Emir Gökalp

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımız, yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında Hasan Emir Gökalp ile anlaşmaya vardı. 23 yaşındaki oyun kurucu, kulübümüzle 2+1 yıllık sözleşmeye imza attı.

12 Ekim 1995 doğumlu Emir Gökalp, 185 cm boyunda. Kariyerine Gelişim Koleji’nde başlayan Emir, ilk kez 2012-13 sezonunda A takım forması giydi. Gelişim Koleji’nde geçirdiği dört sezonda TB2L ve TBL’de forma giyen genç oyun kurucu 2015-16 sezonunda 34maçta 12.9 sayı, 3.8 ribaund ve 5.4 asist ortalamalarıyla oynarken o sezon sonunda TBL koçları tarafından “En çok gelişme kaydeden oyuncu” seçildi.

2016-17 sezonu başında Banvit ile anlaşan Emir Gökalp, Basketbol Süper Ligi’nde 13 maça çıktı. Aynı sezon Bandırma Kırmızı ile TBL’de de forma giyen Emir, geçtiğimiz sezonu ise Antalyaspor ile geçirdi.

TBL’de 36 maça çıkan oyuncu sezonu 14.9 sayı, 3.7 ribaund ve 4.1 asist ortalamalarıyla tamamlarken ligin en dikkat çeken genç oyuncularından biri oldu.
Kariyerinde yeni bir sayfayı açan Emir Gökalp’e Galatasaray’a hoş geldin der, sarı kırmızılı forma altında başarılar dileriz.
 
Gelecek vaadeden bir isim.
2+1 yıllık sözleşme de iyi olmuş.
Umarım başarılı olur ve bu forma altında uzun seneler devam eder.
Hayırlı olsun...
 
Alınan yerli oyuncular arasında en çok Emir Gökalp benim dikkatimi çekiyor. Tbl de kendini kanıtladı artık bu seviyede de oynayabileceğini göstermeli. Kendisine güveniyorum. Hayırlı olsun.
 
Oktay Hoca doneminde anlasmistik. Kalsaydi farkli bir rolde olurdu muhtemelen ama gec de olsa kenar yonetimin dogruyu gormesi sevindirici
 
Dün girdiği dönemde 3 tane asist yaptı. Hem de 2 tanesi pick and roll ler üzerinden yapılmış asistler. Can'dan daha faydalı olabilir. Webster la yanyana oynatılması lazım. Organizasyon konusunda faydalı olabilir.
 
İBB maçında 4 sayı 5 ribaund 4 asist yaptı ama sahada olduğu dakikalarda takımın hücumda daha rahat yerleştiğini görebiliyoruz. Basiti görmek her zaman daha faydalıdır. Rotasyonda Can ve Klobucar'ın önünde olmalı diyoruz haftalardır.
 
Kendisini ve Ege'yi izleyince olacak genç ile olmayacak genç ayrımına çok net varabiliyorsunuz. Hani sabır falan isteniyor ya, oyuncu biraz ışık verecek ki sabredenin de bir umudu olsun.
 
Harikasın sen be çocuk. Umarım daha iyi yerlere geleceksin. Yeter ki hoca sana şans versin. Sen de çalışmaya devam et.
 
Kadromuzda bulunan tek oyun kurucu ve aklı başında oynamaya çalışan 3. oyuncu (Harrison ve Arapovic'den sonra ) . Bugün olduğu gibi Can Korkmaz'a verilen sürenin tamamen kendisine verilmesi gerekiyor.O oyundayken daha aklı başında basketbol oynuyoruz.
 
10 kişinin 8'i Emir'in aldığı sürede gösterdiği performanstan memnun ama çocuk artık kadroya bile alınmıyor prestij maçında bile. Bu nasıl bir kindir? Bu nasıl iştir?
 
Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımımız oyuncusu Emir Gökalp, sezon içinde burnunda yaşadığı sakatlığın ardından sezonu tamamlamış, yapılacak operasyon ise sezon sonrası için planlanmıştı.



Oyuncumuz Emir Gökalp, 20 Haziran Perşembe günü Bahçelievler Medical Park’ta septum deviasyonu nedeniyle başarılı bir operasyon geçirdi.

Oyuncumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, sağlıklı bir rehabilitasyon süreci geçirmesini temenni ederiz.

Geçmiş olsun Emir...
 
Gecmiş olsun. Hocanın bazı konularda karar vermesi gerekiyor. Erol Can ve Caner'in toplam süresi ortalama bir rotasyon oyuncusunun gerisinde.

Yine Emir gibi oyun/saha görüşü en iyi yerli oyuncumuzken istikrarsız süreler aldı. İstikrarsız ve ne zaman girip çıkacağını oyuncu dahil kimsenin anlamadığı rotasyon yönetimi hem oyuncuya hem takım kimyasına zarar veriyor.

Keza 6 yabancı olayı da Klobucar kendini tasfiye etti de sorun kendiliğinden çözüldü geçen sezonun ikinci yarısında.

Gereğinden fazla yarı zamanlı kullanılmayan oyuncumuz var.
 
Eurocup 2. turda toplam oynadığı 70 dakikaya 10 top kaybı (maç başına 1.7) 16 faul (maç başına 2.7) ve 8-1 üçlük isabeti sığdırdı. Bizden ayrıldıktan sonra tek bir Eurocup maçı görebileceğini sanmıyorum. BSL'de tutunabilirse şanslıdır.
 

Üst