Eurocup 2. Tur 2. Maç | Galatasaray CC 57 - 68 Asefa Estudiantes

Re: Eurocup | GALATASARAY 57-68 Estudiantes

Bu arada ben yanlış yapıyor demiyorum, biraz daha beklemekte fayda var. Sadece Oktay Hoca yaptıysa doğrudur anlayışına katılmadığımı belirtmek istiyorum. Tutku Bey de onu ifade etmiş sanırım.
 
Re: Eurocup | GALATASARAY 57-68 Estudiantes

Genel bir eleştiri yapmanın zamanı geldi artık. Kimseye kızmayacağım takımda. Çünkü kazanmayı sonuna kadar istediklerini biliyorum. O yüzden içim rahat. Ama bazı şeyleri yanlış yapıyoruz. Sakatlıklar olabilir ancak bunlar bahane değil. Fener'd sürekli eksik var ve her maç farklı oyuncular. Yani önlemi de zor aslında onlar için. Efes'in ise pivotu en az 20 maç kaçırdı bu sene. Adamlar kaç yaşındaki Vujcic ile idare ettiler. Bahane olmamalı sakatlıklar. Forumda başarısızlık konusundaki genel kanı Jerry üstünde yoğunlaşmış. İhale onun üstüne kalmış gibi şu an. Ama bence üzerine ihale kalacak kadar büyük rolde bile değil takımda . Tutku dönünce gerçek oyununu göreceğiz. O yorumu o zaman yaparım. Bir de Ermal'i belirtmek istiyorum. Ermal'de ufak bir mehmet Okur'laşma görüyorum. Şuta bağımlılık ve artık post hareketlerini yedirememe durumu var. Halbuki sırtı dönük alıp basit bi hareketli sola dönüş hissettirip sağa filan dönse atıp gidecek. Prkacin ile kıyaslanıyor ama P'si olamaz malesef. Neyse şansımız devam ediyor inşallah çıkarız gruptan..
 
Re: Eurocup | GALATASARAY 57-68 Estudiantes

misafir' Alıntı:
Bugün takım rezalet denebilecek kadar kötüydü. İzlediğim her maçta mücadeleyi elden bırakmayan bu savaşçı takımı birkaç malubiyette yerin dibine vurmak ne kadar yanlışsa, Pollyannacılık yapmak da o kadar yanlış. Hele ki işler göz göre göre kötü giderken Oktay Hoca için bir bildiği vardır, o yapıyorsa doğrudur gibi sözlerle dogmacılık yapmak daha da yanlıştır, obejktif bakabilmek gerekir. Tabiiki düzelecektir ama kötüye kötü demek yanlış birşey değildir. Kötüye kötü diyenlere yüklenmek ise bir forum açısından en büyük yanlıştır.
Maç için birşeyler söylemek gerekirde Tutku ve formda bir Shipp'in bu takımın olmazsa olmazı olduğu görülüyor.

Normal biri yazsa haklı oalbilir ama sen ayzınca ne yazıkki haklı değilsin. Nedne dersen sen Oktay hocanın maç esnası ve molalarda neler dediğini duyuyorsun. Yabancı dilinde var her türlü anlıyorsun. Bugün hocanın molalarda çizdiği oyunların kaçını yapabildik? johnson hemen tamamında savruk oynadı. Taylor'un attığı şutu hatırlarsın hani moladan hemen sonra (taylor'a adamını gösterip hücum ribauntlarını takip ediyor dikkat et sende gir dediği mola).

Yani Oktay hocanın yanlış yapması için önce onun yanlış kurduğu oyunu oynamaları alzım. Adamın saçları beyazladı bir maçta saha kenarında sen gördün:)))
 
Re: Eurocup | GALATASARAY 57-68 Estudiantes

Evet ya duydular büyük ihtimalle bende bu yüzdne başımı eğdim demirlerin arasına. Takımı ne olrusa olsun düşürmem. Evren ile bir kaç defa gözgöze geldik maç esnası molalara gelirken Bana bir bakışı vardı bende sana anlatırım onu Cumartesi günü. Seviyorum bu takımı. Yenilince suçluluk yaşıyorlar en azından.

