Eurocup 2. Maç | Galatasaray CC 76 - 57 Bennet Cantu

Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57

- adnan polat ile turgay demirel'i kol kola, omuz omuza gördük.. Sözde Galatasaraylı olup da ona en çok zarar verenler el ele..

- bundan sonra eti tutku'dan başka bisküvi yemeyeceğim..

- rochestie , 20-10-10-5 istatistik yapsa bence yine bize yarayacak adam değil.. Zorlandığımız 3. periyotun başlarında dörde bir hücum edip şut attığı için değil..Eğer orada maç kanıyorken dörde bir, beşe bir hücum edecek kadar delikanlıysan o topu sokacaksın, bize kapağı takacaksın.. Sokamazsan susturamazsın..
 
Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57

Ilk ceyrek rakip sirti donuk sayilar buldu. Bender ozellikle ilk ceyrek cok etkili oldu. Ikinci ceyrek iyi savunma yaptik, ve rakibin sacma tercihleri, girmeyen sutlari sayesinde ilk devreyi 14 sayi onde kapadik. Ikinci yari iyi savunma devam etti, rakip bir ara ritim yakalar gibi oldu, Tutku ucluk ile nefes aldirdi.

Mac orada koptu. Tutku'yu rakip takimin guardi Tabu ilk ceyrek yildirmisti. Tabu uzun sure oynamadi sanirim, Tabu'nun Tutku uzerinden cekildigi an Tutku devreye girdi. 2 tane nefis assist 3. ceyrek. Az sure aldi, oz oynadi. Evet Tabu 16 dakika oynamis, Green 26. Green cok kotu yoneti takimini. Sutu olmamasina ragmen, sut atmaya devam etti. 1/5 2 sayi 0/2 ucluk.

Takim olarak iyi savunma yaptik, takim olarak iyi top cevirdik son adami bulana kadar. Bir ara oyle bir top cevirdi ki takim, Barcelona'nin iyi zamanlarinda oynadigi basketbolu andirdi. Tutku ne zaman oyuna girdi, Andric o an kendine geldi.Rochestie ilk yari iyi yoneti takimi, ikinci yari Tutku oyuna girdi.

Ben Rochestie'ye guvenmiyorum, Tutku'ya guveniyorum. Tutku'ya guvenmemim sebebi lider gibi oynamasi, takimi yonetmesi, gerektigi zaman sut atmasi, gereksiz sutlara girismemesi. Rochestie en iyi oynadigi mac sacmayabilir. Kotu oynadigi zaman takimi yakar. Bu mac gereksiz girisimlere girmese dahil, diger mac girebilir.

Rakip takimin guardinin kotu olmasi, Rochestie'nin iyi oynamasina etken.
Iyi guardlara karsi oyundan dusuyor,dusebilir. Ben onlan devam etmem.

Oyun basa bas gittiginde hangi guardi istersiniz, Taylor'u mu, Tutku'yu mu. Ben Tutku'yu secerim, daha akli basinda oldugu icin. Demek istedigim rakip sutlari soksa, basa bas bir mac olsa, Taylor oyunda olup top kaybi yapsa. Bugun kimse bakmazdi onun takimi ilk yari iyi yonetmesine, herkes saydirirdi. O yuzden bu oyuncu boyle bir oyuncu. Bugun yakmayabilir, yarin yakar. Bugun metiyeler dizenler, yarin sozlerini yiyebilir.

Andric'in en iyi oynadigi mac dahil 4 ribaund almasi onun ribauncu bir kimliginin olmadigini gosterir. Rakipten daha fazla ribaund almisiz 40-31. Daha fazla assist yapmisiz 20-12. Takim oyunu oynamamizin en buyuk kaniti. Kisaca havaya girmeye gerek yok, bizim iyi oyunumuzun, iyi savunmamizin yani sira, rakibin cok kotu atmasi bu farki getirdi. 2-0 yapmamiz guzel, takim oyunu, mudafa sevindirici.
 
Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57

Maça gidebildim :) takım iyiydi. Yaymur çok kötü olmasına rağmen taraftar süperdi. Taylor bence yetersiz.
En son 2 yıl önce İstanbul'a geldiğimde Tarsus maçına gitmiştim. O maçta da yağmur gökten boşalr gibi yağıyordu. Ama değdi :)
 
Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57

3. çeyreği saymazsak sezonun en iyi oyunuydu...
3. çeyrekte ise artık klasikleşen maçtan kopma sıkıntımızı yaşadık...
hayır her takım saha içinde hücumda tıkanıklık yaşayabilir bunu anlarım ancak bizim takım hem hücumda tıkanıyor hemde savunmada oyundan düşüyor...
bu seferde rakiplere çok bariz seriler veriyoruz...
her takım oyunun bazı takımlarında hücumda tıkanabilir ama iyi takım savunmada 40 dakika oyundan düşmez...
iyi takım olmamız için daha zamana ihtiyacımız var...
 
Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57

Bu maçta Gördük ki Tutku ile Andric aynı anda oyunda olduklarında ikili oyunu çok iyi oynuyorlar.Bu dönemde Shumpert da 4 numara oynadığı için diğer uzun Andric'e yardıma giderse de Shumpert'ın cezayı kesebilecek olması işlerini kolaylaştırıyor oyuncularımızın.Son zamanlarda gördüğüm en büyük eksik savunmadaki iyi oyununa rağmen Evren'in hücumda etkisiz kalması,biraz daha etkili olursa içerisi de rahatlayacak.Maçtan sonra da oyuncular soyunma odasına gittikten sonra geri geldiler,uzun bir aradan sonra oyuncularla karşılıklı sarı-kırmızı-şampiyon-cimbom diye tezahürat etmek güzeldi.Daha sonra da Rancik önderliğinde tüm oyuncularımız 3lü çektirdi tribüne.Oyuncularımız arasından Shipp en çok eğlenen görünümündeydi.
 
Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57

savunmamızın tavan yapdıgı maçdı. onun dışında ribauntlardaki üstünlüğümüzüde uzun zamandır bu denli net görmemişdik. büyük bir aksilik olmazsa grubu lider bitiririz
 
Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57

maçı canlı izledim. takım çok azimli ve istekli idi televizyondan maçın yıldızı kim görünüyor bilemem ama ship harika idi muhteşem savaştı savunmada çok istekli idi.andric ve rancik ribauntlarda çok zayıf kalıyorlar. eğer avrupa ve ligde önemli işler yapmak istiyorsak iyi bir uzun almak şart savunması iyi olan ribauntçu birini.bu takımın guard problemi olduğunu zannetmiyorum. taylor oyunu iyi okuyan ve iyi savunma yapan bir guard bu sene onunla devam etmek lazım seneye eurolig olacaksa iyi bir guard alınmalı ama...
 
Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57

Bu sene oynadığımız en güzel maçıydı belkide.Tribündede en zevkli maçtı, bu gökdeniz nerede var,omuz omuza,nevizade..
Keşke hiç bitmeseydi sabaha kadar oynansaydı o kadar zevkliydi.
Luksa andircin hep arkasındaydım her geçen gün daha iyiye gidiyor.
Taylor ise bu takımın gerçekten en iyi şutörü,Tutku ile oynadığında İyi oynuyor..
Maça gelenlerin ayağıına sağlık.
Bütün Takıma tebrikler..
 
Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57

Eve yeni girdim keyfim yerinde cidden keyif veren bir basketbol izledim 1-2 bişey karalıyım sonra kalıyor yazmak istediklerim.

Bir defa Oktay Hoca gerceğini her gecen gün iliklerimize kadar hissediyoruz. Tam bir sistem takımı. Sürekli hücum setleri. Hiç durmadan topun çevrilmesi, boğucu savunma vs.. Cidden benchte Oktay hocayı görmek güven verici.

Bugün takıma baktığımızda en çok sivrilen iki oyuncunun en çok eleştirilen iki oyuncu olması da tesadüf değil. Andric dogru kullanıldıgında üretken olabildiğini de ispatlıyor. Taylor'ı ise bu maçta çok daha rahat gördüm. Fazla top kaybı yapmadan, doğru şutlar kullanarak, süre alarak iyi bir oyun çıkardı. Tutkunun desteği, Evrenin savunması, Ermalin ilk yarıdaki inanılmaz katkısı, Shippin diri oyunu, Shumpertın en zor anlarda sahneye çıkması, Rancikin yine ilk yarıdaki hırsı bu sonucu ortaya çıkardı. Bence Oktay hocanın kafasındaki oyun şablonu yavaş yavaş oturmaya başladı takımda. En büyük eksiğimiz pota altını rakiplere dar edicek bir 5 numara.

