EL Play-Off | 2. Maç | FC Barcelona 84 – 63 Galatasaray Liv Hospital

EL Play-Off | 2. Maç | FC Barcelona – Galatasaray Liv Hospital

EL Play-Off | 2. Maç | FC Barcelona – Galatasaray Liv Hospital
Euroleague Çeyrek Final play off serisi ikinci maçında Galatasaray L. H. FC Barcelona´ya konuk oluyor. İspanya'da bulunan Palau Blaugrana'daki karşılaşma 17 Nisan saat 22.00'de başlayacak.

Salon: Palau Blaugrana, İspanya
Tarih: 17.04.2014 Saat: 22.00
Yayın: NTV Spor Smart

Daha biten birşey yok sahamızda iki maçı kazanırız, seri başladığındada herşey aynıydı değişen bir şey yok, hayla deplasmansa bir maç almamız gerek, bu maç yada son maç farketmez, biz maçın sonuna kadar bırakmazsak gerisi gelir...

İlk maçta Arroyo'nun zamansız sakatlanışı ile yüzüstü kalıp afallamıştık ve fark yemiştik. Bu maç Arroyo olmadan çıkıyoruz ve Arroyo'suz oynama bilinciyle çıkacağımız için hezimete uğrayacağımızı pek sanmıyorum. Ergin hoca buna göre oyuncularını önceden hazırlamış, herkese rolünü vermiş, oyuncularda bunun bilinciyle çıkacağı için daha ne yaptığını bilen bir takım olacağız ilk maçta zamansız yüzüstü kalmamıza kıyasla. Oyuncularımız kapasitesinin üstüne çıkmaya çalışacaktır. Allah yardımcımız olsun.

Tamam kötü hücum edebilir takım ama bu kadar lakayt savunma yapmanın hiçbir izahı yok yani. Hepsi tek kelimeyle rezalet yani. Sıfır ciddiyet ile oynuyorlar oyunu

Keşke izleyebilsek şu maçı. !!!
atdhe yaz arat hiç şasmaz kesintisiz izlersin diyeceğim ama rezalet gecesini izleyip ne yapacaksin?Mazoşist değilsen sahada güya basketbolu izlemek istemezsin.Yahu arroyosuz oynayacağımız 2 gündür belli.Yaptığımız şey 3lük sallamak.Tabii boş adamı bulacak"adam"yok girimiyor zorlama olunca.Boş olsalarda atamıyorlar zaten.Mental olarak ben bile oyunculardan fazla maçtayım sanki.

21-8 ve 22-17 çeyrek skorları... Barça çok iyi oynayıp bu farkı elde etse hadi neyse... Onlar sıradan, biz çok vasatız.

İlk yarı 43-25 bitti. Fark 30'n üzerine çıkmasa bari. Arroyo yok hucum kötü anlarımda savunmada mı berbat olur.

Ntvspor'u açın Şebnem Kimyacıoğlu var onu izleyin.

Top8'desin yahu savunma yapmamak da ne demek ? İnsaf insaf geri koşacaksınız alt tarafı ! Hücumda gıkım çıkmaz o atamadığınız aptal şutlara ama savunmada kimsenin gevşek olma hakkı yok. Kesinlikle izlemiyorum 2. yarıyı. Ergin Ataman'ı burada çok eleştirdim ama burada hocalık bi durum yok. '' Geri koş '' mu desin hoca final 8'te ?

Pick and roll savunmasında bu çocukca hataları ben yapmıyorum basket oynarken. Aynı adama 2 kişi koşuyor, içeri devrilen barça uzunu bomboş smacı vuruyor ve bu sürekli böyle devam ediyor. Barcelona'nın oyun sistemi de hiç delikanlıca değil adamı sinir ediyorlar. Sürekli dışarı top çıkarıp 3 lük atıyorlar. 3 lük yüzdeleri olmasa Banvit bile yener Barcelonayı. Ben şahsen çok sinir oldum.

