EL TOP 16 6. Maç | Olympiakos 88 - 81 Galatasaray MP

Bize bu heycanı yaşatan Oktay mahmudi ve aslanlarına sonsuz teşekkürler Maçın kırılma anı Gordonun sakatlığı oldu . İlk yılımızda tecrübe ve karizma kazandığımızı düşünüyorum euroligde .Bir ara sezon içinde lig şampiyonluğu için karamsar olmuştum ama şimdi görüyorum ki Anadolu efes ve f.ülkerden daha iyi takımız ...Oktay mahmudi ve Aslanları için lig yeniden başlıyor ! Şimdi onlar düşünsün :)

Sevgi neydi?
-Sevgi emekti...

Hem taraftar hem de oyuncular bunu sonuna kadar yaptı, Mahmuti'nin de dediği gibi bize yakışır şekilde üzülebiliriz, bu da daha fazla inanıp ilerisi için organizasyonlar yaparak...
Yönetimden şu noktada tek beklentim koça en az 3 sene kontrat yapması, gönül ister ki sonsuz olsun ama profesyonellik başka...
Tekrar sağ olun çocuklar, kaybederken üzülemediğim ender anlardan biri oldu bu gece benim için, iyi ki varsınız... #TesekkurlerYenilmezArmada #TesekkurlerOktayMahmuti #TesekkurlerHakanUstunberk

Oktay hoca ne demişti geçen sene final serisinden sonra? "Üzülmek için haketmek lazım"

Biz hakettiğimiz için üzülüyoruz ama hepsiyle gurur duyuyoruz, olmadı canları sağolsun.

Dün gece elim tuslara gidemedi kaldım foruma girmek girmemek arasında cok kaldım.Bu sabah anca kendime gelebildim ilk önce TESSEKÜRLER bu kadar güzel anları bizi yaşattıkları için bizi birbirimize daha cok baglayan bir serüvene kattılar.

İşin taktik teknik kısmı yok yenildik ve bitti ama mac sonu ben yaklasık 10 12 senedir basketbol takip eden biri olarak Oktay hocayı bu kadar duygusal ilk defa gördum.Röpörtajda sanki agladı aglıcaktı takımına cok güzel sahip cıktı bizi cok güzel şekilde anlattı ADAM GİBİ ADAMSIN hocam bizle kal kosalım final four`a bu büyük taraftarla seneye

Gerçekten teşekkürler takıma, bu noktalarda olmamız da başlı başına büyük bir başarı. Pire'de son 8 takım arasına kalmak için final oynadık, büyük bir gurur, camiamız için büyük bir adım olduğu düşüncesindeyim.

Dün akşam özellikle Tutku'nun olmadığı, Savovic'in hiç katkı vermediği, Gordon'un 1.5 periyot olmadığı bir maç oynadık. Ender'in de krampları söz konusu, Lakovic ve Haluk'un yaşları ortada, bunlara Furkan ve Göksenin'in tecrübesizliği de eklendi. Caner süre almadı. Geriye kalan oyuncularımız Shumpert, Shipp, Andric ve Cevher, götürülmeyen Evren. Yine de kazanabilirdik, çok da iyi mücadele ettik, ama bakıldığında kaybetmemiz için gerekli herşey vardı dün akşam.

Oktay Mahmuti hocamızın bize yönelik söylediği sözler için teşekkür etmek gerek. Bu tarz söylemler pek tarzı da değil sanki (ben öyle bir izlenimdeyim). Ama orada aslında bence dikkat edilmesi gereken bir cümlesi daha var, bence bunu es geçmememiz lazım: "Herşeyin bilincindeydik aslında, yani Euroleague için konuşarak, birtakım şeylerin buralar için çok yeterli olamayacağını" Eleştirilebilecek tek nokta da bu, ayağımıza kadar gelen fırsatı biraz daha kaliteli ufak rütuşlarla tepmeyebilirdik. Ama olmadı.

Tekrardan #TesekkurlerYenilmezArmada

Jasikevicius da Fenerbahçe'de olmamıştı çünkü Fenerbahçe ondan ilk opsiyon olarak yararlanmak istiyordu. Aynı Jasikevicius gibi Lakovic de geçmişte büyük performans ve başarılara imza atsa da artık tek başına bir takımı sürükleyecek düzeyde değiller. Ki zaten biz de onu tek başına bize maç kazandır diye almadık. Tutku'nun olmaması, Gordon'un sakatlanması, Ender'in hem sakatlanıp hem faul problemine girmesi, Göksenin'in hem hücumda hem defansta istediği gibi oynayamaması, Shumpert'ın bir süredir zaten yokları oynaması ve Andric ile Furkan'ın pota altında etkisiz kalması Lakovic'i yalnız bıraktı takımda.

Gordon'un sakatlanana kadar olan dönemi bir kenara bırakırsak maçı Lakovic ya alacaktı ya verecekti. 2 kez çok yaklaştık Olympiakos'a onun sayesinde, ama maç boyunca en az 3-4 kez basit top kayıplarıyla aranın açılmasına sebep oldu. Lakovic'in ilk kötü performansı değil bizdeki ama ilk defa onun hatalarını kapatacak, telafi edecek bir Galatasaray yoktu sahada. Siena deplasmanıyla beraber heralde Galatasaray'ın sezon başından beri en etkisiz ve çözüm üretemeyen maçı oldu. Keşke en kritik maçımızda olmasaydı bu.

Buraya kadar bile gelebilmek çok iyi, niye çıkamadık diye şikayet etmek, hata bulmak çok yanlış olur ama haketmiştik çıkmayı gerçekten. İnsan yine de üzülüyor.

