Eurocup 2. Tur 5. Maç | Galatasaray CC 54 - 64 Pepsi Caserta

3. çeyreğin ilk 4 dakıkası hariç 36 dakıka hak etmedıgımız gelin bizi yenin dediğimiz bir maçtı. Ki biz bu maclardan kendi evimizde 2 tane oynadık. E bir grup karsılasmalarında 2 tane böyle mac cıkartırsan o gruptan cıkma olasılıgımız sıfırdır.

Gercekten çok entresan bir durum var sut sokma konusunda veya performans acısından bır ıkı oyuncu kotu oynuyorsa eğer tum takım berbat oynuyor hanı aradan ıyı cıkan bır oyuncu hıc olmuyor takımda.Sadece gecen Fenerbahce macında Andrıc bır parladı ama dıger 11 oyuncu rezalettı. Bızım cok net olarak uzun oyuncu yerıne sutu saglam ıyı bır 2 veya 3 numara adam almamız gerekıyor. Cunku son 2-3 aydır rakıplerımıze karsı her zmana rıbauntlarda ustunluk kuruyoruz. Koc bu sıstemı ıyı oturttu fakat ceza atıslarını atabılcek ıyı sutor oyuncu sayımızın azlıgı nedenıyle bu tıp macları zamanında cevıremıyoruz cevırsekte bu sadece 1 ceyrek suruyor cunku takım son dakıkalarda gucu bıtıyor.
Sonuc olarak Seneye cok daha kalıtelı yabancı oyuncular bulmamız gerekıyor.
 
Elenmemize üzüldüm ama sağlık olsun.Kadro yapımız itibariyle 2 cephede mücadele edecek derinliğimiz yok.Tamamen lige konsantre olmak zorundayız.Play Off için strateji geliştirip ona göre yol çizmeliyiz.Mutlaka Tutku ve Evren'i idareli kullanıp,play offa dinç sokmalıyız.

Bu sene sonuçlar ne olursa olsun fikrim değişimeyecek.Hocamıza çok güveniyorum.Bu takım 3 yıllık bir programla kuruldu.Bu senemiz geçiş yılı.Seneye çok daha iddialı olacağımıza eminim.
 
Ya sonuçta katılamayabilirdik bile ben sonuna kadar teşekkür ediyorum Aslanlarıma ama şuda bir gerçek Abdi ipekçide oynansa çok farklı olurdu maç . Yani kısacası alsınlar sirklerini oynatsınlar ben böyle bir şey görmedim yönetim artık küçük büyük farketmez yapın bir salon ..
 
Dün çok üzüldüm kupaya vedamıza. Çok daha iyisini yapabilirdik bu kupada, hatta kaybettiğimiz maçlara bakınca şu anda bütün maçlarımızı kazanmış lider olarak bile bu gruptan çıkabilirdik. İlk maçtaki son saniye serbest atışları, ikinci kaybettiğimiz ve dünkü kaybettiğimiz maçlarda kendimizi gibi oynayamadık maçın çoğu bölümünde. Dün ilk yarıda bu senenin en kötü performansı vardı üçüncü çeyrekteğin başındaki 16-1'lik seriyi yakalatan savunmamızın yarısını maç geneline yayabilseydik rahat kazanacağımız maçtı. Ama olmadı üzüldüm hepimiz üzüldük ama aslanlarla her daim gurur duymaya devam edeceğim. Onlar bu sene bizim yüzakımız, onlar gerçekten "Canınız Sağolsun"u hakediyorlar.
 
bir başlangıç bu yıl seneye daha üst düzey bir kadro kuracağımızı düşünüyorum. ancak şut yüzdemiz neden düşük koç buna bir çare bulmalı özellikle shumpert daha iyi şut atmalı
 
Bu maç için söyleceğim, Galatasaray'ın kötü basketbol oynamasını bir kenara bırakırsak.Hakemler tarafından da baya haksızlığa uğradığını söylemeliyiz.Çünkü ortada olan düdüklerin tamamına yakınını Pepsi Caserta lehine çaldı.Galatasaray'ı resmen deplasmanda oynattı.Halbuki salonda fena seyircide yoktu sayı olarak.Fakat dün salonda ve maç çıkışında gördüklerim Galatasaray tribünlerinin henüz basketbol seyircisi olamadığını gösteriyor.Avrupa basketbolu'nda işler biraz farklı yürüyor.Zamanla düzelicek bir durum ama düzelmeli kesinlikle Ayrıca Gs taraftarının artık okkalı bir tepki vermesi gerektiğini düşünüyorum.Bence futbol takımına göre kat kat başarılı bir takım ama salonu yok.Yani oyuncular Abdi ipekçideki çemberlere alışmış ama Ayhan Şahenk'te maç yap yapıyorlar.Bu duruma tepki verilmeli diye düşünüyorum.Tabi bunu yabancı hakemlere Türkçe küfür eden bir taraftar topluluğundan beklemek ne kadar doğru bilmiyorum ama geçmişe göre gelişme olduğu da açık.Dünkü maça gelenler basketboldan anlamasalar da eskiden 50 kişiye oynayan bir takım şimdi 3000lere oynayabiliyor.Bilinçlenmek de bir kaç yıl sonraki adım heralde.Ama dünkü maçta kötü oyuna rağmen hakemlerin etki ettiğini düşünüyorum.
Potada aldığı sponsorluk ücretleriyle Fenerbahçe'nin farklı bir çizgide olduğu ortada.Ama Galatasaray da rakibinden çok daha düşük bütçe ile ligde hakettiği yerde.Abdi İpekçi'deki son Galatasaray-Fenerbahçe maçından beri Galatasaray basketbol takımını mercek altına aldım.Daha doğrusu mücadele ilgimi çekti.İşte en son da Pepsi Caserta maçında salondaydım.Eksikleri olsada alkışı hak eden bir takım.
Maç hakkında Galatasaraylı eski bir yönetici dostumla söyleşme imkanım oldu.Bana yakın gelecekte Galatasaray basketbolunun eski günlerine döneceğini söyledi.Biraz taraftardan dert yandı işte.Ama genel olarak destekten memnun olduğunu ekledi.
Sühan madem sen yazmadın ben yazıyorum : )
Yazının bir bölümünü kendi twitter hesabımdan alıntıladım.
 
Mağlup oldugumuzu görünce çok şaşırdım.Hele ki Estudiantes'in o kadar gerideyken galip gelmesi üzüntümü ikiye katladı.Bu kupada şampiyonluk hayali kuruyodum.Olabilceğine inanıyodum.Kısmet değilmiş.''Canınız sağolsun.'' Bu cümleyi kurabilmek bile yetiyor.En azından onların da bizim kadar üzüldüğüne eminim.Bu bile yeter bize.
 

Üst