Ersan İlyasova-Cenk Akyol-Hakan Demirel

Re:

Burak Barut' Alıntı:
Bunun yanı sıra o jenerasyonda birini ayrı tutmak isterseniz onun adı Oğuz Savaş olsun.Hepsinden yetenekli ve bileği düzgün oyuncu.Nedense 2 turnuvadır yok bunu da ayrıca sorgulamalıyız.
Hayret katıldım sana.. :D
 
Burak Barut' Alıntı:
Bunun yanı sıra o jenerasyonda birini ayrı tutmak isterseniz onun adı Oğuz Savaş olsun.Hepsinden yetenekli ve bileği düzgün oyuncu.Nedense 2 turnuvadır yok bunu da ayrıca sorgulamalıyız.
Ben bu kadroya Oğuz Savaş'ın kadroya alınmamasını normal karşıladım.Çünkü kadroda zaten yeterince uzun var:Memo,Ermal,Kerem Gönlüm,Kaya,Semih gibi.Belki Semih yerine düşünülebilirdi ki o zaman da Semih niye yok derdik.
Ayrıca Oğuz Savaş'ın hepsinden yetenekli olduğu görüşüne katılmıyorum.Belki Avrupa standartlarında iyi olabilecek bir pivot,pozisyon bilgisi ve pivot hareketleri yaşına göre iyi.Onun haricinde sadece atletizmiyle bile Semih Erden'in daha yetenekli olduğunu söyleyebilirim.
 
Semih gibi bir oyuncunun bir kesimin deyimi ile odunun Oğzu Savaş'tan yetenekli olduğunu söylemek bence çok doğru değil. Sende söylemişsin Semih2in atletizmi ve boyu var. O kadarı Fatih'te de var ma kimse ona yetenekli demiyor. Oğuz gerek ellerinin hassaıslığı gerek pozisyon bilgisi gerek fundamanteli gerekse pivot oyunlarını bilmesi ile çok iyi bir uzun. NBA için olmasa bile Avrupa'nın iyi uzunlarından biri olabilecek potansiyele sahip. Bencede eğer Semih bu takıma alınmasaydı kimse niye yok demezdi...
 
evet bence de oğuz semihten daha yetenekli.ve basketbolü daha iyi biliyor.pivot hareketleri daha iyi.ama bence bu yorumları yaparken,semihin 86 oğuzun da 87 doğumlu olduğuınu unutmayalım.ikisinin de henüz katedecekleri çok yol var.ve bence bu iki uzunumuz bunlara ömer aşık da dahil 6-7 yıl sonra milli uzunlarımız (kerem,ermal,kaya)dan daha iyi birer uzun olacaklar.ayrıca semih 3 tane fatihi cebinden çıkarır.fatih şu an 27 yaşında ve 20 yaşından itibaren baz alırsak ben çok fazla bir gelişme göremedim oyununda.hele yetenek onu hiç göremedim.
 
hakan demirel guard filan değil bence.bi numara yoku filan geçtim bence eksi faktör...almanya ve litvanya maçlarında 3. periyotları hatırlayın.geldi batırdı ve çıktı...neyseki o ve tanjevic karşıda oynayacak.buna inanın ki seviniyorum
 
Re:

Arda EZER' Alıntı:
Ayrıca su altyapı krallarını da cok fazla gozumuzde buyutmememiz gerekiyor.

1976-1977 jenerasyonunun Genc Milli Takımlar Avrupa Sayı Kralı kimdi hatırlar mısınız?

Gökhan UCOKLAR !!! :)

Hatırlayamıyoruz maalesef Arda Abi :) ;ama öğrenmiş oluyoruz tabii ki.Teşekkürler.
Yalnız Ersan gerçekten söylendiği gibi 3 yaş küçültmeyse,şu ana kadar oyununu bir üst aşamaya taşıması gerekirdi.Açıkçası ben altyapılarda oynarken ismi bu kadar duyulmuş ibr oyuncunun daha iyi olması beklentisi içindeydim;ancak beklentilerimi tam olarak karşılamadı.Elbette iyi bir oyuncu bunu yadsımıyorum,yanlış anlaşılmasın.
 
Pivot ya da uzun forvetlerde yetenek adına bakacağım 2 şey vardır:fizik ve atletizm.Ben zaten bu anlamda Semih Erden daha yetenekli dedim .Diğer oyun bilgisi ve pivot haraketleri yetenekten ziyade çalışmayla alakalı bir durum.Benim bahsettiğim ham yetenek.Ama yine de sizin görüşünüze saygı duyarım.
 
Re:

Arda EZER' Alıntı:
Ayrıca su altyapı krallarını da cok fazla gozumuzde buyutmememiz gerekiyor.

1976-1977 jenerasyonunun Genc Milli Takımlar Avrupa Sayı Kralı kimdi hatırlar mısınız?

Gökhan UCOKLAR !!! :)

Arda abi bildiğim kadarıyla Gökhan Üçoklar ağır bir sakatlık geçirmişti ve ondan sonrada toparlanamamıştı

Hakan Demirel ve Cenk Akyol'un bu turnuvada nasıl oynayacakları üç aşağı beş yukarı belliydi.Kendi takımlarında da bu sezonu kötü geçirdiler.Cenk ve Hakan'ın yerine başarıya aç ve kendini ispatlamak isteyen Serhat ÇETİN ve Tutku AÇIK olsaydı acaba daha farklı olabilir miydi? Belki farklı olmazdı ama en azından iki oyuncu kazanmış olurduk.İş işten geçtikten sonra bunları konuşmak belki yersiz ancak insan yazmadan duramıyor
 
Hakan Demirel değil Milli Takım Sokak Basketbolunda bile oynayamaz.Bir adam ancak bu kadar yeteneksiz olur.Bu adam nasıl Milli Takıma seçilir,Tutku ve Kerem dışarda kalır anlamak mümkün değil.

Dün Serkan Erdoğan'ın açıklamalarını gördükten sonra Milli Takımın başında olan O Zat'ı daha iyi tanımaya başlıyorum.O yüzden bu tercihlere şaşırmadım.Tam hakettiği bir camiaya gitmiş..
 

Üst