kraliçesi olan Jolene Anderson'u görüyoruz 13.4 sayı ortalamasıyla.

İstanbul'da 77-71 kazandığımız maçta Anderson'un üst üste basketlerle maçı krize soktuğunu, Henry'nin 15 sayı-17 ribaund ile pota altını domine ettiğini, Knezevic'in de 17 sayısı ile yan etken olup takımını oyunda tuttuğunu hatırlıyoruz. Lotos'un EL'de aldığı iki galibiyetin de iç sahada alındığını (Bourges ve VICI Aistes karşısında) ama son iç saha maçlarında Seat Györ'e 77-81 mağlup olduklarını hatırlatalım.

Başarılar takımımıza.
 
Lanet olsun böyle şanssızlığa ki Perşembe günü Polonyaya gidiyorum ama saat 7 de Varşova'ya iniyorum,böyle birşeyden haberim olsa Çarşamba gider,Gdansk'a geçerdim.Galatasaray'ımı yurtdışında desteklemek bir türlü nasip olamadı gitti.

Maça gelince bence hiç de kolay bir maç olmayacak ama Ticha'nın gelişi takımı organizasyon açısından bir seviye üste taşıdı.Bir şekilde kazanacağımıza eminim.Başarılar Aslanlar'a!
 
Avrupa hayallerimizi bitirdiğimiz maç oldu bu. Yazık oldu.
 
Hani bazen deriz ya; bugün kaybettik ama üzülmeye gerek yok, aslında çok şey kazandık...

Başarımız için emek harcayan oyuncularımız alınmasın ama gerçek şu; bugün kazandık ama çok şey kaybettik, çok.. Kaybederken bazı şeyleri kazanmak güzel de kazanırken böylesine kaybetmek büyük acı..
 

Üst