Erman Kunter'in gidişi , eleştiriler , sosyal medya denen cehalet yuvası , yapılan transferler ... Hepsi bir anda bana geçmişi , o da çok değil 15-20 sene önceleri hatırlattı . Küçük bir çocukken büyüklerimizden Eczacıbaşı , İTÜ , Paşabahçe hikayelerini dinlerdik , biz de Efes Pilsen , TOFAŞ SAS , Ülkerspor hegemonyalarının lige damga vurduğu dönemlere tanık olduk. Bizim değişmez hocamız rahmetli Aydan Siyavuş'tu , basketbolda coach derken aklıma hep Aydın Örs , Ercüment Sunter ve Erman Kunter gelirdi .. Hele ki Erman Kunter 'in milli takım hocalığı ve Galatasaray 2002-2003 sezonu coachlığı ... Robert Koch'lar , Şemsettin Baş'lar , Arda 'lar, Tyrell Lyday'lar .. Abdi İpekçi'de , Ahmet Cömert'te , Ayhan Şahenk'te tüketim manyaklığına esir düşmemiş basketbolu bilen Galatasaray'lılık bilincine sahip beyefendi taraftarlar .. Zaman değişti , Erman Kunter eskidi , pahalı oyuncular ve daha fazla sermaye salonlara girdi ,taraftarlar yenilendi , ama içi boş bir güruh doğdu ...(Basketbolu bilen , bilmese de haddiyle yorum yapan arkadaşları tenzih ederim ) Şimdi herkes basketbolu çok iyi biliyor , eline geçen ilk fırsatla aldığı akıllı telefonla basketbola yön veriyor ! Erman Kunter , Fransa'da elde ettiği saygınlıktan sonra Türkiye'ye kesinlikle gelmemeliydi . İsmi eskimişti ama basketbol bilgisi bence hala iyi durumdaydı . Evet bu dönem Galatasaray ile kimyası uyuşmadı belki de zamanla uyuşmadı . Yolların ayrılması da doğru karardı . Ama asıl yapılması gereken ayağı yere basan iyi bir kadro kurmak , hocaların altını oyacak taraftar -yönetim tetikçiliğinden kaçınmak , kemik kadrolar oluşturmak ve bunları korumaktı. Maalesef ki kulüp bunda başarılı olamadı .. Belki de tek suçlu zamanın popülist söylemleri , tüketme rahatlığı ! ve işi bilmeyen fırsatçılardı ...