Ertuğrul Erdoğan

Ertuğrul Hoca bende güzel anılar bıraktı. Yönetimin düşük profilli koçu olarak geldi ama düşük bütçelere rağmen rekabetçi bir takım kurmaya çalıştı. Bütçe ve vizyon değişmeden Hoca'nın gönderilmesinin bir şey değiştireceğini sanmıyorum. Her sene takım sil baştan yapılınca ona da çok kızamıyorum ama oyuna karakter koyan bir takım izlemeyi de isterdim.

Mahmuti'nin gönderilmesi sonucu yönetimin ve şube sorumlularının adamı gibi lanse edildiğinden olsa gerek, koskoca Galatasaray'a Tuttu Frutti bilmem ne spor veya Aliağa kadar bütçe oluşturamayan yönetime saydıramadı. Fatih Terim ligin en fazla kazanan koçu, en pahalı ve en kaliteli takımında antrenörlük yaptığı halde oynat(a)madığı futbolcuları satamadığı için yönetime saydırabilirken Ertuğrul Hoca'nın daha neler yapması lazımdı ama başkasının ahının olduğu pozisyonda olmak da zor. Güle güle hocam, seni iyi hatırlayacağım.
 
Kendisiyle geçen 2018-2020 arası dönem verilen bütçenin ve taraftarın gösterdiği ilginin çok ötesinde başarılı oldu. Keşke kendi döneminde Erden Timur gibi cebinden dövizle bonservis karşılayan bir sponsoru olsaydı. O zaman o dönem en az bir kupayla taçlanırdı.
 
Kendisiyle geçen 2018-2020 arası dönem verilen bütçenin ve taraftarın gösterdiği ilginin hak ettiği kadar başarılı olamadı. Neyse ki kendi döneminde Erden Timur gibi cebinden dövizle bonservis karşılayan bir sponsoru olmadı o paralara yazık edilirdi.
 
Kalsaydı Galatasaray'ı küme düşüren Fenerli olacaktı. Allahtan hatadan erken dönüldü. Bir daha kapımızın önünden geçmesin.
 
Geçen yıl Ertuğrul Hoca sezona çok kötü başlayan takımı-bu arada takım dediğime bakmayın ortada bir takım görüntüsü de yoktu- bir türlü toparlayamadı ve kontrolsüzce yokuş aşağı giden takım kümeye düşüyordu. Oyuncular öylesine demoralize durumdaydı ki Lebron filan da gelse fayda etmeyecek gibi duruyordu.

Ertuğrul Hoca 3-3,5 milyonluk kadrolarla ligde ilk iki yıl kabul edilebilir işler yaptı, Avrupa performansını ben yetersiz buluyorum ama kabul edilemeyecek gibi de değildi. Bugün 2 milyon civarına oluşturulan bir kadroyla Avrupa'da gayet iyi gidiyoruz, ligde de aşağı yukarı aynı yerlerdeyiz, bu kadar güzelleme yapmaya gerek yok.
 

Üst