Eurocup 2. Tur 3. Maç | Galatasaray CC 76 - 75 CEZ Nymburk

Re: Galatasaray 76 - Nymburk 75

Basketi yediğimizde yüzüm düştü, bu yolun sonu burası olmamalı dedim, sağolsun Shipp gerekeni yaptı. Bütün oyunculara tek tek teşekkürler. Her koşulda yanında olacağımız bir takım yarattılar sağolsunlar.
 
Re: Galatasaray 76 - Nymburk 75

Nymbuk maçının oyuncusu anketinden çıkarak tüm forum üyelerine soruyorum.Aldığı kısıtlı[15 dakika civarı] süreyle Andric ne yapsın ki sizin gözünüze girsin?
 
Re: Galatasaray 76 - Nymburk 75

Emre Elmalıdereoğlu' Alıntı:
Bu arada maçın son dakikaları nete düştü mü? En azından Shipp'in basketi? :)
Emre bu başlıkta var Mustafa Yalçın maçın son 4.5 dakikasını koymuş sağolsun.

EDİT: Hemen bir mesaj üstte Kerem Yanıt vermiş :)
 
Re: Galatasaray 76 - Nymburk 75

Shipp'in aldığı ilk 6 ribaund hücum ribandudur. Altını kalın çizmek gerek bu detayın...
 
Re: Galatasaray 76 - Nymburk 75

Maçı izleyemediğim için istatistikler üzerinden yorum yapıyorum.

İlk dikkat çeken Shipp'in 9'u hücum 13 ribaundu. Bir de buzzerı var zaten maç sonu.

Onun dışında Erdal'ın da yazdığı gibi Andric çok iyi oynamış gibi görülüyor. En efektif 2.oyuncumuz olmuş kağıt üzerinde, tebrik ediyorum.

Ermal kötü günündeymiş sanırım, olur arada...

Tutku bu takımın her zaman 1.guardı. Bir daha sakatlık yaşamaz umarım.

Göksenin'in 15 dakika süre alması sevindirici. Savunmada elinden geleni yaptığına eminim.

Son olarak Evren Büker sene başından beri ilk defa hücumda iyi oynamış. 5/7 saha içi isabeti, 4 ribaund, asisti olmasa da 2 top çalmasıyla iyi oynamış gibi gözüküyor. Hiçbir zaman sevemeyecek olsam da tebrik ederim. Yalnız Evren'i iyi performansı için tebrik edenler, 2 çift laf da Andric için etsinler mümkünse.

Son olarak 1150 taraftar gözüküyor. Hepsine helal olsun, imkanı olup gidemeyenlere de ne kadar kızsak az, futbol maçlarına gitmeye devam et büyük Galatasaray taraftarı...
 
Re: Galatasaray 76 - Nymburk 75

arkadaşlar ben maçları izleyemiyorum.Ertesi gün istatiklere bakıyorum benim dikkatimi çeken bu sene rancik çok mu kötü doğru düzgün hiç sayı atamıyor.eger bu kadar kötü ise niye yerine adam düşünülmüyor.Son olarak rocthaotti ve johanson bu takımın adamları deil biz iyi bir guard almadıktan sonra liğde ve avrupada başarılı olamayız.
 
Re: Galatasaray 76 - Nymburk 75

Bu maçın bu şekilde kazanılması bana ilersi için ümit veriyor nedense..
 
Re: Galatasaray 76 - Nymburk 75

benim içinde tam tersi. Böyle ne olduğu belli olmayan çek takımına bile bu kadar zorlanıyoruz. Umutlarım kırılıyor. 20 sayı koyup geçmesi lazım Galatasaray adının bu takımlara.
 
Re: Galatasaray 76 - Nymburk 75

kazanmak güzel ama bence en az 10 sayı farkla erken maçı bitirmeliydik.ama şunu söylemeliyiz.tutku açık reisle oynayan galatasaray çok farklı bir kimliğe bürünüyor.şimdi nymburk deplasmanı çok zor olacak.ama rakibin umutlarının azalması bizim için önemli orada maça iyi başlarsak erken öne fırlayabilirsek maçı kazanırız.artık deplasmanda maç kazanma zamanı.
 
Re: Galatasaray 76 - Nymburk 75

Evren'in iyi oynaması niye rahatsız ediyor sizi anlamadım. Andric ile karşılaştırılması ise sadece istatistiklere bakıldığının göstergesi. Andric o istatistikleri yaparken bize maçı getirmedi, o rating'in çoğunu maçın başında yaptı. Rating'i öne sürerken ne zaman yaptığına dikkat edin lütfen. Burada 14 rating ile en verimli ikinci oyuncu oldu demek onun maçı Tutku, Evren ve Shipp kadar alınmasına yardımcı olduğunu göstermez.
 