Bu arada Tutku takımı sahiplenmiş. Çok ayrıntı yakaladım maçta. Bunuda konuşmak nasip olmadı. Rahatsızlığımında etkisi ile çabuk gidelim eve diye kastım:) Yalnız takım suçluluk duygusu ile soyunma odasına giderken tutku'nun sahaya gelip arkadaşalrının kolundan çekip tribünlere doğrı götürmesi çok güzel bir olay. Çünkü Tutku genel olarak utangaç içe kapanık bir oyuncu :)
 
Re: Eurocup | GALATASARAY 57-68 Estudiantes

bence çok fazla teknik analize veya istatistiklere girmenin pek anlamı yok. takımın kimyası bozulmuş. bunu sahadaki durum kadar benchdeki sıkıntılı hava ve gerginliğede şahit olan biri olarak söylüyorum. ki bence mağlubiyetden cok daha yıkıcı bi durum bizim için.
bizim sezon başından fener maçına kadar üstüne koyarak geldiğimiz noktanın temel taşıydı takım olmak olgusu.. ve bugunkü ruh halimiz bana ilk defa takım olmakdan uzaklaşdıgımızı gösterdi. umarım bu tespitim sadece son günlerde alınan başarısız sonuclar ve oyuncuların kısa süreli formsuzluklarıyla ilgilidir.
oktay hoca ve ermal arasındaki gerginlikde umarım sadece maç içinde kalır.
 
Re: Eurocup | GALATASARAY 57-68 Estudiantes

Bir saha içiyse,bir sakatlıksa,üç mental.Drive edip boş turnike bulduktan sonra topu dışarı çıkarıp 5 defa ekstra pas arayan bir takıma dönüştük.
Eleştri,beyin fırtınası özellikle okumak istediğim şeyler forumda.Yalnız altı boş,Sergen Yalçın rahatlığındaki hakaretvari ifadeleri kimse bu takım ve bu oyuncular için kul-la-na-maz.
 
Re: Eurocup | GALATASARAY 57-68 Estudiantes

maçin 2. yarisina bakamadim, istatistiklere bakilirsa gerçekten gulunç bir tablo ortaya çikiyor
2/23 - uçluk
11/19 - serbest atis

2. yarida toplam 18 sayi ile tamamlayarak maçi alacagimizi sanmiyorduk heralde..
ilk yarida defans kotuydu anlasilan o ki 2. yarida da bu devam etmis
 
Re: Eurocup | GALATASARAY 57-68 Estudiantes

Eren Serdar' Alıntı:
maçin 2. yarisina bakamadim, istatistiklere bakilirsa gerçekten gulunç bir tablo ortaya çikiyor
2/23 - uçluk
11/19 - serbest atis

2. yarida toplam 18 sayi ile tamamlayarak maçi alacagimizi sanmiyorduk heralde..
ilk yarida defans kotuydu anlasilan o ki 2. yarida da bu devam etmis

Ikıncı yarı defans ıyıydı de hucum cok kotuydu. ne oldu bu takıma anlamak mumkun degıl. Shumpert ya adama buyu mu yaptılar ne potayı dover oldu. Gercekten gozu kapalı atsak o ucluklerı 23 te 5 gırerdı offff offf cıdden cok acı kendımıze yenılmek.
 
Re: Eurocup | GALATASARAY 57-68 Estudiantes

2 maç üstüste cez nymburk ile oynayacağız asefa ve caserta'da aynı şekilde iki maç üstüste yapacak.bu maçlarda bizim iki maçı kazanıp asefa'nın iki maçıda kazanmasını bekleyeceğiz.caserta'yı içeride yenersek sonra asefa estudiantes ile madrid'te gruptan çıkmak için final maçına çıkarız.gelecek hafta asefea estudiantes italya'da caserta'yı yenerse ikinci maçtada büyük ihtimal ile yeneceklerdir.üçüncü maçlar çok kritik önümüzdeki hafta grubun şekli belli olur.
 
