bendeki inanç ile Ender'deki inancın yarısı diğer oyuncularda ve özellikle de koçta olsaydı, bu maç böyle bitmezdi.
3'üncü çeyrekte uyuta uyuta adamları yeneceğiz sanki diye içimden geçirdim bir an. saflık işte.
valla kimse oyunculara laf söylemesin lütfen. epeydir eleştirmiyordum ama bu maçı tamamen Ergin'in egosu yüzünden verdik. böyle koç mu olur yahu? adam maç başlamadan zaten yenilgiyi kabullenmiş ve oyuncularına da bunu hissettirmiş. o ne surat, daha doğrusu suratsızlık öyle kardeşim! böyle coaching mi olur? ne yani arroyo gitti diye karalar mı bağlayacağız! tamam arroyo da... sonuçta bu spor da 5 kişilik takımla oynanıyor, bir tek arroyo oynamıyor yani. arroyo sezonu kapatsa, şampiyonluğu da böyle teslim mi edeceğiz rakiplere, anlamadım ki...
bu maç tamamen koçun inançsızlığı ve suratsızlığı yüzünden kaybedilmiştir bence... ve işin en kötü tarafı da bu olmuştur.
tamam ilk maç aniden sakatlık oldu ve moraller düştü anladık da... 2 gün sadece gaz versen yeterdi be.
Koç bu maçta oyunculara "Arroyo yoksa sizden bi cacık olmaz, ben sizinle zaman harcayamam, ne haliniz varsa görün, hepinizi toplasanız bir Arroyo etmez" mesajlarını paaat diye vermiştir yüz ifadesiyle. bu saatten sonra oyuncuların hoca'ya ne kadar güveni kalır ki...
işin güzel tarafı; benim de yanlış analiz yaptığım, aslında Arroyo'yo o kadar da bağımlı olmadığımız ortaya çıktı sanki. pekâlâ Ender de iş başa düşünce saç baş yoldurmadan gerçek bir oyun kurucu gibi takımı oynatabiliyormuş. zaten bir tek o ve Henry inanarak parkeye çıkmış gibiydiler. ama Arroyo'yu 40 dakka oynatan hoca, nedense hatasız oynadığı bir günde Ender'e pek de tahammül edemedi. sanırım kendi inançsızlığına isyan eden birisini sahada görmek istemiyor gibiydi.
iki gündür basketdergisi.com adresine de benzer yorumları yazıyorum. yahu arkadaşlar, arroyo'ya bağımlı olmamızdaki temel sorun nedir acaba? her takımın muhakkak dayanak noktası olan önemli bir oyuncusu vardır bütün takımı üstüne kurdukları. bunda bu kadar abartılacak ne var bir türlü anlayamadım. ne yani, göksenin'e mi bağımlı olacaktık arroyo varken, anlamadım ki? oly spa'ya, pana dia'ya, real rudy ve rodrigez'e, milano hackett'e bağlı işte, oralarda da durum pek farklı değil ki. oklahoma'dan durant'ı çıkar, bakalım play off görebilirler mi? ya da miami'den lebron'u, veya dallas'tan nowitzki'yi... bu olayı da bu kadar abartmayın.
sorun hoca'nın bu gibi bir durum için B planının olmayışı veya 2 günde böyle bir planı ortaya koyamamış olmasıdır. böyle bir ender'i de ne biz ne de hoca bi daha zor görür.
eğer kenarda Ergin yerine Ekrem Memnun olsaydı, bu maç kesinlikle kafa kafaya giderdi...
bu arada geçenlerde cenk'le ilgili bi sorun mu var diye yazmıştım. cevabını 2 maçtır alıyoruz yeterince. adam resmen oynamıyor, oynamamak için sahaya çıkmış gibi yapıyor. Allah ıslah etsin.
bir de yine hoca'ya dönük bi eleştiri olacak ama... be adam, 3-4 haftadır kenarda bomboş oturtacağına azıcık süre verseydin ya Engin Atsür'e. bu maçta mı denenecek ti illa?