Erman Kunter - Halil Uner

Beyler herkesin farklı görüşleri olabilir.Seko da düşüncelerini savunabilir.Şahsen ben de Halil Üner'i çok sevmesemde imkansızlıkları kabul ediyorum.Kerem Ersuna ise ben bu siteye 2 yıl önce girmeye başladığımdan beri burada yazıyor.Yani forumun ağır toplarından.Bu nedenle birbirimize karşı biraz hoşgörülü olsak daha iyi olacak.

kişisel olarak arkadaşı bir süredir ciddiye almıyorum...Kendisine sorabileceğim çok fazla soru var ama Halil Üner hakkında yazı yazmama kararım gereği soramıyorum...

sevgilerimle..

SEKO' Alıntı:
ozzy E.Kunter zamanında efesi , ülkeri , ksk , telekom karşısında adamın ayakları titriyordu takımı olumsuz etkiliyordu hiç bir kritik maçı alamadı
final oynayacak takım vardı elinde
yok üç tane takım kurulmuş kurulur tabi E.Kunter zamanından kalan oyuncular Arda dışında yönetimin önerdiği parayı ve gerekli güvenceyi alamadığı için gitti gelen oyuncularda parasızlık yüzünden kaçtı koç ne yapsın cebinden paramı versin inşallah bu yabancılarda takımı bırakıp gitmez ve yerli oyuncularıda para için satmayız.
İnanıyorum ki maddi sorunlar giderilsin yönetim elini uzatsın bu teknik heyet bu kadroyla E.Kunter'den dah başarılı olacaklar yeteki biraz ilgi

Erman Kunter zamanindaki kadronun final oynayacak potansiyelde oldugunu neye dayanarak iddia ediyorsun anlamadım? O zamanki kadromuz sert bir takim degildi herseyden once. En iyi oyuncumuz Koch bile guclu rakiplere karsi zayif kaliyordu, skorerdi ama dedigim gibi en ust seviyede olabilmek icin basketbolda birazda sert olmak gerekir. O zamanki ekonomik kosullara gore ulasabilecegimiz maksimum noktaya ulasmistik o sene. İstanbul'daki tüm maclara gittiydim ve Galatasaray'in son 10 yildaki en basarili sezonuydu Kunter zamanindaki sezon.. Keske 1-2 sezon daha kalsaydi ve sistem iyice otursaydi..

Halil Uner donemindeki basarisizlik icinde cesitli bahaneler bulmussun. Halil Uner geldigi gunde burada ayni seyleri iddia etmistim.. Bu herif tam anlamiyla bir loser.. Sampiyonluk potansiyeli olan takimi 4. yapar.. 4. olabilecek bir takimi 8. yapar. 8. olabilecek bir takimida ligde anca birakir. Bunun ornekleri gecmiste mevcut. Fener'in dream team'ini ne hallere soktugunu gorduk. Yillardir istikrarli ve basarili giden Dacka'yi rezil etti birakti. Sonrada bize geldi ve gelmeseyle birlikte Galatasaray tarihinin en basarisiz sonuclarini almaya basladi. Tesaduf mu tum bunlar? Hep mi imkansizliklar icinde yuzdu Halil Uner? Eline M.Abdulrauf'lar, Dallas, McRea, Harun, Serdar, İbrahim, Lokmanchuk'lar varkende neler yaptigini gorduk merak etme..

Ayrica "gidiyorum" falan demekte pek yakisik almamis. Herkes dusuncelerini rahatca soyleyebilmeli , dediklerinin %1'ine katilmasak bile saygi gostermek durumundayiz..

Sevgili SEKO;

Bir insanı seversin ya da sevmezsin.Buna karışmak durumunda değiliz.Ancak sevdiğin insanı birbaşkasını kötüleyerek yüceltemezsin.başarısızlıklarının üstünü örtemezsin.

Ayrıca demişsin ki ben Erma Kunter'in basketbol tarzını ve sistemini sevmiyorum.Peki be SEKO kardeş adeta cengaver gibi savunduğun Halil Hoca'nın basketbol sistemi nedir?Bu takıma ne katmıştır?Bu takım hücumda ne yapar,savunmada ne oynar?Yoksa senin sevdiğin düzen şu an içinde bulunduğumuz hal midir?