Fazla yorum yapılacak bir konu yok bu maçla ilgili...Arroyo dışında hiç üretken oyuncumuz yok...Basketbol moral işi, hücumda oyuncular çaresiz kalınca savunmaya da bu moralsizliğin taşınması doğal..Bu seviyede başarılı olman için yaratıcı ve hücumda daha çok opsiyonu olan oyuncuların olması gerekiyor..Bu kimyayı oluştururken de Fener gibi sadece buna konsantre olmayıp, savunmayı da ihmal etmemen gerekiyor...

ilk çeyrek kapadım yayını ben böyle vasıfsız bir maç görmedim. Yahu arroyo tamam yok da bari biraz yürek koyun ortaya arkadaş ayıp. seneye bu takım ciddi revizyon istiyor.

bendeki inanç ile Ender'deki inancın yarısı diğer oyuncularda ve özellikle de koçta olsaydı, bu maç böyle bitmezdi.
3'üncü çeyrekte uyuta uyuta adamları yeneceğiz sanki diye içimden geçirdim bir an. saflık işte.
valla kimse oyunculara laf söylemesin lütfen. epeydir eleştirmiyordum ama bu maçı tamamen Ergin'in egosu yüzünden verdik. böyle koç mu olur yahu? adam maç başlamadan zaten yenilgiyi kabullenmiş ve oyuncularına da bunu hissettirmiş. o ne surat, daha doğrusu suratsızlık öyle kardeşim! böyle coaching mi olur? ne yani arroyo gitti diye karalar mı bağlayacağız! tamam arroyo da... sonuçta bu spor da 5 kişilik takımla oynanıyor, bir tek arroyo oynamıyor yani. arroyo sezonu kapatsa, şampiyonluğu da böyle teslim mi edeceğiz rakiplere, anlamadım ki...
bu maç tamamen koçun inançsızlığı ve suratsızlığı yüzünden kaybedilmiştir bence... ve işin en kötü tarafı da bu olmuştur.
tamam ilk maç aniden sakatlık oldu ve moraller düştü anladık da... 2 gün sadece gaz versen yeterdi be.
Koç bu maçta oyunculara "Arroyo yoksa sizden bi cacık olmaz, ben sizinle zaman harcayamam, ne haliniz varsa görün, hepinizi toplasanız bir Arroyo etmez" mesajlarını paaat diye vermiştir yüz ifadesiyle. bu saatten sonra oyuncuların hoca'ya ne kadar güveni kalır ki...

işin güzel tarafı; benim de yanlış analiz yaptığım, aslında Arroyo'yo o kadar da bağımlı olmadığımız ortaya çıktı sanki. pekâlâ Ender de iş başa düşünce saç baş yoldurmadan gerçek bir oyun kurucu gibi takımı oynatabiliyormuş. zaten bir tek o ve Henry inanarak parkeye çıkmış gibiydiler. ama Arroyo'yu 40 dakka oynatan hoca, nedense hatasız oynadığı bir günde Ender'e pek de tahammül edemedi. sanırım kendi inançsızlığına isyan eden birisini sahada görmek istemiyor gibiydi.

iki gündür basketdergisi.com adresine de benzer yorumları yazıyorum. yahu arkadaşlar, arroyo'ya bağımlı olmamızdaki temel sorun nedir acaba? her takımın muhakkak dayanak noktası olan önemli bir oyuncusu vardır bütün takımı üstüne kurdukları. bunda bu kadar abartılacak ne var bir türlü anlayamadım. ne yani, göksenin'e mi bağımlı olacaktık arroyo varken, anlamadım ki? oly spa'ya, pana dia'ya, real rudy ve rodrigez'e, milano hackett'e bağlı işte, oralarda da durum pek farklı değil ki. oklahoma'dan durant'ı çıkar, bakalım play off görebilirler mi? ya da miami'den lebron'u, veya dallas'tan nowitzki'yi... bu olayı da bu kadar abartmayın.

sorun hoca'nın bu gibi bir durum için B planının olmayışı veya 2 günde böyle bir planı ortaya koyamamış olmasıdır. böyle bir ender'i de ne biz ne de hoca bi daha zor görür.

eğer kenarda Ergin yerine Ekrem Memnun olsaydı, bu maç kesinlikle kafa kafaya giderdi...

bu arada geçenlerde cenk'le ilgili bi sorun mu var diye yazmıştım. cevabını 2 maçtır alıyoruz yeterince. adam resmen oynamıyor, oynamamak için sahaya çıkmış gibi yapıyor. Allah ıslah etsin.

bir de yine hoca'ya dönük bi eleştiri olacak ama... be adam, 3-4 haftadır kenarda bomboş oturtacağına azıcık süre verseydin ya Engin Atsür'e. bu maçta mı denenecek ti illa?

Bu maçın zaten gözden çıkarıldığı belliydi. Pazar günkü maç hedef maç. Evdeki 2 maçı alıp seriyi oraya taşımak asıl amaç. Son maça çok zor olur işimiz ama yapacak başka bir yol yok. Hocanun planı ilk maçı kazanmaktı ama Arroyo işi planları bozdu. O sakatlıktan sonra zaten düşünmediği 2. maçı tamamen silmiş oldu.

Pazar günü bu takım çok farklı olur.