4 yıl başarılı oldu 1 yıl başarısız oldu kısmı da yine pek objektif olmamış ama dediğim gibi ayna traş meselesi.. açıkçası çok objektif olmanı da beklemiyorum ama tabi göreceli de mesela sen 1 yıl başarısız oldu dersin, ben de 2.5 yılı başarılıydı, 2.5 yılı çok başarısızdı diyebilirim ve mesele zaten salt başarı da değil ve dediğin gibi her şeyin özeti de tam olarak bu.. hani senin deyiminle 1 yıl başarısız olmuş olsa bile Ergin Ataman'ı bitiren nokta da bu tam olarak. o 1 yılda o kadar başarısız oluyor o kadar skandal durumlara sebep oluyor ki 4 yıllık kredisini bile bitirebiliyor, zor olan da budur zaten. yoksa kimse her sezon başarılı olamaz ama şunu da gözden kaçırmamak lazım, kimse de Ataman kadar başarılıyken de başarısızken de skandal işlere sebep olup, zarar veremez kolay kolay.
ve Ataman kariyer olarak Eurolegue'deki birçok koçtan daha önde demişsin, elbette kariyerli bir koç Ataman bunu inkar edemeyiz ama bu kariyerine rağmen o büyük sıkıntıları Euroleague'de kolay kolay takım çalıştıramamasına sebep olacaktır, zaten zor olan da budur. Ataman'ın kariyerine bakan Ataman'ı takımın başına getirmeyi düşünebilir, GM olsam belki ben de düşünebilirim ama işin biraz içine girince skandalları, yarattığı polemikleri, saçma sapan demeçlerini görünce zaten vazgeçersin
Sen ve birkaç arkadaş ısrarla Barcelona'ya Milanoya koç olur Ergin hocam vs diyordunuz, biz bıraktığımız anda hocamı Euroleague'den kaparlar filan diyordunuz ama Efes dışında aklı başında hiçbir Euroleague takımı mevcut defektleri ile Ergin Ataman'ı kısa vadede koç yapmaz. Öyle bir hata yaparlarsa da farkına vardıkları anda dönerler o hatadan.. Benim haklı çıkmak gibi bir derdim yok ama zaman kimi haklı çıkarır hep beraber görürüz.
Euroleague arenasını filan da gözümde çok büyütmüyorum, niye büyüteyim ama maalesef sen ve bazı arkadaşlar Ergin Ataman'ı biraz fazla büyütüyorsunuz. Salt koçluk salt kariyer olarak da bakmıyorum olaya, zaten Ataman'ı asıl oralara getirmeyen şeyler daha çok saha dışı defektler.. Ayrıca Pianigiani Sito Alonso vs Euroleague'de koçluk yapmaya devam eder ama Ataman bir türk takımı dışında mevcut defektleriyle kolay kolay Euroleague seviyesinde koçluk yapamaz.
Mesela beğenmediğin Oktay Mahmuti Eurolegue'de koçluk yapmaya çok daha yakın bir profildir Ataman'a göre. Farz-ı misal Galatasaray'a gelsin tekrar iyi bir dönem geçirsin yine Real Madrid'den vs'den teklif alır.. saha içi değişkenler kadar, saha dışı değişkenler de profil de önemlidir bu konularda..
Sana katıldığım ender konulardan biri de Ataman'ın başarılı olmasına sebep olan iddialı yapısı ama bu o kadar tehlikeli bir şey ki fazlası da Ataman'a en büyük kaybettiren noktalardan birisi bence ve Ataman bunun dozunu ayarlayamıyor. İddialı olmak elbette iyidir de o iddianın altının da dolu olması aynı derecede önemlidir. 100 tane iddialı cümle kurarım 1'ini gerçekleştirirsem başarılı sayılmam. iş ayna traş meselesine geliyor yine.. Russ Smith Euroleague'in en iyi guardı olacak diyip adama doğru düzgün şans bile vermeden geri gönderirsen o iddialı olmak olmaz, o haybeden konuşmak olur bence daha çok ve komik duruma düşersin.. hatta adamı spiker tavsiyesiyle doğru düzgün tanımadan transfer ettiği filan konuşuluyor ki oralar çok vahim..işte mesela bu Ataman'ın neden kolay kolay Türkiye dışından büyük takım çalıştıramayacağının benim açımdan örneklerinden birisidir ve yeterince somuttur.
Ayrıca küçümsediğin Oktay Mahmuti de oldukça iyi bir koçtur. Mütevazıdır, öyle Pr işlerine çok girmez. Dediğim gibi biz ülke olarak mütevazı insana pek değer göstermiyoruz ama o Oktay Mahmutinin yanlış hatırlamıyorsam 4 şampiyonluğu ve 1 F4'u vardır ve zamanında Galatasarayda da güzel işler yapmıştır. Galatasaray basketbolu Ergin Ataman ile başlamadı, tarihimizin ilk Euroleague macerasını da Oktay Mahmuti'nin Galatasaray'ı ile yaşamıştık ve hakikaten de son topa kadar mücadele eden iyi bir takım izliyorduk.O yüzden de sen kıyaslamayabilirsin ama Oktay Mahmuti hem kariyeri hem de koçluğu ile pek tabi ki de Ergin Ataman ile kıyaslanır.
Yani özetle seni aslında var eden en önemli şeyleri bile kontrol edemezsen aşırıya kaçarsan komik duruma düşersin, Ergin Ataman maalesef ki bunu yaşıyor. Ben Ergin Atamanım dersen ya da başka bir örnek gibi ders almam ders veririm dersen bir süre sonra komik duruma düşersin ve aslında zaman sana gereken dersi verir.Elbette kendimizi küçük görmeyelim ama dev aynasında da görmeyelim bazı örnekler gibi..