Eurocup 2009-2010

şampiyon kim olur?

  • Galatasaray C.C.

    Oy: 0 0.0%
  • Türk Telekom

    Oy: 0 0.0%
  • Joventut Badalona

    Oy: 0 0.0%
  • Aris BSA 2003

    Oy: 0 0.0%
  • Hapoel Jerusalem

    Oy: 0 0.0%
  • Bizkaia Bilbao

    Oy: 0 0.0%
  • Power Electra Valencia

    Oy: 0 0.0%
  • Cez Nymburk

    Oy: 0 0.0%
  • Brose Baskets

    Oy: 0 0.0%
  • Crvena Zvezda

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    31
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Telekom´un bir zamanlar çok güzel bir stratejisi vardı. Günümüze uyarlarsak öğrenci 1 TL, tam 2-3 TL bilet fiyatı belirleyerek özelikle öğrenci kesimini zamanla salona çekmeyi başardı. Normal lig maçlarında dahi salonda en azından 1500-2000 kişi oluyordu ve o dönemde davetiye uygulaması yoktu.

Bir süre sonra Telekom yönetimi taraftar salonlara alıştı düşüncesiyle bilet fiyatlarında ani bir artışa gitti. Biletlerde öğrenci 5, tam 15 TL seviyesine çıkınca basketbol seyircisi salondan bıçakla kesilir gibi uzaklaştı. Sonuçta salona gelenler bir renge gönül verdiği için değil basketbol için geliyordu. Gelen kitle de ağırlıklı olarak öğrenci kesimiydi.

Telekom yönetiminin hatasını anlaması 2-3 yıl sürdü. Biletleri makul seviyeye çektiler ama taraftar uzaklaşmıştı tribünlerden. Küstürdükleri kitleyi sabırla salona çekmeyi beklemek yerine Ankaragücü taraftarına sarıldılar.

Bu şartlar altında Ankara´da basketbol sever, hatta spor sever yok demek haksızlık olur.
 
A.Çağlar TORUN' Alıntı:
Ankara'da çok ciddi bir potansiyel var ki zamanında bunun kinetiğini de gördük 90'lı yollarda, okuduğum öğrendiğim kadarıyla 80'lerin sonunda, fakat şimdi aynı insanlar salona gelmekten çekiniyorlar. Çünkü ne olduğu belirsiz tipler salonun önünde, arkasında, tribünün tam göbeğinde karşınıza çıkıyorlar. Telekom'un aynı oyun yapısıyla bir arpa boyu yol gidemeyeceği açık zaten de bari şu taraftarın durumuna bir el atsalar da salon temizlense keşke.

Erdemir TBL'e gireli Karadeniz Ereğlisi de ilginç bir hal aldı bu arada, fabrika işçilerini toplayıp getiriyorlar maçlara. Hatta geçen sezon ligde kalma yolunda Casa Ted deplasmanına getirilen iki otobüs dolusu işçi vardı salonda. Ne izlediklerini bilmeden, izlemek zorunda olan insanlar..


Bahsettiğin yıllar bende Ankaradaydım. Haklısın. kolej ,mülkiye gibi takımları çıkaran bir yerdir ankara. Ama sporda yenme dürtüsü,sporcuda olsa da seyirciye daha fazla sirayet etmiş durumda. zaten sosyolojik olarakda baktğımız da, bu ülke de kitlelerin 3 büyükleri tutmasının altında yatan sebeb de, kaybedilmişliğin üzerine kazanılmışlık ekleme duygusudur. Bu süreç son yıllarda daha kötü bir hal aldı. Bu idarecilerin hatası veya sorunu.Ama ben gene de spora bakış açısı anlamında Ankara'da biraz soğukluk hissediyorum. Tabi buna ters bir şekilde, "Ankara'da spor yapan kişi sayısı daha fazladır" dersen inanırım bu da doğru..

erdemir konusunda yanılıyorsun diye düşünüyorum.Sadece basketbol değil bir çok spor var o ilçe de ve salonlarında iyi bir dinamizm var. Bunları diyorum, beni o yörelerden sanma. İstanbulluyum ama hakkını veriyorum gereken yerlerin. Mesela az da olsa bandırmada da bu istek başladı. umarım en azından ülkenin dört bir yanında amatör sporlar, bu ateşi yakar. ülke insanının ruhuna, spor sevgisi girer. Yenmek yenilmekden önce..
 
