Erman Kunter - Halil Uner

halil ünerde erman kunterde farklı adamlar..ben erman kunteri milli takımdayken hiç sevmezdim..bi baltaya sap olamadı sacma sapan oynatırdı takımı..gsdeki kadrosuda cok iyiydi en azından ulker ve efesle baş etmek için yegane neden olan super pivotumuz koch vardı...halil uner ise efeste aydın orsten once görev yapmış basketbolu cok iyi bilen iyi okuyan bi adam..ona oyle kadro verilse sahsen daha başarılı olur diye duşunuyorum..lollis veya benet davisson gibi bi 4 numara ve kral bi 5 numara getirmemiz lazım en az bi 200 bin dolar harcarsak bu takım şampiyon olur...bence:)

beyler pardon sorması ayıptır, siz koch un galatasarayda yüzbinlerce doara mı kurulduğunu sanıyorsunuz? Getirdikleri 3 oyuncu da (mitchell-koch-hairstone) 3000-5000 dolar arası aylık alan oyunculardı. Ligin başlamasına 3 gün kala kurulmuş bi kadroyu son 10 yılın en iyi kadrolarından biri yaptınız ya söyleyecek bişi yok. Ooyuncular şansla veya yetenekle(kim getirtti o oyuncuları acaba,şimdi nedn 400 dolara bi koch bulunamıyor) tuttular bir şekilde.Yani öyle süper kadro kurulup "gel ermancım şu takımı bir yönet" denilmedi,erman gitti yabancılarını buldu vs.Geçen sene takımdan mcan gitti tıfan geldi,yabancılara harcanan para da aynıydı nerdeyse ,peki sonuç? Lütfen konuşmuş olmak için konuşmayalım...

HAy yaşa Gordon. Bi tutturmuşlar Erman Kunterin kadrosu süperdi diye. Gerçekten iyi kadroydu ama çok ucuz adamlardı. KOch dediğiniz adam Fransa 2. liginden geldi bize. NBA de MVP falan sandınız herhalde. Adam ilk geldiğinde yazılanları hatırlıyorum "kariyeri olmayan oyuncuyu nereden bulup getirdiler" diyordu herkes.. Şimdi hepimizin ağzından düşmeyen adamı bulup getirdiyse ve 3 kuruş ücrete GS forması giydirdiyse Erman Kuntere teşekkür etmemiz lazım.

Oncelikle Koch'a pivot diyenlere: Koch cok tipik bir 4 numaraydi, gerek adam yoklugundan gerek ise motion offense'e uygunlugu acisindan o sezon cogu zaman 5 numara oynamisti. Koch da hareketli oynamayan bir takimda asla o sezonki performansina ulasamazdi, zaten onceki kariyeri de o denli parlak degildi (zaten parlak olsa bizde ne isi vardi!)

ERman Kunter-Halil Uner karsilastirmasini ciddi yapan arkadaslara: Arkadaslar Erman Kunter su an Avrupa'nin koklu basketbol takimlarindan Asvel'i calistiriyor, ustelik Fransa'da ilk yilinda basarili olduktan sonra bu takima gecti, halen de zirveye oynuyor. HU'in durumunu yazmayacagim.

Bu arada Halil Uner galiba Turk Telekom'un koclugunu almak icin kulis yapiyormus simdilerde. Andim olsun, giderse Eyup Sultan'da 10 fakiri bir ogun doyuracagim!