Maçtan önce çok daha iyi bir İtalyan takımı bekliyordum ama bu beklentimde yanıldım sadece. Yada biz çok iyi oldugumuz için adamları istediğim düzeyde göremedim diyebilirim.

Yönetimin ayrı denilen iki kanadı bugün biraradaydı protokolde. Mesaj vermek istediler sanırım ama hiç bir araya gelmediler gibi bişey oyunun aralarında, maçtan önce ve maçtan sonra. Biz mesajı aldık zaten merak etmesinler.

Bir paragrafta bugün taraftar için açmam lazım. Cidden uzun zaman sonra ilk defa bu kadar etkili bir destek gördüm. Hemen itiraz edenler çıkıcaktır her maç iyi bağırılıyor diye ama bugüne ayrı bi parantez açmamın sebebi bagırma performansının yanında dogru tezahürat secimleri ve sürekli oyunun içinde olmalarıydı.

Neyse çok da uzatmıyım cidden çok keyif aldım bu akşam. Emeği gecen herkese teşekkürler.
 
Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57

Aslanim Taylor güvenimi bosa cikarmiyor. nedense beyaz amerikalilara acaip sempatim var. adamlar has basketbolcu :D

Onun disinda "takim" olma yolunda gittikce daha önemli adimlar atiyoruz. efes macindaki oyunu da begenmistim, ve o oyun üzerine koyarak devam ediyoruz. savunma oturuyor, setler akiyor, görev dagilimi belirginlesiyor.

Coach Mahmuti'yi gercekten kutlamak lazim. takima cok hakim bir görüntü ciziyor. her oyuncudan maksimum performans cikarmaya calisiyor. Ermal'i cok iyi kullaniyoruz ve bunun sonucunda olusan ic-dis dengesinden gelen sutlar rakibi felc ediyor. Taylor, Shumpert, Shipp gibi net sutörleri daha da iyi kullanabiliriz.

rebound sorununa gelince. bence bu isi takim halinde yaparsak bir nebze olsun cözülebilir. Shipp, Shumpert, Taylor gibi oyuncular sürekli rebound kovalamali.
 
Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57

Mustafa Yağız Önder' Alıntı:
Takımımızı tebrikediyorum. İtalya lig 2. 19 sayı farkla yendik. O.Mahmuti farkını gösteriyor.

Şu an 5. sıradalar gerçi 3'den 6'ya kadar olan takımların galibiyet sayısı aynı.
 
Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57

TayloR'ın takımdan gidebileceğini hissettiği günler yaşıyoruz. Son iki maçta müthiş azimliydi. Bugün savunmada kollaır hiç aşağı düşmedi. Bu bence önemli bir hadise ve yıldırdı rakibi. Tutku, Salih'inde dediği gibi Tabu karşısında sessiz kaldı ilk yarı. Hatta ilk yarı hücumlarda top istemeye bile gelmedi. Toplar Evren ve Halukda yada Schumpertte kalıyordu. Ama ikinci yarı Greenle birlikte oda coştu. Şu gerçek tutku oynadığında oynatmasını çok iyi biliyor.Ermal ile de Andric ile de ikili oyunları çok güzel yapıyor. Andric ribaunt konusunda stres yaşasa da hücumda pota altında hareketli ve aktif olmasını biliyor. Seyirci güzel ses çıakrdı rakipten 5-6 tane de olsa seyirci olunca gaza geldi sanırım ama gene de çok azdı bence seyirci. Şu takım çok daha fazlasını hakkediyor. Biz burada Ankara'ya Telekom deplasmanınamı gitsek diye düşünürken müsait olanların maça gelmemesi çok ayıp gerçekten.
 
Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57

Maça gidemedim malesef. Hatta izleyemedim de. Onun için ne desem boş ama tebrik ederim takımı. Bu arada Sühan abinin yazıyı okudum da Ankara'ya gidecek olan var mıdır ?
 
Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57

takımın geçen sezonlara göre en büyük gelişimi maç istatisliklerinin tüm takıma yayılmasıdır.geçen sezon neredeyse tüm istatislikleri yabancı oyuncular paylaşıyordu.Ama artık bu ortadan kalktı.Bu maça baktığımızda maçın yıldızını bulmak gerçekten zor.Buda yavaş yavaş takım oluyoruz demektir.İnşallah daha iyi olacağız.
 
Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57

Maçın son anlarına yetişebildim,ve tadı damağımda kaldı açıkcası:D, tek kelimeyle döktürüyorduk,bir uzun takviyesi ile farklı şeyler konuşabiliriz,tabi son periyottaki oyunu görerek bunu söylüyorum...Bu arada Taylor övülüyor,maçı sırf bunun için izlemek istiyorum baştan sona...Merak ettim doğrusu...

Maçın tekrar yayını hakkında bir bilgisi olan varsa paylaşabilirmi acaba,makbule geçer valla...
 
Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57

Maça çok istekli başladık aslında ama ilk çeyrekteki 7 top kaybı İtalyanlar'ı oyunda tuttu. -Maç sonunda 15 top kaybımız var, 7'si ilk 10 dakikada.- 2.çeyrekte önce hücum rayına oturdu, ardından sertleşen savunmamızı alana çevirdik. Ritmi aldık elimize ki önemliydi bu nokta. Bir kez daha coaching ile maçı elimize almayı başardık. Devrenin başında Launen'i tutamadık, maçtaki tüm sayılarını üstüste buldu 5 dakikada. Dönem dönem böyle konsantrasyon kayıpları yaşıyoruz, not düşülmesi gereken nokta o bence. Sonra Andric-Tutku toparladılar durumu. Rochestie de ceza şutunu soktu, 12-4'lük seriyi 12-4 ile geri yolladık sahibine.

İlk kez ribaundlarda ezilmememiz ve 10 hücum ribaundu çekmemiz önemli ama yeterli değil. Shipp yardım etti bugün fakat bu şekilde çözülmesi mümkün değil. Rochestie'nin takım oyununa yatkın oynadığı günde tüm takımın katkı vermesi, dişlilerin çok sağlam dönmesi değerli bir olay. Kuqo 11 sayıyla başladı, Shumpert ve Shipp destekledi onu ilk yarıda. 2.yarıda Andric ve Tutku geçti direksiyona. Arada Rancik'in 5 sayısı ve Rochestie'nin öldürücü dış şutları geldi. 7-8 kişinin de önemli destek verdiği önemli bir galibiyet oldu.

İstanbul'da, evimizde henüz maç kaybetmememiz çok önemli. Buraya gelen takımların, özellikle ligde, kafasında galibiyet için çok savaşmaları, en az bizim kadar mücadele etmeleri gerektiği fikri oluşacak bu sene içerisinde. Evi savunmak en mühimi. Liderlik için erken belki ama 19 sayı da cebimizde dursun şimdilik.
 
Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57

bu maç için söylenecek tek şey. Muazzam bir galibiyet.

gerçektende müthiş bir karşılaşmayı evimde müthiş bir keyifle izlemenin gururunu yaşadım.burada ki en buyuk faktörler
1-Oktay Mahmuti faktörü
2- Takımın savunması bütün eller havada yürüyen bir kişi yok ve ribaund ların hepsine tüm takım girmeye calışıyor
3- Takımın kendine olan özgüveni. en az 4-5 pozısyonda boş adamı bulana kadar top cevirdik. inandına tüm topları ıkılı oyunlarla pota altına indirdik. ki rakipte marconato gibi bir dev olmasına rağmen.

Gerçekten bu güzel basketbol şolenini bize yaşattığı için tüm takımı tebrik ediyorum. Hepsi çok iyi oynadı. Ayrıca geçen sene d-was ın gelişmesine çok katkıda bulunan takımıımız bu sene de Taylor ı adam edecek gibi bir ısık verdi dun bana oda artık daha aklı basında ve daha saldırgan oynuyor. en guzelide bu takım enerjisini kuvvetini savunmadan alıyor. Bu da zaten bır Oktay Mahmuti klasiği.
 

Üst