Re: Eurocup | GALATASARAY 57-68 Estudiantes

Baya hesaplara kaldık.Yalnız o hesapların tutması için minimum 4'te 3 yapıp Caserta'dan ikili averajı almalıyız.Bunun için de kafa olarak arınmamız lazım bu maçlar öncesi.Son bir haftadaki görüntüyle 4'te 2 yapabilirsek öpüp başımıza koyalım.
Toparlandığımızı farzedelim.Estudiantes Caserta'yı 2 kere yenerse Caserta'dan ikili averajı almak bizim için yeterli olur.Estudiantes Caserta'yı bir kez yenerse son hafta Estudiantes'i de yenip 4'te 4 yapmamız gerekir.Grubun son maçının Estudiantes deplasmanı olması büyük avantaj bu anlamda.Büyük ihtimalle hesapları bitmiş olur son maça kadar.
Tabi yukarıdaki hesap Nymburk'un sıfır çekmesi durumunda geçerli.Nymburk'u çantada keklik görmek hata olur.Onları buna itecek olan biziz önümüzdeki 2 maçla.
Umarım ayağa kalkarız bir an önce.Yukarıdaki hesapların olası hale gelmesi buna bağlı.
 
Re: Eurocup | GALATASARAY 57-68 Estudiantes

Evimizde sergilediğimiz en kötü performans olarak nitelendirebiliriz bu maçı. Gerek sakatlıklar, gerek içinde bulunduğumuz performans düzeyi bu mağlubiyeti getirdi. Maça değinmeden önce sakatlarımıza baktığımızda, Tutku Açık - Evren Büker - Joshua Shipp - Caner Topaloğlu - Luksa Andric - Ermal Kurqo isimlerini görüyoruz. Bu saydığım isimlerden 4 tanesini sahada olsa da yaşadığı sakatlıkları/hastalıkları biliyoruz. Özellikle Shipp'i dün sahada hiç iyi göremedim belli ki ağrıları devam ediyor.

Bu sakatlık etmenini direk aldığımız mağlubiyete bağlamak yanlış olacaktır. Her ne kadar takımın çok önemli parçaları %100 sahada yer almasalar da, doğru bildiğimiz ve sahada bir çok defa gösterdiğimiz donelerden vazgeçmemiz mağlubiyeti getiren etmen. Buna ek olarak savunmada getirdiğimiz ikili sıkıştırmalara karşı gayet iyi hücum eden Estudiantes galibiyeti daha kolay hale getirdi.

Hücumdaki kritik noktamızın ''pas'' ögesinden sıyrılıp ''bireysel zorlama'' hale gelmesi düştüğümüz en büyük yanlış olarak görüyorum. Bu noktada dümende olan Jerry - Taylor ikilisinin en büyük eleştiriyi alması normal. Ancak dün takım olarak kötü oynadığımız gerçeğini atlamamamız gerekiyor. Sistemin de işlemediği günde bireysel zorlamalara gitmemize pekte kızamıyorum. Sonuçta dün sorumluluk alan bazı oyuncularımız vardı ancak isabetsizlik her şeyin bir noktada takılmasını sağladı.

Dünkü kötü görüntüden iki isimi ayırmak istiyorum, Evren Büker ve Ermal Kurqo. Evren'in sakatlığın hemen ardından özellikle işin savunma kısmında gösterdiği mücadele takdire şayandı. Ermal ise faul problemine girse de birebir hücumlarıyla takımın skor bulmakta epey zorlandığı günde sivrildi. Ayrıca takımda heyecan duygusunun yerlerde süründüğü bu günde Ermal'in tribünü ateşlendirmesi de önemli bir nokta.

İkide iki mağlubiyet kötü oldu açıkçası. Bir üst tura giden yolumuz oldukça zorlu hale geldi. En kötüsü de bizim performansımız dışında rakiplerin ne yapacağına bakacak olmamız.

Takıma gösterdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. Cumartesi günü eski performansımıza ulaşacağımızı umuyorum.
 
Re: Estudiantes Maçının Oyuncusu

30 da 2 üçlük attığımız, hiç bir varlık gösteremediğimiz bir maçtada maçın oyuncusunu seçmek biraz garip kaçıyor bence.

Not: Jerry Johnson kaliteli ve aradığımız tipte bir oyuncu, normalde hem drive var, hem şut var(bu maç hariç)hemde savunma özelliği var fakat sanki takımın kimyasına çok uymadı henüz, zaman zaman topla çok süre geçirdiği için takımın hücumda pas trafiğini negatif etkiliyor ve zaman zaman dışardan bu sebeple zorlama atışlara kalıyoruz. Bizim takımın büyük ofansçıları yok, hücumda en büyük silahımız zaman zaman bir hücumda 8 bazen 10 pasa çıkılıp boş adamdan şut bulmak. Bu özelliğimizi son 3 maçtır yansıtamıyoruz.
 

Üst