Bana kalırsa halil üner türkiyede sayılı basketi bilen adamlardan bir tanesi ama tartışılacak cok farklı ve önemli konular var.Burada koray mincinozlu erman kunter tartışması olur ama bence halil uner erman kunter tartışması olamaz yapılmasıda mantıklı olmaz...Halil üner hasta bir fenerbahçeli ve erman kunter gibi iyi bi takıma sahip değil yönetim eğilmiyo konuya derya taşdelenler sessiz sakin ne yaptığı belli değil!!!!..
Ama ermen kunter zamanında yönetim paraları tıkır tıkır veriyodu ve iyi oyuncular hocaya sorularak getirilmişti...Ben ikisinide günahim kadar sevmem biri hasta bjkli ve yıllarca milli takımda bana sac baş yoldurtan takıntılı bi adam diğeri hasta fenerli gsde işi olmaması gereken birisi ..AMA ACİZ GS YÖNETİMİ ÜSTÜNE ÜSTLÜK TAKIM MENAJERLİĞİNİDE TURABİ GİBİ ANTİ-GS Lİ OLAN HER GS MAÇINDA ÖLÜMÜNE OYNAYAN Bİ ADAMA VERMİŞTİR...asıl bunlar tartışılmalı...Ben futbol maçlarına gidiyorum basket maçına gsnin hiç gitmedim ama kendimi bildim bileli takip ederim..Mesela ömer petorak gibi bi yıldızımız vardı zannedersem banviti 1.lige cıkardı bu adam neden gsye gelmiyo yeniden????...
İsveçte coachluk kursu aldı 28 yaşında gsnin başına geçti ilk macımızda matej mamicle ve diğer kral yabancılarla feneri bozguna uğratmıştık!!!!:..
Asıl tartişilacak şeyler gsnin değerleri ve bunlara sahip cıkılmasıdır..Mesala herkes kerem tunceriye eğilirken ben bir basketbol sever ve hasta gsli olarak selim demire eğilinmesi gerektiğine inanıyordum cunku cocukta muthiş yetenek vardı ve iyi oyun kurucuydu fakat keremin golgesi altındaydı..Sakatlandı abdde ameliyat oldu sonra ne oldu gazetede 1 satır cıktımı???????? Yönetim acıklama yaptımı???????????????...Cok sinirliyim cokkk...son diyeceğim şu futbol basket voleybol bizi bozguna uğratan özhan canaydın ve saz ekibi...NE OLUR İSTİFA EDİN İNANIYORUM Kİ BU KLUP SİZDEN DAHA COK CEKECEK!!!

hani yazmayayım, konu uzamasın diyordum, ama şart oldu artık. erman kunter'in elinde kendi getirmiş olsun ya da olmasın iyi oyuncular oldupu üzerine bir muhabbettir gidiyor. bana kalırsa bütünü gözden kaçırıyoruz böyle bir yorum yapınca. mesele erman kunter'in oynattığı oyun sistemiydi, yani çift gardlı motion offense'ti. bu oyun sistemi sayesinde erman kunter kimsenin beklemediği adamlardan, olmadık verimler almıştır gittiği her takımda. daçka'da marty clark ve özellikle reed jackson (koch'a "üff be" diyenler bilmem bu adamı hatırlıyor mu?) böyleydi. milli takımda kerem tunçeri ve asım pars böylelikle performanslarını katlamışlardı. bizde koch, mitchell, önder, lyday, muratcan hep bu sayede başarılı oldular. allah aşkına ali ton ve roy hairston bile iyi maçlar çıkarmadılar mı zaman zaman? cholet'de parlayan akpomedah gibi adamlar da ihtimal bu sayede parladılar (hiç seyretmedim). bunca adam, bunca takım. hepsi mi nimet gibi erman kunter'in eline düştü yani, yoksa dediğim gibi onun sistemi mi oyuncuları yükseltti? zaten bizdeyken amaçlarından birini hep söylerdi: oyuncuların performansını yükseltip kariyerlerini daha iyi imkanlarda sürdürmelerini ve giderken de kulübe para kazandırmalarını sağlamak, böylece oyuncu yetiştirerek kendini belli noktalara getiren bir kulüp yaratmak.

evet bazı maçlarda taktik hataları oluyordu, ama kulüp içinde kendisinin özellikle yönetimle bir yığın sıkıntıları olduğunu, oyuncuların da para konusunda dertsiz filan olmadığını, her maça tam konsantre çıkamadığımızı da hatırlatmak isterim. her halükarda kendisine halil üner gibi ikinci bir sene takımın başında kalma fırsatının tanınmadığını da ekleyeyim. bu konudaki son sözlerim bunlardır.

