Erkek Voleybol: Fenerbahçe Grundig 1-3 Galatasaray

İzlenemeyen maçın bitmesini beklemek ömürden çalıyor. :) Sert bir ortamda büyük galibiyet aldık.Oyunu durdurdukları,hakemlere oynadıkları ortamda konulan karakter çok ama çok değerli.Nesic'i ne olursa olsun seviyorum,başında olduğu takımı benimsiyorsun.Geçen sezon şikayet ettiğimiz isimlerdeki gelişim,odaklanma ortada.GS TV'deki tekrarı iple çekiyorum. :)
Bugün her şey güzel ama şampiyonluğu telafuz edeceksek transfer şart.

Helal olsun aslan yüreklere. Devamı gelir inşallah, biz Fener gibi sadece GS galibiyetleriyle yaşamayayız.
Sahaya atılan yabancı maddeler, edilen küfürler için birşey demiyorum çünkü aynısın bizde yapıyoruz.Kızmaya hakkımız yok
bu konuda kimse kusura bakmasın.

Şimdi maçın tekrarı var GSTV'de...

Oyunun genelinde Vlado'nun hücum, Erhan'ın da savunma etkisi var.. Yalnız Janic'in oyunun 2 yanında da hataları olması düşündürücü. Biraz yumuşak kalıyor sanki.. Tomi'nin ve Salparov'un alınan sayılara verdiği reaksiyonlar müthiş. Kalabalık taraftarın önünde çok iyi oynarlar.. Birde Vlado, topa sert vuramadığı zaman bile öyle bir noktaya gönderiyorki topu zaman zaman rakip takımı çaresiz bırakıyor.. Tüm oyunculara koyduğu yürek için tebrikler ayrıca..

Salonda olan biri olarak her türlü pisliğe rağmen takımımız müthiş oynadı.

İsim olarak birini ön plana çıkarmak haksızlık olur hepsine tekrar tekrar tebrikler.

Maç sonu Ulaş'a yapılan pislikleride unutmayacağım ama sahada oyunuyla yanıt vermişti kaptan.

Bugün takım olarak çok büyük mücadele ettik. Oyuna ara verilmesi de takımın hızını kesmedi. Servislerde çok az hata yaptık, onlara kolay sayı şansı da vermedik. Umarım bugünkü oyunu genele yayabiliriz.

Açıkçası birebir konuştuğum insanlara yabancılarımızın rakibimizden kalitesiz olduklarını ve bu maçtan set bile alamayacağımızı söylemiştim ama yanıldım. Nikolov ile Salparov'un Halkbank ve Fener maçlarında gösterdikleri performanslar gerçekten etkileyici. Sağolsunlar beni yanılttı. Ama Janic'te hala bir ışık yok. Ciddi anlamda şampiyonluğun büyük favorisi gösterilmek istiyorsak transfer lazım gibi duruyor.

Bu galibiyet yanıltıcı olmamalı bence transfer yapılmalı kaliteli bir smaçör şart takıma daha konuşmak için erken ama ligde Arkas-Fenerbahçe-Halkbank-Maliye M.P-Galatasaray arasında geçecek gibi şampiyonluk yarışı Arkas özellikle bu sene çok iyi durumda...bu takımlarla play offta iddaalı bir şekilde mücadele etmek istiyorsak Janic yerine bir transfer gerektiğini düşünüyorum...
Bu arada Challange Cupta Unicef Bratislava ile eşleşmişiz 2. turda....

Kadrolara yorum yapacak kadar bir bilgim yok ama Halkbank-Arkas maçını izledim bugün halkbank'ın o kadar iyi bir takım olduğunu düşünmüyorum yada Arkas çok iyiydi bana öyle geldi.Maliye geçen hafta fenerbahçeyi yendi bu haftada biz yendik iyi oldu aslında bu skorlar.

Nikolov 27 sayı , Erhan 10 sayı , Tomi 9 sayı ,Ulaş 6 sayı , Murathan 6 sayı , Janic 5 sayı ile oynamış maçta.

Nikolov yine haftanın en fazla sayı alan oyuncusu oldu :)

Helal olsun aslanlara. İşteyken takip ettim, setler 0-1 olunca emin oldum maçı kazanacağımıza. Öyle garip bir his yerleşti :)

Tüm ekibimize teşekkürler, emeklerine sağlık!

Nikolov 27 sayı , Erhan 10 sayı , Tomi 9 sayı ,Ulaş 6 sayı , Murathan 6 sayı , Janic 5 sayı ile oynamış maçta.

Nikolov yine haftanın en fazla sayı alan oyuncusu oldu :)

Onceki iki haftada 31 ve 32 sayi almisti Vlado. Yalniz su istatistiklere bakarsak senin takiminin pasoru smacorunden fazla sayi aliyorsa o iste gariplik vardir. Gecen haftada Ulas Janic'ten daha fazla sayi almisti.

