EL TOP 16 5. Maç | Galatasaray MP 64 - 56 Anadolu Efes

Olympiakos maçı sezonun geri kalanı açısından birçok önem taşıyordu. Üst düzey takımlara karşı iyi mücadeleye karşı kazanamama durumumuzu o maçta kırmıştık. Ardından CSKA galibiyeti gelmişti. Şimdi kaybedilen Beşiktaş Milangaz maçı sonrası Anadolu Efes maçı da bizim için büyük önem arz ediyor. Her ne kadar bu maçı kaybedersek ve Yunanistan'da galibiyet alırsak gruptan çıkabiliyor olsak da bu maçı kaybedersek oyuncuların negatif etkilenebileceğini düşünüyorum. Bu sezon oynadığımız 2 maçı da kaybetmemiz etken tabiki bundan. Bu yüzden hem taraftar olarak, ki biletler bitti, hem de takım olarak bu maça asılmalıyız. Olympiakos maçı kadar önemli bir maç bence. Play-Off'u da var daha bunun. Anadolu Efes bizim için fobi olmamalı.

67-63 diyerek maç sonucu tahmini yapılabilinir...:)
play offlarda kazanıyoruz ama önemli olan o :D

tabi işin şakası bir yana A.Efes ve Beşiktaş ikilisi bizim zayıf yönümüzü çok iyi kullanan takımlar...
p&r savunması için içeriye çok iyi yığılıyorlar ve bizi dış atışlara yada birebirlere zorluyorlar...
bu maç bu konudan Beşiktaş maçından ders alıp almadığımız konusunda gösterge olabilecek bir maç...
bize karşı bu oyun tarzı ile oynayan takımlara karşı ekstra birşeyler çıkarabilip çıkaramayacağımızı belirleyeceğimiz tarzda bir maç...
A.Efes muhtemelen en hırslı maçına çıkacaktır bize karşı birşeyleri tekrar ispatlamak adına...
bakalım görelim neler yapabileceğimizi...

efes hiçbişeyin hırsını yapmasın mümkünse...oly maçında akılları nerdeydi!!! dün gelen lafayette'nin eline baktı hepsi...lafayette abdiyi unutmamıştır ona tekrar hatırlatmak lazım!!! barac hantalı yine bizim maçta alev almazsa sıkıntı olmayacak...

Kerem'in dediği gibi psikolojik olarak çok önemli maç.

EL Top 16'da iç sahadaki bütün maçlarımızı kazanacak olmak
Efes'e karşı psikolojik dezavantajı avantaja çevirmek
Oly deplasmanı öncesi moral depolamak
Bjk maçının izlerini silmek

ve bana kalırsa hepsinden önemlisi artık vitesi geri atmayacak şekilde ileri atma adına çok önemli bir mücadele.

Alırsak bu sezon kafalardan önemli soru işaretleri kalkar. Alamazsak da bu soru işaretlerini bir başka maça bırakırız.

3-4 numara üzerinden etkinlik kuruyorlar bize karşı, Savanovic'e dikkat etmek lazım. Ribauntlar çok önemli olacak. Özellikle kısalardan ribaunt desteği almak gerek.

Saldır Galatasaray!

BJK maçının izleri, özellikle bazı şeylerden hala ders alınmadığını gördüğümden dolayı bende çabuk geçmeyecek
ama ilk 3 madde çok doğru. Tamamen psikolojik bir maç. Galibiyet bize sadece Oly maçında 1 sayıyla yenilip işi genel averaja bırakma şansı verir ki genel averajda Oly oldukça üstün sanırım. O yüzden tamamen psikolojik avantajlar için kazanmalıyız ve kazanacağız. Takımımıza başarılar.

Eğer Efes maçını 20 civarı bir farkla kazanırsak genel averajda da Oly'e üstünlük kurarız :)

Maç sonunda hocayı ve oyuncuları yerden yere vuruyoruz ama maç önünde neden yeterli düzeyde teknik yorum yapmıyoruz? Ya da sadece yeriyoruz demeyelim, kazanınca da övgü dolu sözlerle şampiyonluk naraları atıyoruz ama yine maç öncesi yorumlar istediğimiz düzeyde değil. Biraz hareketlenmek lazım, altın çağımızda kötü dönemlerimizden daha geri durumdayız forum olarak.

