EL Play-Off | 3. Maç | Galatasaray Liv Hospital 75-78 FC Barcelona

THY Euroleague Play-Off'larında FC Barcelona ile eşleşen ve Palau Blaugrana'daki ilk iki maçı kaybederek seride 2-0 geriye düşen takımımız, serinin devamını sağlamak için kader maçına çıkıyor. İlk maçta Arroyo'nun sakatlığının ardından Barcelona'ya direnmekte zorlanan takımımızda, Arroyo'nun pazar günü maça yetişmesi için çalışmalar sürüyor.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak maçın biletleri tükenmiş durumda.

Tarih: 20.04.2014 - Pazar - 20:00
Yer: Abdi İpekçi Spor Salonu

O barca İpekçi'ye gelecek.Arroyo'nun önderliğinde seri 2-2 olacak.
Efes Oly'yi 2-0 dan 2-2 yaptı. Bizde yaparız.

Şu ana kadar play-off'un en dirençsiz takımı Galatasaray göründü maalesef. İlk maçta Arroyo çıktıktan sonra ve hakemlerin Barça lehine verdiği kararlarla çözüldük, ikinci maçta ise ilk periyotta indirdikleri balyozdan sonra maça giremeden saman alevi gibi parlayan çabalarla maçı bitirdik. Barça hem kalitesini sahaya koyarak, hem de daha fazla mücadele edince farklı bitti maçlar. Arroyo olsada, olmasada Pazar günü savaşan, sahaya karakter koyan bir Galatasaray görmek istiyorum ben. Galatasaray buraların takımı olacaksa, rakibin ismine bakmadan kazanmak için oynayacak, herşeyi yapacak. Pazar günü alınacak bir galibiyet belki seriyi getirmeyecek ama, önemli bir güven kazanımı olacak. Koç Ataman sahaya ruhunu, kazanma iradesini koymayan oyunculara hiç süre vermesin mümkünse.

Sadece bu sene için değil, gelecek yıllar için de bu maç kazanılmalı, kazanılsın!
Haydi Galatasaray!

Ergin hocanın demeçlerine göre, Arroyo iki gün önce ayağını yere basamıyorken dün yürüyebiliyormuş. Pazar gününe kadar toparlar diye düşünüyorum.

"bu peşinen kabullenmişliği, teslimiyetçiliği ne yapacağız? daha 3 sene evvel Tutku, Ender, Savoviçler ile filan finalist olan CSKA ile Oly'yi yenmiştik. bu teslimiyetçiliğe Arroyo'suzluk bahane olamaz. bu takımı, taraftarı ve kulübü satmaktan başka bir şey değildir.
kimse kusura bakmasın. bugüne kadar Ergin Hoca'ya hiç laf etmedim (ilk 3 ayı hariç), hele bu sene hep savundum bütün o saçma lig yenilgilerine rağmen. ilk maçı saymıyorum. ama dün Ergin Hoca takımını ve bizi satmıştır. bunun lamı cimi, aması maması, mazereti, bahanesi YOK!!!
kimse de oyuncularda kusur aramasın. kenarda o suratsız ve teslimiyetçi koçu gören Nowitzki olsa oynayamazdı zaten.
işin acıtan yanı, Hoca kendi kariyerine de, başarısına da gölge düşürmüş, kendi bacağına kurşun sıkmıştır. GS'nin top 8'e tesadüfen çıktığı izlenimi yansıtmıştır basketbol kamuoyuna.
yazıklar olsun!!! "

yukarıdaki alıntı, 2'nci maç sayfasına yazdığım yorum. herkes okusun diye buraya da aldım.

şunu söylemek istiyorum. yukarıda "ruhsuz oyunculara hoca forma vermesin" yazanlar olmuş.

maalesef asıl ruhsuz HOCA'NIN KENDİSİDİR. ve bu ruhsuzluğu ile, oyunculara verdiği "Arroyo'suz siz benim gözümde hiçsiniz, bir işe yaramazsınız, kafanıza göre oynayın, takılın, bana ne" şeklindeki mesajı ile Arroyo dışındaki oyuncuları nasıl motive edecek çok merak ediyorum.

beni yıkan Carlos'un sakatlığı değil, Hoca'nın dünkü teslimiyetçiliği olmuştur. zaten Arroyo oynamaz ise ben farklı bir sonuç beklemiyorum, atmosfer taraftar filan hikaye! çünkü Ergin hoca o ifadeyle maça çıktığında inancı olanın da inanası gelmiyor.

Barcelona'ya, 2nci maçta, "biz Arroyo olmadan da mücadele eder ve sizi sıkıştırırız, taraftarımızın önünde de hoplatırız" mesajı verilmediği için adamlar çok rahat oynayacaklar ve atmosferi tınmayacaklar zaten.

ilk 3 ayında Hawkins'e endekslediği takımı, Marko ile takım yapan hocanın, bu sefer de kendi kafasında Arroyo'ya endekslemiş olması aslında şaşırtıcı olmamıştır. Sakatlık bahanelerinin arkasına sığınmamışken, Arroyo sakatlandığında aynı tepkiyi vermemesi de işin başka bir şaşırtıcı tarafı olmuştur. Hoca kendi içinde gel gitler yaşıyor fazlasıyla, anlaşılan.