Bu 2 galibiyet yüzünden takım yeterli diyip transfer yapmazsak gene hüsran olur sene sonu. Takımın mücadelesi ve savunması çok iyi ama hücumda sadece Nikolov'un istikrarlı oyunu playoff dönemi yetmez.

Janic hücum etmesi için alınmadı. Daha çok manşet alsın ve defans yapsın diye alındı. Hoca tercihini bu yönde kullandı.
Bu durumda eleştirilecek Janic değil , bu tercihi yapan , böyle bir takım kurgusu tercihi yapan hocaya olmalıdır.
Şuan hocanın bu kurgusuda gayet iyi işliyor. Janic ve Teodor öyle güzel manşetler alıyor ki hem Ulaş zaman zaman kendi sayı bulabiliyor , hemde ortaları çok iyi kullanabiliyor. Yani Janic'in hücum eksikliğini iyi manşet sonucunda orta hücumlarıyla ve Ulaş'ın sayılarıyla giderebiliyoruz.

Voleybol erkek takımımız sonunda biraz şekle girmiş.Bu durum sevindirici.

Uzun zaman sonra en azından şampiyonluk mücadelesinin içinde gibi görünüyor.Gerçi Türkiyede erkek voleybol çok zayıf.Bu yüzden avrupada herhangi bir başarı gelmez .Sadece şampiyonluk için mücadele sürer.O yüzden şampiyon olursak başarılıyız demektir.

Kadın takımımız ise halen Eczacıbaşı ve Vakıfbanktan set alacak durumda değil.Oysa kadınlarda ülkemiz dünyada önemli bir yerde.Kadın takımımızı da ilerde bir seviyeye getirebiliriz umarım.

Özellikle Vakıfbank bayan takımı bu sene çok korkutucu bir takım olmuş.Kendilerini kutluyorum ve avrupa şampiyonluğu bekliyorum.Darısı bizim başımıza inşallah.

Tebrikler aslanlara ama bu takıma özellikle hücum için takviye şart. Gözardı etmemek lazım bunu galip gelmiş olsak bile.

Saygılar.

Janic hücum etmesi için alınmadı. Daha çok manşet alsın ve defans yapsın diye alındı. Hoca tercihini bu yönde kullandı.
Bu durumda eleştirilecek Janic değil , bu tercihi yapan , böyle bir takım kurgusu tercihi yapan hocaya olmalıdır.
Şuan hocanın bu kurgusuda gayet iyi işliyor. Janic ve Teodor öyle güzel manşetler alıyor ki hem Ulaş zaman zaman kendi sayı bulabiliyor , hemde ortaları çok iyi kullanabiliyor. Yani Janic'in hücum eksikliğini iyi manşet sonucunda orta hücumlarıyla ve Ulaş'ın sayılarıyla giderebiliyoruz.
Kesinlikle doğru , Janic hücumundan ziyade manşetinden ötürü bu takimda, gecen sene manşetimiz çok zayifti, özellikle erkek voleybolunda servis ve iyi manşet çok ama çok önemli, iyi manşeti Ulaş klasindaki her pasör ortaya köşeye lokum gibi servis eder

Tamam manseti iyi ama dunyada hem manseti iyi hemde hucumu iyi bir cok oyuncu var. Sadece manset icin gelmis olmasi cok yanlış fikir. Soyle Dante Amaral, Murilo, Winiarski, Ivan Zaytsev ya da en mantiklisi Henry Bell gibi bir oyuncu olsa ne guzel olur.

Takımı tebrik ederim müthiş bir maç ve oyun çıkardılar.
Ulaş'ı çok beğendim özellikle.
Nikolov müthiş kaliteli bir oyuncu.Mahvetti Fenerbahçe'yi resmen.
Janic'ten daha iyi bir oyuncuya ihtiyacımız var.Yabancıların bu kadar önemli olduğu bir ligte,ondan daha kaliteli bir yabancı bulmalıyız.
Iyi gidiyoruz maşallah.Nazar değmesin...

Peki bunun yerine Janic kadar iyi olmasa da manşet alabilen ama hücumda en azından bir Coşkovic kadar topa vurabilecek bir yabancı yok mudur piyasada?
Bence defansif olarak bizi çok etkilemez böyle bir adam bulursak ama hücumda elimiz fazlasıyla rahatlar..

Ulaş Janic'e her pas attığında, Miljkovic smaca kalkarken yaşadığım stresi yaşıyorum!

Takıma tebrikler.
Nesic yine içimize sinerek sahiplenilecek bir takım yarattı, geçen sene kadın takımında yaptığı gibi..
Bu adamı uzun seneler elde tutmak lazım..