Euro 2012

Zorluk derecesi olarak dünyadaki en zorlu futbol organizasyonu.16 takım yarısının kupayı kazanma potansiyeli var.Bugünkü maçlar sonunda 16 takım belli oldu.

1.Torba: Polonya-Ukrayna-İspanya-Hollanda
2.Torba: İngiltere-Almanya-İtalya-Rusya
3.Torba: Hırvatistan-Yunanistan-Portekiz-İsveç
4.Torba: Çek Cum.-Danimarka-Fransa-İrlanda

Polonya ve Ukrayna tabiki de ev sahibi olduklarından 1.torbadalar.
Her şampiyonada olduğu gibi bir ölüm grubu bekliyoruz.Burdaki ölüm grubunda bir grupta 3 favori olması muhtemel.Ama şans belkide olmaz :)

Şampiyona ile ilgili haberlere ve düşüncelerimize bu başlık altında devam edelim.
 
A- Polonya-Yunanistan-Rusya-Çek Cumhuriyeti
B- Hollanda-Almanya-Portekiz-Danimarka
C- İspanya-İtalya-Hırvatistan-İrlanda
D- Ukrayna-İngiltere-İsveç-Fransa

A grubunda bütün takımlar birbirini istemiştir kura esnasında zaten.B grubu alev alev yanıyor.C ideal grup D'de İsveç 2 favoriden birini altına alabilir.
 
İtalya'yı destekliyorum ama Almanya'yı şampiyonluğa yakın görüyorum.Maçların oynandığı dönemde askerde olacağım için maçları izleyemem herhalde.
 
Henüz bu konuya mesaj yazılmamış olması ilginç ama bir yandan da futbolun daha geride planda olmasına seviniyorum. Neyse biz yine de sıcak tutalım.

İlk 3 gün sonunda sanırım çok kişinin beğenisini kazanan takımlar Danimarka, Rusya ve Hırvatistan olmuştur. Bana göre İtalya ve Portekiz de güçlü rakiplerine karşı fena oynamadılar. İspanya'nın forvetsiz sisteminden nefret ediyorum, Barcelona da böyle oynuyor ve devamlı top çeviriyor ya hiç benim futbol anlayışım değil, iğrenç. Almanya da çok kötü başladı ama kupanın mutlak favorisi onlar. Çok çok iyi yapıları var.

Bugün Fransa-İngiltere maçı var. Turnuvanın en çok beklenen maçlarından biri. Daha sonra ise Elmander'le birlikte Galatasaraylıların semptasini kazanan İsveç evsahibi Ukrayna ile oynuyor. İyi seyirler.
 
İspanyollar biraz daha zorlarsa sahaya 3-7-0 taktiğiyle çıkacaklar. :)

A Grubu'nda Rusları çok beğendim. Tam bizim 2002'deki Galatasaray ruhunu onlar yapıyor sayılır. Yunanistan her zamanki gibi uyutma stratejisiyle oynuyor, bu durum sindi artık üstlerine vazgeçmiyorlar. Kısmen de bu konuda başarılı oluyorlar denebilir. Çekler çok kötü, öyle böyle değil, bu kadar dağınık oynayacaklarını beklemiyordum. Polonya çok büyük bir fırsat kaçırdı, 2-0'ı bulsalardı ikinci olup gruptan çıkarlar diyebilirdim ama şimdi onların da işi hiç kolay değil. Ruslar birinci çıkacaktır orası kesin gibi, ikinci kim olur herşey olabilir..

B Grubu'nda ilk maçlar itibariyle öne çıkan bir takım olmadı. Almanya tipik turvuna takımı zaten, oynadıkça gaza basacaktırlar. Portekiz'in ilk maçtaki stratejisini saçma buldum, çünkü oyun olarak ortalama bir Almanya vardı karşılarında. Defansif zaafları var tabiki ama hücum gücü de bir o kadar kuvvetli bir takım sonuçta. Kapansalar da taş gibi bir kademesi yok zaten, golün geleceği belliydi. İşin garibi ise golü yedikten sonra beraberliği yakalamaları için birçok fırsat geçti ellerine ama topu kaleye sokamadılar. Danimarka tam Yunanistan taktiği yaptı, ilk yarı buldu golü daha sonra hiç panik yapmadan kalan zamanda uyuttu rakibini. Van Persie felaket oynadı, Sneijder tek başına birşeyler yapmaya çalıştı ama yetmedi, zaten Huntelaar'a attığı ara pası da gol olmadıysa söylenecek birşey yok. Robben de abdestsiz mi geziyor nedir, koca sezon oynadığı takımları batırdı. Grupta Almanya birinci olacak ama burda da ikincilik yine ortada görünüyor.