Re: Galatasaray 76 - Nymburk 75

gökhan üçoklar da salondaydı.. gözlerim şemsettin baş'ı, burak sezgin'i, umut tınay'ı falan da aradı .p

şu kadrolardan ta buralara sınıf atladık şimdilerde ama aslında bu seviyemiz de 3 sene öncesinin pek bir altında bence.. düşünüyorum da tutku, evren, ermal gibi tamamlayıcı oyuncularımız dee-hite-owens-gaines 4lüsünü yedekleseydi neler olurdu acaba diye.. şu anki kadromuz epey vasat.. fakat müthiş bir kenar yönetimiyle, potansiyelimizin epey üstüne çıkıyoruz.. ama yabancı kalitesinden çok şikayetçiyim.. zamanında o kadro içinde beğenmediğimiz dee brown rochestie ve johnson'ın toplamını ikiye katlardı mesela..

neyse..

oktay hoca'nın ağzından sessizlik anında duyduğumuz f.....g gülümsetti çoğu kişiyi :) büyüksün hoca..

onur uncu'nun bir lafı vardı geçenlerde görmüştüm buralarda.. bu takım insana galatasaraylı olduğunu hissettiriyor diye.. çok doğru..
 
Re: Galatasaray 76 - Nymburk 75

Shumpert ve Fitch dışında yabancılardan gerekli verimi alamıyoruz. Rancik geçen seneyi mumla aratıyor. Bence bu sene kupa beklemek yanlış olur. Sadece mücadelemizi izleyip zevk alalım...
 
Re: Galatasaray 76 - Nymburk 75

Mazhar Ozsoy' Alıntı:
Shumpert ve Fitch dışında yabancılardan gerekli verimi alamıyoruz. Rancik geçen seneyi mumla aratıyor. Bence bu sene kupa beklemek yanlış olur. Sadece mücadelemizi izleyip zevk alalım...


fitch :)
 
Re: Galatasaray 76 - Nymburk 75

Üçüncü çeyreğin bitmesine 6 dakika kala kadar olan kısmı anlatmaya gerek yok. Son maçlarda geriye giden Galatasaray vardı sahada. Hücumda doğru tercihlere gitmeyen, savunmada alıştığı karakteri ortaya koymakta zorlanan bunun sonucunda da skorda gerideydi takımımız. Ancak maçın dönüm noktası üçüncü çeyreğin bitmesine 6 dakika kala Tutku Açık'ın oyuna dahil olmasıydı. Bu dakikanın ardından hücumda verimliliği artan takımımız kolay sayılara gitti. Başta ikili oyunlarda istediği etkiyi sahaya yansıtamasa da Tutku Açık, hücumu başlı başına değiştirdi. Savunmada ilk olarak sertliği arttıramadı takımımız nitekim maçın final periyotunun başında 11 sayı ile gerideydi, 59-48. Bu dakikanın ardından hücumda verimliliğin daha da artmasının yanında savunmada da sertliği en üst seviyeye çekmemiz galibiyetin ışıklarını yaktı. Maçın bu bölümüne kadar yine yokları oynayan Shumpert'ın sorumluluk alarak isabet sağladığı dış şutların altını çizmek gerekir. Her ne kadar kötü bir dönem geçirse de bu şutları denemesi bile oyunculuğunun büyüklüğünü gösteriyor. 11-0'lık seri ile skoru 59'da eşitledikten sonraki bölüm sanırım bu sene Abdi İpekçi'deki en heyecanlı dakikalara sahne oldu.

Savunmada gerçekten kolay sayılara engel olamadık. Benim hatırladığım iki tane basket faul var ki akıl almayacak cinstendi. Bunların telafisini hücumda yaptık ancak her şey için geç olabilirdi. Son hücumda ise Shipp'in - sezon başında tartışılan - atletikliğini kullanarak sağladığı sayı ile maçı kazanmayı başardık.

Takımın 2.5 periyot iyi oynadığını söylemek çok zor. Ancak bu görüntünün sakatların iyileşmesiyle beraber değişeceğini savunmamızın doğruluğu ispatlandı dün gece. Daha sakatlığı tam geçmese de sahada yer alan Tutku Açık'ın hücumu birden bire nasıl değiştirdiğine şahit olduk. Gerçekten çok ama çok özel bir oyuncu. Kıymeti yokluğunda fazlasıyla anlaşıldı.

Takımın içinde olduğu performans düşüklüğünün yanında ortaya bu denli büyük bir karakter koyması en önemli nokta. 2'de 0 ile başladığımız gruplara son periyotta 11 sayıdan geri gelmek maçı bırakmayan karakterimizin en büyük göstergesi.

Salona gelen yaklaşık 1200 taraftara teşekkür ediyorum. Bu takımın değerini bilip yanlarında olan insanlara gerçekten büyük saygı duyuyorum.
 
Re: Galatasaray 76 - Nymburk 75

Alpaslan Koç' Alıntı:
[quote="Mazhar Ozsoy":2pf0lt7w]Shumpert ve Fitch dışında yabancılardan gerekli verimi alamıyoruz. Rancik geçen seneyi mumla aratıyor. Bence bu sene kupa beklemek yanlış olur. Sadece mücadelemizi izleyip zevk alalım...


fitch :)[/quote:2pf0lt7w]

Fitch bizi anmış. :p
 

Üst