En az Oli maçı kadar önemli bir maç bizim için.Bu sene oynadığımız 2 maçı da kaybettik Efes'e karşı ve bu durum sıkıntılı bir hal almaya başladı.

Göksenin-Gordon-Shipp-Savovic-Furkan beşi ne olursa olsun maçın başında oyunun kontrolünün bizde olmasını sağlıyorlar fakat genelde,sıkıntı oyuncu değişiklerinden sonra başlıyor.

Bu maçta böyle olmaması çok önemli bence.Kenardan gelecek Shumpert' veya Cevher'in 2 şut sokması -Efes'in bize 3-4 numaralarda üstünlük sağlamasını göz önünde bulundurursak- çok mühim bir iş olur bizim için.Tabi Savanovic'e de önlem şart.Mahmuti ona özel birşeyler yapacaktır.

Saati düzelttim.. Bu arada biz resmi sitenin yalancısıyız Utku, ilk programda resmi sitede maç saati 20:00 olarak görünüyordu.

Son 16'da, evimizdeki her maç farklı bir önem kazanarak (doğal olarak) devam ediyor. Olimpiakos maçı üst düzey bir takımı yenmemizden dolayı, CSKA prestijimiz için, bu maç da gruptan çıkma adına önemli maçlar olarak önümüze geldi, geliyor.

Bu takım, çıtayı iyice yükseltti. İki maçtır Anadolu Efes'e karşı alınan mağlubiyetler, asla ölçü değil. Çıkıp kazanacağız yine evimizde aslanlar gibi.

Geri sayım devam ediyor çarşambaya.

Allah korusun bu sezon Euroleague'deki son iç saha maçımız olabilir, keza buna hiç inanmıyorum :) bence takımımız Olympiakos'u Yunanistan'da yenerek bizleri sokağa bile dökecek :) Her ne kadar turu atlamamız konusunda çok önemli bir mücadele olmasa da, Efes'e karşı kaybedilen 2 maç var, verilecek mesaj var. Hem lig hem de Euroleague için, top 16'da 3'te 3 olsun içeride :) yine keyfini çıkaracağız karşılaşmanın, güvenimiz tam. Bekliyoruz sabırsızlıkla

kinsey hem shipp'i hem gordon'u savunamaz...hatta lako oyuna girdiginde kinsey lakoyla bire bir oynayacaktır diye düşünüyorum buradan hareketle shipp ve gordon skor yükünü çekerler...

savanovic (songaila sagolsun!) bizle oynadıgı maçta zirve yaptı o maçtan sonra o performansının yanına bile yaklaşamadı, bu maçta da özel önlem falan almaya gerek yok şutuna el göstermek yeterli...

bir de eklemeden edemeyecegim,eger efesin şu kadrosunda lafayette sorumluluk alıyorsa vay bana vaylar bana derim...

bir ekleme de ufuk sarıca'ya; benchte çürüttün batista ile doğuş'u yemin ediyorum.. halbuse sene başında batista'nın bize gelmesi ne kadar çok istemiştim...

Biz mesaj verilmesi gerektiğinde işin gereğini yerine getirmekten kaçınmayan bir takıma ve teknik ekibe sahibiz... Bazen yüreğin kadro gücü, tecrübe, yıllık bütçe kavramlarını yerle bir ettiğini gördük İpekçi´de. Görmeye de devam edeceğiz...

Aslında mesajın yanısıra ince bir de hesap vardı, bir arkadaşın bahsettiği ama benim ilk anda anlayamadığım. Bazen detayları düşünerek hareket eden kazanır bu oyunda.

Belki biraz iddialı olacak iki maçın skorunu düşündüğümüzde, ama ben inanıyorum... Slogan belli; son topa kadar, ama mümkünse maçı son topa bırakmadan kazanalım.