Canları sagolsun ellerinden gelenin fazlasını yaptılar . Fark 10 11 oldugunda tamam bitti deyipte her seferinde attıgımız 3.lüklerle umutlanmak bile güzeldi.

Öncelikle, son iki sezondur bana en çok heyecan yaşatan, en büyük heyecanları yaşatan, mücadeleden asla vazgeçmeyen, "son topa kadar savaş"an, Dünya'nın en mütevazi koçlarından birine sahip olan, armanın gururuna bir teşekkürü borç bilirim.

Meşhur Amerikan filmlerinde eskiden çok başarılı olan bi hoca vardır hani, ayağa kalmak isteyen, ama buna inançları kalmamış bir takımın başına geçen, sonrasında ise o oyuncularla imkansızları başararak zaferlere ulaşan hoca. İşte o filmlerin ete kemiğe bürünmüş gerçek hali Oktay Mahmuti'dir. Ve film daha yeni başlıyor kardeşlerim.

Başarıya tapmak mı? Taraftar olmak mı arasında kalanlardan hiç olmadım. Şu genç yaşımda hep bu renklerin ağırlıyla yaşadım. Bizim hikayemiz işte burada her şeyden önemliydi. Başarı ve başarısızlık kavramları çoğu şeye şekil veren 2 söylem olmasına karşın bazen hiçbir şey ifade etmezler. Hikayelerdir değerli olan, baş tacı etmemiz gereken. . Galatasaray, bana, "Gelin sizinde hikayeniz olsun" dedi sana bana hepimize..Yine söylüyorum, söyleyeceğim;. Hikayelerdeki cümleleri ezber ederim ben, var gücümle.

Kapanan takımlardan miras oyuncularla, kontenjanla, Holding paralarıyla değil, bilek hakkıyla, karakterli oyuncularla, savaşarak, kazıya kazıya geldik buralara. Hepsi aslan yürekli!

Biz ülke olarak, spor deyince sadece birinciliğe sevinmeyi öğrenmişiz, ikinciliği ise üzüntüyle karşılarız. Elbet hırslı olmak, her zaman zirveyi hedeflemek, sporun bir gerçeğidir, ama bu gerçeğe ulaşmak için ortaya konan mücadeleyi, kayıpları da alkışlamayı bilmek gerekir.

Ben sadece canları sağolsun diyorum. Ellerinden geleni yaptıkları için. Son damla, son ter, son top mottosundan şaşmadıkları için. Yıllardır göğsümü bu kadar kabartmamıştı Galatasaray. Hepsi gözümde birer kahraman.

"Söylesinize aslan yürekli hocam, hangi şampiyonluk sizin yüreğinizden daha büyük?"

Söyleyecek fazla birşey yok maça dair. Son 20 saniye kala fark 7 iken bile hala acaba diyebiliyorsak ve maçı çevirebileceğimizi düşünebiliyorsak bu takımın eseridir bu.
Teşekkürler hepsine..

Galatasaray basketbolunu dinlemenin en keyifli olduğu isimlerden Eray Sözen.Az önce Galatasaray TV'de geçtiğimiz sezondan bugüne atladığımız aşamaları özetlemeye çalışırken yakaladım kendisini.Hani dile kolay denir ya,dile bile kolay değil.O anlatırken yoruldu,ben dinlerken...
Perşembe kaybetmiş olabiliriz ama biz kaybetmedik;fazlasıyla kazandık.

Yine yurudum ben o yollardan, bir zamanlar ayni yollardan yururken, Denham Brown'un Galatasaray'a geldigini ve nasil bir oyuncu oldugunun hayalini kurardim. Bir zamanlar Siena'ya deplasmanda yenilirken, bir gun sonra o yoldan yururken, biz bu taraftar ile Abdi Ipekci'de bunlara yeneriz dedim kendi kendime. Gecen zaman o yoldan yururken fark ettim, ve yine yurudum ben o yollardan Olympiakos macini kaybettigimiz ertesi gun. Kendimi 2 gun toparliyamadim. Ayni hisler, Galatasaray'in Hamburg'a elendigi gun hissetmis idim. Elimizde olan maci, harika oynadigimiz maci kaybetmek. Ayni hislere Samiyen'de yenildigimiz Atletico Madrid macinda hisetmistim. Verilmeyen penaltimizin ardindan yedigimiz son anlarda ki gol, iste orda film kopmis idi. Atina'ya zafer icin gidiyordu takim, kenetlenmis idik. Cok kotu oynadigimiz ilk ceyregin ardindan takim toparlaniyor idi. Lakovic ile farki 1'e kadar da indirdik. Ama hicbir zaman tur ile donecegimizi hissetmedim. Elenmek degil, Euroleague oynayamamak, evimizde " Avrupa " mac yapamamak, iste 2 gun bunyeyi bu dusunceler kapladi. Ama seneye daha iyi bir Galatasaray ile oraya gidecegimize hic suphemiz yok. Galatasaray ilk yilinda muthis bir is basardi. Top 16 yapti, final 8'in kapisini caldi ama yetmedi. Buralarin gediklisi Olmypiakos'u evimizde yendik, Atina'da salladik ama deviremedik. Elbet devirecegimiz gunler gelecek. Galatsaray bunu basarabilecegini gosterdi. Bu guzel donem icin. Futbol taraftarinin dahi basketbolu izlemesi, hepsine Oktay mahmuti'ye borcluyuz. Muthis bir is basardi. Kume dusmememizi saglayan Cem Akdag ve oyuncularina da sevgiler. Onlar sayesinda Galatasaray bu sezon Euroleague oynayabildi, onlarin payi cok buyuk.

Elveda Euroleague seneye tekrar gorusmek uzere.