ELW | Galatasaray 51 - CCC Polkowice 58

9 Ocak Çarşamba
18:00 Abdi İpekçi S.S.
Yayın: Lig TV3

Euroleague'deki yılbaşı tatili sonrasında mücadele tekrar başlıyor. 9. Hafta'da konuğumuz Polonya temsilcisi CCC Polkowice olacak. Polkowice, maç fazlasıyla lider olduğumuz grupta, 3 galibiyet-5 mağlubiyet ile -ve de maç fazlasıyla- 3. sırada yer alıyor.

Euroleague'de genç bir takım olsa da Polkowice, tecrübeli oyuncuları Snell ile Palau ve Avrupa piyasasına kendini tanıtmaya çalışan, 1. sıradan draft edildiği 2012'de WNBA'de Yılın Çaylağı seçilen Nneka Ogwumike ile sürpriz arayan bir takım. Takım yapısı olarak, bizim oynadığımız basketbola yakın bir sistem tercihleri var. Polonya'da oynanan ilk maç da 48-50 lehimize biterken, bu sezon ELW'deki en düşük skorlu maç olmuştu. Maç başına yenilen sayı, asist, asist/top kaybı oranı, top çalma ve ribaund istatistiklerinde takım olarak gayet iyi olan Polkowice, hücum ribaundlarında da ELW'nin en başarılı ekibi.

Sancho Lyttle tarzında bir uzun olan Ogwumike 18.3 sayı-7.3 ribaund istatistikleriyle takımın en önemli oyuncusu konumunda. ELW şampiyonluğu yaşamış takımın tecrübeli oyuncularından Belinde Snell 12.7 sayı ortalamasıyla oynarken, İspanyol guard Laia Palau da 6.3 sayı-4.3 rib.-6.4 asist istatistikleriyle oynuyor ve ELW'nin en çok asist yapan 3. oyuncusu.

Sadece gruptaki sıralama değil, F8'de ve öncesinde oynanacak Top 16'da avantajlı eşleşmeler yakalayabilmek için mümkün olan en fazla galibiyeti depolamamız gerekiyor. Türkiye Kupası şampiyonlarını selamlamak ve bu maçta destek olmak için Çarşamba günü Abdi İpekçi'deyiz. Başarılar takımımıza.

Kombinem var ama iki maça da gelemiyorum :( salona çok uzağım işten çıkıp eve gidip tekrar tranway durağına yürümek bu havada yapabileceğim bir şey değil. :(

bi dağınıklık var takımda. yorgunluk var sanırım. şuan fark 2-3 arasında gidip geliyor ama rakibin hücum edememesinden. sancho 0/4 serbest atış .. toparlanmamız lazım

EDİT : Alba oyunda 2.çeyrekte .. 3/8 serbest atış atıyoruz.

İlk yarının bitimine 4 dakika var 7 sayı attık HİÇ SAYI YEMEDİK.

Ulan yarin da tatil olacakti be.Davul,korna,baya dolu salon,yogun pozitif enerji.Gidemeyenler cok sey kaciriyor.
Antalya'nin etkileri olsa da takim keyif veriyor bana.Yeterince siki olamasak da sistemden taviz vermiyoruz.Savunma sevenler icin cok keyifli mac.

İlk çeyrek 15-14 , ikinci çeyrek 13-4 . İlk yarı 28-18 önde tamamladık. Tek sorunumuz serbest atışlarda çok kötüyüz bu akşam. Yaklaşık 20 tane atış kullandık ve yarısından fazlası girmedi.

İşten yeni geldim ve merak ettiğim şey skordan ziyade taraftar desteği olup olmadığıydı. Kızları yalnız bırakmayan tüm taraftarlara teşekkür ediyorum. O tribünlerde renkdaşları görünce çok sevindim. Eminim onlar da sevinmiştir.

bu maçı kaybedecegimiz en başından belliydi.. isteksizlik yada yorgunluk vardı takımda, çok dagınık oynadık ve EN BÜYÜK ETKEN 25 civarı serbest atış kullanıp %40 ile isabet saglamak !!!!

Geçen maçın zafer sarhoşluğuyla konsantrasyon kaybı oluştu.2.yarı yorgunluk başgösterdi ve üstüne kötü bir serbest atış günümüzdeydik o kadar kredileri olsun artık canları sağolsun.

Verdikleri mücadele için teşekkür ederiz. Rakip takımın 2 hafta dinlenme süreci varken, bizimkiler zorlu bir kamptan çıktılar. Olabilir. Canları sağolsun. Önümüzdeki maç kazanırlar.

Rakip saglam dondu,son ceyrekte ayaklar hic gitmedi.Bu tribunun onunde kaybetmek can sikiyor ne olursa olsun,onun disinda kafaya takilacak yeni bir sey yok.Saglik olsun.

Yenilgiye üzüldüm elbet ama esas üzüldüğüm, maçlara gitmeyen, gitmemek için bahane üreten iyi gün taraftarlarının ağzına sakız olmaları, biz yenildiklerini görmek için mi gideceğiz maça demeye başladılar, diğer maçlarda yine boş tribünlere oynayacaklar