ELW | Sopron 69-66 Galatasaray, Sopron 70-58 Galatasaray

Covid-19 sebebiyle katılamadığımız ilk fanustaki maç ve ikinci fanusta oynanması planlanan iki maçı arka arkaya oynayacağız. Hangisi birinci hafta hangisi ikinci hafta gibi ayrım yapmak zor. O yüzden normal maç konularından farklı oldu biraz. 16:30'da oynanacak ve Gs Tv yayınlayacak. Türkiye saatiyle 16:30'da başlayacak iki karşılaşma da. Meltem hariç eksiğimiz yok. Hem güzel bir test maçı olacak bizim için, hem de olası bir galibiyetle yelkenleri daha da bir doldurabilme şansı bulacağız.

Başarılar takım👏
 
Rakibimiz bu sene ikisi euroleague olmak üzere çıktığı bütün maçlarını kazanmış. tabii kadro olarak biz daha üstünüz ama devamlı kazanma alışkanlığı olan rakibe karşı zor bir karşılaşma olabilir. takımımıza başarılar dilerim.
 
Ben 2 Fransız takımındanda daha iyi takım olduğumuzu düşünüyorum.2 takımıda iyi bulmadım.Özellikle Bourges kadar çağ dışı basketbol oynayan takım yoktur.Sadece Isabelle Yacoubou'ya top indiriyorlar.Ona top indiremediklerinde hiçbir şey yapamıyorlar.Sopron Bourges'i kendini hiç kasmadan yenmişti.

Sopron'da January ve Gabby Williams'ı durdurmak zorundayız.Sopron'a karşı en az 1 maçı mutlaka kazanmalıyız.Ne diyorduk.Yürüyedurun Sarayın Sultanları.Kalbimiz ve dualarımız sizinle.
 
Rahat oynamalarına ve rahat şut atmalarına izin veriyoruz.Savunmada biraz agresif ve baskılı olmalıyız.Hücumda ise zorlama atışlara kalıyoruz.
 
Anete bizi ayakta tutmayı geçtim,Anete'nin gayretleri bizim devreye önde bile girmemizi sağladı.Özellikle Courtney benchteyken çok iyi bir devre sonu oldu.Bu çeyrek Sopron'u hücumda sık sık düzen dışına ittik.İyi bir hücum yaptığımızda,savunmadaki isteğimizde artıyor.

2.yarı Courtney Williams'ında devreye girmesi lazım.
 
Sopron vasat bir takım , ama biz daha kötü bir takım gibi oynadık maalesef.
Birde bizdeki Zofia diye 24 forma nolu kadın basketci mi ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazık oldu çok kötü oynadık ama daha iyi takımdık. Tek kısa olmak böyle anlarda maalesef büyük sorun teşkil ediyor ama ilk Euroleague maçı Courtney'in de sonuçta. İkinci maça toparlayacağını düşünüyorum
 
Euroleague'e gelince takımımızın bazı foyalarını da görmüş olduk. Sene başında Hruscakova'nın yerine koyamadığımız 3.5 numara eksikliğini burada bir kere daha gördük. Bu eksiklikten dolayı çoğu zaman günümüz basketbolunda görülmeyen 3 uzunla oynamak durumunda kaldık ve alan savunmasına çokça başvurduk. 3 uzun oynamamıza rağmen alan savunmasına çok başvurduğumuz için ribauntlarda da geride kaldık. Kısalarda Asena'dan iyi katkı aldık ama Pelin'in ve özellikle Williams'tan istediğimiz katkıları alamamamız da mağlubiyete neden oldu. Williams'ın ilk maçı olmasına rağmen ikili oyunlarda iyiydi ama savunmaların bu kadar sıkı olduğu bir ortamda biraz ezildi.

Sopron'dan bence de daha yetenekli ve iyi bir takımız. İkinci maçta sayı avantajını alıp kazanmamız uzak bir ihtimal değil. Uzun bir aradan sonraki ilk Euroleague maçımızın nazar boncuğu olsun diyelim.
 
Keşke Zellous'u alabilseydik.Bizim bu maç için en büyük eksikliğimiz Zellous gibi oyuncu.Courtney düşük yüzdeyle başladığı maçta toparlayamayınca hücumda 1 kısaya çok ihtiyaç oldu.

Zellous'u alabilseydik tıkandığımız bölümlerde çok rahat bir maç çıkarıp kazanma şansımız olabilirdi.Her şeye rağmen Anete'nin sol köşeden ve sağ köşeden kaçan 2 üçlüğünden 1 tanesi girseydi yine kazanabilirdik.2.maçta Courtney bu kadar kötü yüzdeyle oynamaz ama Sopron'u yine bu kadar kötü yakalayabilecek miyiz ? Hem kötü oynadılar,hemde kötü oynamalarına rağmen 3'te 3 yaptılar,sıkıntı burada.

Biz ise Zofia'dan formalite maçlarda bile katkı alamıyoruz,bu maçtada alamadık.Cansu'yuda çok oynatma şansımız olmayınca rotasyonumuz çok fazla daraldı.

2.maçı umarım kazanan taraf oluruz.
 

Üst