Taşın üstüne taş koymadı ama müzeye bir kaç tane kupa koydu. Hem de bizim müzemizde pek olmayanlardan. Yıllarca belirli bir sistem üzerinde, aynı oyuncularla oynayan bir takım istemek tabi ki hakkın ama bu durumu antrenörden çok yönetim sağlar. Galatasaray'da yönetimin basketbola böyle bir bakış açısı yok ki antrenör bunu sağlayabilsin. Vasat bütçeli takımlar boylarından büyük işleri başardıklarında ellerindeki oyuncuları tutamazlar. Kapış kapış gider bunlar. Hepsini geçtim, yönetim maaşları ödemiyor diye takımın yarısının kaçtığı sezon var, nasıl istikrar sağlayacaksın bu kulüpte? Yoksa Ataman da takımın önemli isimler olan Arroyo'yu, Sinan'ı, Micov'u, Schilb'i uzun süre tuttu. Bazılarınıysa yukardaki sebeplerden tutamadı. Sezon içi takviyelere gelince bir çok takım bu takviyeleri yapıyor ve Ataman kadar bu takviyeleri yüzdeli tutturan yoktur belki de.
" Final 4 hedefimiz" açıklamasına gelince bu açıklamaya bu kadar takılmak hakikaten çok komik geliyor. Her daim sürpriz yapmak isteyen antrenörler takımı, taraftarı ateşlemek için böyle demeçlerde bulunur. Futbol takımında örnek vereyim. İlk haftalarda oynadığımız her takımın teknik direktörü Galatasaray'ı şöyle yeneceğiz, böyle kazanacağız diye açıklama yapıyordu. Fark yiyince de zaten bizden kaliteli takım, yüksek bütçeli takım diye konuşuyorlardı. Bu işin doğası budur. Bundan bu kadar alınıyorsanız diyecek bir şeyim yok.
Ha illaki Ataman'ın ağzından çıkan sözlere bu kadar önem verecekseniz bir tane de ben hatırlatayım. Euroleague bizi almadığında söylemişti hani.
"Eurocup'u alıp geleceğiz, bakalım o zaman ne yapacaklar."