Türk telekomun yabancılarına hayran olan taraftarlarımız vardı !! alın size Telekomun yabancıları...
Rahatlıkla söyleyebilirimki Mallet dahil (Bence D-Wash daha iyi) hiçbiri GS'da dahi oynayamaz.Özellikle Lang (Onu FB maçları kurtarıyor, bir tek o çok övülen FB uzunlarına karşı iyi oynuyor) ve Owens bu Türkiye liginde ancak vasat takımlarda oynar,Wilson da çok sıradan, açıkcası her takımda ondan bir tane var...(Dudley'i saymıyorum bu arada, bizden biri demiyorum kesinlikle ama o Türk statüsünde oynuyor)
Oysa çok iyi bir Türk kadrosu var, aslında bizim yabancılar ve onların yerlileri birleşse müthiş bir takım olur sahada :)
 
Benim içimden de Benetton geçiyor.İyi bir sene geçiriyorlar sanki.Belki Avrupa'dan bir kupa götürürler ülkelerine.Ama biz şampiyon olursak da şaşırmam 8) .
 
B.Bilbao-T.Telekom: 81-75

Gerçekten Telekom'un harcadığı paralar çöpe gidiyor.Bizimle sponsorluk anlaşması imzalasalar 2-3 tane büyük yıldız getirip şampiyonluğa oynayacak bir kadro kursak hem taraftar maçlara gelecek,hemde telekom bu işten karlı çıkacak.
 
Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
B.Bilbao-T.Telekom: 81-75

Gerçekten Telekom'un harcadığı paralar çöpe gidiyor.Bizimle sponsorluk anlaşması imzalasalar 2-3 tane büyük yıldız getirip şampiyonluğa oynayacak bir kadro kursak hem taraftar maçlara gelecek,hemde telekom bu işten karlı çıkacak.


haklısın belki ama ankara seyircisine de yazık olmayacakmı? yeni süper de salona kavuşacaklarken..
 
Ankara Seyircisine Böyle'de yazık oluyor bu kadar büyük yatırım karşılığında hiçbirşey alamıyorlar.Ülker'in Alpella'sı gibi Türk Telekom'da bir ankara takımı çıkarabilir birinci lig'e Takım İsmide TTNET ANKARA olur.
 
Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
Ankara Seyircisine Böyle'de yazık oluyor bu kadar büyük yatırım karşılığında hiçbirşey alamıyorlar.Ülker'in Alpella'sı gibi Türk Telekom'da bir ankara takımı çıkarabilir birinci lig'e Takım İsmide TTNET ANKARA olur.


Dediklerini anlıyorum ve katılıyorum. Ankaragücü taraftarı gibi, salon seyircisi olacağına olmasın demek de mümkün. Ama İstanbul dışına taşımak lazım sporu. Bir GS'lı olarak sana katılıyorum ama basket sever olarak diğer illere farklı sporların yayılmasını istediğimden üstüne 13000 kişilik salonu da bulacaklarsa orda şampiyonluğa oynayan bir takım olmalı. Şampiyon olmuş olmamış önemli değil. O yolda gitsin yeter..
 
telekoma süper oluyor akıllansınlar bizle birleşsinler(ayrıca onlardan sadece ve sadece para ve 1-2 oyuncusunu istiyoruz gerisi onların olsun)

zamanında ttnet beykoz vardı(2 sene önce) yapsınlar tt ankara hem tüm ankaraya hitap etmiş olurlar ..

beşiktaşı joventot parçaladı bugün ..bakmayın beşiktaşın 90 attığına adamlar bıraktı maçı 2. yarı :) :)
takımlarımız beşiktaşı yenmek istiyorsa joventut maçını iyi analiz etmemeliler.