C Grubu'da İspanya-İtalya maçını baştan sona kadar izlemedim, gerek de duymadım çünkü İspanya sağolsun bu zihniyetiyle soğuttu herkesi. Herşeyi tadında bırakıp yeni stratejilere yönelmek lazım. İtalya eski şampiyonalardaki gibi şaşalı bir kadrosu yok şampiyonada ama herkes büyük bir gayret ve iştahla oynuyor. Di Natale'ninde yaşı 35 olmasına rağmen, hala hem kulüp hem de milli takım bazında birşeyler yapmaya çalışması ve bunu da gerçekten başarıyor olması büyük saygıyı hakettiğini gösteriyor. Hırvatlar yine aynı tarifeyi uyguladılar, güzel bir jenerasyonları var ve gittikleri yere kadar gitmek isteyecekler. İtalya'ya kaybetmezlerse de başaracaklar gibi görünüyor. İrlanda'yı pas geçiyorum çünkü şampiyona daha başlamadan aylar öncesinden Trapattoni sürekli konuştu durdu medyada ama takımında iş yok. Bundan sonra kalan iki maçlarında herhangi bir takıma çelme takmaktan öteye gidemeyecektir hedefleri...

D Grubu benim favori grubumdu bu şampiyona öncesinde, çünkü malumunuz İngiltere ve Fransa gibi iki futbol geleneğinin son dönemde turnuvalarda şansı dönmüyor pek fazla. İsveç bir sürpriz yapıp gruptan çıkarsa güzel olur. Umarım kendini beğenmiş Fransızlar grupta kalırlar. Tabi İngiltere'nin de kaleci problemi oluyor turnuvalarda ama Joe Hart'a güvenleri sonsuz İngilizlerin. Grubun açılış maçı İngiltere-Fransa arasında yapılacak ve herşeye gebe olacak bir maç gibi görünüyor. İsveç'in de Ukrayna'yı devirip kaza yaşamamasını bekliyorum, istiyorum..
 
Bu akşam çok güzel maçlar izleyeceğiz. Danimarka-Portekiz maçı biraz kapalı geçebilir ama Portekiz erken gol bulabilirse müthiş bir maç izleriz. Sonrasında ise Almanya-Hollanda maçı turnuvanın en güzel maçlarından biri olacak. Hollanda mutlaka puan almakta zorunda hatta kazanmak zorunda.
 
Herkesin (ben de dahil) bu gruptan birinci çıkar dediği Rusya elendi. Mucize gibi maçlar oynandı A Grubu'nda. Çek Cumhuriyeti ilk maçın ardından çok iyi toparlandı. Ama gel gelelim dün akşam Polonya maçında 90+4'de kaleden çıkarmasalar topu eleneceklerdi. Futbol gerçekten garip bir oyun. Piyango resmen Yunanistan'a vurdu. Çok büyük sürpriz yaptılar böylece...
 
Ronaldo Hollanda'yı devirdi ve takımını çeyrek finale taşıdı. Çeyrek finaldeki rakipleri Çek Cumhuriyeti.

Almanya da grubu lider bitirdi. Onlar da Yunanistan ile karşılacaklar.

Portekiz ve Almanya çok rahat yarı finale çıkar.
 
Geçen gün yanlış yazmışım.

Çek/Portekiz - İspanya/Fransa
İtalya/İngiltere - Almanya/Yunanistan
 
Onu seni sinirlendirmek için yazdım. Ben Çeklerin çeyrek final oynamasına bile hala şaşırıyorum yoksa :) Birde yarı final eşleşmeleri nasıl olacak?
 
Favorilerim İspanya-Almanya-Portekiz-İtalya birçok kişi gibi.. Grup performanslarına bakınca pek sürpriz çıkmayacak gibi görünüyor ama top yuvarlak tabi, bi bakmışız 1-2 tane sürpriz patlayıvermiş..
 
Yunanistan maçtan önce 2 gol atabileceğini hayal bile edememiştir.Neyseki böylesine futbol katili bir oyun sergileyen takım daha fazla ilerleyemedi de zaten fazla zevkli geçmeyen turnuva daha da b.ka sarmadı.
 
Yunanistan'a birşey diyemiyorum çünkü bizim kendi milli takımımız olarak her sene değişen ve iki ileri bir geri giden sistemimize karşı adamların bir şekilde kendilerine has şu rezil sistemlerini istikrarlı bir şekilde sürdürebilmeleri büyük başarıdır...
 
0 forvet , rakibi delirtebilecek fazlalıkta pas oranı , uzun süreli oyun hakimiyeti , ön liberosunun 2 golüyle Avrupa Şampiyonası'nda tur atlayabilecek tek takım vardır.
 

Üst