EUROCUP 2008/09

EUROCUP'da gruplara kalirsak eslesecegimiz ekiplerden biri olan, gecen sene de gruplarda karsilastigimiz İspanyol temsilcisi Girona kulubu kapadigini ve Avrupa Kupalari'ndan cekildigini aciklamislar. Gerekce maddi zorluklar. Bundan sonra genc takimlar ile devam edeceklermis.

H GRUBU
Girona,
Hemofarm,
Nymburk,
GALATASARAY CAFE CROWN -Siauliai/Buducnost
 
Organizasyon, H Grubu'na bir takim ekleyecektir herhalde.
Bizim icin iyi oldu, zorlamislardi gecen yil.
Ki adamlar final oynadilar, biz yari finalde gumledik.
Yerine gelecek takim can yakmasin da.
 
Neden bize eleme oynattiklarini zaten anlamiyorum.
Murat Hoca da tepki gostermisti ama kurumsal bir tepkiye donusemedikten sonra. Biraz katilmak haline rest cekmeyi goze alamadik sanirim.
Yari Final yaptik ama ilk kere katildik.
ULEB ve EL nasi takim cagiriyorlar hala anlamis degilim.
Orda bir oturan boga takimlara katsayi atiyor galiba.
Bu sene sampiyon olup gerekli cevabi vermek lazim.
 
aslında biraz lobimiz olsa çokda saçma bir olay olmaz bence biz geçen senenin 4. sü olarak direkt katılırız bizim ön eleme oynayacağımız iki takımda grupdaki son takım olmak için oynarlar ;) ama nerdeeeeee :)
 
Gerçekten İspanya basketbol'u için üzücü bir durum.Ama daha sağlam yapıları olan bu kulüplerin bir anda kapanması garip,Ulep Cup final oyamış ve ertesi yıl kapanmış olmak çok karmaşık bir durum Gasol'u satıp iyi paralarda kazandılar diye biliyorum ama şok bir olay gerçekten.Bizim için iyi olabilir grup daha da yumuşayacaktır.
 
Aslında Buducnost direkt çıksa bizle diğer takımın galibi de gruba çıksa çok güzel olurdu :)
 
bu bizim hakkimiz olmali cünkü biz dördüncü olmuştuk.Buducnost takimiyla litvanya takimi oynasinlar.tabi adaleti varsa ulebin.çifte standart yapmazlar inşallah
 
ŞU anda en iyimser beklenti Buducnost'un direk grubu katılması ve bizim tek ön eleme oynamamız olabilir.Ötesi pek gerçekçi değil
 
Bırakalım Strickland'i onun yerine girona'dan Victor Sada'yı alalım..3 numarayada yine girona'dan San Emeterio'yu alalım ;) 4 numrayada hoplayan zıplayan bir Usa'li ... Ne Dersiniz ??
 
Kutay Çamcı' Alıntı:
ŞU anda en iyimser beklenti Hemofarm'ın direk grubu katılması ve bizim tek ön eleme oynamamız olabilir.Ötesi pek gerçekçi değil

Buducnost Kutay abi ;)

Ben de aynen böyle düşünüyorum ve olur da.
 
Kerem SEÇER' Alıntı:
[quote="Kutay Çamcı":1itzur4s]ŞU anda en iyimser beklenti Hemofarm'ın direk grubu katılması ve bizim tek ön eleme oynamamız olabilir.Ötesi pek gerçekçi değil

Buducnost Kutay abi ;)

Ben de aynen böyle düşünüyorum ve olur da.[/quote:1itzur4s]

Pardon :oops: karıştı aynı ekol sonuçta :)
 
İspanyol Akasvayu Girona, basketboldan çekildiğini açıklarken ULEB, Eurocup için bir takım davet edecek. G.Saray'a gün doğabilir.

İspanya'nın geçen sezonki flaş takımlarından biri olan Akasvayu Girona basketbol faaliyetlerini durdurma kararı verdi. Geçen yıl Uleb Cup'ta final oynayan ve bir önceki sezon da FIBA Kupası'nı kazanan Girona artık altyapılarda hizmet vereceğini açıkladı. Victor Sada, Marc Gasol ve Arriel McDonald gibi isimlerle ACB'de zirveye oynayan bir takım olan Girona, ekonomik nedenler sebebiyle basketbola altyapıda hizmet vereceği ifade edildi. Girona'nın basın sözcüsü Santi Sarda yaptığı açıklamada, "Yapabileceğimiz her şeyi yaptık. Girona artık yüksek seviyede olmayacak. Faaliyetimizi durdurma kararı aldık. Herkese teşekkür ederiz" dedi.
Bu kararın ardından gözler ULEB'e çevrildi. Girona'nın yerine bir takımı davet edecek olan ULEB'in Türkiye'den de bir ekibi çağırabileceği ya da ön eleme oynayan G.Saray'ı direk gruplara alabileceği konuşuluyor.
 
Kutay Çamcı' Alıntı:
ŞU anda en iyimser beklenti Buducnost'un direk grubu katılması ve bizim tek ön eleme oynamamız olabilir.Ötesi pek gerçekçi değil

Öte yandan eğer Girona geçen senenin finalisti sıfatı (yada bu kontenjandan) ile katılıyor ise çekildiğinde geçen sezonun üçüncüsünün onun yerini alması beklenebilir ama Dinamo Moskova zaten direk katılıyor bu durumda geçen senenin dördüncü olarak aynı kontenjandan (tabi Girona geçen sezonun finalisti sıfatı ile katılıyor idi ise )biz Girona'nın yerini alabilirmiyiz diye düşündüm sonradan :) . Zaten aynı gruba girme olaslığımız olduğu için pratik olarak da mümkün .

Aslında çok iyimser biri değilimdir ama mantıksız gelmedi Girona'nın hangi sıfatla katıldığını bilen var mı ACB kontenjanından mı idi yoksa ULEB Cup finalisti olarak mı?
 
Bu Girona geçen sene ulebde 2. olduğu için direk katılmadı mı ? Bunları ortadan kaldırınca Galatasaray ulebde 3. oluyor yani direk katılma hakkı doğuyor. Bence Galatasaray ın direk Eurocup a gruplardan katılması lazım .
 

Üst