PS:Erman Kunter'den bahsetmişsin ya,sorularım o yüzden.Kendisi nereye giderse gitsin,hangi takım olursa olsun herkesin bildiği ve üzerine oturmuş bir sistemi o takıma yarleştirmiştir(Motion-offense,sert savunma,hızlı hücum).Çok da başarılı olmuştur benim kanımca.Halil Üner deyince senin aklına ne gelmektedir?

Sevgili Seko,

Erman Kunter-Halil uner karsilastirmasi ile ilgili birkac sey sormak istiyorum:

1- Erman Kunter'in en azindan "motion offense" oynatmaya calistigini gorebiliyorduk, ne yapmaya calistigi belliydi en azindan. Halil uner'in ne oynatmaya calistigini, temel savunma veya hucum setlerimizin (eger varsa) ne oldugunu cozebilen var mi?

2- Erman Kunter birinici yil icin realist bir hedef koymus ve ona ulasmisti. Ikinci yilda eger adami ilgisizlikten kacirmasaydik hedef citasini biraz daha yukseltecegini zaten sezon icinde soylemisti. Boyle planli ve hedefe adimlayarak ulasmayi dusunen bir tavri korkak, Halil Uner'în sezon basi iskembe-i kubradan "sampiyon olacaz" deyip zor kumede kalmasini cesaret olarak mi goruyorsun?

3- Bence butun bunlardan cok daha onemlisi: eger Halilk Uner'e yakin olan bir tanidigin varsa lutfen kendisine sorarmisin Sedat Peker sorusturmasi kapsaminda Halil Uner de emniyette bir gece sorgulanmis mi sorgulanmamis mi? Boyle bir sahsin kulupte gorevli olmasi sence Galatasaray'in etik degerlerine uyuyor mu?

Halil Uner'e yakin olan arkadaslar isterlerse bu sorusturma isini Halil Uner'in kendisine sorsunlar.

arkadaşa hiçbir düşmanlığıö yok,aksine son zamanlarda oldukça da ilginç oluyor.Ama acaba siz söyleyene kadar Erman Kunter'in hoşlanmadığı basketbol tarzının ne tür bir tarz olduğunu açıklayabilecek durumda mıymış kendisi?

Bu tartismayi mac topicinden ayirmanin zamani gelmisti.Her firsatta tartisiliyor zaten.Bari konusu altinda tartisalim.

Laf yok icraat var dimi Arda Baskan. :lol:

sovereign' Alıntı:
Sevgili SEKO;

Bir insanı seversin ya da sevmezsin.Buna karışmak durumunda değiliz.Ancak sevdiğin insanı birbaşkasını kötüleyerek yüceltemezsin.başarısızlıklarının üstünü örtemezsin.

bence olayın özü budur arkadaşlar. SEKO buna da kulp takacaktır; ama ağzına sağlık sovereign, benim bundan fazlasına ihtiyacım yok SEKO'nun bu halil üner takıntısı ile ilgili olarak.

bu arada halil üner'den bu sedat peker iddiası üzerine dolaylı ya da doğrudan bir açıklama beklemek hakkımızdır. hani bir bu eksikti de, ondan soruyorum.

dawkins' Alıntı:
3- Bence butun bunlardan cok daha onemlisi: eger Halilk Uner'e yakin olan bir tanidigin varsa lutfen kendisine sorarmisin Sedat Peker sorusturmasi kapsaminda Halil Uner de emniyette bir gece sorgulanmis mi sorgulanmamis mi? Boyle bir sahsin kulupte gorevli olmasi sence Galatasaray'in etik degerlerine uyuyor mu?

Halil Uner'e yakin olan arkadaslar isterlerse bu sorusturma isini Halil Uner'in kendisine sorsunlar.