Allah sonumuzu hayretsin ve beni de bu yazıyı yazdığıma pişman etsin.

Arroyo yokken takımla birlikte Ergin hocanın da motivasyonu düşüyor umarım pazar günü Arroyo oynar yoksa taraftara rağmen işimiz zor.

Bence artık lige odaklanmamız lazım. Bu saatten sonra F4 çok uzak bir ihtimal... Bir umudun peşine takılıp, takımı yıratmanın lüzumu yok. Hedefimiz Top 8 idi ve bunu başardık. Pazar akşamı Arroyo'yu dinlendirmeliyiz. Kalan oyuncular seyirci desteğiyle kazanırlarsa ne ala... Kazanamazlarsa da sağlık olsun... Artık bizim için BBL'de final ve şampiyonluk asıl önemli olan...

Bence artık lige odaklanmamız lazım. Bu saatten sonra F4 çok uzak bir ihtimal... Bir umudun peşine takılıp, takımı yıratmanın lüzumu yok. Hedefimiz Top 8 idi ve bunu başardık. Pazar akşamı Arroyo'yu dinlendirmeliyiz. Kalan oyuncular seyirci desteğiyle kazanırlarsa ne ala... Kazanamazlarsa da sağlık olsun... Artık bizim için BBL'de final ve şampiyonluk asıl önemli olan...

Abi olur mu öyle şey, yöneticilerimizin dediğine göre A lisansı almanın eşiğindeyiz. Belki de seriyi 2-2'ye getirerek karşı tarafı ikna edeceğiz A lisansı için. Bence de final four ihtimali çok çok düşük ama top 8 serisinde galibiyet(ler) almanın ve karakter koymanın getirisi mutlaka olacaktır diye düşünüyorum.

9 Aralıktaki FB Ülker maçından beri 4. kez gideceğim Barça maçına ve ilk kez bu kadar motive gideceğim. Real maçına bile bu kadar istekli gitmedim yani. Pazar akşamı o maçı takım-taraftar bütün olacak ve kazanacak . Daha sonra çok daha inançlı ve istekli biçimde 2. maça çıkacağız ve bu seriyi 2-2'ye getireceğiz inşallah . Ben inanıyorum bu seri Barcelona'da bitecek.

İkinci maçtaki öz güven eksikliğini, pazar günü taraftarlarımızla birlikte kıracaktır takım. Seriyi 2-1'e getirmemek için hiçbir sebep yok. Bunu başarabilecek düzeydeyiz. Arroyo da olursa ipler bizim elimizde...

Abi olur mu öyle şey, yöneticilerimizin dediğine göre A lisansı almanın eşiğindeyiz. Belki de seriyi 2-2'ye getirerek karşı tarafı ikna edeceğiz A lisansı için. Bence de final four ihtimali çok çok düşük ama top 8 serisinde galibiyet(ler) almanın ve karakter koymanın getirisi mutlaka olacaktır diye düşünüyorum.
Açıkcası, ben EL yetkililerinin A lisansı konusunda yaptıkları açıklamaları çok vaadkar bulmadım. Bu yüzden işi EL yönetimine bırakmadan kendimiz halletmeliyiz. Onun da tek yolu BBL finali ve şampiyonluk.

Arroyo'nun durumunu bilen var mı? oynayabilecek mi? şüpheli mi? kendi kararına mı bağlı (ki o zaman olumsuz demektir)?

‘Oynamak isterse fırsat veririz’

Abdi İpekçi’ye taşıyanan çeyrek final serisinin 3. maçında Galatasaray yarın ‘ya tamam ya devam’ diyecek. Arroyo’nun forma giymesi ise, tamamen kendisinin elinde olacak. Coach Ergin Ataman da soz sözü başarılı oyun kurucuya bıraktığını ifade eden bir açıklama yaptı. Sağlık ekibinin Arroyo’yu 3. maça yetiştirmek için elinden geleni yaptığını belirten Ataman, “Dün ayağını yere basamıyordu. Ancak şimdi yürüyebiliyor. Son kararı kendisi verecek. Eğer oynamak isterse biz de ona bu fırsatı vereceğiz” diye konuştu. Öte yandan Arroyo sakatlığı sonrasında verdiği demeçte, böylesine kritik bir seride takımını yalnız bırakmak istemediğini ve sahada olmak istediğini belirtmişti.

Elimde bir bilet mevcuttur.5 arkadaş gidecektik bir arkadaş gelemiyor. İlgilenenler 0536 237 88 80 den ulaşabilir.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi