Engelsiz Aslanlar (2015-16 Sezonu)

Takımda kalan oyuncular:

- İsmail Ar
- Fikri Gündoğdu
- Seda Kınalı
- Mateusz "Mete Sarı" Filipski
- Piotr "Mehmet Türk" Luszynski

Fifi ve Luzi Türk oldular. Önümüzdeki sezon bildiğim kadarıyla Türk kontenjanı ile oynayacaklar. Matt Scott sezon bitmeden takımdan ayrılmıştı. Rodney Hawkins ve Alejandro Zarzuela ile yola devam edilmeyecek gibi. Özgür, Ferit, Murat ve Bestami'de durum en son belli değlidi ama görünen o ki kalmayacaklar. Geçen sezon başında takım kaptanı değişmiş ve İsmail Ar kaptan olmuştu. Görevine devam edecek. Cem Gezinci de takımdan ayrılan bir diğer isim.

Takıma en az iki iyi oyuncu daha katılacaktır. Bunların yüksek ihtimalle yabancı olacağını düşünüyorum.
 
Burada yazalım, bir yerlerde haber olarak görüyoruz :)

Özgür, Ferit ve Cem Beşiktaş ile anlaştı. Bestami'nin de oraya gideceğini düşünüyorum.

Bu arada, bazı oyuncularla yolların ayrılma sebebi ücrette anlaşamama, ücret ödenmemesi gibi durumlar değil. Çeşitli sebeplerden ötürü takımda düşünülmeyen oyuncularımız da var. İsim ve neden veremiyorum. Ayrılıklara çok üzülmeden, takımda kalanları sahiplenerek ve yeni geleceklere destek olarak şampiyonluklara kaldığımız yerden devam edebiliriz.
 
Galatasaray'da her başkanlık seçiminde yeni gelecek başkan ve yönetim daha ne kadar kötü olabilir diye düşünüyorum, ama her seferinde yeni gelen başkan ve yönetim daha kötü oluyor. Sonunda bu şubenin de içine ettiler. Ama hata oyuncular ve teknik ekibimizde, bu kadar da başarılı olunmaz ki kardeşim, bütün kupaları alırsan olacağı bu işte. Bir başkan bozuntusu çıkıyor ve utanmadan "Engelsiz Aslanların her maç kazanma garantisi olduğu için yabancı sayısını azaltmak istiyoruz. Bu aynı zamanda sosyal sorumluluk olduğu için daha çekişmeli bir lig olsun istiyoruz." diyor.
 
e3364eb03d01429b9f2baf8c99ba4a73.jpeg


Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 2015-2016 sezonu Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi 1. hafta maçında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile deplasmanda karşılaştı.
Takımımız, Alpaslan Türkeş Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmadan 65-85 galip ayrıldı.
TSB Süper Lig’de dokuz kez ile en çok şampiyon olan takım unvanını taşıyan Galatasaray, ligin ikinci hafta maçında ise K.K.TC Turkcell’i Ahmet Cömert Spor Salonu’nda konuk edecek. Karşılaşma 28 Kasım 2015 Cumartesi günü saat 12.00’da oynanacak.


 
Olayın burada bile konuşulmuyor olması üzücü.

Dün maç sonrası takım otobüsünü ve Çanakkale'den takımımızı desteklemeye gelen taraftarlarımızı taşladılar. Takımda bir şey yok çok şükür ancak Çanakkale'den gelen kardeşlerimizin içinde yaralı olanlar var. Basit 1-2 haber olarak geçiştirildi. Ne yönetim, ne de sözde taraftar grubundan doğru düzgün bir tepki yok.

Siz yönetimin basiretsizliğine şaşırıyorsunuz ya, bana o kadar normal geliyor ki... Daha birkaç ay öncesine kadar yaşananlar bile yeterli.
 
9cd60ee1cee647c585a9784901ed170e.jpeg


Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 2015-2016 sezonu Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi 2. hafta maçında KKTC Turkcell’i Ahmet Cömert Spor Salonu’nda konuk etti.
Takımımız, baştan sona önde götürdüğü karşılaşmayı 96-57’lik skorla tamamladı.
TSB Süper Lig’de dokuz kez ile en çok şampiyon olan takım unvanını taşıyan Galatasaray, ligin üçüncü hafta maçında ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ile deplasmanda karşılaşacak. Karşılaşma 6 Aralık 2015 Pazar günü saat 14.00’da oynanacak.


 
Maddi zorluklar yetmemiş gibi bir de kendini bilmez insanların takımı bitirme çabası. Buyrun:

https://engelsizaslanlar.wordpress.com/2015/12/25/engelsiz-aslanlari-bitiremezsiniz/

Uzun süredir bloga yazma imkanım olmadı. Eskisi kadar ilgilenemiyor olmak, hatta bu sezon maçlara gidemiyor olmak ziyadesiyle rahatsız ediyor. Bazen motivasyonu yeniden sağlamak, eskisinden daha sıkı sahip olduğun değerlere sarılmak için düşmanlarının sana saldırması gerekir. Sağ olsunlar, boş durmadıkları için bana bu imkanı verdiler.Kimlerden bahsettiğim aşikar. Zamanında zimmetine para geçirmekten, Sedat İncesu’ya hakaret ettiği için aldığı cezalarla ve engelli bir kişiye taciz etmek ile ön plana çıkan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun mevcut Genel Sekreteri ile oyuncularını işten kovdurma tehditleriyle istediğini yaptırmaya çalışan, yüze gülüp arkadan iş çevirmeye çalışan ve an itibariyle Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takım antrenörü Harman Yazıcıoğlu’nu içinde barındıran bir güruh Engelsiz Aslanlar’ın varlığından bile rahatsız oluyorlar.
Geçtiğimiz sezon başından bu yana yaşadığı sıkıntılara rağmen ligde 9. kez şampiyon olan takımımızın, 6 erkek 2 kadın oyuncusuyla başladığı sezonda oynadığı basketbol ile dosta düşmana nasıl korku saldığı belli oluyor. Yaşadığı kötü olaylar neticesinde ellerini ovuşturan yukarıda bahsi geçen güruh, Galatasaray’ın küllerinden doğmasını kabullenememekte, sindirememekte ve ne yapacaklarını bilememektedirler.
Ne mi yapıyorlar? Bahsedelim.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, her branşta ülkeyi ileri götürecek özel sporcuları belirleyip, 2016 ve 2020 Olimpiyatları için devşirmek istedi. Sporcularımızdan Mateusz Filipski ve Piotr Luszynski de bu kategorideki sporcular arasında yer aldılar ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın önerisi, Cumhurbaşkanı’nın onayı sonucunda Resmi Gazete’de yayınlanan yazı ile Türk vatandaşı olup, Mete Sarı ve Mehmet Türk isimlerini aldılar. 2014 senesinde Milli takımlarında oynamayan sporcularımız, 2015’tek Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye adına yarışma hakkı kazandılar fakat branşa altın çağını yaşatan Sedat İncesu’nun mirasına adeta çöken Harman Yazıcıoğlu tarafından kadroya alınmadılar ve tekrardan Polonya adına Avrupa Şampiyonası’nda mücadele ettiler.
Hala Türk pasaportuna sahip bu iki oyuncu, yönetmelikler gereği Türk oyuncu statüsünde, Türk oyuncu lisansıyla oynamaktalar. Buna engel herhangi bir durum yok. Spor Bakanlığı lisansı verdi, oyuncular oynadı. Bu güruh daha önce bu konuyu biraz dillendirmeye çalıştı ancak yeterli desteği bulamadı. Galatasaray Süper Lig’e harika bir başlangıç yapıp, rakiplerini teker teker geçmeye başlayınca gözü korkan Harman Yazıcıoğlu ve sözü geçen güruh, bu sefer Engelsiz Aslanlar’ı tamamen bitirmek için kulis çalışmalarına başladılar, her zamanki gibi.
Geçen sezon oyuncularımızı arayıp, ayartmaya çalıştıkları gibi, bu sefer de oynadığımız kulüpleri gezerek maçlara itiraz etmelerini rica etmiş. Tabi bazı kulüplerimizden umduğu yanıtı ve desteği bulamadığını ekleyelim ancak bu güruh rahat durmayacak ve bu mevzuyu federasyon bazında cezai yaptırım uygulatana kadar kulis çalışmalarına devam edecek.
Sayın Spor Bakanı ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü,
Zimmetine para geçiren, engelli sporcuyu taciz eden Genel Sekreterinizi görünüz. Yönetmeliklere uygun davranılmasına rağmen açık arayıp Tekerlekli Sandalye Basketbol branşını başka bir seviyeye çeken, profesyonelleştirmeye çalışan Sedat İncesu’yu ve Galatasaray Spor Kulübü’nü ayak oyunlarıyla bitirmeye çalışan A Milli Takım antrenörünü görünüz.
Ey Galatasaraylı!
Sana sayısız başarıyı yaşatan, armanın haklı gurur Engelsiz Aslanlar’ı yalnız bırakma! Bu güzel grubu dağıtmak isteyen insanlara inat, dik duruşumuzla onlara sahip çık!
 
Bu takımın başına her sene farklı bir rezilliği getirmekten bıkmadılar, bıkmayacaklar. Takım geçmiş yıllara göre bir nebze gücünü kaybetmiş olsa dahi bir kültüre sahip olduğundan durmaksızın yoluna devam ediyor ama her zaman ki gibi bu güruhlar Galatasaray isminin ağırlığından her daim korkuyorlar. Bu ligi bileğinin hakkıyla yıllar boyu domine etmiş takıma ne yapsanız sizin zararınıza olacak. Çalışanlar, her daim mücadele edenler, işini doğru yapanlar er ya da geç her zaman kazananlar olmuştur, kazanmaya da devam edeceklerdir.
 
Şehir dışında okumamdan dolayı eskisi kadar takip edemesem de İstanbul'da olduğum her vakit maçlara gitmeye çalışırım. Bugün Balıkesir'i yendik ama oynanan oyundan Sedat Hoca'nın çok memnun olmadığını söylemek zor değil, tepkileriyle bunu çokça ifade etti. Takım geçmiş senelere göre daha yavaş hücum ediyor. Bir çok hücumdan 24 saniye süresi dolduğu için faydalanamadık. Kalite olarak ligdeki diğer ekiplere göre üstünlüğümüz devam ediyor tabi. Beşiktaş ile olan şampiyonluk yarışı geçmiş yıllara göre daha çetin geçeceğe benziyor.
 
Ne hikmetse bu sezon play-off da kaltki ve normal sezonu lider bitiren takim sampiyon olacak. Besiktas'i 7 sayi farkla deplasmada yenip baska maglubiyet almamamiz lazim, onlar pek yenilecek gibi gozukmuyorlar, bir maglubiyet alsalar en azindan sayi farki yapmadan galibiyet almamiz yetecek.

Karsilastigimiz maçta yaptiklari terbiyesizligi yutturmamiz lazim.
 
Hepsi aslan gibi oynamış helal olsun. Bir oyuncumuz sakat sakat 45 dakika oynamış ancak gurur duyulur bununla. Yönetime de diyecek yok bu sinirle bişey yazıp forumdan atılmak istemiyorum ama günahımız baya büyükmüş belliki
 
Bugün Champions Cup başlıyor.Bizim grupta ev sahibi BSC Rollers Zwickau, SSD Santa Lucia, CD Ilunion var.Diğer grupta RSV Lahn-Dill, Unipol Sai Briantea84 Cantú, GSD Porto Torres ve Beşiktaş var.
Bugün 14:30 da santa lucia ve 19:00 da Ilunion, yarın 10:30 da ev sahibi Zwickau ile oynayacağız.
Maç yayını var mı acaba GS TV de bilmiyorum bilen varsa bilgilendirirse sevinirim.
 
Zwickau'yu yendik bu sabah.1 gailibiyet ile 3.bitirdik grubu ve klasman oynayacağız.Dün önde olduğumuz Santa Lucia maçını kazanabilseydik yarı finaldeydik.
 
Ben mi atladm yoksa resmi internet organlarimiz bu turnuvayi haber yapmadan mi geçti?
Bir avuç ilgili insan olmasak turnuvaya katildigimizi bile bilmeyecegiz. Geçen sezonlarda en azindan bir iki haber yaparak hatri sayilir bir kitlenin bu maçlara hazirlanmasini sagliyorlardi, subeyi tamamen gozden çikarmislar anlasilan.

Bu arada uber takim Besiktas da grubunu 3.bitirdi, turnuva sayfasinda iki takim arasinda oynanmasi gereken klasma maçinin iptal oldugu yazdi ve iki takim da 5. sirada, sebebini bilen var midir?
 

Üst