Ülkemizin en üst düzey bürokratlarının , spor klupleri baskanlarının ve siyaset adamlarının bile sık sık görüştüğü; bir şekilde herhangi bir konu hakkında fikir alışverişi yaptığı ya da ülkemizin şartlarında yardım istediği bir insanla , sade bir vatandaş olan Halil ÜNER' in bir şekilde dialogda olması çok da enteresan gelmiyor bana . Büyütecek o kadar çok konumuz var ki, böyle küçük işlerle uğraşmayalım beyler. Hem Halil ÜNER' i eleştireceksek takımı istenilen düzeye getirememesi nedeniyle eleştirmemiz çok daha yararlı olacaktır.

Sanmayın ki ben kendisini tutuyorum ! Benim yegane amacım takımın başarsı . Bugün Halil ÜNER yarın Erman KUNTER öbür gün Ergin ATAMAN hiç farketmez. Takımı başarılı yapan her coach benim gözümde aynıdır. Ama şu an için başarısız br durumdayız, eleştirilerimizi buna göre yapalım arkadaşlar.

Ben burda Seko'yla ilgili bir kaç şey yazayım. Bu adamı çorlu'dan tanıyorum ve şu anda aramız iyi olmasa da yaşı itibariyle abi derim kendisine. Daha da önemlisi bu adam işinden , gücünden vs'isinden feragat edip yüz kilometre yol gidip galatasarayın basket maçlarına gelen bir adamdır. Görüşlerine katılmayabilirsiniz ama takip ettiğim kadarıyla hakaret falan ettiği yok kimseye onun için garip suçlamalar içine girmeye gerek yok , hele hele ağır abi ayaklarında sinirli tavırlar sergilemeye hiç gerek yok. İsteyenle ali samiyendeki herhangi bir maçta , kapalı tribünde tanışabiliriz. Davulların yanındayız her zaman ; saygılar... ( Barış )

Ağır Abi Ayakları???
Bunu biraz açarsan sevinirim...
Bu sözü ister istemez üzerime aldım...
Sanırım kastettiğin kişide benim,bu tartışmanın çok uzadığını düşünüyorum.İllaki isteyen istediği düşünceleri savunabilir zaten bende bunun karşısında değilim,tek itirazım başkalarının üzeri çiğnelirek başkaları burada prim yapmamalı ama gördüğüm kadarıyla böyle yapılıyor. Bu konuda haklı haksız tartışması yapılmıyor ve fikir farklılıkları her zaman farklı düşünce ve alternatifleri ortaya koyar ve bunun herzaman savunucusu olmuşumdur olmaya da devam edeceğim...
Ancak bu fiklir ayrılıkları konuşulurken konunun nereye gideceğinin önceden kestirilip ona göre kelimelerin ve adı geçen şahısların isimlerinin özenle seçilmesi gerekmektedir diye düşünüyorum.
Beğenilse de beğenilmese de Erman Kunter bu takımı 3. yapmış bir insandır.
Ve buraya tekrar yazıyorum,basketbol dünyanın en bilimse sporudur çünkü herşey istatistiklerle açıklanır ve yoruma açık değildir,yani basketbolda ya iyisindir,ya kötüsündür,ya istikrarlısındır ya da istiktrarsızsındır.Sanırım sayılara bakılırsa herşey çok net ortaya çıkacaktır. Kaldı ki biz Halil Hocayla da ilk kez Efes,Ülker,Telekom ve Karşıyaka dörtlüsünden birini yendik yani geçen sezonda bu takımlar ile yaptığımız 8 maçıda kaybettik,play off lara kalamadık,bu sezon uzun yıllar sonra ilk kez final four a kalamadık,başarılı olamasakta uzun yıllar sonra hatta belki de ilk kez küme düşme tehlikesi yaşadık,play off lara kalamadık.
Şimdi ben de diyorumki Erman Kunteri eleştirip son 2 yılda yapılan 29 lig maçından sadece 9 unu kazandığımız bir takım ve teknik heyeti övüyorsak ortada büyük bir yanlış,hatta büyük bir saçmalık vardır!!!

Arkadaşlar Erman Kunter döneminde son 7-8 yılın en başarılı sezonunu yaşadık.Bu nedenle onu eleştirmek çok doğru değil.Kerem abinin sözü doğru.Basketbol dünyanın en bilimsel sporu.Ancak malesef şubenin şartlarında başarılı olmak da bilimsel olrak çok zor.Bu nedenle Halil Üner'in üzerine gitmeyi de çok doğru bulmuyorum.Ortada bir başarısızlık var.Ama bunun en büyük sorumlusu bence Halil Üner değil.