1. Erman Kunter zamanında paralar tıkır tıkır ödenmiştir sözü gerçeklerden çok uzaktır,o dönemde o takımda oynamış şuanda takım kadromuzda bulunmayan bir basketbolcu arkadaşımın hala o dönemde önemli miktarda alacağı vardır. Tıkır tıkır ödeme buysa doğrudur ödenmiştir.
2.Koch bize geldiğinde insanların yorumu elinde top bile tutamıyor olmuştu,geldiği takımdaki ortalaması 4 sayı,2.7 ribaund idi. bu adam mıydı büyük yıldız olan. Yoksa şut attığı zaman dağlara taşlara atan Hairston mu ya da bize geldiği zaman 5.000 dolar aylık isteyip lütfen dönecek param yok ülkeme 3.000 dolar verin sizde oynayayım diyen Mitchell mı(kaldı ki o da sezon ortasında Siena ya transfer olmuştu)O kadronun resmi hala duvarımdadır ama o da ayrı bir konu zira o takım kolej ruhunu yakalamıştı...
3. Selim Demir konusunda çok haklısın,camiamız özelliklede basketbol camiamız kendi yetiştirdiklerini karalamakta ve yok etmekte gösterdiği beceriyi takım kurma ve kurumsallaşma konusunda gösterseydi bugün çok daha iyi yerlerde olabilirdik. Ayrıca benim bildiğim kadarıyla Selim klüpten ameliyat için para istemiş ancak ameliyat olamamıştı zira klüp bu ameliyatı karşılamamıştı,daha sonra Selim kendi imkanlarıyla ameliyat olmuşsa bilemiyorum.
4. Yine aynı yöneticiler kefen olsa o formayı giymem diyen Baliç'in MR çekimleri için her hafta 3.000 belki 5.000 dolarları bir çırpıda harcamaktadır. Bu mudur yöneticilik.
5.Şubeye gidenler lütfen duvardaki Dawkins li,Turgaylı,Nihat İziçli fotoğrafa,şampiyonluk kupasını aldığımız fotoya baksınlar,orada bir çocuk görecekler. O çocuk Selim Demir in ta kendisidir. İşte o çocuk öyle Galatasaraylıdır...
5.Arkadaşlar bu konuyu lütfen daha fazla uzatmayalım zira bu lastik gibi uzar gider,bu konularda çok dolu insanlar var aramızda...

Abdi İpekçi'de Çirkin Olay...
/
Yaklaşan basketbol federasyonu seçimleri öncesinde karşılaşmalara sihirli bir el dokunurcasına çeşitli olaylar yaşanmaya başlandı.

Basketbol camiasına çok uzak, camianın hiç görmediği ve yaşamadığı olayları son günlerde yaşıyor olması, sanki gizli bir elin varlığını akıllara getiriyor.

Önce Mersin'de yaşanan daha sonra, dün Akaretler'de bir "kişi"!nin hakem kararına itiraz edip sahaya inmesi ve hakeme saldırması, bugün de aslında bir takımın kendi sorumluluğunda olan bir görevi yerine getirmeyip suçu başka yerlerde araması ve bir antrenöre yakışmayan şekilde konuşması sadece tesadüflerle açıklanamaz.

Olaylar İstanbulspor ile Tiregücü arasında oynanan TB2L karşılaşmasında gelişti. Karşılaşmanın ikinci periyodunda İstanbulspor'lu oyuncu Tacettin Çıpa sol ayağından ciddi şekilde sakatlanarak oyun kenarına alındı. Ev sahibi İstanbulspor'un maç öncesi alması gereken bir takım önlemleri yerine getirmediği maçta, iyi niyetle tekerlekli sandalye getiren görevliye İstanbulspor antrenörü konuyla alakası olmayan sözler sarf etti. Yerde acılar içersinde kıvranan oyuncusunu düşünmeyip yardım etmek isteyen görevliye siyasi amaçlı mesajlar veren antrenör Ömer Petroak'a Milli Takımlar Menajeri Doğan Hakyemez müdahale etti. Doğan Hakyemez ve yardımcısı Barbaros Akkaş'ın girişimleriyle Tacettin Çıpa International Hospital'a kaldırıldı.

PinitiGs' Alıntı:
Mesela ömer petorak gibi bi yıldızımız vardı zannedersem banviti 1.lige cıkardı bu adam neden gsye gelmiyo yeniden????...
İsveçte coachluk kursu aldı 28 yaşında gsnin başına geçti ilk macımızda matej mamicle ve diğer kral yabancılarla feneri bozguna uğratmıştık!!!!:..
Asıl tartişilacak şeyler gsnin değerleri ve bunlara sahip cıkılmasıdır..Mesala herkes kerem tunceriye eğilirken ben bir basketbol sever ve hasta gsli olarak selim demire eğilinmesi gerektiğine inanıyordum cunku cocukta muthiş yetenek vardı ve iyi oyun kurucuydu fakat keremin golgesi altındaydı..Sakatlandı abdde ameliyat oldu sonra ne oldu gazetede 1 satır cıktımı???????? Yönetim acıklama yaptımı???????????????...Cok sinirliyim cokkk...son diyeceğim şu futbol basket voleybol bizi bozguna uğratan özhan canaydın ve saz ekibi...NE OLUR İSTİFA EDİN İNANIYORUM Kİ BU KLUP SİZDEN DAHA COK CEKECEK!!!

Pinitigs ; Kerem TUNCERİ 1979 dogumlu, Selim DEMİR ise yanlıs hatırlamıyorsam 1974 ya da 1975 !

Aralarında jenerasyon farkı var, Selim' in önünü Kerem' in kesmesi imkansız.