Eurochallenge'da Yeni Grubumuz

Takımımız üstüste aldığı galibiyetlerle gruptan çıktı ve TOP 16 gruplarına kalmayı başardı. TOP 16'da dörderli dört grup bulunuyor ve nispeten en zoru da bizimkisi. Öncelikle bizim grupla beraber diğer grupları da yazalım.

I GRUBU

Belgacom Liege Basket (Belçika)
Telekom Baskets Bonn (Almanya)
Cholet Basket (Fransa)
Eiffel Towers Den Bosch (Hollanda)

J GRUBU

EWE Baskets Oldenburg (Almanya)
Galatasaray
Virtus Bologna (İtalya)
BC Kyiv (Ukrayna)


K GRUBU

Cajasol Sevilla (İspanya)
Ural Great Perm (Rusya)
Lokomotiv Rostov (Rusya)
Proteas EKA AEL (Kıbrıs Rum Kesimi)

L GRUBU

EclipseJet MyGuide Amsterdam (Hollanda)
Dexia Mons-Hainaut (Belçika)
CSK-VVS Samara (Rusya)
BC Triumph Lyubertsy (Rusya)

Takımları da yavaştan tanıtmaya başlayalım.
 
EWE Basket Oldenburg;

Ligde 12-4 ile maç fazlasıyla ilk sırada bulunuyorlar. İlginç maçlarında biri Murat Didin'in takımından 31 fark yemeleri. Son hafta da Euroleague takımı Alba'yı son anda yenmiişler. Bu maçta Jason Gardner 23 sayı ile oynamış. Jasmin Perkovic 17, Je'Kel Foster da 16 sayı ile oynamış. Şunu belirtmek gerekir ki Alba'nın lige göre iyi bir kadrosu var.

Avrupa maçlarına gelirsek;

4-2 ile lider olmuşlar. Evlerinde Yunan takımını yendikleri maçta Je'Kel Foster ön plana çıkmış. Deplasmanda Hollanda takımına yenilmişler. Jason Gardner öne çıkmış. Hapoel'i deplasmanda yenmişler. Yine Foster ve Gardner iyi oynamış. Olympia'ya deplasmanda yenildikleri maçta Paulding ve Foster mücadele etmiş. Hollanda takımını evlerinde yenmişler ve tüm takım iyi oynamış. Son maçta Hapoel'i yendikleri maçta ise Perkovic ön plana çıkmış.

Takımın silahları;

Je'Kel Foster 1983 SG
Rickey Paulding 1982 G/F
Jason Gardner 1980 PG
Jasmin Perkovic 1980 F/C
Ruben Boumtje-Boumtje 1978 C
 
Virtus (LaFortezza) Bologna;

Geçmişine bakarsak bu forumda bile birçok fanını bulmak mümkündür. Bu seneyle beraber tekrar çıkışa geçmiş takım. Seneye Euroleague'de oynamaları söz konusu.

Takımın yıldızı hiç kuşkusuz Earl Boykins. Eminim bu oyuncuyu merak edenlerin sayısı bile az değildir. Takımda ayrıca Brezilya'lı Giovannoni, Amerikalı şutör Keith Langford, yine ABD'li pivot Sharrod Ford, yine tecrübeli Jamie Arnold, Roberto Chiacig, Alex Righetti, Dusan Vukcevic gibi isimler bulunuyor. Fena kadroları yok. Bu maçı heyecanla beliyorum.

Virtus bu sene ligde 9-5 ile ikinciliği paylaşıyor ama averajla dördüncü sırada. Lider malum Siena.
 
Diğer rakibimiz Kyiv'de de yine çok tanıdık isimler yer alıyor. James Penn, Euroleague'den tanıdığımız Kenan Bajramovic, genç Gürcü Markoishvili, eski BJK'lı Jovo Stanojevic, ABD'li guard Vlay Tucker, milli oyuncu Artur Drozdov, yine ABD'li skorer Alex Scales (ayrılmış olabilir) gibi isimler yer alıyor. Bu takımın da kadrosu yine hiç de fena değil.

Eurocup elemesinde Yunan takımı Panellinios'a elenerek buraya gelmişti Ukraynalılar da.

Kyiv ligde ise 12-2 ile lider durumda.

Kısaca rakiplerimiz böyle. Oyunlarını bilmiyorum ama bu kuralardan sonra izlemeye çalışacağım.

Zor bir gruba düştük ama kupayı istiyorsak bunları elemeliyiz.
 
yanı grubumuzda iki lig lideri, iki lig ikincisi var:)

bence bu zorlu takımları gruplarda karşımıza gelmesi hayırlı oldu..çünkü maçlar gene deplasmanlı oynanıyor ve maçları öyle yada böyle telafisi olabiliyor..
 
Galatasaray'ın gruptaki fikstürü ise şöyle;

27.01.2009
Galatasaray Café Crown - Virtus Bologna

03.02.2009
BC Kyiv - Galatasaray Café Crown

10.02.2009
EWE Baskets - Galatasaray Café Crown

25.02.2009
Virtus Bologna - Galatasaray Café Crown

03.03.2009
Galatasaray Café Crown - BC Kyiv

10.03.2009
Galatasaray Café Crown - EWE Baskets
 
Ölüm grubu desek yanlış olmaz heralde. Deplasmanda 1 maç alıp, içeride 3-3 yaparsak heralde gruptan çıkarız.
 
Bana göre kupanın en zorlu grubu. Buradan çıkacak takımların önü açık gibi görünüyor..

Grupta en dikkat edilmesi gereken ekip Virtus Bologna bana göre. Eski günlerine dönüşlerinin sinyallerini veriyorlar yavaş yavaş. Bu sene de Earl Boykins ve Keith Langford gibi iki önemli dış oyuncuya sahipler. Grupta şansı yüksek olan ekiplerden biri bence.. Alex Righetti ve Roberto Chiacig gibi İtalya milli takımının emektar oyuncularınıda kadrolarında barındırıyorlar. ABD'li Sharrod Ford ve tecrübeli Dusan Vukcevic'te diğer dikkat çeken isimler..

BC Kyiv ise çok ters gelebilecek bir takım. Penn, Jovo gibi tanıdık isimler var kadrolarında. Atkins ve Hüseyin'in bu oyunculara birebirde üstünlük sağlayabileceğini düşünüyorum. İstanbul'daki maç nispeten Galatasaray lehine geçecektir ama deplasmanda çok dikkatli olmak lazım, Ukrayna ekipleri kendi sahalarında çok organize oynuyorlar. Gürcü Markoishvili en skorer oyuncularıydı. 86 doğumlu ve iyi bir şutör. Bajramovic'te etkili sayılabilecek bir isim. İlk turdaki 8 maçı; %45.5 üçlük yüzdesi ile tamamlamış ve takımın en çok ribaund alan ismi. 3 ve 4 numara da oynayabilen bir isim. Jovo'nun ise formda Hüseyin karşısında pek şansı yok..

EWE Baskets pek yıldız oyunculara sahip değil ama iyi takım oyunu oynuyorlar. Takımın en skoreri genelde 2 numara oynayan Rickey Paulding ve en çok ribaund alan oyuncularıda 5.2 ortalama ile yine o. Pota altı gücü Galatasaray'a nispeten zayıf bir ekip ama çok disiplinli olmaları önemli bir detay. Kendi sahalarında bu sene Avrupa maceralarında yenilgi almamış bir ekip, kağıt üzerinde ise Galatasaray daha favori onlara oranla..
 
Fİkstür iyi olmuş gibi.İlk maç gruptaki güç dengeleri açısından oldukça önemli.Alınacak galibiyet deplasmana daha rahat gitmemizi sağlar.Ayrıca ilk turda olduğu gibi kötü bir deplasman karnesi beklemiyorum.Koray Hoca'nın takıma getirdiği savunma anlayışı ile en azından başa baş maçlar bekliyorum. Benim grup için tahminlerim.
İçerdeki maçlarda 3te 3 bekliyorum, Almanya veya Ukrayna özellikle Almanya deplasmanından puanlar bekliyorum.Bunda Alman takımının belirli silahlara sahip olması ve bunları susturursak şansımızın yüksek olduğunu düşünmemdir.
Ferhat'ın dediği gibi bu gruptan çıkanın önü açık...
 
Kerem SEÇER' Alıntı:
Virtus (LaFortezza) Bologna;

Geçmişine bakarsak bu forumda bile birçok fanını bulmak mümkündür. Bu seneyle beraber tekrar çıkışa geçmiş takım. Seneye Euroleague'de oynamaları söz konusu.

Takımın yıldızı hiç kuşkusuz Earl Boykins. Eminim bu oyuncuyu merak edenlerin sayısı bile az değildir. Takımda ayrıca Brezilya'lı Giovannoni, Amerikalı şutör Keith Langford, yine ABD'li pivot Sharrod Ford, yine tecrübeli Jamie Arnold, Roberto Chiacig, Alex Righetti, Dusan Vukcevic gibi isimler bulunuyor. Fena kadroları yok. Bu maçı heyecanla beliyorum.

Virtus bu sene ligde 9-5 ile ikinciliği paylaşıyor ama averajla dördüncü sırada. Lider malum Siena.

En son(2-3 hafta kadar önce) Boykins kadro dışı kaldı diye haber vardı? Bu konuda bilginiz var mı?
 
Grup bu kupa için güçlü ama geçemeyeceğimiz bir grup değil.
Açıkcası bu oyunla en fazla 1 malubiyetle lider oluruz.
Kiev'i izlemedim ama onu eleyen Panellios'u canlı izledim.Çok sıradan bir takımdı ama iyi savunma yapıyorlardı.Kısaca iyi oyuncuları olsada iyi bir savunmayla onları yenebiliriz.
İtalya ligi Siena'yı çıkarırsak öyle ahım şahım bir lig değil.Benetton'ı gördük,liderlik için kritik maçlarında iddasız BJK'a kendi evlerinde yenildiler.Çok tecrübeli oyuncuları var ama bizde artık Avrupada tecrübeliyiz.
Ewe basket'i tanımıyorum ama Almanya ligi korkutucu bir lig değil.Orda taraftar desteğimiz hiç de az olmayacaktır.
Takımların kendi liglerinde 1. yada 2. olmaları önemli değil.Unutmayalımki bizde kendi ligimizde 2. yiz.
Beni sevindiren nokta Rus takımlarıyla aynı grupta yer almamamız oldu.Bu kupada Rus takımlarını inanılmaz kayırıyorlar.
İlk maç bence en kritik maçımız....
 
Kağıt üstünde en zor grup gibi duruyor. Bologna dışında diğer takımlar hakkında bilgim yok. Boykins'i bize karşı canlı izlemek ve maç sonu ondan imza almaya çalışmak ilginç olacak :)

Kendi sahamızda tüm maçlarımızı kazanıp, deplasmanda da 1 galibiyet alırsak çıkarız, sonrasında zaten önümüz açık.
 
Her ne kadar zorlu bir grupta yer alsakta gruptan çıktığımız takdirde, takımın kendine olan güveni tam anlamıyla oluşacak.Ben en kötü yarı final oynayacağımızı düşünüyorum. Grubumuzdan Bologna ile çıkarız. Gruptan alnımızın akıyla çıkalım da şimdilik başka bir şey düşünmek istemiyorum. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim; her ne kadar zorlu takımlar içerisinde olsakta şu anda 16 takımdan en formda olan takımlar arasında bizim takımımız var.Malum dün ki khimki hezimeti,fenerbahçe vurgunu... Takımımızda top 16 takım arasından güç olarak kağıt üzerinde ilk 4'e girer.Eğer oyuncularımız dün ki gibi oynarlarsa kaldıramayacağımız kupa yok.Bu kupada da hak ettiğimiz yere geleceğimizden şüphem yok.

İlk maçı takımımız Virtus Bologna ile oynuyor evinde.27 ocakta. Bence bu maç için şimdiden seyircilerimize bir şekilde duyurulmalı ki dolu bir salonda rakibin karşısına çıkalım. Bence şimdiden harekete geçilse çok iyi olur...
 
Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıktığımız sezon gruptan son anda çıkmayı başarmıştık. Herkes sonrası için karamsardı ama biz çeyrek final görmüştük. Futbolcuların yaptığını şimdi basketbolcularımız yapabilir gibi geliyor... Kim bilir belki bir final ufuktadır. (İnşallah)
 
Grup zorlu... Kısaca değerlendirecek olursak:

İtalya'nın en önemli takımlarından Virtus Bologna, bu sezon İtalya'da iyi sonuçlar alıyor. Euroleague'e geri dönme ihtimalleri yüksek. Kadrolarında Earl Boykins gibi NBA'de iyi istatistikler yakalamış bir oyuncu var. Onun yanı sıra Keith Langford, Alex Righetti, Jamie Arnold, Sharrod Ford, Dusan Vukcevic, Roberto Chiacig gibi önemli oyuncuları var. Şayet Euroleague'de yer alsalardı sanıyorum en az Air Avellino kadar başarılı olurlardı. Zaten deplasmanda hem Lottamatica Roma'yı, hem de Armani Jeans Milano'yu yenmeyi başardılar. Grupta bizi en fazla zorlayacak takım olmaları olası...

Almanya ligi lideri EWE Baskets Oldenburg takım oyununu iyi oynuyor. Bireysel performanslar çok fazla öne çıkmıyor. Ekseriyetle düşük tempoyu tercih ediyorlar. Kendi gruplarından lider çıkmış olsalarda, bu grupta işleri zor.

Grupta bir diğer dikkat çekici takım BC Kyiv. Kadrolarında Kenan Bajramovic, Scoonie Penn, Jovo Stonojevic, Clay Tucker, Alex Scales gibi iyi oyuncular var. Tek tek bakınca hakikaten çok kaliteli bir takım. Hücumda iyiler ama, savunmada sıkıntı yaşıyorlar.

***

Bu gruptan çıkacak takımlardan birinin kupayı alma ihtimali yüksek. Haddizatında Virtus Bologna bizimle birlikte kupanın favorilerinden... Son maçlarda yakaladığımız form düzeyini sezon boyunca devam ettirebilirsek, yapılacak iyi bir pota altı transferiyle birlikte bu gruptan çıkıp, finale dek gidebiliriz.
 

Üst