Re: Eurochallenge | Galatasaray: 80 - Dexia: 68
Geçen hafta bazı arkadaşların bahanelerinin kalmadığından bahsetmiştik. Fenerbahçe maçı tabiki bunun için bir sınav olamazdı ama Dexia maçında maşallah binlerce seyircimiz vardı. Takım iyi oynamıyor, mücadele etmiyor, bu takımın maçına gitmem demek, sonra mücadele eden takımın maçına gitmemek hayatta yaşadığımız tecrübelere bir yenisini daha ekledi. GSBasket'ten de ne tesadüf ki Galatasaray'ı değil, kişileri düşünenler vardı, anlayana tabi.
Maça gelirsek rakibi televizyondan izledik ama bugün de canlı izleyince ilk maçtaki görüşlerim iyice pekişti. İnanılmaz dağınık, ilk boşluğu bulduğunda dışarıdan sallayan, tek iyi yanı ise iyi top çevirmeleri ve iyi atmaları olan bir takım. Yoksa hiç sevmediğim bir stilleri var ve gayet amatörce.
Bugünkü maç Koray Hoca'nın olaya bakış açısını öğrenmek açısından gayet iyi oldu. Oyuncuların aldığı sürelere bakıldığında Koray Hoca bu kupayı önemsiyormuş ama kulağımıza gelen ise tam tersi. Belirli bir beşle uzun süre oynayan hoca onları haftasonuna mı hazırladı yoksa yordu mu bilemiyorum. Ama Fener maçındaki mücadele, bugünkü maçın kolay geçmemesi ve Aliağa maçının da hemen Cuma olması yorduğu yönündeki tahminlerimizi güçlendiriyor. Böylece de hocanın bu kupayı önemsediğini anlayabiliyoruz. Eğer tersiyse ortada bir hata var demektir.
Hüseyin'in yüksek formu devam ediyor ama Hüseyin'den yıl boyu bu performansı beklemek pek olası gelmiyor. Bazıları bizle dalga geçse de Hüseyin'in yaşayacağı bir sakatlık sonrası tekrar fiziksel sorunlar yaşaması olası. Bu yüzden bazı maçlarda dinlendirilmesi benim kişisel tercihim. Tabi bu maçlar Aliağa, Telekom gibi maçlar değil. Takımın erken kopardığı maçlar. Burada da iş takıma düşüyor, kolay rakipleri kolay geçsin ki kadro derinliği zor maçlara daha stabil oluşabilsin.
Zizic'e de değinmek istiyorum. İnanılmaz yumuşak bileği var, hücumda çok etkili bir oyuncu ama bugün başarılı olduğunu söylemek zor. Çok kolay atışları kaçırdı ve Fener maçındaki savunmasını yapmadı pek. Bir pozisyonda Potter'a öyle kolay bir üçlük attırdı ki fark üçe indi ve sonrasında kısa oyuncuları iki serbest atışı kaçırdı. Savunmadaki bir anki laubalilik maça malolabilirdi.
Sonuç olarak bugün alınan galibiyet kupa önemseniyorsa güzel, önemsenmiyorsa gereksiz. Bu konuyu Koray Hoca'nın kendi ağzından dinlemekte fayda var. Ama ben faydasız olduğuna inanmıyorum. Kupayı kazanacak gücümüz var ve kazanırsak boş iş yapmış olmayız. Tarihimizin en iyi derecesini elde ederiz. Oyun hakkında da kısaca şunu diyebilirim. Sertlik ve hareket güzel ama dış şutlara önlem alınmaması ve bu maçın rotasyonu kötü. (Fener maçında çok iyiydi.)
Son olarak da sizleri salonda da görmek isteriz arkadaşlar
(Bu arada bazı arkadaşlarının iddiaları daha yüksek olsa da bence 400 civarı kişi vardı.)