EuroCup | 10. Hafta | Nizhny Novgorod 81-75 Galatasaray

Eurocup'ta ilk tur gruplarının son maçına geldiğimizde, geride kalan dokuz karşılaşmada yedi galibiyetimiz mevcut. Son maçta ise Rusya deplasmanına liderlik hedefi ile gidiyoruz. Grupta ilk iki sırayı garantileyen "Yenilmez Armada", Nizhny Novgorod ile oynayacağı maçtan galibiyetle ayrılması durumunda grubu lider bitirecek. Yenilmesi durumunda ise Neptunas'ın AEK deplasmanında alacağı sonucu bekleyecek.

Nispeten daha engebesiz bir yol açacak olan grup liderliğine ulaşmak için Rusya'dan galibiyetle dönmek bizim için yeterli olacak. İlk maçta İstanbul'da çekişmeli bir maç sonunda yendiğimiz Nizhny de gruptan çıkmayı garantilese de, olası ikincilik şansını kovalıyor. İlk karşılaşmada Nizhny'i 2 sayı fark ile geçerken takımımızda McCollum (22 Pts), Micov (20 Pts, 3 As) ve Lasme (14 Pts, 9 Rb) öne çıkan oyuncular olmuşlardı. Bizi en çok zorlayan oyuncular ise pota atında kalın fiziği ile uzunlarımıza üstünlük kuran Mahalbasic (16 Pts, 6 Rb), Nizhny'nin hareketli Amerikalı forveti Victor Rudd (19Pts, 8 Rb) ve Rus guard Khvostov (17 Pts, 4 Rb, 6 As) olmuştu.

attachment.php

Takımımıza ve hocamıza gruplardaki son maçında, liderlik yolunda başarılar dileriz.

Tarih:
16 Aralık 2015 - 18:30 - Çarşamba
Yer: CEC Nagorny
Yayın: TRT Spor

Ekli dosyalar

• Stats.jpg
    Stats.jpg
    16.6 KB · Görüntüleme: 286
Bence kazanacağız. Banvit maçından sonra hoca çok daha sıkı hazırlanacaktır mutlaka. Zor deplasman ama kazanmamamız için bir neden göremiyorum.

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Schlib olmiyacak bu macta, sinan icinde en az iki haftaya daha ihtiyac var. Sonuc olarak Mccollum'un maci olur, eger iyi atarsa kazaniriz yoksa kaybederiz. Ama kaybetsekde bence aek neptunasi yenecek ve biz birinci olucaz.

Shlibb'den yararlanamayacagimiz bir mac .. Herseye ragmen Uleb cup'da kapasitemizi ve ne istedigimizi göstermemiz açısından daha iyi bir fırsat olamaz ... Eger büyük takımım ve hedefim var diyorsak Nhizny'yi gidip orada çatır çatır yenmemiz gerekiyor . Lamı cimi yok . Zor deplasmanmiş vs .. Eurolig'de oynamadigimiz icin bu yıl isyan ediyoruz ama Nhizny kim arkadaş ? Csk , Real madrid , Barcelona mi ? yada laboral , khimki , malaga seviyesinde mi ? Bu yıl genel anlamda deplasmanlarda ' silik ' bir görüntü çizdik .. . Yalnizca dacka macında takım karakter koydu ve kazandik .. Bu macında öyle olacagını umuyorum !

Başa baş bir mücadele ile maçın sonuna kadar getirip kazanacağımızı düşünüyorum hadi inşallah

Khvostova dikkat etmemiz gerekiyor çok ters bir oyuncu

Sinan'ın ve Schilb'in olmadığı bir maçta kazanacağımızı pek sanmıyorum...Ama Ergin Hoca'nın ne zaman şapkadan tavşan çıkaracağı belli olmaz...

AEK'nın çıkmak için tek ümidi Krasny'nin galip gelmesi değil. Eğer biz Nizhny'i yenersek, Hapoel-AEK-Nizhny aynı galibiyet sayısına ulaşacak ve bu durumda üçlü averajla Nizhny ve AEK üst tura çıkacak. AEK-Neptunas maçı Nizhny-GS ve Krasny-Hapoel maçından yarım saat sonra başlayacak, o yüzden maça iddalı durumda ve galibiyet için çıkacaklardır.

Kazanırız diyodum ama Schilbin olmaması bizi epey etkileyecektir rotasyonu zaten genişletemedik şimdi iyice daraldı üstüne takımın en önemli 2 3 adamından biri olmayacak. Kaybetmemiz doğal sonuç olur tek güvencem koçun maça iyi hazırlanacağını düşünmem. Umarım öyle olur

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ona dikkat etmemiştim, sevindim valla böyle bir ihtimal olduğuna. Keşke AEK maçı erken baslasaydi. Bu arada Sinan da mı yok ya, Banvit maçında süre almıstı.

Shlibb ve Sinan'in olmamasi dar olan rotasyonu iyice kısıtlı hale getiriyor . Rusya- Türkiye iliskilerinide düsünürsek nhizny maca fazlasiyla asılacaktir ... Bakalim tavşan çıkacak mi ?