azovmashın teramoyu yenmesi süper oldu bizim açımızdan,azovmash da HASAN RIZVIC 39 sayı ile oynadı ayrıca 11 ribaunt 5 blok :shock: az daha wası mvp likten edicekti.teramoda ise DRAKE 29 sayı 10 ribaunt ile oynamış.

aris,siauliai takımını 85-67 yendi.arisde eski efes pilsenli KAKİOUZİS 24 sayı 7 ribaunt ile oynadı.

turow da eski tt li micheal wrigth 21 sayı attı..hep bu adamı takımda istemişimdir.bizle oynadığı bir maç sonrası yaklaşık 1,5 sene oynayamadı.

eurocupın maç başına en çok sayı atan takımıyız (88).
eurocupın maç başına en değerli takımıyız(96 rkg).

haftanın MVP si DARİUS WASHİNGTON oldu.hak etti gerçekten inşallah performansı devam eder.
 
Eurocup bir açıdan da çok önemli durumda şuan bizim için.Yabancı oyuncularımızın bizimle kalmasını istiyoruz ama bunun için seneye Avrupa'da oynamamız lazım.

Ligdeki durumumuz ile bu hakkı kazanamayacağımıza göre geriye tek bir seçenek kalıyor.

Eurocup Şampiyonluğu...

Şu diğer takımlara bakınca da Eurocup'u almak çok da uzak değil diyorum.Ne de olsa:

İlkleri biz yaparız,
Tarihi biz yazarız...
 
Telekom kazandı ve gruptan çıkma şansını sürdürdü.

Türk Telekom 86 - 73 Spartak St.Petersburg

Beşiktaş Cola Turka yine darmadağın oldu...

Beşiktaş Cola Turka 70 - 98 Unics Kazan
 
Beşiktaş zaten şansı olmadığı için ligde süre almayan oyuncularla mücadele etti bu maçta. Türk Telekom ise şansını sürdürdü, umarım bir mucizeye imza atarlar..
 
erman hocaya üzüldüm benetton karşısında bi ara 15 sayı fark yaptılar,son saniyede 3 sayı öndeyken gary neal atığı 3lükle maçı uzatmaya götürdü,uzatmalarda son saniyeye cholet yine 2 sayı önde girdi ama gary neal bir üçlük daha gönderdi ve benetton uzatmalarında son saniyesinde 81-80 kazandı..eğer cholet kazansaydı büyük avantajları olacaktı ama bu yenilgi ile elendiler..
 
Geniş bir yazı yazdım Telekom maçı ile alakalı olarak salsaya. Epeyce uzun, eklemeyeyim buraya. : )

Uzun zaman sonra tempo yapmayan, savunmayı tam beceremese de yapma isteğinde olan bir Telekom var karşımızda. Pek hayra alamet değil gibi sanki..
 
Karşılaşmayı izleyemedim ama Çağlar´ın yazısını okuduktan sonra izlemiş kadar oldum desem abartı olmaz. Uzun da olsa okumak isteyenin çabuk ulaşabilmesi açısından koymalı yazıları, değil mi Çağlar. : )

Telekom ve savunma sözcüklerini yan yana görmek bir Ankaralı basketbolseveri yeterince mutlu etti. Ne de olsa bu oyunu sırf hücum yönüyle oynamaya kalkınca, günlük başarıdan başka bir şey geçmiyor ele. Yıllardır bunu tekrar tekrar ispatlayan Telekom´da değişikliğin izlerini görmek güzel.

Bir de üçlük atış tercihinde bu kadar cimri davranmaları, yok daha neler dedirtti. Geçtiğimiz maçlarda Hüseyin Beşok gibi bir ismin bile bulduğu sayıların çoğunu dış atışlardan sağladığını düşününce...

Umarım ilerki turlarda Ankara´da maçlar devam eder, ben de salona gitmeye devam ederim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst