Re: Eurocup | Galatasaray CC: 76 - NGC Cantu: 57
Ilk ceyrek rakip sirti donuk sayilar buldu. Bender ozellikle ilk ceyrek cok etkili oldu. Ikinci ceyrek iyi savunma yaptik, ve rakibin sacma tercihleri, girmeyen sutlari sayesinde ilk devreyi 14 sayi onde kapadik. Ikinci yari iyi savunma devam etti, rakip bir ara ritim yakalar gibi oldu, Tutku ucluk ile nefes aldirdi.
Mac orada koptu. Tutku'yu rakip takimin guardi Tabu ilk ceyrek yildirmisti. Tabu uzun sure oynamadi sanirim, Tabu'nun Tutku uzerinden cekildigi an Tutku devreye girdi. 2 tane nefis assist 3. ceyrek. Az sure aldi, oz oynadi. Evet Tabu 16 dakika oynamis, Green 26. Green cok kotu yoneti takimini. Sutu olmamasina ragmen, sut atmaya devam etti. 1/5 2 sayi 0/2 ucluk.
Takim olarak iyi savunma yaptik, takim olarak iyi top cevirdik son adami bulana kadar. Bir ara oyle bir top cevirdi ki takim, Barcelona'nin iyi zamanlarinda oynadigi basketbolu andirdi. Tutku ne zaman oyuna girdi, Andric o an kendine geldi.Rochestie ilk yari iyi yoneti takimi, ikinci yari Tutku oyuna girdi.
Ben Rochestie'ye guvenmiyorum, Tutku'ya guveniyorum. Tutku'ya guvenmemim sebebi lider gibi oynamasi, takimi yonetmesi, gerektigi zaman sut atmasi, gereksiz sutlara girismemesi. Rochestie en iyi oynadigi mac sacmayabilir. Kotu oynadigi zaman takimi yakar. Bu mac gereksiz girisimlere girmese dahil, diger mac girebilir.
Rakip takimin guardinin kotu olmasi, Rochestie'nin iyi oynamasina etken.
Iyi guardlara karsi oyundan dusuyor,dusebilir. Ben onlan devam etmem.
Oyun basa bas gittiginde hangi guardi istersiniz, Taylor'u mu, Tutku'yu mu. Ben Tutku'yu secerim, daha akli basinda oldugu icin. Demek istedigim rakip sutlari soksa, basa bas bir mac olsa, Taylor oyunda olup top kaybi yapsa. Bugun kimse bakmazdi onun takimi ilk yari iyi yonetmesine, herkes saydirirdi. O yuzden bu oyuncu boyle bir oyuncu. Bugun yakmayabilir, yarin yakar. Bugun metiyeler dizenler, yarin sozlerini yiyebilir.
Andric'in en iyi oynadigi mac dahil 4 ribaund almasi onun ribauncu bir kimliginin olmadigini gosterir. Rakipten daha fazla ribaund almisiz 40-31. Daha fazla assist yapmisiz 20-12. Takim oyunu oynamamizin en buyuk kaniti. Kisaca havaya girmeye gerek yok, bizim iyi oyunumuzun, iyi savunmamizin yani sira, rakibin cok kotu atmasi bu farki getirdi. 2-0 yapmamiz guzel, takim oyunu, mudafa sevindirici.