Eurocup 2. Maç | Galatasaray CC 76 - 57 Bennet Cantu

Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57

Oktay Mahmuti bu şubemizin kahramı olacak adam,
Mac sıkıştığında,zora girdiğinde yada oyunculardan bir yada bir kaçı saçmalamaya başladığında dön hemen beanche bak Oktay Hoca ya oyuna hemen müdahale edecektir,ya ciddi şekilde oyuncuları uyarıyordur,yada hakemleri baskı altına alıyordur.
Türkiye'nin en iyi 2 koçundan biridir Aydın Örs ile beraber.
 
Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57

Müthiş keyifli bir maçtı... Futbol takımındaki oyuncuların karakterinden şikayet edenler basket maçlarına muhakkak gelmeliler...
 
Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57

Bu sezon yaşadığım en keyifli akşamdı.Uykusuzluktan,vizeden eser kalmadı.Bilhassa 44-38'den sonra resital izledik.Tribün maç boyu takımla paraleldi.Tezahürat seçimlerinin yanında davulun etkisini de gözardı etmeyelim.
Saha içine dair yorum yapmaya kıyamıyorum. :) Cantu beklediğimizin altında olsa da biz başkaydık dün akşam.
99'un efsane İtalya'sının iki görev adamını izlemek,Galanda'yı Myers'ı anmak tatlıydı.Cantulular kaç kişiydi çözemedim.5 kişi kesin vardı ama arkalarında oturanlar var mıydı onu bilmiyorum.5 kişi bile olsa salonda deplasman taraftarı olması büyük keyif.Maçı daha ayrı yaşıyor insan.Malum yasak acilen tarihe karışmalı.
Haftaya Salı aynı tarifeyi uygulayıp kalan maçlarda liderlik hesabı yaparız.
Son olarak geçen sezon cadı kazanında yer aldıktan sonra bu sezon bu gruba nasıl düştük?Bilenler aydınlatabilirse sevinirim.
 
Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57

Bu davul uygulamasını bence kesinlikle devam ettirmeliyiz direk etki yapıyo salon da dahada çok olabilir salonda iyi bi baskı yaratabiliriz :)
 
Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57

Maçın dışında bir detay ama Maçın ikinci yarısı başlarken maçın baş hakemi Oktay Mahmudi'nin yanına benche kadar gelip ilk yarı sonunda Luksa'ya çaldığı faulu(herkes itiraz etmişti) uzun süre anlattı Oktay hocanın Avrupa'daki saygınlığının bir göstergesi diye düşünüyorum.
 
Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57

Maçtan önce birincilik yolunun açılacağını vurgu yapmıştım. Bu galibiyet ile birlikte ikinci tura daha güçlü gideceğimiz ortada. Geçen sezon sonunda Avrupasız bir senenin ne kadar sıkıcı olacağını düşünüyorken bu günlerin zevkini çıkarmalıyız kesinlikle.

Şuana kadar oynadığımız maçlar içerisinde en etkili savunmanın gösterildiğini düşünüyorum. Bunda Cantu'nun kötü performansının da etkisi vardı ancak özellikle savunmadaki yardımlaşmamız çok üst düzeydeydi. Shipp'in bu maçta hücumdan ziyade gösterdiği savunma performansı takdire şayandı. Özellikle Cantu hızlı hücumdayken yaptığı blok müthişti. Onun bu savunma performansını görmek sevindirici.

Hücum tarafında 3.periyotun başı dışında performansımız iyi düzeyde. Özellikle Tutku Açık & Luksa Andric ikilisinin uyumu çok önemli sayılar kazandırdı takıma. Her oyuncunun hücumda katkı sağlaması çok olumlu bir nokta. İlk yarıda Ermal'in sayıları, kritik Taylor şutlar ve Luksa'nın muazzam katkısı akla gelen ilk performanslar. Rotasyonu böyle verimli kullandığı için Mahmuti'nin de altını çiziyoruz elbette.

Önemli ve ilerleyen maçlara daha büyük umutla bakmamızı sağlayan bir maç oldu. Tek olumsuz nokta tribünlerin boş olması elbette. Az ama öz bir taraftar maçtaydı ancak daha büyük desteği hak ediyor takımımız. Panellinios maçında daha kalabalık bir salon olmalı.
 
Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57

Gasterra deplasmanı kafalarda ? bıraksada bu galibiyet çok iyi oldu ilk turda rahat ilk 2 ye girecegimizi düşünüyorum umarım ikinci gruplarda geçen yıl yaşadıklarımız tekrarlanmaz ve ilk 8 hatta ilk 4 oynarız :p
 

Üst