Euro 2024

ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLUR? (3 TERCİH YAPABİLİRSİNİZ)


  • Kullanılan toplam oy
    25
  • Anket kapatılmış .
Avrupa Şampiyonası dün akşam Almanya'nın futbol adına güzel açılışıyla başladı. Toplamda 51 maç oynanacak güzel bir ay olacak ve en güzeli takımımız da olacak. Açıkçası hedefin gruptan çıkmaktan fazlası olması gerektiğini düşündüğümden çekilen kurayı kötü olarak değerlendirmiştim çünkü gruptan 1 çıkamazsak karşımıza hemen Fransa, İngiltere, İspanya gibi takımlar gelecek. Oyun olarak gelecek adına ümit versinler yeterli.

Şampiyonluk favorileri olarak bu kupada ilk finalini geçen kupada gayriresmi evsahibi olan İngiltere, artık her kupada doğal favori olan Fransa, evsahibi olma avantajıyla diyecektim ama dünkü maçla oyunlarıyla da Almanya en ciddi adaylar. Bu takımların hemen ardında da Portekiz, İspanya ve son şampiyon İtalya geliyor.

Bu haftasonunun programı ise şöyle;

Bugün

16.00 Macaristan - İsviçre (Köln RheinEnergie Stadyumu)

19.00 İspanya - Hırvatistan (Berlin Olimpiyat Stadı)

22.00 İtalya Arnavutluk (BVB Dortmund Stadı)

16 Haziran Pazar

16.00 Polonya - Hollanda (Hamburg Imtech Arena)

19.00 Slovenya -Danimarka (Stuttgart MHPArena)

22.00 Sırbistan - İngiltere (Gelsenkirchen Veltins Arena)
 
Almanya ve İspanya şov yaparak başladı. Ama İspanya daha zor rakibe karşı kazandı. İyi gördüm onları. Daha Fransa, İngiltere, Portekiz filan var. Zevkli bir turnuva olur umarım. Bizimkilerden çok birşey beklemiyorum maalesef. Defansımız çok kötü.
 
Ben turnuvalarda Hollanda ve Belçika'ya sempati besliyordum,Belçika bir türlü bekleneni veremedi artık onlardan beklentim yok.

İlk maçlar bittiğinde bazı şeyler için net bir fikrim olabilir.

Bu arada İtalya - Arnavutluk maçında spikerin hava epey soğudu lafına özendim : )
 
Arnavut kokenli bir Turk olarak tabi ki Turkiye’mizin sonuna kadar yaninda olmamin yani sira Arnavutluk’un da basarili olmasini isterim.Ancak benim favorim Portekiz.Iyi bir jenerasyon ve iyi bir hocaya sahipler.Ronaldo’dan bir Last Dance izlememiz cok olasi.

Almanya ve Ispanya iyi futbol oynadilar.Ben Ispanya’yi daha cok begendim.Ingiltere ise kadro kalitesinin yanina bile yaklasabilecek duzeyde bir hocaya sahip olmadigi icin iyi bir futbol beklemiyorum onlardan.

Favorim Portekiz.Dark horse yani surpriz takim adayim ise Ukrayna.
 
Favorim Euro12'den beri her turnuvada İtalya. iyi de olsa kötü de olsa, Avrupa'dan kulüp takımı tutar gibi tutuyorum İtalya'yı. Galatasaray'dan sonra Liverpool gelir benim için, ülke işinde de Türkiye'den sonra İtalya. Futboluna aşığım sanırım, 3'lü delisi birisi olarak normal gibi. :)

Duygusal değil realist bakarsak bende Portekiz diyorum. veya İspanya. Özellikle İspanya kusursuza yakın bir futbol oynadı Hırvatlar karşısında, bu kadar iyi beklemiyordum doğrusu hatta kazanmalarını bile beklemiyordum kendimce. Ha bide İngiltere'nin artık bir şeyler yapmasını bekliyorum, lütfen yapsınlar yani. Yazık günah o kadroya. Palmer yedek oturuyor öyle bir kadro. Southgate artık kupa almalı ve top six kovalamalı. Kendisinin kulüp kariyerini çok merak ediyorum.
 
İngiltere yine Balon olur,Sırbıstan ikinci yarı top göstermedi.
Almanya
İspanya Favorilerden iyi oynayanlar.

Polonyayı çok beğendim

Bu Kupayı Fransa alır azıcık oynarım derse
 
İngiltere, Fransa, Portekiz kagit uzerinde kuvvetli; Almanya ev sahibi turnuva takımı, İspanya çok iyi başladı...
İngilizler hocadan kaybeder, Portekiz kazanma kültürü yok Fransa alir ya da Almanya supriz İspanya çok genç sanmam
 
Romanya Milli Takım formasının sarı tonu hoşmuş. Sarı kırmızı renklerimiz son 10 senedir turuncu bordo oldu Roma'ya öykündük herhalde. 80 lerde 90 larda baya sarı kırmızıydı formalar, güzel formalar da vardı.
 
Belçika gerçekten Euroleague'de ki Milano gibi,kadronun hakkını bir türlü veremiyorlar.

İsveç'siz turnuva olur mu ? Keşke Isveç'te olsaydı turnuvada.

Favori takımımı buldum,Fransa favorim.
 
Favorim Fransa yazmıştım ama bu turnuvayı sürpriz bir ülke kazanırsa şaşırmamak gerek,sürprizden kast ettiğim Fransa,Almanya,İspanya,İngiltere,İtalya,Portekiz dışında bir ülkenin şampiyonluğu.

Mesela Danimarka'nın şampiyonluğu çok güzel olur.
 
Su an icin Almanya diger takimlardan oyun olarak cok onde gibi duruyor.Kadrolari da yas olarak ve mevkisel olarak baya bir dengeli.Tecrubeli 30 yas ustu oyuncularinin hepsi Ilkay,Kroos gibi efsane topcularken genc oyunculari da Musiala,Havertz,Wirtz gibi su an surekli cikis halinde olan ve mukemmel sezon gecirmis oyuncular.Hocalari Nagelsmann’i da ozellikle Leipzig’de cok begenirdim.Bir tik kalbimi celmis durumdalar su an.
 

Üst