Hoca zamanında avrupa için Galatasaray avrupada yeni kupa ve kupalar getirmeli geçmişte aldığı uefa ve süper kupa ile övünmemeli dediğinde taşladılar adamı aslında haklıydı geçen sezon kadromuza baktığımızda kupayı alabilirdik."Türk spor kamuoyunda basketbol medyasını yok ettiler. Türkiye'de bir futbol çılgınlığı var. Bu kadar yatırıma Avrupa'da gelen en ufak bir derece yok. Futbol takımları başarılı olamadı diye başkanları değişiyor, basketbol takımları EuroLeague şampiyonu olmasına rağmen.Türkiye'de futbolun bir ekonomisi var. Harcanan milyonlarca dolar var. Avrupa'da bir başarı yok. Bakıyorsun benim de takımım Galatasaray, Osimhen 80 milyon euro... Tamam da bu Türkiye şampiyonu olmak için mi bütün bunlar? Benim için kıstas Avrupa'da başarılı olmak. Avrupa'da katıldığın bir kupada yarı final oynayabilmek. İlla şampiyon olmak şart değil. Yıllardır bu sağlanmıyor. Futboldaki o kısır çekişme, hakem çekişmesi. İşte yok yapı var, hakem var. Sürekli konuşulan şey hakem. ''
Eğer Yakup'dan koç olsaydı Yakup'u yetiştirdim diyecekti. Ergin hoca yarışmacı bir koç yanında koç yetiştirmek gibi bir derdi olduğunu sanmıyorum. Kaldı ki bu mesele yetişecek olan adamın kendisiyle de ilgili. Ergin hoca'da da Mahmuti'de de o kumaş vardı, hedefleri vardı. Yakup ise bir yancı eğer farklı olsaydı hala milli takımda yardımcı antrenörlük yapmazdı. Net hedefleri olduğunu da düşünmüyorum. Deneme yapıyor bir süre sonra yine yardımcı antrenörlüğe dönebilir tamamen.Aydın Örs iki önemli koç yetiştirdi, Ergin hoca ve Oktay Mahmuti. Peki kendisi kimi yetiştirdi, bize attığı stajyer koç kazığının muhasebesini de yapmalı bunları söylerken. İki senedir bizim çektiklerimizin yanında o çöp oyunculara da hatrı sayılır paralar ödendi.