Kerem Ersuna adama buradan gider yapmaya kalkıyorsun , yok sen kimsin , bugüne kadar sesimi çıkarmadım , bak beni sinirlendirme türünden cümleler kurarak bir yere varılmaz. Farklı görüşleri kaldıramıyorsanız bir siz yazın buraya , basketbol istatistik oyunu olabilir , halil üner'i de oldum olası sevememişimdir bu benim kendi görüşümdür ama seko'da sonuna kadar destekler o da onun görüşüdür. o adamın avukatı da değilim ama uzun yıllardır tanırım ve galatasaray basket takımını şehirdışından gelerek desteklemeye çalışan bir insandır kendisi. Onun için burda kimse kimseye rüştünü ispatlamak zorunda değil herhalde. Ha ama siz hala biz buralarda erman kunter'e vs'ye şuna buna toz kondurmayız diyorsanız siz bilirsiniz herkes ortamı bilerek ona göre yazar , esip gürler o zaman buralarda...

koch,

Allah askina "subenin durumu" diye lafa baslamayin. Yenildigimiz takimlara bir bakin: B.kolej ve ITU. Bu 2 takimin subelerinin durumu da bizden iyi degil. "Subenin durumu" her basarisizliga kilif olarak kullanliliyor.

Bir de subenin durumundan sube yetkililerinin yakinmasini anlamiyorum. Sube nin onde gelenleri 2.5 sene once "ozerk sube" olabilmek icin buyuk caba sarfettiler. Eger sube "ozerk" ise maddi olanaksiliklarin sorumlusu olarak spor kulubunun yonetimini suclu gostermek nasil dogru olabilir! 2.5 yilda maddi kaynak alternatifi olarak televizyon gelirleri (o da Efes ve Ulker'in hakkinin da ustune yatarak) disinda ciddi bir alternatif yaratamayan basket subesi neye guvenerek ozerklik istedi ki?
Eger "ozerk" bir basket subesi olacaksa, bu ancak Galatasaray markasini pazarlamayi becerebilen bir sube yonetimi ile mumkun olabilir.

Arkadaşlar fikirler farklı olabilir. Ama herkes aynı amacı paylaşıyor.Yanılıyormuyum? Şu durumda da kimse birşey ispatlamak durumunda değil. Birbirimizi kırmanın birbirimize imalarda bulunmanında kimseye faydası yok.

Konuyu eski koçlarımızın karşılaştırılmasından, kişiselleştirmeyin.

Kerem ağırmıdır bilmem ama buradaki bir çok kişinin abisi sayılır.

SEKO içinde birkaç kez tekrarlattınız fikirler uyuşmasada bazı şeyleri telafuz etmesi faydalı oluyor kannaatindeyim . Çünkü bazilarinin kafasindaki sorulari birçok defa SEKO dile getiriyor. Farklı fikirde olduğumuz zamanda doğal olarak buna bir cevap veriliyor.

erman kunter son 10 yılın en iyi kadrolarından birine sahipti koch vardı bi kere neyi tartışıyorsunuz anlamadım çok iyi bir koç oldugunu söylemek mümkün degil olsa milli takımda başarılı olurdu fransada başarılı olması benim için bir ölçü degil zaten halil üner e gelince taktik bilgisi var adamın ama oyuncularla diyalogu çok kötü herkesi demotive ediyor. Hatta kendi kendisine bile kızıyor zaman o zaman da kendi oyunu okuyamıyor kopup gidiyor. Aydan Siyavuş mezarından kalkıp gelmeyecegine göre bu adamlara mahkumuz. Yine de benim tercihim bu şartlarda her zaman Koray olmuştur. En azından savunma yaptıran bir koçtur. Takım disiplinine önem verir ve gerçek bir Galatasaraylıdır.

koch vardı bi kere...
---------------------------------------------------------------------------
e o koch'u kim getirdi peki? O koch'a kaç para verildi peki?
Ya yamıcam diyoum yine dayanamıyorum... Neyse.